Gevangene VS vrijgelaten na nep-fax

Icoon Weird Een instelling in de Amerikaanse staat Kentucky heeft onlangs een gevangene vrijgelaten na het ontvangen van een nep-fax. In de fax stond dat het Hooggerechtshof de gevangene had vrijgesproken. Het personeel van de instelling geloofde dit, ondanks dat de fax vol met spelfouten stond en geen officieel briefhoofd had.

De vrijgelaten gevangene die van de blunder profiteerde zat vast voor geweldpleging en voor een overval. Hij zou psychisch onderzocht worden. Nadat de instelling de fout had ontdekt, kon de 19-jarige jongen vrij gemakkelijk aangehouden worden in het huis van zijn moeder. Hij was toen al wel twee weken op vrije voeten.

De plaatselijke autoriteiten spreken van een schande. "Ik ben blij dat er niemand gewond is geraakt, want het is een erg gevaarlijke gevangene", aldus een woordvoerder. De directeur van de instelling wees er echter fijntjes op dat het niet bij de standaardprocedure hoort om de echtheid van een fax te controleren. Hij gaf wel toe dat er in dit geval - achteraf gezien - wel een belletje had mogen gaan rinkelen bij iemand, ondanks dat officiŰle documenten volgens hem altijd vol met spelfouten zitten.