Jansen ook gewild door Barcelona

Marcell Jansen, vrijwel de enige speler die dit seizoen goede dingen laat zien bij Borussia Mönchengladbach, geniet sinds kort ook de aandacht van FC Barcelona.

Borussia Mönchengladbach staat onderaan in de Bundesliga, en de kans dat de degradatie wordt voorkomen lijkt zeer klein. De 21-jarige Jansen gaat dus ook waarschijnlijk naar een andere club. Bayern München leek alweer degene te zijn die een speler bij een andere Duitse club wegkaapt, maar nu heeft dus ook de Catalaanse club zich in de strijd gevoegd.

"Barça heeft aangegeven dat ze interesse hebben", vertelde zaakwaarnemer Gerd vom Bruch. "We praten op dit moment echter niet met clubs over eventuele transfers." Vom Bruch doelt hiermee waarschijnlijk op het feit dat Die Fohlen nog niet zeker zijn van degradatie.

Jansen, die het liefst linksback speelt, maar eigenlijk overal uit de voeten kan, maakte zijn debuut in de Bundesliga twee jaar terug. Intussen wist hij ook een plaats bij het Duitse nationale elftal te veroveren, en heeft sinds 2005 elf maal het shirt van Die Mannschaft gedragen. Mönchengladbach heeft aangegeven te willen praten met clubs die bereid zijn minstens ¤10 miljoen euro te betalen, mocht BMG het vege lijf niet weten te redden.