Bonden bereiken principe-akkoord met Veolia

Icoon StakingFVN Bondgenoten en CNV Stads- en Streekvervoer hebben zaterdag een principe-akkoord bereikt met de Limburgse streekvervoerder Veolia. Dat hebben woordvoerders van beide bonden bekendgemaakt.Kern van het akkoord is een loonsverghoging van 3 procent dit jaar. Verder is afgesproken dat de arbeidsongeschiktheidspremie voor rekening komt van de werkgever en dat het bedrijf niet meer externe krachten mag inhuren dan tot een maximum van 15 procent van het totale aantal werknemers.

De aangekondigde acties in het streekvervoer van maandag, zullen wat betreft Limburg waarschijnlijk worden opgeschort als de leden dit weekeinde instemmen met het akkoord. Veolia komt met het akkoord tegemoet aan het ultimatum dat de bonden hadden gesteld aan de vier grootste streekvervoerders Connexxion, Arriva, Hermes en Veolia. Vrijdag nog lieten de bedrijven weten het ultimatum naast zich neer te leggen.

Veolia is toch bereid geweest het belang van het personeel en de reiziger in te zien, aldus CNV-onderhandelaar Syb Kusters. Zowel FNV Bondgenoten als CNV hopen dat ook de drie andere vervoerders tot akkoorden bereid zijn.