Gobliiins terug?

Fantastisch nieuws voor liefhebbers van stokoude games. In de jaren '90 ontwikkelde Coktel Vision een serie games rond grappige kleine mannetjes, goblins. Sierra gaf de drie games, Gobliiins, Gobliins 2: The Prince Buffoon en Goblins Quest 3 uit. De Fransman Pierre Gilhodes was de bedenker van de figuurtjes. Hij was ook verantwoordelijk voor Woodruff and the Schnibble of Azimuth. Hij werkt nu, samen met enkele anderen, aan een vierde deel. Dit deel zal geheel 3D worden en dezelfde humor kennen als de eerdere delen.

Op de officiële website (in het Frans) kun je alvast wat informatie, een trailer en wat ander werk van Pierre Gilhodes vinden. Een uitgever is nog niet gevonden, en er is dan ook nog geen releasedatum bekend gemaakt.

Volgens de website zal het spel niet moeilijk zijn, om het voor veel verschillende doelgroepen geschikt te maken. De besturing zal kinderlijk eenvoudig zijn, en in plaats van moeilijke puzzels zal het spel er vooral heel veel bevatten zodat een ieder iets van zijn gading vindt. Gobliiins 4 wordt in zowel Engels, Duits als Frans ontwikkeld.