E3 deelnemers neemt in aantal af

Maarten (Moart)
De organisatie van de E3 heeft de lijst met uitgevers en ontwikkelaars bekend gemaakt, welke op het eens zo legendarische event zullen verschijnen. In totaal zullen er maar 32 bedrijven op de showvloer in Santa Monica aanwezig zijn.

Dit zijn: 1C Company, Activision, Akella, Atari, Atlus, Disney Interactive Studios, Capcom, Codemasters, Crave Entertainment, Eidos, Electronic Arts, Konami, LucasArts, Majesco, Microsoft, Midway, Namco Bandai Games, NCsoft, Nintendo, Sega, Sony Computer Entertainment, Sony Online Entertainment, Square Enix, Take-Two Interactive, THQ, Ubisoft, Vivendi Games, and Warner Bros. Interactive Entertainment.

Ondanks het kleine aantal (vorig jaar waren er maar liefst 400 bedrijven aanwezig) zijn het wel de grote ontwikkelaars en uitgevers die zich hebben ingeschreven, waardoor het er toch nog hoopvol uitziet voor de E3.

Enige onafhankelijke ontwikkelaars zijn id Software and Foundation 9 Entertainment, wat als een teleurstelling moet gelden voor de organisatoren. Zo was één van de doelen van de nieuwe opzet van de E3, meer aandacht te geven aan kleine onafhankelijke spelmakers. De E3 zal van 11 tot 13 juli plaatsvinden in de Barker Hangar in Santa Monica.