FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 23 april 2007

Smerige string uit wasmand gejat

Een 32-jarige man uit het Gelderse Lochem moet zich wel heel erg lullig hebben gevoeld toen hij werd opgepakt door de politie. De man werd namelijk gearresteerd wegens diefstal van een string. Toch gaf de man zonder blikken of blozen zijn daad toe en was zelfs blij dat hij voor dit vergrijp werd aangehouden. De man wordt nu doorverwezen naar professionele hulpinstanties, zo liet de politie weten.

De man zag zijn kans schoon, toen hij gistermorgen rond tien uur een wasmand zag staan met een heerlijk geurende, gebruikte string erin. Hij bedacht zich geen moment en nam het onderbroekje mee. Toen de gelukkige bezitster van het stukje stof de man betrapte, zette hij het op een lopen.

De vrouw noteerde vlug het kenteken van de stringfetisjist, en belde de politie. Deze wist de schurk gauw aan te houden. Hoe de man de woning aan de Lochemse Platvoetsdijk wist binnen te dringen, is niet bekend.

Kind van vier gevonden: moeder vermoord

Icoon BuitenlandsEen kind van vier jaar is midden in de nacht van donderdag op vrijdag gevonden in Compiègne, Frankrijk. Het werd helemaal alleen midden op straat gevonden door voorbijgangers. De kleuter zat op straat, gekleed in pyjama en was in goede gezondheid. De politie heeft de volgende dag met behulp van getuigen gezocht naar de ouders. Zo leidde het spoor naar de moeder, waar de politie eind vrijdagmiddag aanklopte. Zij bleek te zijn vermoord.

Volgens het parket van Compiègne gaat het om een gewelddadige moord. Meer kunnen ze er nog niet over zeggen. De vader is nog spoorloos. De politie van Creil is belast met het onderzoek.

Spanje vreest aanslag in Frankrijk

Icoon TerrorismeAl-Qaeda zou kunnen toeslaan in Frankrijk, nog vóór de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op 6 mei. Dat vreest de Spaanse geheime dienst volgens de radiozender ‘Cadena Ser’. De zender zegt toegang te hebben tot geheime rapporten van de geheime dienst met betrekking tot de activiteiten van Al-Qaeda, die zijn gemaakt na de aanslagen in Algiers op 11 april.

De geheime dienst in Spanje vreest ook een terroristische islamitische aanslag van Al-Qaeda in Spanje. Men waarschuwt ook voor een mogelijke aanslag tijdens lokale verkiezingen aldaar op 27 mei, of tijdens de American Cup, die zal plaatsvinden in Valancia op 7 juli.

Al-Qaeda in Maghreb was in april al eerder actief met aanslagen Algiers, die 33 doden achterlieten en meer dan 200 gewonden had. Een terroristisch commando van de groep werd in Marokko ontmanteld. Madrid heeft alarm geslagen en zegt dat ze in de drie jaar na de islamitische aanslagen in Madrid waarbij 191 doden vielen, nooit de beveiliging heeft verlaagd tegen het islamitische terrorisme en dat het “een absolute prioriteit betreft”.

XTC gevonden in bankstellen

Het Openbaar Ministerie meldde vandaag dat vrijdag in de haven van Rotterdam een partij van 460 kilogram XTC is onderschept. De pillen zaten verstopt op een plek waar je normaal neerploft na een dag hard werken. De drugs lagen namelijk in de kussens van diverse bankstellen. Een Chinees van 52 jaar is gearresteerd.

De grote drugsvangst werd mede mogelijk gemaakt door een samenwerking van de Nationale Recherche en de douane. De slimme speurneuzen kregen eind vorige maand een tip dat men bezig was drugs naar Hongkong uit te voeren. De Chinees zou naar Nederland zijn gereisd om zo het transport van de pillen te regelen.

Wederom twee games voor Xbox Live Arcade woensdag

Vorige week woensdag waren er twee Xbox Live Arcade-games te downloaden, maar ook deze week zullen er twee nieuwe games verschijnen. Het gaat om de games Pinball FX en Eets Chowdown.

Pinball FX zal online multiplayer (head to head) bevatten en ook de Vision-camera ondersteunen. Via de camera zal het mogelijk zijn om te flipperen door je armen te bewegen. Eets Chowdown is een soort van puzzelgame en je kunt de review hier lezen. Beide games zullen 800 punten gaan kosten.


Fraaie aarstulp

Ieder z'n voorkeur op sexueel gebied, zolang je met je poten van kinderen afblijft is er veel mogelijk, want sex is en blijft de normaalste zaak van de wereld.

Maar lieve mensen op dit soort video's zit toch niemand te wachten, nou ja mischien zijn er hier liefhebbers van aarstulpen en doe ik hem of haar er een groot plezier mee....

En mocht je uit de beschrijving nog niet hebben meegekregen dat dit echt NSFW is dan een waarschuwing het is echt NSFW.

Onze dank gaat uit naar StefanP die dit meesterwerk op het forum poste.

Binnenkort meer gitaargeweld?

Er gaan nog al wat geruchten rond over de mogelijke komst van downloads voor Guitar Hero II op de Xbox 360. Volgens de website HarmonixFans.Com mogen wij geloven dat er drie verschillende pakketten uitgebracht zullen worden;

Pakket 1:
“Cowboys From Hell” - Pantera
“I Love Rock & Roll” - Joan Jett & The Blackhearts
“Cochise” - Audioslave

Pakket 2:
“Godzilla” - Blue Oyster Cult
“I Wanna Be Sedated” - The Ramones
“Sharp Dressed Man” - ZZ Top

Pakket 3:
“Iron Man” - Black Sabbath
“Take Me Out” - Franz Ferdinand
“Smoke on the Water” - Deep Purple

Al deze informatie is slechts nog een gerucht. Wij wachten geduldig af wat de developer ons op de Xbox Live Marketplace zal brengen.Binnenkort meer gitaargeweld?

Gele kaart voor zoen aan scheidsrechter

Icoon OpmerkelijkEr wordt vaak gemopperd over geweld in het voetbal. Helaas wordt een beetje liefde ook niet gewaardeerd. De Braziliaanse voetballer Cleberson van de club Cabofriense kreeg een gele kaart, omdat hij een zoen had gegeven aan de scheidsrechter.

De verdediger had de scheidsrechter spontaan een kus gegeven omdat die een goede beslissing zou hebben genomen. "Je kan me toch niet zoenen", stamelde de leidsman, waarna hij de gele kaart trok. Cleberson geeft aan niet te weten dat zoenen tegen de regels is.

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

Gobliiins terug?

Fantastisch nieuws voor liefhebbers van stokoude games. In de jaren '90 ontwikkelde Coktel Vision een serie games rond grappige kleine mannetjes, goblins. Sierra gaf de drie games, Gobliiins, Gobliins 2: The Prince Buffoon en Goblins Quest 3 uit. De Fransman Pierre Gilhodes was de bedenker van de figuurtjes. Hij was ook verantwoordelijk voor Woodruff and the Schnibble of Azimuth. Hij werkt nu, samen met enkele anderen, aan een vierde deel. Dit deel zal geheel 3D worden en dezelfde humor kennen als de eerdere delen.

Op de officiële website (in het Frans) kun je alvast wat informatie, een trailer en wat ander werk van Pierre Gilhodes vinden. Een uitgever is nog niet gevonden, en er is dan ook nog geen releasedatum bekend gemaakt.

Volgens de website zal het spel niet moeilijk zijn, om het voor veel verschillende doelgroepen geschikt te maken. De besturing zal kinderlijk eenvoudig zijn, en in plaats van moeilijke puzzels zal het spel er vooral heel veel bevatten zodat een ieder iets van zijn gading vindt. Gobliiins 4 wordt in zowel Engels, Duits als Frans ontwikkeld.Alcoholslot volgend jaar ingevoerd

Icoon VervoerHet alcoholslot zal volgend jaar worden ingevoerd. Dit zegt minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA). Wel waarschuwde de minister tijdens de presentatie van verkeersveiligheidscijfers 2006 in Den Haag voor technische complicaties.

Het alcoholslot wordt geïnstalleerd in auto's van mensen die eerder zijn veroordeeld voor het rijden onder invloed. De auto zal niet starten voordat uit een blaastest is gebleken dat de bestuurder niet te veel heeft gedronken.

In 2006 vielen in Nederland veertig doden bij verkeersongelukken waarbij alcohol in het spel was. Dat is 22 minder dan het jaar daarvoor.

Met dank aan djmoqua voor de submit.

FOK!radio: Bier, Taksi en provocerende columnisten

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Veel FOK!kers houden van bier. Wij zijn dan weer meer van de Taksi. Maar hoe zou die combi eigenlijk smaken? Dat wilde FOK!ster Mutz eigenlijk weleens weten. Vanavond komt ze het samen met haar vriendje Glacier even proberen. Weten we meteen of bier met Taksi een leuk mixdrankje is en of het een gat in de markt is. De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur!

Leuk, dat Planet.nl columns plaatst. Maar onze eigen Yvonne ontdekte dat niet alle columns daar even nieuw zijn. Eentje is in 2003 al eens in andere media geweest. Wat vinden ze daar bij Planet eigenlijk van? We gaan dat vanavond uitzoeken. Columniste en werkgever vragen we om een reactie.

Over columnisten gesproken: er was de afgelopen weken veel te doen over FP-columnist Driek. Hoe zit dat nu? En blijft Driek of moet hij weg? Dat gaan we onder andere vragen aan TheGrandWazoo, die in de studio is. Hij is eindredacteur van de columns en gaat naar eigen zeggen "provocerende dingen" roepen vanavond.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. Yvonne roddelt weer met ons en FA Nikky neemt de week met het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor.

Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Zelf ook wat te melden? Je kunt ons tijdens de uitzending ook bereiken via Skype. Onze skypenaam is actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Bus Arriva vat spontaan vlam

Een bus van vervoersmaatschappij Arriva heeft maandagmorgen spontaan vlam gevat op de A50 bij Veghel. In de bus waren een chauffeur en twee passagiers. Zij kwamen met de schrik vrij. Het vuur is gedoofd met schuim. Een automobilist wist de buschauffeur op tijd te waarschuwen.

De chauffeur zette de bus bij Mariaheide aan de kant. Omdat de weg was afgezet onstond tussen Eindhoven en Mariaheide een lange file. Passagier Rens van den Berg vertelt op Kliknieuws.nl: "Het is echt een bizar verhaal. Ik heb er meteen de sprint in gezet. Eenmaal op een paar meter van de bus klonken er diverse knallen. Waarschijnlijk de banden die knapten." Het is een raadsel waarom de bus vlam vatte.


De bus vatte spontaan vlam bij Veghel.
(Foto: Kliknieuws.nl)


Met dank aan Sandertje89 en Enoc voor de submit.

Sonja Bakker en de zondeval

In het christendom is de zondeval een keerpunt in de bijbelse geschiedenis van de mens. De zondeval wordt in de bijbel beschreven in Genesis 3. Hierin wordt de eerste vrouw, Eva, door het sluwste van alle dieren verleid een vrucht (er staat nergens appel) van de “boom van de kennis van goed en kwaad” te proeven, terwijl God die handeling nog wel verboden had. Tevens wordt Adam door zijn vrouw overgehaald hetzelfde te doen.

Man geplet door tractor

Icoon OngelukEen 77-jarige man is maandagmiddag geplet door zijn eigen tractor. Dat gebeurde in het Zeeuwse plaatsje Scherpenisse. De man was in de buurt van de trekker aan het werk.

De tractor is uit zichzelf achteruit gereden en in de sloot terecht gekomen. Daarbij raakte de bejaarde bekneld. De brandweer probeerde hem nog te bevrijden, maar hij was al overleden. De politie is nog bezig de juiste toedracht van het ongeluk te achterhalen.

Gekneusde ribben voor Vandenbussche

De trainer van SC Heerenveen, Gertjan Verbeek, heeft goede hoop dat hij aankomende zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord over doelman Brian Vandenbussche kan beschikken.

Gisteren moest de Belg tijdens het verloren duel met AZ (3-1) per brancard het speelveld verlaten. De doelman hoorde vandaag dat hij twee ribben heeft gekneusd. "Maar het is gelukkig geen zware kneuzing", aldus fysiotherapeut Erik ten Voorde. "Hij zal voorlopig pijn houden. We denken echter wel dat hij tegen Feyenoord kan spelen."

Agent dwingt viertal om te seksen

Icoon PolitieTwee stelletjes hebben een klacht ingediend tegen een agent die hen verplichtte om met elkaar te seksen. Dat gebeurde in de Amerikaanse stad Detroit.

Mild zijn
De vier slachtoffers van twintig jaar waren 's nachts alcohol aan het drinken in de wagen. De politieman betrapte hen. Het is in de VS verboden om te drinken tot je 21 jaar bent. De twintigers vroegen de agent om mild te zijn. De agent ging akkoord, maar wilde wel dat het de moeite waard zou zijn. De vier moesten voor hem vrijen in de wagen en dan zou hij alles vergeten. Daarmee gingen de jongeren akkoord.

Geschorst
Een andere agent die toevallig passeerde praatte met zijn collega en maakte een eind aan het incident. Het viertal beweert dat ze onder dwang hebben gehandeld. De volgende ochtend gingen de twintigers naar de politie om een klacht in te dienen. De politieman is voorlopig geschorst.

Man smeert snot in gezicht agent

Icoon PolitieEen man die werd gearresteerd op verdenking van mishandeling heeft bij een agent bloederig neussnot in zijn gezicht gesmeerd. Dat gebeurde toen hij samen met twee kompanen werd gearresteerd.

De mannen weigerden na sluiting van de kroegen hun personalia bekend te maken. De 32-jarige Apeldoorner rende toen op de agent af. De politieman reageerde door een vuistslag uit te delen. Daardoor kreeg de Apeldoorner een bloedneus. Die snoot zijn neus in de hand en smeerde de inhoud in het gezicht van de diender.

Bij de arrestatie van de snotneus werden zijn kompanen agressief. Zij werden gearresteerd met behulp van een politiehond. Hierbij werd een 34-jarige man uit Almere gearresteerd, nadat hij door het dier was gebeten.

Top of Flop: 23

De clip van vorige week viel niet echt in de smaak: Wake Up van Limbeck is een flop, dus. Dont_Panic verwoordde jullie mening nog het meest treffend: "Het boeit niet, en zit een beetje slordig in elkaar."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Blonde Redhead, een rockband uit New York City. Blonde Redhead bestaat uit drie personen: De Japanse zangeres Kazu en de Italiaanse tweelingbroers Amedeo en Simone. Hun nieuwste album heet '23' en dat is ook de titel van de eerste single: 23.

Klonk was er wel positief over: "helemaal niets mis mee, lekker deuntje, mooie stem ."

Ik vind 'm ook wel goed. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Consument vindt boeken te duur

Boeken zijn volgens de consument te duur. Als de prijs werd verlaagd zou de lezer meer boeken kopen. Dat bleek maandag uit een onderzoek van de Stichting Marktonderzoek Boekenvak.

De studie onder ongeveer tweeduizend mensen werd gepresenteerd tijdens een congres over "het papierloze boek" in Rotterdam. Onderzoeksbureau GfK ging na wat er bij de Nederlander allemaal meespeelt als die een boek koopt. Zeker 58 procent van de mensen die wel eens een boek kopen zegt de boekenprijs "tamelijk hoog" te vinden, 9 procent vindt die zelfs "erg hoog" en nog eens 31 procent vindt de prijs "niet hoog, maar ook niet laag".

Als de prijs omhoog gaat, koopt een groot aantal mensen minder boeken. Maar die groep zou juist wel "wat meer" boeken gaan kopen als de prijs wordt verlaagd. De reden dat mensen naar een boekhandel gaan is omdat er een grote en ruime keuze is. Dat consumenten ook via internet een boek kopen is omdat ze het prettig vinden dat vanuit huis te kunnen doen en omdat die i-winkel 24 uur per dag open is.

De deskundigheid van het personeel in een boekhandel is niet van belang voor de aanschaf van een boek, zo blijkt uit het onderzoek. Opvallend is dat mensen vooral reageren op boekadvertenties (75 procent) en boeken kopen die in de literaire prijzen zijn gevallen (53 procent).

"Albers maakt seizoen gewoon af"

Christijan Albers maakt gewoon het seizoen af bij Spyker F1. Dat zei Colin Kolles vandaag in reactie op geruchten dat Markus Winkelhock het racestoeltje van Albers zou overnemen.

Volgens de Duitse krant Sport Bild zou Winkelhock al na de Spaanse Grand Prix Albers kunnen vervangen. De krant baseerde zich op uitspraken van teambaas Kolles. Deze geeft echter aan verkeerd geciteerd te zijn. "Ik heb tegen een paar journalisten alleen gezegd dat als Christijan Albers of Adrian Sutil ziek is of om een andere reden niet kan rijden, Winkelhock dan zou kunnen invallen, gezien het feit dat hij onze reserverijder is," aldus de teambaas. "Christijans stoeltje is veilig. Hij hoeft zich geen zorgen te maken dat hij door iemand anders vervangen zal worden. Christijan maakt het seizoen af."

E3 deelnemers neemt in aantal af

De organisatie van de E3 heeft de lijst met uitgevers en ontwikkelaars bekend gemaakt, welke op het eens zo legendarische event zullen verschijnen. In totaal zullen er maar 32 bedrijven op de showvloer in Santa Monica aanwezig zijn.

Dit zijn: 1C Company, Activision, Akella, Atari, Atlus, Disney Interactive Studios, Capcom, Codemasters, Crave Entertainment, Eidos, Electronic Arts, Konami, LucasArts, Majesco, Microsoft, Midway, Namco Bandai Games, NCsoft, Nintendo, Sega, Sony Computer Entertainment, Sony Online Entertainment, Square Enix, Take-Two Interactive, THQ, Ubisoft, Vivendi Games, and Warner Bros. Interactive Entertainment.

Ondanks het kleine aantal (vorig jaar waren er maar liefst 400 bedrijven aanwezig) zijn het wel de grote ontwikkelaars en uitgevers die zich hebben ingeschreven, waardoor het er toch nog hoopvol uitziet voor de E3.

Enige onafhankelijke ontwikkelaars zijn id Software and Foundation 9 Entertainment, wat als een teleurstelling moet gelden voor de organisatoren. Zo was één van de doelen van de nieuwe opzet van de E3, meer aandacht te geven aan kleine onafhankelijke spelmakers. De E3 zal van 11 tot 13 juli plaatsvinden in de Barker Hangar in Santa Monica.

Jansen ook gewild door Barcelona

Marcell Jansen, vrijwel de enige speler die dit seizoen goede dingen laat zien bij Borussia Mönchengladbach, geniet sinds kort ook de aandacht van FC Barcelona.

Borussia Mönchengladbach staat onderaan in de Bundesliga, en de kans dat de degradatie wordt voorkomen lijkt zeer klein. De 21-jarige Jansen gaat dus ook waarschijnlijk naar een andere club. Bayern München leek alweer degene te zijn die een speler bij een andere Duitse club wegkaapt, maar nu heeft dus ook de Catalaanse club zich in de strijd gevoegd.

"Barça heeft aangegeven dat ze interesse hebben", vertelde zaakwaarnemer Gerd vom Bruch. "We praten op dit moment echter niet met clubs over eventuele transfers." Vom Bruch doelt hiermee waarschijnlijk op het feit dat Die Fohlen nog niet zeker zijn van degradatie.

Jansen, die het liefst linksback speelt, maar eigenlijk overal uit de voeten kan, maakte zijn debuut in de Bundesliga twee jaar terug. Intussen wist hij ook een plaats bij het Duitse nationale elftal te veroveren, en heeft sinds 2005 elf maal het shirt van Die Mannschaft gedragen. Mönchengladbach heeft aangegeven te willen praten met clubs die bereid zijn minstens ¤10 miljoen euro te betalen, mocht BMG het vege lijf niet weten te redden.

Geen straf voor Van Bommel

Bayern München kan in het slot van de Duitse competitie gewoon een beroep doen op Mark van Bommel. De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond sprak de Nederlander wegens gebrek aan bewijs vrij van het uitdelen van een elleboogstoot in het duel met VfB Stuttgart.

Op televisiebeelden leek te zien zijn dat Van Bommel zijn tegenstander Pavel Pardo probeerde te raken met zijn elleboog. De tuchtcommissie heeft hem echter vrijgesproken omdat hij zijn opponent niet raakte. Volgens de bond bestond daarom de "reële mogelijkheid" dat de speler zijn armbeweging op tijd heeft gestopt.

Gran Turismo 5 geen schademodel?

Het is nog niet geheel bevestigd, maar we kunnen er bijna zeker van zijn dat Gran Turismo 5 geen schademodel zal bevatten voor de auto's. Op de Playstation fora heerste een discussie over de implementatie van een schademodel in de racing-sim. Waarop één van de developers van GT5 wist te verklappen dat het er hoogstwaarschijnlijk niet in zal komen.

Hier geeft hij overigens ook een reden voor. Zo is het ontwikkelen van een dergelijk model voor elke auto enorm lastig. Een authentiek schademodel neemt ongeveer evenveel werk in beslag als het creëren van een game opzich. Als reactie op het feit dat spellen als Forza wel schademodellen hebben, zegt hij dat dat geen volledige schademodellen zijn maar eerder "simplified damage".


Je hoeft in ieder geval niet bang te wezen voor krassen op je dure auto

Real Betis wil Santa Cruz halen

Roque Santa Cruz lijkt na acht jaar Bayern München te gaan verlaten. De Duitse club haalt de bezem door de selectie, en de Paraguayaan mag op zoek naar een nieuwe club.

De Spaanse middenmoter Real Betis lijkt op dit moment de enige echte kaper op de kust. Volgens het Madrileens dagblad AS zou de club uit Sevilla ¤3 miljoen hebben geboden op de 25-jarige spits. Santa Cruz kwam bij Bayern niet meer aan de bak, en coach Ottmar Hitzfeld heeft al eerder aangegeven mee te zullen werken aan een transfer.

Xavi baalt van verloren duel

Afgelopen zondag ging FC Barcelona bij Villarreal met 2-0 ten onder. Middenvelder Xavi Hernández was teleurgesteld, en vindt het jammer dat zijn team zo wisselvallig presteert.

Barcelona was over de hele wedstrijd gezien de betere, maar doordat de kansen niet benut werden gaven doelpunten van Robert Pirès en Marcos uiteindelijk de doorslag. Door het verlies is Sevilla genaderd tot één punt, en aartsrivaal Real Madrid volgt op twee punten.

Volgens Xavi zouden wedstrijden als deze de club wel eens kunnen opbreken. "Deze wedstrijden zijn zeer belangrijk, en als je kampioen wil worden mag je ze niet verliezen", aldus Xavi. "Ik hou hier een slecht gevoel aan over, want nu ligt de competitie weer helemaal open en iedereen kan winnen. De volgende zeven wedstrijden zijn allemaal finales en moeten allen gewonnen worden. We staan gelukkig nog steeds één punt voor, dat is erg belangrijk."

Lokhoff niet op de bank tegen AZ

Excelsior moet het aankomende zondag in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen AZ doen zonder coach Ton Lokhoff. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de trainer voor één wedstrijd geschorst.

Lokhoff kreeg de schorsing omdat hij afgelopen weekeinde in de uitwedstrijd tegen Heracles voor de tweede keer dit seizoen van het veld werd gestuurd wegens kritiek op de leiding. "Ik ging even uit mijn dak na hun tweede goal," aldus Lokhoff. De trainer van de Rotterdammers vond dat scheidsrechter Van Egmond had moeten fluiten voor een overtreding op Jos van Nieuwstadt. "Van Egmond hoorde niet eens wat ik zei, maar op advies van de vierde man stuurde hij me weg."

'Art.1' nieuwe naam antidiscriminatiebureaus

De lokale antidiscriminatiebureaus en het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) worden samengevoegd in de nieuwe landelijke vereniging Art.1. Het LBR en de lokale antidiscriminatiebureaus die ons land rijk is, vijfentwintig in getal, waren al een tijdje bezig om te fuseren tot één organisatie.

De vereniging Art.1, een verwijzing naar het eerste artikel van de Grondwet, zal zich bezig gaan houden met het voorkomen en bestrijden van álle vormen van discriminatie. Het vroegere LBR wordt nu het landelijk bureau van Art.1 en gaat uitgebreider onderzoek doen naar discriminatie. Verder moet Art.1 landelijk dekkend worden. De vijfentwintig lokale bureaus dekken nu zo'n beetje de helft van Nederland.

Het landelijk bureau van Art.1 zal tevens gaan fungeren als waakhond voor de overheid en als kennisbureau voor de lokale afdelingen. Art.1 zal niet alleen adviseren en voorlichten, maar ook meldingen van discriminatie registreren.

Wilders
Art.1 meldt niet of men al aangifte gaat doen tegen Kamerlid Geert Wilders. In maart liet het LBR weten dat Wilders tsunami-uitlating over de islam strafbaar is. Juristen van het LBR kwamen tot die conclusie na langdurig onderzoek.

Toch zei het LBR dat men voorlopig geen aangifte zou doen tegen Wilders omdat het LBR toen nog in de fusie was verwikkeld en ze Wilders niet publicitair wilden inzetten. ''Maar als de fusie rond is, is het zeker niet uitgesloten dat we alsnog aangifte doen'', aldus mr. Carolina de Fey, juridisch beleidsadviseur van het LBR, vorige maand.

-
Artikel 1 van de Grondwet luidt: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Russische oud-president Jeltsin overleden

Boris Jeltsin, 1931 - 2007Boris Jeltsin, voormalig president van Rusland, is vandaag op 76-jarige leeftijd gestorven. Het Kremlin heeft de dood van de oud-president bevestigd. Hij is overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

Toen de Sovjet-Unie werd ontbonden in 1991 werd Jeltsin president van Rusland. Hij was een jaar eerder uit de Communistische Partij gestapt en was verkiesbaar als onafhankelijke kandidaat. Hij werd met 57 procent van de stemmen verkozen tot president van Rusland en bleef aan tot 1999. In die tijd was hij een van de belangrijkste politici op het wereldtoneel.

Hij kon het goed vinden met de Amerikaanse president Bill Clinton. Dat heeft ertoe geleid dat begin jaren negentig beide machtsblokken dichter bij elkaar kwamen. In het midden van de jaren negentig bekoelde de relatie echter, onder meer door de toetreding van Centraal- en Oost-Europese landen tot de NAVO. Ook door de economische problemen waarin Rusland verkeerde, nam de steun voor democratische hervormingen af. Jeltsin was ook bekend wegens zijn liefde voor de drank wodka en zijn soms humoristische optredens. In 1999 trad hij onverwacht af en schoof hij KGB-leider Vladimir Poetin naar voren als opvolger.

Jeltsin kreeg wereldwijde bekendheid door de Augustusstaatsgreep. Hij had nog maar net de presidentsverkiezingen gewonnen toen er op 18 augustus 1991, onder leiding van Vladimir Krjoetsjkov, een couppoging gedaan werd. Terwijl president Gorbatsjov door de coupplegers onder huisarrest werd gehouden zette Jeltsin frontaal de aanval in tegen de coupplegers. Na enige schermutselingen klom Jeltsin op een tank en hield hij een speech waarna het leger zijn zijde koos. De coup mislukte en Jeltsin werd als held gezien.


Boris Jeltsin, 1931 - 2007


Met dank aan Klingon voor de submit.

Beckenbauer wil schoon schip maken bij Bayern

Franz Beckenbauer wil samen met trainer Ottmar Hitzfeld volgend seizoen de bezem halen door de selectie van Bayern München.

"Dit kan zo niet verder", aldus de voorzitter van Bayern München in zijn column in de Duitse krant Bild. "We moeten volledig opnieuw beginnen en een compleet nieuw elftal opbouwen."

Hitzfeld wil voor volgend seizoen zes tot acht nieuwe spelers aantrekken. "Dat is zeker de helft van de ploeg. Het team moet een enorme transformatie ondergaan," aldus Hitzfeld die weigerde te zeggen welke spelers er na dit seizoen wat hem betreft mogen vertrekken bij de club.

Er is een grote kans dat Bayern na dit seizoen voor het eerst sinds lange tijd met lege handen staat. De landskampioen is uitgeschakeld voor de Duitse beker en de Champions League. En door dat het afgelopen zaterdag met 2-0 verloor van VfB Stuttgart is Bayern zo goed als kansloos voor de landstitel. Met nog vier speelronden te gaan is de achterstand op koploper Schalke 04 dit weekend opgelopen tot zeven punten.

Gevangene VS vrijgelaten na nep-fax

Icoon Weird Een instelling in de Amerikaanse staat Kentucky heeft onlangs een gevangene vrijgelaten na het ontvangen van een nep-fax. In de fax stond dat het Hooggerechtshof de gevangene had vrijgesproken. Het personeel van de instelling geloofde dit, ondanks dat de fax vol met spelfouten stond en geen officieel briefhoofd had.

De vrijgelaten gevangene die van de blunder profiteerde zat vast voor geweldpleging en voor een overval. Hij zou psychisch onderzocht worden. Nadat de instelling de fout had ontdekt, kon de 19-jarige jongen vrij gemakkelijk aangehouden worden in het huis van zijn moeder. Hij was toen al wel twee weken op vrije voeten.

De plaatselijke autoriteiten spreken van een schande. "Ik ben blij dat er niemand gewond is geraakt, want het is een erg gevaarlijke gevangene", aldus een woordvoerder. De directeur van de instelling wees er echter fijntjes op dat het niet bij de standaardprocedure hoort om de echtheid van een fax te controleren. Hij gaf wel toe dat er in dit geval - achteraf gezien - wel een belletje had mogen gaan rinkelen bij iemand, ondanks dat officiële documenten volgens hem altijd vol met spelfouten zitten.

UEFA loot voor Intertoto Cup

De Nederlandse voetbalclub die in de Intertoto Cup gaat uitkomen, krijgt een tegenstander uit Zweden, Ierland, Faeröer of IJsland. Dit heeft de loting in Nyon vandaag uitgewezen.

In de eerste ronde spelen de clubs uit Zweden en Faeröer tegen elkaar en treffen de Ierse en IJslandse club elkaar. In de tweede ronde spelen de winnaars tegen elkaar om uit te maken wie in de derde ronde tegen de Nederlandse club mag uitkomen. De winnaar van dat laatste duel speelt in de laatste voorronde van de UEFA Cup.

Straat Deurne ontruimd door explosiegevaar

Icoon Politie De Fitissingel in de Brabantse plaats Deurne is vanmiddag ontruimd wegens explosiegevaar. De politie vond namelijk in een tuinschuurtje aan de straat een groot aantal chemicaliën die afzonderlijk of in combinatie met elkaar explosief kunnen zijn. Het zou onder andere gaan om aceton, kaliumnitraat, zoutzuur en illegaal vuurwerk. Het is niet bekend hoe de politie de opslagplaats op het spoor kwam.

Vanwege de vondst kregen de bewoners van de straat tot 13.00 uur vanmiddag de tijd om hun huizen te verlaten. Hoe lang de ontruiming gaat duren is nog onduidelijk, maar de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) rekent op zeker een paar uur.

De bewoner van het huis waar het schuurtje bij hoort is door de politie aangehouden voor verhoor. Het gaat om een 24-jarige man. De andere bewoners van de straat zijn, in afwachting van de opruiming van de stoffen, in een sporthal ondergebracht. Mogelijk zijn de chemische stoffen gebruikt voor het maken van bommen.

Met dank aan CrazyTaxiDriver voor de submit.

Virtual Skipper 5 demo en screenshots

Voor iedereen die nu achter de pc zit, maar toch liever de Friesche meren onveilig had gemaakt is er de Virtual Skipper 5 demo. In de game ben je kapitein over je eigen zeilboot en kun je onder andere meedoen aan de prestigieuze Americas Cup. Je hebt ook een arcade, tactiek en simulatie mode en daarnaast nog de optie om zonder regels gewoon een beetje te zeilen. Via LAN en internet is er de mogelijkheid om het tegen een andere virtuele zeeman op te nemen. De game is natuurlijk voor een select publiek, maar na het succes van de Volvo Ocean Race weet je maar nooit.Kolkka kan ook naar Willem II

Niet alleen NEC, maar ook Willem II heeft interesse in Joonas Kolkka. De 32-jarige Finse vleugelaanvaller mag transfervrij vertrekken bij Feyenoord, en zoals het er nu naar uitziet hoeft hij zich geen zorgen te maken over zijn toekomst.

"Ik kan naar NEC en Willem II en moet daar goed over nadenken. Ik heb geen echte termijn gesteld, maar wil voor het einde van het seizoen de knoop doorhakken. Dat ik al bij Willem II heb gespeeld, maakt niet uit. Ik wil ergens nog belangrijk zijn. NEC wil me persé hebben en dat geeft een goed gevoel", aldus Kolkka, die in 1996 bij Willem II debuteerde in de Eredivisie.

Porno met den ouden doosch

Porno lijkt iets van de afgelopen 40 jaar, de tijd van de hippies en de sexuele revolutie, Phil Bloom enzo. Bij porno denk je niet gelijk aan zwart-wit film in begintijd.

Maar toch in de tijd van Charlie Chaplin en de Dikke en Dunne werden de bewegende beelden ook al voor heel andere dingen gebruikt.

En ook al is het oud, het is NSFW, en ik wil een niet nader te noemen vriend even bedanken die het nodig vond dit naar mij toe te mailen, ouwe rukker....

Rankings: Federer, Henin nog steeds aan de leiding

Zowel in de WTA-ranking als in die van de ATP waren er deze week weinig veranderingen in de top 10. Roger Federer en Justine Henin voeren nog steeds de ranglijsten aan.

Bij de heren is Robin Haase de beste Nederlander, hij staat 142e. Raemon Sluiter, vorige week nog de beste Nederlander, heeft stuivertje gewisseld met Haase en staat 143e.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI7.290
2R. NadalSPA4.875
3A. RoddickUSA2.980
4N. DavydenkoRUS2.825
5T. RobredoSPA2.595
6N. DjokovicSER2.595
7 F. GonzálezCHL2.535
8I. LjubicicKRO2.220
9J. BlakeUSA2.150
10A. MurrayGBR2.120
142R. HaaseNED323
143R. SluiterNED322
243D. van ScheppingenNED158

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land: Punten:
1J. HeninBEL3.859
2M. SharapovaRUS3.388
3A. MauresmoFRA2.776
4K. ClijstersBEL2.699
5S. KuznetsovaRUS2.667
6M. HingisZWI2.294
7J. JankovicSER2.257
8N. VaidisováTSJ1.957
9N. PetrovaRUS1.869
10D. SafinaRUS1.863
40M. KrajicekNED573
153E. TamaëlaNED192

Restant ADO - Groningen in Emmen

De wedstrijd ADO Den Haag - FC Groningen, die gisteren na 49 minuten met de stand 0-3 werd gestaakt, zal woensdag vanaf 12.00 uur worden uitgespeeld op het veld van Emmen. Bij het restant van de wedstrijd is er geen publiek welkom.

Groningen strijdt nog met Feyenoord, SC Heerenveen en Roda JC om de vijfde plaats. Als Groningen van ADO wint en volgende week van FC Utrecht en als Heerenveen-Feyenoord volgende week in een gelijkspel eindigt, dan kan het doelsaldo doorslaggevend zijn.

Swansea City aast op Bodde

Swansea City heeft belangstelling in Ferrie Bodde van ADO Den Haag. Gisteren werd de 24-jarige Bodde bekeken door een assistent-trainer van de Engelse ploeg uit League One. Swansea heeft nog alle kans om te promoveren naar de First Division, een klasse lager dan de Premier League.

Bodde is bezig aan zijn zevende seizoen bij ADO, maar is niet gelukkig met de situatie waarin hij verkeert. Zijn contract loopt nog een jaar, maar ADO heeft toegezegd mee te zullen werken aan een transfer.

Vrouw weigert seks, man belt ambulance

Icoon OpmerkelijkEen gefrustreerde Engelsman heeft het Engelse alarmnummer 999 gebeld nadat zijn vrouw weigerde seks met hem te hebben. Hij klaagde tegen de telefoniste dat hij zijn "echtelijke rechten" niet kreeg. Hij vroeg om een ambulance omdat zijn vrouw "onderzocht" moest worden.

De medewerkster van het alarmnummer moest de man teleurstellen. Zijn noodgeval was er geen waarbij ambulancebroeders zouden kunnen helpen. Volgens een woordvoerder van de ambulancediensten krijgt men wel vaker vreemde oproepen, maar scoorde deze wat dat betreft wel erg hoog.

Vloet nieuwe trainer ADO Den Haag

Vorige week was het al zo goed als rond, maar nu is het ook officieel: Wiljan Vloet is vanaf volgend seizoen hoofdtrainer van ADO Den Haag.

Vloet tekent een contract voor een jaar, met een optie voor een tweede seizoen. De 44-jarige Vloet zat de afgelopen twee seizoenen als hoofdcoach op de bank bij Sparta, waar hij zal worden opgevolgd door Gert Aandewiel. Ondanks dat de Hagenezen dit seizoen degradeerden naar de Eerste Divisie heeft Vloet toch voor de Hofstad gekozen. "Dit is een aansprekende club met een rijke historie en een schitterend nieuw stadion", aldus Vloet. "Daarnaast sluiten de ambities van ADO Den Haag aan op mijn persoonlijke doelstelling. Het bewerkstelligen van promotie naar de Eredivisie is dan ook ons gezamenlijk streven."

'Eternity' trailer van Clive Barker's Jericho

De zogenaamde 'Eternity' trailer van de duistere shooter Jericho is online. In het schaars verlichte filmpje kun je na de eerder verschenen teaser en 'Crusader' trailer meer zien van de horror en ellende die de speler in het spel te wachten staan.

Als je oud genoeg bent om auto te mogen rijden, check dan de trailer hier.


Met dank aan ]Fallen en don-remon voor de submits!

Europese PSP zakt in prijs

In navolging van de Amerikaanse price-drop wordt nu ook de prijs van een Europese PSP aangepakt. Vanaf 4 mei kun je een PSP voor 169,99 euro aanschaffen. Platinum-titels zullen voortaan ook voor een lagere prijs over de toonbank gaan. In Groot-Brittannië zullen ze voortaan 14.99 pond kosten, een euro-prijs is nog niet bekend, maar een rekensom leert dat deze rond de 22 euro zal uitkomen. Bovendien wordt op 4 mei aan die collectie nog Ridge Racer 2, Tekken, Killzone, LocoRoco en Moto GP toegevoegd.

Rabo-ploeg voor Waalse Pijl bekendgemaakt

De ploegleider van Rabobank, Erik Breukink, heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Waalse Pijl, die aankomende woensdag wordt verreden.

Oscar Freire en Thomas Dekker zullen de functie van kopman vervullen. Theo Eltink, Robert Gesink, Koos Moerenhout, William Walker, Pieter Weening en Bram de Groot moeten voor de ondersteuning zorgen. Sebastian Langeveld en Thorwald Veneberg zijn door Breukink als reserves aangewezen.

Naakte vrouw springt in Trevifontein

In Italië is afgelopen weekend een vrouw naakt in de Trevifontein gesprongen. De Trevifontein is de grootste en bekendste fontein van Rome. Zwemmen is er echter streng verboden. De 40-jarige naaktzwemster liet weten: "Het water is van iedereen en ik had het warm."

Om de fontein heen zaten tijdens het zwemavontuurtje van de vrouw, die in het dagelijks leven kantoorbediende is, een hoop toeristen. Die waren niet te beroerd om wat foto's te maken. Deze verschenen vanmorgen dan ook in de grote Italiaanse kranten.

De vrouw uit Milaan zwom rustig een rondje door het water van de fontein en klom vervolgens op één van de rotsen om op te drogen. De honderden omstanders konden de onverwachte striptease-show wel waarderen en applaudiseerden langdurig. De plaatselijke dienders waren echter duidelijk minder gecharmeerd van haar actie. Ze werd in de boeien geslagen en riskeert nu een fikse boete.

Foto's van de naakte vrouw bij de Trevifontein
Foto's van de naakte vrouw bij de Trevifontein

1,2 miljoen verkeersdoden per jaar

Icoon File Er komen ieder jaar wereldwijd 1,2 miljoen mensen om door verkeersongelukken. Dat blijkt uit cijfers van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die vandaag gepresenteerd zijn.

Een groot deel van de slachtoffers zou uit jongeren bestaan. Zo komen er dagelijks ongeveer 1000 mensen onder de 25 om het leven bij een verkeersongeval. Het grootste gedeelte van de doden valt bovendien in de ontwikkelingslanden, waar het vaak veel slechter gesteld is met de verkeersveiligheid dan in westerse landen.

Om het aantal slachtoffers te verminderen dringt de WHO aan op maatregelen. Zo zouden alle landen die dat nog niet hebben snelheidslimieten en alcoholverboden moeten instellen, en zou het gebruik van helmen en veiligheidsriemen sneller verplicht moeten worden.

Nederland
Volgens eveneens vandaag bekend geworden cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwamen er in ons land vorig jaar 811 mensen in het verkeer om het leven. Dat was een daling van 0,7 procent ten opzichte van 2005. Nederland behoort met die cijfers tot de top van Europa. Desondanks steeg het aantal om het leven gekomen fietsers vorig jaar wel met maar liefst 20 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

13-jarige Amerikaans sms-kampioene

De 13-jarige Amerikaanse Morgan Pozgar is in New York gekroond tot 'sms-kampioene van de VS'. De tiener wist in de finale van een sms-wedstrijd het snelst foutloos het woord 'Supercalifragilisticexpialidocious' in haar gsm in te voeren. Ze legde als tweede haar mobiel op tafel, maar won omdat degene die sneller klaar was, een fout had gemaakt.

Pozgar won een geldbedrag van omgerekend 18.424 euro. Dat geld kan ze goed gebruiken, want dagelijks sms't ze zeker 260 keer, goed voor een maandelijkse score van 8.000 berichtjes.Sms-verslaafde Pozgar

Renault baalt van nieuwe regels

De motorenafdeling van Renault F1 is niet blij met de nieuwe regels. Voorheen kon er nog wel eens het verschil gemaakt worden met de ontwikkeling van de motor, maar met de nieuwe regels zijn de motoren ontwerpers erg beperkt in hun doen en laten.

Het hoofd van de motoren afdeling bij Renault, Denis Chrevrier, vertelt dat zijn afdeling niet optimaal kan werken door de reglementen: "Dat we gefrustreerd zijn, komt niet alleen door de tegenvallende resultaten. Dit komt vooral door de huidige regels. Wij kunnen als motoringenieurs niet meer het verschil maken, terwijl wij in het verleden als motorenafdeling een cruciale rol speelden als er prestaties moesten worden verbeterd. Dit seizoen is er veel beperkt."

De resultaten van Renault zijn tot op heden niet om over naar huis te schrijven. Het team behaalde in drie races slechts negen punten en heeft al een achterstand van 35 punten op leider McLaren.

DVD: Classic Horror Collection

Het is een tijdje erg hip geweest om zwart-wit films massaal in te kleuren. Volgens sommige mensen -zij die er geld mee denken te verdienen- zouden de ingekleurde films veel toegankelijker zijn voor een groot publiek en zo meer geld opleveren. Volgens sommige makers en liefhebbers is het inkleuren van een meesterwerkje echter heiligschennis en verkracht het de essentie van de film. RCV hoort duidelijk bij de eerste groep, want het bedrijf heeft vier films verzameld, ingekleurd, geremasterd en samengebracht in een box met een horrorthema: Classic Horror Collection.

Proef met gratis versturen van post

Icoon BinnenlandsSinds vandaag is het mogelijk om gratis post te versturen. Via de website Gratis Post kunnen kosteloos enveloppen worden besteld die al zijn bedrukt met een postzegel van 44 cent. De makers van de website doen dit uiteraard niet uit altruïstische gevoelens: de achterkant van de enveloppe is bedrukt met reclame, die de verzender en de ontvanger van de post voor lief moeten nemen.

De bedrijven die adverteren betalen 12.500 euro om exclusief een boodschap achter te laten op een oplage van 10.000 enveloppen. De eerste oplage van 52.500 enveloppen is bedrukt met een advertentie van opticien Pearle. Consumenten kunnen wekelijks één pakket van vijf gratis gefrankeerde enveloppen bestellen. Daarvoor moeten zij wel op de site van Gratis Post hun gegevens invullen, zodat bedrijven reclame naar hen kunnen sturen.

De actie van het bedrijf Gratis Post is een proef. Na twee maanden volgt een evaluatie, waarin wordt besloten of de actie een structureel vervolg krijgt.

Mogelijke verkoop Manchester City

Voormalig Eerste Minister van Thailand, Thaksin Shinawatra, heeft een bod gedaan op de Engelse club Manchester City. Volgens Oosterse bronnen ligt het bod rond de 135 miljoen euro.

De 57-jarige Shinawatra probeerde al eerder een club uit de Premiership te kopen, maar faalde in 2004 om Liverpool over te nemen. Manchester City lijkt nu zijn volgende doelwit. Voorzitter John Wardle heeft naar verluidt ook nog interesse van een Amerikaans syndicaat.

De Thaise zakenman zou volgens diverse bronnen een bod van £92,2 miljoen hebben gedaan, hetgeen overeenkomt met ruim 135 miljoen euro. De advisuer van Shinawatra, Noppadon Pattama, wilde niets bevestigen of ontkennen. "Zodra hij terug is van zijn vakantie, zal ik er naar vragen en een persconferentie houden."

Politie haalt racistische voorzitter uit sporthal

De Belgische politie heeft vrijdagavond de voorzitter van de futsalclub ZVK Scherpenheuvel uit een sporthal gehaald waar zijn club een thuiswedstrijd speelde tegen Sahin Hasselt. Voorzitter Omer Mievis uitte voor en tijdens de zaalvoetbalwedstrijd de ene kwetsende en racistische opmerking na de andere. Sahin Hasselt, kersvers kampioen in derde nationale Belgische Futsal, is een smeltkroes van nationaliteiten, waaronder Marokkanen, Turken, Bosniërs en Belgen.

De spelers van Sahin Hasselt zeggen wel wat gewend te zijn, omdat er in het heetst van de strijd wel eens dingen tegen elkaar geroepen worden. Maar de racistische scheldkanonnade die ze vrijdag in Scherpenheuvel te verduren kregen, tartte alle verbeelding. ''Alles wat de man zei had een racistische bijklank. Vuil makkaken, bruin apen, afslachten moesten ze jullie allemaal'', aldus de secretaris van Sahin Hasselt.

Schoenen verstopt
Voorzitter Mievis had duidelijk te diep in het glaasje gekeken. Zijn eigen vrouw geneerde zich zo voor haar man dat ze zelf de politie belde. Toen die hem ook niet tot bedaren kon brengen, werd hij meegenomen en thuis afgezet. Zijn vrouw, die later teruggekeerd is, had al zijn schoenen verstopt en alle deuren afgesloten, zodat hij zeker niet meer kon terugkeren.

Mievis zegt in een excuusverklaring dat hij dronken en gefrustreerd was omdat een eerdere gewonnen wedstrijd tegen Hasselt in zijn ogen onterecht moest worden overgespeeld. ''Ik heb dingen gezegd die niet kunnen. Ik ben bereid daarvoor mijn excuses aan te bieden. Maar je weet hoe dat gaat, ik had wat pintjes te veel op en was gefrustreerd.'' Sahin Hasselt, die de wedstrijd overigens won met 9-3 en de eigen mensen in bedwang kon houden tijdens de racistische scheldtirade, zal toch een boze brief sturen naar de voetbalbond over de affaire.

Mancini tekent nieuw contract

Een paar uur nadat Internazionale de Italiaanse landstitel binnenhaalde, werd bekend dat coach Roberto Mancini zijn contract bij de Milanezen heeft verlengd.

Het was onduidelijk of Mancini wel zou blijven, want er gingen lange tijd geruchten dat er een andere coach zou komen. Namen als Sven-Göran Eriksson en José Mourinho deden de ronde, maar nu blijkt dus dat de huidige trainer gewoon blijft. Het nieuwe contract verbindt de succescoach voor de komende vier jaar met Inter. Bovendien heeft is er nog een optie op een extra seizoen.

"Er valt niets te ontkennen", zegt voorzitter Massimo Moratti. "De contractverlenging was al lang gebeurd." Mancini zelf was dolblij met de titel. "Het is een immens gevoel want de ploeg heeft een geweldig seizoen gespeeld. En om dan kampioen te worden met nog vijf speelronden te gaan is werkelijk subliem", aldus de coach. "Ik draag deze Scudetto op aan alle fans van Inter en aan mijn familie. Nu gaan we feesten."

Command & Conquer 3 Worldbuilder uitgebracht

Tussen het schrijven van patches door blijkt EA ook nog tijd te hebben gehad voor het fine-tunen van de Worldbuilder van Command & Conquer 3 zodat deze door het grote publiek gebruikt kan worden. Deze toolset is ook door het ontwikkelteam gebruikt (zij het in iets ruwere vorm) om de levels van de game te bouwen.

Mocht je trek hebben in een flink potje levels bouwen, kun je de 7.7 MB zware editor hier downloaden.

Becks: 'Ik moest me bewijzen'

David Beckham heeft in een interview met SkySports gezegd dat hij zich tegenover Real Madrid-coach Fabio Capello opnieuw moest bewijzen, nadat hij al een contract had getekend bij zijn nieuwe club.

Beckham tekende in januari al bij Los Angeles Galaxy voor het aankomende seizoen. Dat was voor Capello reden om Beckham van het wedstrijdformulier te schrappen, omdat De Italiaan vond dat de toewijding van de Engelsman schade had opgelopen. De trainer maakte het zelfs nog bonter door te beweren dat de voormalig captain van Engeland nooit meer het shirt van Real Madrid zou dragen.

De Engelse middenvelder bewees zich echter op de trainingen en veroverde opnieuw een plaats bij de beste elf. "Mensen vroegen zich af waar je de toewijding vandaan haalt als je al bij een andere club hebt getekend", zegt Beckham. "Ik moest me opnieuw bewijzen. Dat ik een nieuw contract heb betekent dat niet dat ik niet meer 110% geef en geen prijzen meer wil winnen met Real."

Becks kwam afgelopen weekend terug van een blessure, en mocht invallen in de topper tegen Valencia. Bij een 1-1 stand bracht hij met een vrije trap Sergio Ramos in stelling om de winnende treffer te maken.

Tot 5 jaar eis tegen Limburgse homotikkers

JustitieTegen zeven zogenoemde Landgraafse homotikkers is vanochtend tot 5 jaar cel geëist. De zeven vormen de hoofddaders van een groep homohaters die vorig jaar september en oktober op stelselmatige wijze homofielen mishandelden en beroofden op een homo-ontmoetingsplaats op de Brunssummerheide.

In totaal arresteerde de politie achttien verdachten in de leeftijd van 16 tot 37 jaar, allemaal inwoners van Landgraaf en Nuth. Ze bekenden acht feiten, maar er is niet van alle feiten aangifte gedaan.

De officier van justitie sprak vanochtend over een ''compromisloze eis'' omdat de verdachten ''laf en respectloos hebben gehandeld tegen makkelijke prooien''. Twee mannen hoorden 5 jaar tegen zich eisen, vier kregen als eis een celstraf 4 of 4,5 jaar, eentje hoorde 24 maanden eisen. De uitspraak is op 8 mei.

Real Valladolid promoveert

Real Valladolid is er in geslaagd promotie naar de Primera División af te dwingen. De ploeg uit Castilla-León staan ruim aan de leiding in de Segunda División, waardoor promotie ze niet meer kan ontgaan.

Afgelopen weekend werd er op en tegen Tenerife met 0-2 gewonnen, waardoor het gat met de nummer vier onoverbrugbaar is geworden. Het team van coach José Luis Mendilibar heeft ook uitermate goede papieren om de titel van de tweede divisie in de wacht te slepen. Het staat op dit moment tien punten voor op nummer twee Almería, en elf punten op de derde positie van Real Murcia.

Dat de titel Valladolid bijna niet meer kan ontgaan, ligt ook aan het feit dat Los Pucela al 28 wedstrijden op rij niet meer hebben verloren. Almería en Real Murcia lijken ook op weg naar promotie, want het gat met de nummer vier is ook voor hen erg groot. Nummer vier Ciudad de Murcia staat twaalf punten achter zijn stadgenoot.

CDA en CU tegen de abortusboot

MedischHet besluit van PvdA-staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid om de stichting 'Women on Waves' weer een vergunning te geven om met haar abortusboot in internationale wateren zwangerschappen af te breken, is zeer slecht gevallen bij coalitiepartners CDA en ChristenUnie. Bussenmaker geeft de stichting een vergunning om abortussen uit te voeren op foetussen van maximaal zeven weken.

De ChristenUnie (CU) is het minst te spreken en wil dat Bussemaker alsnog naar wegen zoekt om de internationale abortushulp van 'Women on Waves' aan banden te leggen. De CU wil desnoods de wet aanpassen. Ook het CDA is teleurgesteld over de hernieuwde vrijheid die de staatssecretaris verleent aan de stichting. CDA- woordvoerder Ormel legt zich er echter ''onder protest'' bij neer, omdat Bussemaker de eerdere beperkingen aan de internationale abortuspraktijk schrapte onder druk van de rechter.

Dit weekeinde lekte via dagblad Trouw uit dat 'Women on Waves' een vergunning krijgt voor abortushulp over de grens, zoals in internationale wateren. Staatssecretaris Bussemaker doorbreekt daarmee een beperking die was afgekondigd door haar voorganger Ross (CDA). Sinds 2004 mocht de stichting alleen abortussen uitvoeren binnen een straal van 25 kilometer van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis, waarmee de stichting een samenwerkingsverband heeft. Na bezwaren van de stichting oordeelde de Raad van State dat de toenmalige staatssecretaris de noodzaak van die regionale beperking onvoldoende duidelijk heeft gemaakt.

Oprichtster Rebecca Gomperts van de stichting is juist teleurgesteld dat de vergunning slechts toestaat om zwangerschappen tot zeven weken af te breken, omdat er ook aanvragen zijn ingediend voor abortus tot twaalf of dertien weken.

De heisa over de abortusboot speelt al sinds de boot in 2001 voor het eerst het ruime sop koos. In 2003 deed de boot nog tegen de zin van de Poolse autoriteiten een haven in Polen aan. In 2004 legde toenmalig staatssecretaris Ross de boot aan banden.

Man kiekt kinderen op naaktstrand

Icoon MisdaadBezoekers van naaktstrand Ellerstrand bij Biddinghuizen hebben een man in de kladden gegrepen die foto's schoot van kleine, blote kinderen. De 37-jarige man, die in Biddinghuizen woont, viel extra op doordat hij kleding droeg.

De politie heeft de Biddinghuizenaar naar het politiebureau meegenomen voor verhoor. Het is niet duidelijk of de man heeft bekend. Een politiewoordvoerder kan ook niet zeggen of hij nog vastzit.

Met dank aan sanexje voor de submit.

Project Offset te zien op een tweetal screens

Van de game Project Offset is een teaser-website verschenen waar een tweetal screens te vinden is. Over Project Offset is nog niet heel veel bekend.

Er is wat oude info te vinden, maar de vraag is of dit nog klopt. Volgens die oude info zal het spel zich rond de middeleeuwen afspelen (wat lijkt te kloppen als je kijkt naar de screenshots), je kunt spelen als Elven, dwergen, magiërs en het schijnt ook mogelijk te zijn om monsters te berijden. Het spel gaat ook online en het lijkt erop dat dit mogelijk zal zijn met 64 spelers.

De website houdt het aantal unieke bezoekers bij en zodra de balk vol is zal er weer iets nieuws onthuld worden. Zorg dus dat zoveel mogelijk mensen de site bezoeken zodat we nieuwe info krijgen.

http://www.projectoffset.com/astormiscoming/
Met dank aan Cyberia18 en deregtx voor het melden van dit nieuws

Staking busvervoer van start

Icoon Vervoer De aangekondigde landelijke staking in het busvervoer is vanochtend van start gegaan. Tot en met zondag rijden er geen bussen van Arriva, Connexxion, Hermes en Stadsvervoer Nederland buiten de spits. Voor 09.00 uur 's ochtends en tussen 16.00 en 19.00 uur worden er geen kaartjes gecontroleerd.

De stakingen zijn het gevolg van vastgelopen cao-onderhandelingen. De bonden eisen onder andere 3 procent loonsverhoging waar de werkgevers niet verder dan 2,5 procent willen gaan. Omdat er wel een overeenstemming is bereikt tussen de Limburgse busmaatschappij Veolia en de bonden rijden de bussen daar wel volgens de normale dienstregeling.

Aanklachten terrorisme na moord Turkse christenen

Icoon TerrorismeVoor een Turkse rechtbank zijn gisteren vier jonge mannen en een vrouw aangeklaagd wegens terrorisme na de gruwelijke moord op drie christenen. Zij zijn in afwachting van hun rechtszaak vastgezet, maakte een aanklager bekend.

De mannen, negentien en twintig jaar oud, werden gearresteerd in de christelijke uitgeverij in Malatya. Zij zouden daar woensdag een Duitser en twee bekeerde Turken hebben gemarteld. Daarna sneden zij het drietal de keel door.

De vier zijn aangeklaagd wegens het opzetten van een terroristische organisatie en moord. Justitie houdt de 18-jarige vrouw verantwoordelijk voor hulp aan een terroristische organisatie. Zij is de vriendin van de vermeende leider van de groep. Deze Emre Gunaydin raakte ernstig gewond toen hij, op de vlucht voor de politie, van de derde verdieping van de uitgeverij naar beneden sprong. De rechtbank liet zes andere jonge mannen in afwachting van het proces vrij.

Overname ABN Amro kost 23.600 banen

Icoon EconomieDe beoogde overname van ABN Amro door de Britse bank Barclays, de grootste in Nederland ooit, kost vele duizenden banen. De concerns schrappen 12.800 arbeidsplaatsen en bovendien verhuizen ze er 10.800 naar lagelonenlanden.

Het is nog onduidelijk hoeveel banen er in Nederland verdwijnen. Wel heeft ABN Amro toegezegd zich aan de bestaande verplichtingen te houden. De banenreductie is onderdeel van een beoogde kostenbesparing van 3,5 miljard euro in 2010.

Barclays heeft een overnamebod van 67 miljard euro uitgebracht op ABN Amro. De bank betaalt geheel in eigen aandelen, zo maakten beide partijen maandagochtend bekend. Het gaat om de grootste overname in Nederland ooit.

Het bod van de Britten valt lager uit dan de slotkoers van afgelopen vrijdag van ABN Amro op de beurs in Amsterdam. Barclays waardeert de grootste Nederlandse bank op 36,25 euro per aandeel. Vrijdag bedroeg de slotkoers van het aandeel 36,29 euro. Wegens overnamegeruchten is de koers van ABN Amro de afgelopen weken fors gestegen.

Het hoofdkantoor van het fusiebedrijf komt in Amsterdam, maar de combinatie wordt juridisch een Brits bedrijf. Het bestuur wordt naar Angelsaksisch voorbeeld ingericht. Ook overwegen beide banken om de naam ABN Amro te schrappen.

De huidige topman van ABN Amro, Rijkman Groenink, neemt genoegen met de positie van commissaris in de nieuwe onderneming. De bestuursvoorzitter van Barclays, John Varley, krijgt dezelfde rol bij de nieuwe bank. President-commissaris Arthur Martinez van ABN Amro krijgt een vergelijkbare functie (chairman) bij het fusiebedrijf. De Britse Financial Services Authority (FSA) wordt toezichthouder. De Nederlandsche Bank verliest die functie bij ABN Amro.

De fusie tussen ABN Amro en Barclays is de grootste krachtenbundeling ooit in het Europese bankwezen. De nieuwe bankgigant vormt de op een na grootste bank van Europa, na het Britse HSBC. Wereldwijd krijgt de combinatie een positie in de topvijf.

Barclays en ABN Amro zeggen actief te zijn in landen die goed op elkaar aansluiten. Een groot deel van de activiteiten zit in zeven landen. Het nieuwe concern zal naar eigen zeggen een leidende positie innemen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Ook staat het sterk in Italië, Spanje en Portugal en in een aantal opkomende landen.

Barclays is niet de enige bank met interesse in ABN Amro. Op de agenda van Groenink staat maandag nog steeds een ontmoeting met een consortium, bestaande uit Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander. Dit drietal heeft al enige tijd een tegenbod in voorbereiding.

Groenink zei in een toelichting dat hij bereid is om te praten over dit bod, maar dat een overname door Barclays zijn voorkeur heeft. De overname door de Britten komt ter sprake tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering van ABN Amro op donderdag.

ABN Amro maakte maandag ook bekend dat zijn Amerikaanse dochter LaSalle voor 21 miljard dollar (15,5 miljard euro) wordt verkocht aan Bank of America. Het gaat hier om een consumentenbank. De verkoop levert naar verwachting een zeer aanzienlijke bate op. Zo'n 12 miljard euro willen ABN Amro en Barclays aan de aandeelhouders teruggeven, voornamelijk door de aankoop van aandelen na voltooiing van het bod.

Mass Effect komt pas in september

BioWare's nieuwste RPG, Mass Effect, komt wat later dan verwacht. In tegenstelling tot eerdere officieuze berichten over een release in de zomermaanden zullen we helaas tot het najaar moeten wachten. De release datum van september werd vanochtend bekend gemaakt op een officieel event van Microsoft.

September wordt een drukke maand voor de RPG-liefhebbers op de 360, aangezien Blue Dragon dan ook uitkomt.Mass Effect

Polen overleven koelcel niet

Icoon BinnenlandsTwee Poolse mannen, de één 30 en de ander 34 jaar oud, zijn gisteravond om het leven gekomen in een zuurstofarme koelcel van een fruitbedrijf in Horssen waar ze werkten. Dat maakte de politie bekend.

De politie vermoedt dat de twee medewerkers van het bedrijf door een luik aan de bovenkant van de koelcel naar binnen zijn geklommen om appels te pakken. Het gaat hier echter om een zogenaamde zuurstofarme cel, waarin het zuurstofgehalte zo laag is dat het niet mogelijk is om langer dan enkele minuten te overleven. De beide mannen hadden hiervan op de hoogte moeten zijn, maar zijn toch de cel ingegaan.

Toen de hulpdiensten arriveerden vertoonden de mannen geen tekenen van leven meer, aldus de politie.

Met dank aan TiberiuZ voor de submit.

DVD: Idiocracy

Idiocracy is een futurische komedie uit 2006 van regisseur Mike Judge, die onder andere bekend is van Beavis and Butt-head en Office Space. De film is in de VS zwaar geboycot door haar eigen uitgever 20th Century Fox, vanwege kritiek op zowel vergaande corporatisme als de domme massa. Onder andere het eigen Fox News en andere bekende bedrijven worden op de hak genomen, waardoor onder andere gevreesd werd voor schadeclaims. De film was slechts te zien in 125 Amerikaanse bioscopen, terwijl het aantal normaliter rond de 2500 ligt. Er zijn geen spotjes voor gemaakt en er is zelfs geen trailer bij de release beschikbaar gesteld. De ronde die een miljoenenfilm als deze normaal doet bij professionele critici is ook overgeslagen. Fox heeft er schijnbaar veel aan gedaan om deze "nadenkfilm" niet bekend te laten worden bij het grote publiek. De film is met flinke vertraging in 2006 uitgekomen, maar wint langzaam terrein onder een schare groep fans dankzij het internet. De DVD is in januari 2007 uitgekomen, maar is in Nederland nauwelijks beschikbaar.

Urenco-actievoerders klagen politie aan

Icoon BinnenlandsEen ludieke actie tegen de 'nucleaire propaganda' krijgt een juridisch staartje. Actiegroep "Bries 11", dient een aanklacht in tegen de politie, die ze ervan beschuldigt het recht op vrije meningsuiting te hebben beperkt.

De groep voerde afgelopen zaterdag op ludieke wijze actie bij een kinderfeest in de Almelose sporthal 't Sportpark. In 't Sportpark deelde Urenco namelijk een pro-kernenergie-boekje uit aan de 1500 deelnemende kinderen. Het kinderfeest was aangeboden door de serviceclub Ronde Tafel '38. De organisatoren stoorden zich echter aan foto's van slachtoffers van de kernramp bij Tsjernobyl, die de groep bij zich had.

De politie sommeerde vervolgens de demonstranten om de actie honderd meter verderop voort te gaan zetten en ook om een spandoek met het woord Tsjernobyl en de afbeelding van een aantal rode kruisen te verwijderen. De groep gehoorzaamde aan de verzoeken van de politie, maar pas nadat een hulpofficier van justitie erbij was gehaald om de situatie te beoordelen. Elise en Rob Boogert van 'Bries 11' menen echter dat de politie met die ingreep hun recht op vrije meningsuiting heeft beknot.

"We willen dit tot het hoogste niveau uitvechten", aldus de actievoerders. Zij bestrijden dat ze met de foto's de kinderen overstuur hebben gemaakt.

"We hadden de foto's aan de zijkant geplaatst. Als drie kinderen ze gezien hebben, is het veel. Ze waren bedoeld om volwassenen op de gevolgen van kernenergie te wijzen. We hadden ze op een plek gezet die voor de kinderen nauwelijks zichtbaar was en ze uit ons zelf weer verwijderd toen er bezwaren kwamen van de organisatie. We hebben veel positieve reacties op onze actie gekregen."

Ook Groen Links demonstreerde zaterdag bij hetzelfde kinderfestival. "Om een tegengeluid tegen de nuclaire propaganda te laten horen", aldus woordvoerder A. Ylan. "In mijn ogen voerden wij met respect voor kinderen onze actie."

Met dank aan reactie voor de submit.

Van der Sar in Premiership droomelftal

Van der Sar is gekozen tot doelman in het Premier League droomelftal van dit seizoen. Het merendeel van de spelers uit het dreamteam zijn afkomstig van Manchester United.

United aanvaller Cristiano Ronaldo werd verkozen tot beste speler van het jaar in Engeland. De Portugees moest het onder andere opnemen tegen Didier Drogba en teamgenoot Paul Scholes. De 22-jarige Ronaldo behaalde hiermee een unieke dubbelslag. De Portugees werd namelijk ook verkozen tot beste jonge speler, iets wat sinds 1977 niet meer voor was gekomen.

"Ik ben heel trots op deze prijzen. Het doet me heel veel dat mijn collega?s voor mij gekozen hebben. Dit is een heel speciale avond voor me", aldus Ronaldo.

De rest van het verkozen droomelftal ziet er als volgt uit:
Edwin van der Sar, Gary Neville, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Patrice Evra, Ryan Giggs, Paul Scholes (allen Manchester United), Steven Gerrard (Liverpool), Didier Drogba (Chelsea), Dimitar Berbatov (Tottemham).

Barclays biedt 67 miljard euro voor ABN Amro

Icoon EconomieDe Britse bank Barclays heeft een overnamebod uitgebracht van 67 miljard euro op ABN Amro. Dat komt neer op 36,25 euro per aandeel van de grootste Nederlandse bank. Dat hebben de banken maandag bekendgemaakt.

Barclays-topman John Varley wordt bestuursvoorzitter van de nieuwe bankcombinatie. President-commissaris Arthur Martinez van ABN Amro krijgt een vergelijkbare functie (chairman) bij het fusiebedrijf. Rijkman Groenink krijgt een functie vergelijkbaar met die van commissaris. De Britse Financial Service Authority (FSA) wordt toezichthouder.

De fusie tussen ABN Amro en Barclays is de grootste krachtenbundeling ooit in het Europese bankwezen. De nieuwe bankgigant vormt de op een na grootste bank van Europa, na het Britse HSBC. Wereldwijd krijgt de combinatie een positie in de topvijf.

Het hoofdkantoor van het fusiebedrijf komt in Amsterdam. De combinatie wordt juridisch een Brits bedrijf, waarmee het bestuur naar Angelsaksisch voorbeeld wordt ingericht. De fusie wordt tijdens de aandeelhoudersvergadering van 26 april voorgelegd aan de aandeelhouders.

Uitslagen Spanje speelronde 31

Wist Barcelona vorige week nog vier punten los te komen, na afgelopen weekend is het in Spanje weer ongelooflijk spannend. Met nog zeven wedstrijden op de kalender is het gat tussen de nummers één en drie twee punten.

Aangezien Real Madrid zaterdag al won van Valencia, moest Sevilla in eigen huis winnen van Athletic Club de Bilbao om de tweede plaats te behouden. Al snel kreeg de thuisploeg een strafschop, maar deze werd gemist door Luis Fabiano. Daarna raakte het duel in het slop, tot de tweede helft althans. Vlak na rust waren het Aleksandr Kerzhakov en Antonio Puerta die Sevilla op een 2-0 voorsprong zetten. Even later was ook Ernesto Chevanton trefzeker; de voorsprong bleef echter twee goals, Francisco Yeste kopte de 3-1 binnen. Spannend zou het niet meer worden, Luís Fabiano besliste de eindstand op 4-1 op aangeven van Dani Alvés.

Barcelona kon weer uitlopen naar vier punten als er zou worden gewonnen van Villarreal. De Gele Duikboot zag zich tegen de muur gedrukt en een vloedgolf van Catalaanse aanvallen over zich heenkomen in de eerste helft. Ronaldinho en Samuel Eto'o kregen grote kansen, maar slaagden er niet in doelman Sebastián Viera te passeren. In de tweede helft ging het gelijker op, en de rust bracht Robert Pirès in scoringspositie. Capi zette de Fransman vrij voor Víctor Valdés, en de middenvelder rondde feilloos af. De bezoekers probeerden wel, maar konden simpelweg het net niet vinden. Vijf minuten voor tijd was het uiteindelijk Marcos die het duel besliste en La Liga weer een beetje spannender maakte.

Door twee goals van Ewerthon tegen Celta de Vigo wist Real Zaragoza de vierde plaats te veroveren. Valencia staat vijfde met evenveel punten. In de strijd om Champions League voetbal verloor Atlético de Madrid dure punten bij Real Sociedad (2-0). Sociedad heeft de punten zelf hard nodig voor lijfsbehoud. Op jacht naar UEFA Cup-voetbal werd het duel tussen de concurrenten Recreativo en Racing gewonnen door de club uit Huelva. Na een uur was de wedstrijd beslist: 4-2.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
21/4Real SociedadAtlético Madrid2-0
21/4Real MadridValencia2-1
22/4Recreativo HuelvaReal Racing4-2
22/4Deportivo la CoruñaOsasuna1-0
22/4Real ZaragozaCelta de Vigo2-0
22/4Real MallorcaGimnàstic1-0
22/4EspanyolReal Betis2-2
22/4LevanteGetafe1-1
22/4SevillaAthletic Club4-1
22/4VillarrealBarcelona2-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Barcelona315960-29
2Sevilla315852-27
3Real Madrid315744-28
4Real Zaragoza315345-30
5Valencia315343-31
6Atlético Madrid315035-26
7Recreativo Huelva314945-41
8Real Racing314739-39
9Getafe314329-24
10Espanyol314235-35
11Deportivo La Coruña314223-31
12Villarreal314131-39
13Real Mallorca313932-41
14Osasuna313635-37
15Real Betis313431-38
16Athletic Club313235-50
17Celta de Vigo313031-46
18Levante313025-41
19Real Sociedad312723-37
20Gimnàstic312430-53

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Frederic KanoutéSevilla19
2Diego MilitoReal Zaragoza19
3RonaldinhoBarcelona17
4Ruud van NistelrooijReal Madrid16
5David VillaValencia13
6Fernando MorientesValencia12
7Fernando BaianoCelta de Vigo11
8Luis GarcíaEspanyol11
9Florent Sinama-PongolleRecreativo Huelva11
10Nikola ZigicReal Racing11

Programma:

DatumThuisUitTijd
28/4Atlético MadridReal Betis20.00
28/4ValenciaRecreativo Huelva22.00
29/4GetafeReal Sociedad17.00
29/4GimnàsticVillarreal17.00
29/4Celta de VigoReal Mallorca17.00
29/4OsasunaReal Zaragoza17.00
29/4Real RacingDeportivo la Coruña17.00
29/4SevillaEspanyol17.00
29/4BarcelonaLevante19.00
29/4Athletic ClubReal Madrid21.00

Boek: Dirk van Weelden - Tempo

Kaft van het boekHardlopen, dat is bekend, is behalve voor je lichaam ook goed voor je kop: het maakt je zorgeloos en laat je gedachten vrij. Soms tollen ze gewoon maar wat rond, soms blijven ze hangen, bijvoorbeeld op een refreintje van de Kaiser Chiefs ofzo, en dan denk je een uur lang alleen maar na na na na naa. Maar het kan ook gebeuren dat je een helder moment beleeft, een inzicht krijgt in de zin van het leven, of een oplossing bedenkt voor een hardnekkig probleem.

Dirk van Weelden is loper en filosoof en denkt wat af tijdens zijn lange duurlopen. Zijn boek Looptijd uit 2003 stond vol met diepe gedachten en hersenspinsels van een hardloper. Dit nieuwe boek is veel meer down to earth.

Tempo bestaat uit 16 korte essays over van alles en nog wat, zolang het maar met hardlopen te maken heeft: prestaties van beroemde lopers uit de geschiedenis, de techniek van het lopen, persoonlijke ervaringen van Van Weelden met honden, het lopen op blote voeten en nog veel meer.

Mogelijk straf voor Van Bommel

Mark van Bommel kan zich hoogstwaarschijnlijk voor de Duitse tuchtcommissie moeten verantwoorden. De speler van Bayern München maakt in de verloren wedstrijd tegen VfB Stuttgart een beweging met zijn elleboog richting het hoofd van Pavel Pardo.

Ondanks dat de Nederlander niemand raakte met deze actie, zouden televisiebeelden voldoende aanleiding zijn om een arbitragezaak tegen de Nederlander te starten.

Uitslagen Frankrijk speelronde 33

Olympique Lyon is voor de zesde achtereenvolgende keer kampioen van Frankrijk geworden. Nog nooit kon de alleenheerser zo snel feestvieren. Het moment waarop Lyon zich kampioen mocht noemen, is uniek. In 2005 en 2006 gebeurde dat respectievelijk drie en vier speeldagen voor het eind van de competitie, nu resteren nog vijf duels.

Stade Rennes bood Olympique Lyon de helpende hand. Toulouse verloor met 3-2 van Rennes waardoor Lyon al zeker was van de Franse titel. Toulouse en Stade Rennes werkten een wedstrijd op hoog niveau af, die pas in de slotfase een winnaar kreeg. Bruno Cheyrou forceerde met zijn tweede treffer in dienst van Rennes twee minuten voor het einde de beslissing.

Olympique Lyon kon het landskampioenschap niet bekronen met een overwinning. De ploeg van Gèrard Houllier moest genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen AJ Auxerre. Dat Olympique Lyon niet tot scoren kwam was vooral de verdienste van Olivier Sorin. De keeper van Auxerre redde onder meer kansen van Juninho Pernambucano, Milan Baros, Hatem Ben Arfa of Gregory Bettiol.Alle uitslagen van dit weekend:
ThuisUitEindstand
AJ AuxerreOl. Lyon0-0
SochauxLorient1-1
RC LensLe Mans2-0
AS MonacoLille3-1
RennesToulouse3-2
Saint-EtienneBordeaux0-2
PSGNantes4-0
NancyValenciennes1-0
Ol. MarseilleTroyes2-1
SedanOl. Nice1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Olympique Lyon3321847155-23
2RC Lens33141185345-34
3Gir. Bordeaux33157115236-30
4Toulouse33157115240-36
5Ol. Marseille33147124942-33
6Stade Rennes33121294829-26
7Sochaux33121294838-38
8Lille OSC331210114640-36
9St. Etienne33136144549-45
10FC Lorient331112104529-31
11AS Monaco331111114438-32
12AJ Auxerre33101494434-37
13Le Mans331013104338-39
14AS Nancy331010134027-38
15PSG33911133835-38
16Valenciennes33108153831-41
17Ol. Nice33813123730-34
18Troyes33711153230-47
19Sedan33613143139-50
20FC Nantes33612153026-43

Programma volgende week:

DatumThuisUit
28/04Ol. NiceAJ Auxerre
28/04NantesRennes
28/04BordeauxRC Lens
28/04Ol. LyonLe Mans
28/04LilleNancy
28/04Ol. MarseilleSochaux
28/04ToulousePSG
28/04LorientSaint-Etienne
28/04TroyesSedan
28/04ValenciennesAS Monaco

Marsman opvolger Reker bij CVB

Gerard Marsman is de opvolger van Jan Reker als directeur van de Coaches Betaald Voetbal. De 55-jarige oud-trainer tekende voor drie jaar bij de belangenvereniging. Momenteel is Marsman werkzaam als technisch directeur van Go Ahead Eagles. Reker vertrekt omdat hij bij PSV is benoemd tot algemeen directeur.

Als speler was Marsman actief bij SC Heerenveen, Go Ahead Eagles en Vitesse. Als trainer werkte hij na een aantal amateurclubs in het betaalde voetbal voor Heracles Almelo en De Graafschap.

ADO - Groningen wordt uitgespeeld

De competitiewedstriijd ADO Den Haag - FC Groningen, die gisteren na 49 minuten (0-3) werd gestaakt, wordt woensdag of donderdag uitgespeeld. Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft dit bekendgemaakt.

FC Groningen strijdt nog met Feyenoord, SC Heerenveen en Roda JC om de vijfde plaats in de eredivisie. Als Groningen van ADO wint en volgende week van FC Utrecht en eindigt Heerenveen-Feyenoord volgende week in een gelijkspel, dan kan het doelsaldo doorslaggevend zijn.

Vandaag beslist de KNVB wanneer en waar (niet in Den Haag) ADO - Groningen wordt uitgespeeld.

Brajkovic pakt eindzege in Georgia

Janez Brajkovic heeft de Ronde van Georgia gewonnen. In de zevende en laatste etappe zag de Sloveense wielrenner van Discovery Channel zijn leidende positie in het algemeen klassement niet meer in gevaar komen.


De slotetappe werd gewonnen door de Argentijn Juan José Haedo. Haedo was na een rit van 107 kilometer met start en finish in Atlanta de Amerikaan Fred Rodriguez (Predictor-Lotto) en de Oezbeek Sergey Lagutin (Navigators) te sterk af in de massasprint.

Olympiakos Pireaus kampioen Griekenland

Voor de negende maal is Olympiakos Pireaus kampioen geworden van Griekenland. De ploeg won gisteren met 3-1 van Kerkyra en heeft daardoor een niet meer in te halen voorsprong van zes punten op AEK Athene met nog twee wedstrijden te gaan.

Rivaldo, Djordjevic en Castillo scoorden voor Olympiakos. AEK Athene won ook (1-5 bij Ionikos), maar Olympiakos is op onderling resultaat de meerdere.

Vijfjarig jongetje zit twintig uur vast in lift

Icoon OpmerkelijkEen vijfjarig jongetje uit de stad Colmar in het noordoosten van Frankrijk heeft dit weekeinde twintig uur vastgezeten in een lift van het appartementengebouw waar hij woont. De lift bleef steken op de zeventiende verdieping, aldus de politie zondag.

De in paniek geraakte ouders alarmeerden de politie, omdat hun zoon zoek was. Politiemensen en brandweerlieden zochten urenlang in het appartementencomplex en de omgeving daarvan naar de jongen. Bij het zoekwerk werd ook een duiker ingezet, die in een vijver naar het kind zocht.

Toen de hulpverleners en de ouders de hoop op een goede afloop al bijna hadden opgegeven, werd de jongen in de lift gevonden.

Uitslagen Schotland speelronde 34

De strijd om de titel in Schotland werd dit weekend beslist. Dankzij de 1-2 overwinning bij Kilmarnock, werd Celtic voor de tweede achtereenvolgende keer landskampioen.

Halverwege de eerste helft bracht Jan Vennegoor of Hesselink Celtic op voorsprong. Kilmarnock wilde echter niet meewerken aan een feest. Kort na rust tekende Colin Nish voor de 1-1. Een schitterende vrije trap van Shunsuke Nakamura gaf de middag voor The Bhoys alsnog een goede afloop.

Glasgow Rangers boekte een nipte 2-1 overwinning op Heart of Midlothian. Na een kwartier spelen scoorde Andrius Velicka de 0-1 voor Hearts. Rangers stelde in de tweede helft echter orde op zaken door treffers van Kevin Gae en Barry Ferguson.

Morgenavond wordt nog de wedstrijd gespeeld tussen Falkirk en St. Mirren.

Alle uitslagen:

ThuisUitEindstand
AberdeenHibernian2-2
Glasgow RangersHearts2-1
DunfermlineDundee United1-0
Inverness CTMotherwell2-0
KilmarnockCeltic1-2

De stand:

#ClubWestrijdenWGVPDoelsaldo
1Celtic3425638161-26
2Glasgow Rangers3420866856-26
3Aberdeen34177105848-35
4Hearts34159105441-32
5Kilmarnock34137144644-51
6Hibernian34129134551-39
7Falkirk33124174040-42
8Dundee United341010144039-54
9Inverness CT34912133938-45
10Motherwell34106183635-51
11St.Mirren33512162724-47
12Dunfermline3468202620-49

Leuk beeldmateriaal van hoofdrolspeelsters Honeyz

Op 26 april a.s. gaat de film Honeyz in première. De jeugdfilm gaat over twee vriendinnen, die zich na sluitingstijd insluiten in het Amsterdamse warenhuis de Bijenkorf. Centraal staat het criminele nachtelijke avontuur, hun vriendschap en een droomwereld vol exclusieve producten. FOK! heeft de hand weten te leggen op een aantal leuke beelden achter de schermen van deze film...

Twee zwaargewonden bij verkeersongeval

Icoon OngelukHet verkeer op de kruising van de Abraham van Rijckevoorselweg met de Couwenhoekseweg in Capelle aan den IJssel is zondagavond enige tijd gehinderd geweest. Op de kruising heeft een ongeval plaatsgevonden waarbij een 16-jarige scooterrijder en zijn, eveneens 16-jarige, passagier zwaargewond raakten. De scooter werd met zijn berijders geschept door een auto.

Een van de slachtoffers is naar het Sint Fransicus Gasthuis (SFG) overgebracht. Het andere slachtoffer is naar het Erasmus Medisch Centrum (EMC) gebracht. De Technische Ongevallendienst heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk. Als gevolg hiervan was de kruising enige uren afgezet.

Dikke vinger!

 
 
 
 
............./´¯/)...........(\¯`\
............/....//..............\\....\
.........../....//................\\....\
...../´¯/..../´¯\.........../¯`\....\¯`\
.././.../..../..../.|_......_|.\....\....\...\.\..
(.(....(....(..../.)..)..(..(.\....)....)....).)
.\................\/.../....\...\/................/
..\................. /........\................../
....\..............(............)............../
......\.............\.........../............./
Laatste reviews en specials
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Café de Veehandel
review
Pokémon Sword en Shield
©FOK.nl e.a.