FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 29 maart 2007

Wedstrijd F-jes hervat op neutraal terrein

Voor elf minuten voetbal kwamen de ouders van de F-jes van WKE (de club van het woonwagenkamp van Emmen) en Muntendam vandaag naar Gasselternijveen. Op dat voor beide clubs neutrale terrein werd de op drie maart gestaakte wedstrijd hervat. Onder leiding van een neutrale scheidsrechter verliep de hervatting zonder incidenten.

Volgens de mensen van het KNVB-district Noord is het absoluut uniek dat een wedstrijd tussen F-pupillen wordt gestaakt wegens rellen. Jeugdcompetitieleider Johan Volbeda spreekt dan ook van een incident.

Waarom werd nu de bewuste wedstrijd gestaakt? De twintigjarige leider van Muntendam, Robert Keizer, is naar eigen zeggen een heel fanatieke leider. Hij stond binnen de lijnen van het veld te coachen en kreeg van een WKE-supporter te horen dat dat buiten de lijnen moest gebeuren. Daarna greep de 'supporter' Keizer bij de strot wat weer hevige woordenwisselingen en scheldpartijen tussen een aantal andere ouders ten gevolge had. De scheidsrechter vond het welletjes en blies het duel af. De jongetjes gingen geschrokken en huilend terug naar de kleedkamers.

De KNVB buigt zich nog over de schuldvraag van dit incident. "Het is een diep treurige zaak", aldus Volbeda. "Maar de ouders zijn nu eenmaal fanatieker dan de F-jes zelf."

Met dank aan pekel voor de submit.

Man neergestoken in Utrecht

Icoon PolitieIn de Utrechtse wijk Kanaleneiland is donderdagavond omstreeks half zeven een man om het leven gekomen. De man is vermoedelijk slachtoffer geworden van een steekpartij.

De politie trof het slachtoffer aan in de portiek van een flat aan de Stanleylaan. Familieleden van het slachtoffer hebben er voor gezorgd dat de vermoedelijke dader direct kon worden aangehouden.

De politie heeft nog geen uitspraken gedaan over de toedracht van de steekpartij.

Met dank aan reul_lb voor de herschreven submit.

Uno ruim één miljoen keer gedownload van XBLA

Een spel hoeft niet altijd origineel en vernieuwend te zijn en verbazingwekkende graphics te hebben om een succes te zijn. Het simpele kaartspelletje Uno bewijst deze stelling. Deze variant op pesten werd ruim 1 miljoen keer gedownload van Xbox Live Marketplace sinds de release van het spel. Uno is de eerste download die de 1 miljoen-grens doorbreekt.

In totaal werden er meer dan 135 miljoen items van Marketplace gedownload, door 70% van alle bezitters van een 360.WK baanwielrennen: Zilver voor Hijgenaar en Kanis

Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis zijn er donderdag in geslaagd om een zilveren medaille in de wacht te slepen. Dit gebeurde op het onderdeel teamsprint tijdens het WK baanwielrennen in het Spaanse Palma de Mallorca. In de finale werd van Groot-Brittanië verloren.

Het verschil tussen de twee landen was te verwaarlozen. De Britse dames, Victoria Pendleton en Shanaze Reade kwamen na 33,361 seconden over de finish. De Nederlandse vrouwen waren iets langzamer en noteerden een tijd van 33,974 seconden.

Tien redenen waarom de PS3 een succes wordt

De CEO van Insomaniac, de developer die onder andere verantwoordelijk is voor Resistance, heeft tien redenen gegeven waarom de PlayStation 3 uiteindelijk de console-war zal gaan winnen. Hastings, zoals de man heet, vond dat Sony nieuws vaak negatief gedraaid werd en dat PS3-bashen de nieuwe sport werd, en dus is het tijd voor wat positieve aandacht voor de PS3 in de vorm van tien redenen waarom de PS3 volgens hem een succes gaat worden.

1. Home & Little Big Planet
Home is precies wat de online gemeenschap nodig heeft, aldus Hastings. Little Big Planet is goed omdat de gamer zelf actief mee kan werken aan het spel door eigen levels te maken.

2. Free Online
Xbox Live kost zestig euro per jaar, PlayStation Network is gratis. Stel dat de next-gen consoles vijf jaar mee gaan, Xbox live kost je dan 300 euro. Hoewel Hastings toe geeft dat Xbox Live wel beter is, is het niet 300 euro beter. Sony ontwikkelt ook nog steeds verder aan het netwerk, dus deze zal alleen maar beter gaan worden.

3. 50 GB games
Een DVD was vaak eigenlijk al net te klein voor alles wat de developers in een game wilden stoppen. Blu-Ray biedt veel meer ruimte dus knippen in een spel is dan niet meer nodig. Naarmate de techniek zich zal ontwikkelen zullen games steeds meer opslagruimte nodig hebben waar de PlayStation 3 al op voorbereid is.

4. Casino Royale
De eerste next-gen disc die in de top 10 van meest verkochte DVD's komt. Blu-Ray discs zullen op termijn de DVD gaan vervangen, de disc heeft al een knock-out gescoord tegen de HD-DVD op technisch gebied. Blu-Ray verkoopt nu al beter dan HD-DVD.

5. HDMI
De PS3 is standaard uitgerust met HDMI 1.3 waardoor je de beste kwaliteit beeld hebt. In de toekomst zal HDMI de nieuwe standaard worden, en de PlayStation 3 is hier al klaar voor.

6. Standard HDD
Ten tijde van de PS2 was Hastings wel jaloers op de harde schijf van de Xbox. Deze standaard harde schijf werd echter geschrapt voor de 360 wat een slechte keus was van Microsoft. Door de HDD standaard te maken kunnen alle developers hier zonder problemen gebruik van maken en sluiten zij geen gamers uit.

7. The Wii Fad Will Fade
De Wii is een leuk apparaat, maar het is een rage. Hierdoor wordt snel veel aandacht getrokken, maar deze is ook snel weer weg. De Wii zal het beter doen dan de GameCube en de Nintendo 64, maar wordt niet de winnaar van deze generatie.

8. PS3 Has a Major CPU Advantage
De PlayStation 3 is met zijn acht parallelle CPU's duidelijk de 360's meerdere. Voorlopig zijn deze echter nog niet zo makkelijk te gebruiken, maar in de toekomst zullen de PS3-games veel mooier moeten gaan worden. Binnen twee jaar zullen de eerste games op de markt verschijnen met graphics die de 360 niet aan kan.

9. PS2 still outselling 360
Mensen die nu nog een PS2 kopen, kopen niet binnen een jaar een next-gen console. Tegen de tijd dat ze dat wel zullen doen zal de PlayStation 3 in een veel betere positie zitten dan de 360. Daarnaast kunnen deze mensen de Sony exclusives voor de PlayStation 2 spelen, en willen ze het vervolg daarvan spelen dan zullen ze toch een PlayStation 3 moeten halen.

10. Something For Everyone
Sony heeft meer franchises te bieden in allerlei verschillende genres, iedereen kan bij Sony terecht. Het bedrijf heeft een hele reeks exclusives zoals God of War, Gran Turismo, Jak and Daxter, Killzone, Singstar, SOCOM en ga zo maar door.

De tijd zal leren of de consument het eens is met deze tien punten en zijn geld uit zal gaan geven aan een PlayStation 3.

Met dank aan Nebo, Cyberia18 en KoosyNL voor het submitten van dit nieuwtje.

[update] PS3 Elite?

Eerder deze maand was er een hint gevonden over een eventuele nieuwe PS3 versie in de bergen papierwerk die Sony uitbrengt en aanvraagt.

Sony heeft bij de US Federal Communications Commision een "Class II permissive change" aangevraagd voor de PS3. Dit was een logisch gevolg van de nieuwe veranderingen aan de Bluetooth antenne van de PS3. Tot zo ver dus niets nieuws.De aanvraag van Sony aan de FCC

Voor "The Good Stuff" moet nog iets dieper gekeken in de papierwinkel er omheen. Naast wat veranderingen in de FCC licentie, werd er ook een nieuw PS3 model genoemd. Dit model heeft de code CECHE01. De 20GB en 60GB hebben respectievelijk de codes CECHA01 en CECHB01. Het lijkt er dus op dat er een derde versie komt.

Een nieuwe HD grootte misschien, of gewoon een pimped-up versie met een metallic strip, wie het weet mag het in de reacties plaatsen.

Update: geen 80GB
Sony heeft tegen Eurogamer gezegd dat er in geen geval een 80GB versie gaat komen.
"The 80GB we're not making a comment on, but we don't have any plans at the moment", aldus een vertegenwoordiger van Sony Europe.
Toch is er genoeg ruimte voor speculatie over grotere HD's, Ken Kutaragi had al eens laten weten dat hij over de 250GB wil gaan met de PS3.

Lingo bedenkt langste woord van Nederland

Normaal gesproken bedenken kandidaten van het spelletjesprogramma Lingo woorden van vijf, zes of zeven letters. Mocht de Tros ooit zestigletterLingo invoeren, dan zou de jury het woord kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden zeker goedkeuren.

De omroep onthulde het officieuze langste woord van Nederland donderdagavond in de uitzending van Lingo. Het programma schreef een prijsvraag uit, waarbij kijkers het langste woord moesten bedenken. Kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden telt zestig letters.

Kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden komt hoogstwaarschijnlijk niet in de Dikke Van Dale terecht. "Een woord moet een conventionele betekenis hebben om in het woordenboek terecht te komen. Een samenstelling mag niet meer betekenen dan de samenstellende delen. Kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden is een transparante samenstelling en die komt niet in het woordenboek", aldus een woordvoerder van Van Dale.

Bovendien komt een woord pas in de Dikke Van Dale terecht als het een lange tijd veelvuldig voorkomt in gesproken en geschreven toonaangevende media in Nederland. Het langste woord in de Van Dale is meervoudigepersoonlijkheidsstoornis. Dat bestaat uit 35 letters.


Lingotelevisiepresentatrice

WK baanwielrennen: Teamsprinters buiten medailles

Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt zijn er niet in geslaagd om een medaille te pakken tijdens de wereldkampioenschappen in Palma de Mallorca. Op het onderdeel teamsprint viel het trio buiten de prijzen. In het duel om de derde plaats was Duitsland te sterk.

Frankrijk zorgde voor een verrassing door de gouden medaille in de wacht te slepen. In de finale was het land te sterk voor Groot-Brittanië. Tijdens de kwalificatie namen beiden landen het ook al tegen elkaar op. Toen wisten de Britten de winst voor zich op te eisen.

Atteveld ook in beeld bij ADO

Raymond Atteveld is genoemd als nieuwe trainer van ADO Den Haag. De trainer zwaait op dit moment nog de scepter over Roda JC. Bij de Limburgers is hij de vervanger van Huub Stevens. Laatstgenoemde vertrok eerder naar het Duitse Hamburger SV.

Komende maand zal duidelijk worden of Roda JC verder wil gaan met Atteveld. Als speler sloot hij zijn carrière af bij de Haagse residentieclub. "Kijk, ADO Den Haag is een club, die me na aan het hart ligt. Het doet me pijn dat het nu gaat zoals het gaat. Maar ik ben bezig met Roda JC. Begin april weet ik meer. Mocht dat niet doorgaan, dan zie ik daarna wel verder", liet de oefenmeester in het Algemeen Dagblad weten. Naast Atteveld zouden ook Gert Kruys en Wiljan Vloet in de belangstelling van ADO Den Haag staan.

Van der Meyde haalt uit naar trainer

Andy van der Meyde, speler van Everton, heeft in een Engelse krant uitgehaald naar David Moyes. De trainer van de Engelse club zou in de media hebben gezegd dat de Nederlander niet tegen Arsenal zou spelen, vanwege een blessure.

Van der Meyde weet echter niet waar de oefenmeester dit verhaal vandaan haalt. "De coach hoeft niet van die leugens te vertellen", aldus de vleugelspeler in The Daily Record. "Het was complete onzin dat ik niet kon spelen omdat ik geblesseerd was. Ik was honderd procent fit en kon zeker spelen tegen Arsenal."

Enkele dagen voor het treffen met Arsenal speelde Van der Meyde een negentig minuten mee tijdens een wedstrijd van het tweede elftal. "Na afloop had ik totaal geen last", aldus de geïrriteerde Nederlander. "Er is maar een reden dat ik niet bij de selectie zat, en dat was omdat de trainer mij negeerde. Mijn situatie hier is niet makkelijk. Het lijkt mij beter als de trainer mij eerlijk vertelt waarom ik op de tribune moet."

Fisichella: "Er moet veel gebeuren"

Giancarlo Fisichella is van mening dat er nog veel aan de R27-bolide van Renault F1 moet gebeuren om het gat met Ferrari en McLaren zo klein mogelijk te houden. Tijdens de eerste Grand Prix van dit seizoen kon de Italiaan geen potten breken en kwam op Albert Park als vijfde over de finish.

"We moeten hard aan de slag met het ontwerp van de auto, en dan met name de voorkant", liet Fisichella aan het Italiaanse blad Autosprint weten. "De auto moet ingrijpend worden veranderd. Het team van Renault weet precies welke weg er bewandeld moet worden, maar het kan nog wel eens veel tijd kosten om dit probleem op te lossen."

"De komende races zullen we de schade moeten zien te beperken. We zullen dan alleen nog aan de afstelling of aan de aërodynamica werken, maar meer ook niet", vervolgde Fisichella. De belangrijkste oorzaak in de ogen van de Italiaan is de overstap van Michelin naar Bridgestone. "We hebben hier duidelijk meer moeite mee dan McLaren. In Melbourne was het verschil met Ferrari bijna beschamend. Ik was 1,6 seconde langzamer dan Kimi Raikkonen en een halve seconde trager dan de McLarens. Dat mag gewoon niet."

Piturca: "Roemenië zeer competitief"

Victor Piturca, bondscoach van Roemenië, is van mening dat zijn land favoriet is om de winst in Groep G tijdens de kwalificatie van het EK 2008 te pakken. Woensdag wist het land met 3-0 van Luxemburg te winnen. De selectie en staf hebben veel vertrouwen in een goede afloop na de positieve resultaten van de laatste twee duels.

"We hebben tot nu toe het beste voetbal in onze groep gespeeld", aldus de bondscoach tegenover Reuters. Zijn selectie staat momenteel op de tweede plaats na het gelijkspel tegen Nederland en de winst op Luxemburg. Het gat met Oranje bedraagt slechts drie punten, maar het eerstgenoemde land heeft een wedstrijd meer gespeeld. Bulgarije staat op de derde plaats en heeft twee punten minder dan de Roemenen.

"Er is een nieuwe Roemeense ploeg geboren, die zeer competitief is", ging Piturca verder. "Het enige dat ik nog niet begrijp, is dat we onze eerste wedstrijd hebben gelijkgespeeld tegen Bulgarije (2-2), nadat we tachtig minuten hadden gedomineerd."

De Roemenen hopen dat ze zich kunnen plaatsen voor de eindronde van het Europees kampioenschap 2008. De laatste keer dat het land hierin slaagde was in 2000. "Het winnen van de groep heeft niet mijn prioriteit", zei Piturca tot besluit. "Het bouwen van een sterk elftal, dat in staat is de eindronde te bereiken en daar goed te spelen, dát is het belangrijkste."

Henin in finale Miami

Justine Henin is er in geslaagd om zich voor de finale van het WTA-toernooi in Miami te plaatsen. Het is voor de Belgische de eerste keer in haar carrière dat ze de eindstrijd van dit evenement weet te bereiken. Donderdag wist ze simpel van Anna Tsjakvetadze (Rus) te winnen: 6-2, 6-3.

Het is nog onduidelijk wie de tegenstandster van Henin wordt. De andere halve finale gaat tussen Serena Williams uit de verenigde Staten en Shahar Peer uit Israël. De finale van het WTA-toernooi in Miami wordt zaterdag gespeeld. Mocht de Belgische tennisster dit evenement op haar naam schrijven, dan is dit haar 32e titel in haar carrière.

Exotische screenshots Sinking Island

Degenen die Syberia, Amerzone of Paradise gespeeld hebben, zullen de stijl onmiddellijk herkennen: Benoit Sokal werkt aan een nieuw spel. Het spel heet Sinking Island en gaat over een rijke vastgoedontwikkelaar die vermoord gevonden wordt bij een van zijn prestigieuze projecten. Multi-miljonair Walter Jones wilde op een eiland een enorme toren bouwen in art deco-stijl en deze inrichten als luxe vakantie-oord voor de rijksten der aarde.

Zoals gezegd wordt hij echter vermoord. Ten tijde van de moord zijn er tien mensen aanwezig op het eiland. Detective Jack Norm (43) wordt ingehuurd om uit te zoeken wie van hen de dader is. Door een foutje in de berekeningen bij de bouw van de toren blijkt deze langzaam weg te zinken in de moerassige ondergrond. De speler moet daarom snel en zorgvuldig te werk gaan; wanneer een verdieping wegzinkt zijn de daar eventueel aanwezige aanwijzingen niet langer bereikbaar!

Uitgever Micro Applications heeft vier screenshots vrijgegeven, en die vind je hieronder. Sinking Island ligt in september in de winkels. Er komt ook een DS-versie uit.


Bayern trekt beroep tegen straf Kahn in

Na overleg hebben Bayern München en Oliver Kahn besloten niet in beroep te gaan bij de Europese voetbalbond (UEFA). De doelman van de Duitse club is hierdoor voor één wedstrijd geschorst. Hierdoor zal hij het duel tegen AC Milan moeten missen. Michael Rensing zal de sluitpost vervangen.

De reden van de schorsing die Kahn opgelegd kreeg was een woede-uitbarsting tegen een dokter die hem om een nieuwe urinestaal vroeg. Dit gebeurde na de wedstrijd tegen Real Madrid in het kader van de achtste finales van de Champions League. Toen de eerste staal werd afgenomen was er namelijk geen dokter in de buurt. De Duitse keeper moet ook nog een boete van ruim 12.000 euro betalen. Ook Lucio was bij dit voorval betrokken. Hij moet een geldbedrag van ongeveer 6.000 euro overmaken.

Komende maandag, de dag voor de wedstrijd tegen AC Milan, zou het beroep behandeld worden. Dit kwam Bayern slecht uit, aangezien Kahn daarbij aanwezig moest zijn. Bovendien speelt de ploeg komend weekend een belangrijke wedstrijd in de Bundesliga. De selectie van trainer Ottmar Hitzfeld treedt dan namelijk aan tegen Schalke 04, lijstaanvoerder in Duitsland, en wil rust rond de ploeg.

Onbemande auto maakt ritje over snelweg

Icoon OpmerkelijkOp de rijksweg A9 ter hoogte van Amstelveen is een auto zonder bestuurder een rijbaan overgerold. Gezien de hoeveelheid verkeer dat zich rond dat uur normaal over die weg verplaatst had het ritje over de drie rijstroken op de rijbaan fatale gevolgen kunnen hebben. Wonder boven wonder bleef de schade beperkt tot een deukje in de bumper van het voertuig en een buts in de vangrail in de middenberm.

De eigenaar van het voertuig had even tevoren getankt bij een tankstation langs de rijksweg. Daarbij had hij zijn portemonnee op het dak van de auto laten liggen. Hij stopte bij het verlaten van het tankstation op de vluchtstrook toen hij de portemonnee zag vallen. Toen de man uitgestapt was om het op te rapen rolde de auto de aflopende snelweg op naar de middenberm, waar het onbemande ritje eindigde tegen de vangrail.

De man had bij het stilstaan vergeten zijn auto op de handrem te zetten. Het is nog niet duidelijk of dat te wijten is aan slechte kennis over zijn voertuig.
Met dank aan Funkamental voor de submit.

Interview over Mario & Sonic

Het is al bekend dat Sonic en Mario samen in een game zullen verschijnen. Omdat dit natuurlijk een interessante ontwikkeling is, heeft GameDaily.biz een interview gehouden met George Harrison en Simon Jeffery over deze deal.
Jeffery is president van Sega of Amerika, en we kennen Harrison allemaal wel in zijn job als Nintendo's VP of Marketing.

Allereerst wordt het duidelijk dat er geen verdere games in de koker zitten met de Sonic/Mario combi, hoewel er niets wordt uitgesloten voor de toekomst. Wel vinden beide het een goede ontwikkeling, en hebben ze alle vertrouwen in deze nieuwe combo, waar Miyamoto overigens als adviseur zal optreden. Yuji Naka, ontwerper van Sonic, is niet betrokken bij de ontwikkeling, maar staat positief tegenover deze game.

Verder willen ze nog niets vertellen over een eventuele samenwerking in Super Smash Bros. Brawl, maar wat nog niet is kan nog komen.

Over de toch wat vreemde keuze van een Olympic game zijn ze van mening dat dit, ondanks de reputatie van slechte sales, toch een goed genre vinden om deze twee karakters samen te laten komen.

Het gehele interview is hier te lezen.

'Einde seizoen voor Van Persie'

Er is een kans dat Robin van Persie dit seizoen niet meer in actie komt. De trainer van zijn club, Arsène Wenger, heeft laten weten dat de kans bestaat dat de international van het Nederlands Elftal dit seizoen niet meer op de Engelse velden te zien zal zijn.

"Eind april lijkt nu te optimistisch. Hij is waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld", liet Wenger donderdag weten. Nog niet zo lang geleden was de oefenmeester nog positief gestemd over het feit dat Van Persie dit seizoen nog zou kunnen spelen, maar door zijn laatste uitspraak is deze enigszins ontkracht.

Vingerverven

Tijd om even lekker creatief te doen! Wat dacht je van deze jongen, die geen kwasten nodig heeft.. Hij verft gewoon even Bruce Lee met zijn handen!

Deze persoon, gebruikt ook geen kwasten, en ook geen verf, hij kan tekeningen maken met frietjes en Heinz ketchup, het resultaat mag er wezen.

Heb je ook geen zin in ketchup? Chocoladesaus werkt ook heel goed. Iemand een likje?

Met dank aan Tokamak en Re_Knak voor de submit.

Actrice Halle Berry deed zelfmoordpoging

De veertigjarige actrice Halle Berry heeft vroeger een zelfmoordpoging ondernomen. De internetsite van het Amerikaanse tijdschrift People meldde vandaag dat de actrice die onthulling doet in een nog te verschijnen interview met het blad Parade.

Na het stuklopen van haar huwelijk met de sporter David Justice zag ze het leven niet meer zitten. Ze ging in haar auto zitten, liet de motor draaien en zorgde ervoor dat de uitlaatgassen in de auto terechtkwamen. Op het laatste moment besloot ze toch nog voor het leven te vechten. "Ik zag beelden voor me van mijn moeder die mij later zou vinden. Ik bedacht dat ik ongelofelijk egoïstisch bezig was."

Inmiddels heeft Berry scheiding nummer twee achter de rug en heeft ze een relatie met het 31-jarige model Gabriel Audrey. Ze is niet van plan voor een derde keer het jawoord te geven. "Ik zal nooit meer trouwen", zo vertelde ze eerder. Wel hoopt ze ooit nog een kind te krijgen. "Ik heb dingen bereikt die ik nooit had verwacht. Nu begint een nieuw hoofdstuk in mijn leven, het moederschap. Dat is het doel dat ik mezelf heb gesteld."

Je laatste kristallen DS fantasie laat zich zien in trailer

De Nintendo DS krijgt een flink aantal Final Fantasy games; FFXII Revenant Wings (sequel van de PS2 game), Final Fantasy III (remake van de NES game), Final Fantasy Tactics (sequel van de GBA game) en Final Fantasy: Crystal Chronicles Ring of Fates. Van deze laatste Final Fantasy-game is nu een nieuwe trailer verschenen die je op de website van het spel kunt bekijken.

Een releasedatum van het spel is nog niet bekend.


Wilmet langer bij Willem II

Willem II heeft met Jonathan Wilmet een overeenstemming bereikt over een contractverlenging. De 21-jarige aanvaller zette zijn handtekening onder een contract dat hem twee seizoenen langer aan de Tilburgers zal verbinden.

Dit seizoen speelde de jonge Belg al acht wedstrijden in de hoofdselectie, daarin scoorde hij echter nog niet. De Tricolores namen Wilmet in 2005 over van Nottingham Forrest, dat uitkomt in league one.

Data overzetten naar 120GB HD beperkt

Nu de 120GB harddisk er aan komt, zullen veel 360 gebruikers hun data willen overzetten van hun 20GB schijven naar hun grotere broertjes.
Dit is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Het ziet er naar uit dat Microsoft wat onhandige beperkingen heeft gelegd op het overzetten van data naar 120GB HDs.
Er kan alleen data worden overgezet van een 20GB naar 120GB schijf. Andersom of tussen 120GB schijven is niet mogelijk.
Bij het overzetten gaat alle data op de 120GB verloren
Na het overzetten wordt alle data op de 20GB gewist.

Dit houdt in dat je geen data van meerdere 20GB schijven kan combineren op éen 120GB schijf. Erg jammer, vooral om dat Microsofts Aaron Greenberg eerder heeft gezegd dat mensen gerust een tweede 20GB HD konden kopen als ze een ruimtetekort hadden.

"At this point we're not ready yet to roll out a bigger hard drive. I can tell you what people tell me they do to get around this. What they do is they put their Live account on a memory unit and then they have one hard drive that they put their games or related content on, and then they have another drive that they put their movies and TV on."

Hoe het overzetten precies moet gebeuren is ook nog niet bekend. Bij de los verkochte harde schijven zal een "migration cable" geleverd worden waarmee data overgezet kan worden. Waarschijnlijk zijn er twee Xboxen nodig, maar Microsoft is hier nog druk mee bezig. Volgens de console-gigant zal het allemaal klaar zijn ten tijde van de release van de Elite.

Opvanghuis voor eerwraak-slachtoffers geopend

Icoon BinnenlandsEen blijf-van-mijn-lijfhuis, maar dan speciaal voor vrouwen die uit angst voor eerwraak op de vlucht zijn geslagen. Hulpverleners roepen al langer om zo'n soort opvanghuis en nu komt deze er dan ook echt. De provincie Friesland beleeft zondag de primeur van de opening van een opvanghuis voor eerwraak-slachtoffers. De exacte locatie van het opvanghuis wordt geheim gehouden, dit uit veiligheidsoverwegingen. De bedoeling is dat uiteindelijk ook elders in het land dergelijke opvanghuizen komen.

Vorig jaar sloegen meer dan tweehonderd vrouwen voor hun familie op de vlucht. Het gaat daarbij vooral Turkse en Marokkaanse vrouwen. Tot nog toe vonden ze vooral onderdak in de reguliere blijf-van-mijn-lijfhuizen, maar deze kunnen de vrouwen onvoldoende bescherming bieden.
Met dank aan An_O_Niem voor de submit.

Zeer binnenkort component HDMI adapter voor de 360?

Een Microsoft klant voelde zich een beetje genaaid toen hij over de 360 Elite hoorde terwijl hij zelf net een premium pakket had opgehaald. Hij was vooral erg verdrietig omdat hij ook nog eens met een TV zit waarvan de HDMI poort maar een beetje stof zit te happen.

Na een mail naar Microsoft over zijn treurige situatie, kreeg hij van een medewerker te horen dat er een Component-HDMI adapter aan zit te komen om zijn situatie wat op te vrolijken. Helaas werd er ook bij verteld dat het niet zeker was of deze adapter ook los te verkrijgen zal worden.

Hoe dan ook, het ziet er naar uit dat de adapter er toch redelijk snel aan zit te komen.

Chinees als examenvak

Een primeur voor het Hilversumse Gemeentelijk Gymnasium. Als eerste school van Nederland mogen zij Chinees als eindexamenvak aanbieden. Staatsscretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs heeft de school daarvoor toestemming gegeven.

In 2010 zullen de eerste leerlingen het eindexamen Chinees afleggen. Een exact aantal kon plaatsvervangend rector Hans Crum nog niet geven. "Maar momenteel zijn er zeventien leerlingen met Chinees bezig", aldus Crum.

Het Chinees als examenvak was op eigen initiatief van de leerlingen. Crum zegt hierover: "Uit een conferentie kwam naar voren dat daar behoefte aan was. Zoals de leerlingen ook het gevoel hadden dat ze beter moeten worden voorbereid op de multi-culturele samenleving."

De school heeft van de staatssecretaris tevens toestemming gekregen het vak Chinees in de onderbouw gelijk te stellen aan Frans of Duits. De 710 leerlingen tellende school ziet dit besluit als een erkenning van het belang van het vak Chinees in het Nederlandse leerstelsel.

Vijfentwintig leerlingen begonnen anderhalf jaar geleden vol enthousiasme met het vak Chinees. Zeven leerlingen haakten af. "Dat valt niet tegen. Dat Chinees heel moeilijk is, ervaren de meeste scholieren niet zo", vertelt Crum. De school is een samenwerkingsverband aangegaan met de Chen Jinglun Highschool in Peking. De samenwerking zal gaan leiden tot een uitwisseling van leraren en leerlingen.

Kamer wil Blood & Honour verbieden

Icoon PolitiekDe extreem-rechtse skinheadbeweging Blood & Honour moet in Nederland zo snel mogelijk worden verboden. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer, zo bleek vandaag in een uitzending van het tv-programma EénVandaag. Voorstander voor het verbod zijn CDA, SP, PVV, ChristenUnie en D66. Samen goed voor 84 zetels.

Namens het CDA liet Kamerlid Mirjam Sterk in EénVandaag weten: ''Wat ons betreft is het een uiterst gevaarlijke organisatie die verboden moet worden. Wij zullen Justitie-minister Hirsch Ballin vragen om een verbod.''

EénVandaag toonde beelden die eerder deze maand waren opgenomen op de militaire begraafplaats in het Belgische Lommel, waar Blood & Honour een herdenking hield voor gesneuvelde SS'ers. De aanhangers van de organisatie liepen rond met Nederlandse vlaggen, hakenkruizen en brachten de Hitlergroet. Nog geen twee weken geleden werden bij Combat 18-lid Arris de B. een grote hoeveelheid wapens aangetroffen in diens woning in Spijkenisse. Combat 18 is de knokploeg van Blood & Honour.

Eerder dit jaar arresteerde de politie in Uitgeest ruim twintig leden van Blood & Honour toen ze circa honderd demonstranten van de Antifascistische Aktie (Afa) aanvielen die een bijeenkomst van de Nationalistische Volksbeweging wilden verstoren. Blood & Honour hield echter buiten de wacht met onder meer knuppels, boksbeugels en ploertendoders.

Gevaarlijk
In EénVandaag stelde cultureel antropoloog Jaap van Donselaar, medewerker van de Anne Frank Stichting en onderzoeker van extreem-rechts, dat de beweging steeds gevaarlijker wordt: ''Blood & Honour is een gevaarlijke groepering, vanwege het openlijk racistische en vanwege betrokkenheid bij gewelddadigheden. En dat neemt de laatste tijd toe.'' Een andere expert op het gebied van extreem-rechts, Jaap van Beek van de antifascistische onderzoeksgroep Kafka, was nog helderder over de groepering: ''Ik denk dat Blood & Honour Nederland een terroristische organisatie is.''

Blood & Honour is al verboden in Duitsland en Spanje. In België is een verbod in de maak nadat vorig jaar september een aantal leden werden gearresteerd die mogelijk aanslagen wilden plegen op de basisstructuren van het land om het zo te ontwrichten met als uiteindelijke doel een staatsgreep.

Blood & Honour is het grootste netwerk van neo-nazi's ter wereld. Er zijn afdelingen in de Verenigde Staten en in bijna alle Europese landen.B&H-spandoek op NVU-demo in Nederland
(Foto Kafka)

Bassie is boos over 1 aprilgrap

Icoon OpmerkelijkBassie is boos. Winkeliersvereniging de Liekeblom in Leek heeft de naam en het portret van de bekende clown gebruikt voor een 1 aprilgrap. Onder de foto stond dat Bassie aankomende zondag gratis koffie met koek zal schenken in het winkelcentrum. Bassie is niet om toestemming gevraagd en is ontstemd. ''Dit is een 1 aprilgrap. Maar over de rug van kinderen moet je geen geintjes maken.''

Bassie van Toor vindt dat hem schade is aangedaan met de advertentie. ''Als er zondag veel mensen komen, zal worden gezegd: 'Bassie is niet komen opdagen'. Dit is een aantasting van mijn goede naam.'' Als de winkeliers voor zondag niet publiceren dat het om een grap gaat, zal Bassie een schadevergoeding eisen. Deze zal hij doneren aan het Sophia-kinderziekenhuis.

Juwelier Bert van Zanten, bedenker van de grap, is verbaasd dat Bassie de grap niet kan waarderen. ''Het is zonneklaar dat je onze advertentie met een knipoog moet lezen.'' Van Zanten hoopt er in een persoonlijk gesprek met de clown uit te komen.

Bassie

Drietal spelers weg bij RKC

Hans van de Haar, Ramon van Haaren en Dominique van Dijk vertrekken aan het eind van dit seizoen bij RKC Waalwijk. De aflopende contracten van deze spelers worden niet verlengd.

Hans van de Haar droeg twee seizoenen het geel-blauw van de Waalwijkers. In de zomer van 2005 kwam de 32-jarige aanvaller over van FC Utrecht. In de 34 competitiewedstrijden die hij speelde voor RKC scoorde hij zes maal. Dominique van Dijk kwam in de zomer van 2005 over van Eerste Divisionist Cambuur Leeuwarden.

Ramon van Haaren startte zijn profcarrière in 1993 bij RKC. De geboren Waalwijker speelde destijds drie seizoenen voor de geel-blauwen. Na een periode van vijf jaar bij Roda JC en drie seizoenen Feyenoord keerde hij vorig seizoen terug naar de club uit zijn geboorteplaats. Dit seizoen speelde hij tot nu toe vijftien competitiewedstrijden.

Heather Mills raakt poot kwijt in disco

Diverse weddenschappen zijn er afgesloten over het been van Heather Mills. De 39-jarige vrouw van Paul McCartney doet mee aan 'Dancing with the Stars', en er wordt flink gewed over wanneer ze haar prothese verliest. Het is niet uitgesloten dat ze haar been kwijtraakt tijdens het dansen. Het is haar namelijk al eens eerder overkomen.

Heather moet haar been sinds 1993 missen; na een auto-ongeluk kon haar been niet meer worden gered. Gisteren vertelde ze in de talkshow van Tyra Banks over de keer dat ze haar been verloor op de dansvloer van een discotheek. "Ik was nietsvermoedend aan het dansen, toen het opeens gebeurde. Iedereen om mij heen schrok heel erg, de meesten hadden ook al wat gedronken en dat been ziet er best echt uit."

Een vrij genante gebeurtenis voor het ex-model, zeker omdat je een kunstbeen niet in een handomdraai weer op je stompje vastmaakt. "Je klikt het kunstbeen er niet gewoon weer op. Je moet helemaal je broek naar beneden doen en hem opnieuw vastmaken."

Met dank aan static voor de submit.

Contador beste op Puerto de Navacerrada

Alberto Contador heeft de vierde etappe in de Vuelta a Castilla y Leon gewonnen. De winnaar van Parijs-Nice was in de 154,4 kilometer lange rit naar de top van de Puerto de Navacerrada beter dan zijn landgenoot Koldo Gil, die op een tweede plaats strandde. Robert Gesink was op een veertiende plaats de beste Nederlander.

Zeven Spanjaarden mochten bijna de hele dag voor het peloton uitrijden. Eloy Teruel, Gustavo Dominguez, Juan José Abril, Juan Jose Oroz, Luis Perez Romero, Alan Perez en Didac Ortega hadden bij de voet van de Puerto de Navacerrada, waar de finish lag op een hoogte van 1900 meter lag, nog maar twee minuten voorsprong over. In het peloton maakte de ploeg van Discovery tempo voor kopman Alberto Contador.

Halverwege de klim begon men pas met aanvallen vanuit het peloton. De vroege vluchters werden inmiddels één voor één teruggepakt en in het peloton kon na een scherpe demarrage van Koldo Gil alleen nog Alberto Contador mee. De twee reden samen naar de streep en daar was Contador beter dan zijn landgenoot.

Robert Gesink kwam één minuut en 23 seconden na de winnaar over de streep. Vlak na het groepje van Gesink kwam ook Pieter Weening over de meet.

Doe het zelf achtbaan

Er zijn mensen op deze wereld die zijn helemaal gek van achtbanen, de meest normale uitvoering van deze mensen gaat over de hele wereld in zoveel mogelijk achtbanen.

Er is echter ook een ietwat minder normale versie van achtbaanliefhebbers, namelijk de versie die z'n eigen achtbaan in de tuin bouwt.

Gelukkig heeft hij een grote achtertuin, en het is wat mij betreft een stuk beter dan een mooi grasveldje met wat bloemetjes.

The Nightwatchman op Pinkpop 2007

PinkpopThe Nightwatchman, de eenmansformatie van de gitarist van Rage Against the Machine, zal op 27 mei een optreden verzorgen op het Pinkpoppodium. De organisatie van Pinkpop heeft dat vandaag bekend gemaakt.

Tom Morello was in 1991 de mede-oprichter van de band Rage Against the Machine. Zijn band was vernieuwend, omdat het hardcore en rap combineerde tot iets dat 'rapcore' genoemd wordt. Toen Rage Against the Machine in 2000 werd opgeheven, sloot Morello zich aan bij Audioslave. In 2003 begon hij met The Nightwatchman, omdat hij hoopte daarmee het politieke engagement terug te kunnen brengen in de hedendaagse muziek. Morello is een zeer socialistisch persoon die zijn opinie graag laat doorklinken in zijn muziek.

De bekendmaking van The Nightwatchman als Pinkpop-act is de op één na laatste bekendmaking voor Pinkpop 2007. Het festival vindt dit jaar plaats op 26, 27 en 28 mei. Kaartjes zijn nog beschikbaar.

VS trekken troepen samen langs grens Iran

Icoon BuitenlandsHet Amerikaanse leger mobiliseert eenheden langs de grenzen van Iran. Dat heeft een hoge Russische veiligheidsfunctionaris tegenover het Russische persbureau RIA Novosti verklaard.

De man, wiens identiteit niet is bekendgemaakt, beroept zich op recente informatie van Russische militaire inlichtingendiensten. Volgens de berichten hebben de Amerikanen het vliegdekschip John C. Stennis, met 3200 manschappen en tachtig gevechtsvliegtuigen, naar de Perzische Golf gezonden, tezamen met acht andere schepen en vier kernonderzeeboten. Ook zouden er Patriot antiraketsystemen zijn overgebracht. CNN meldt dat deze aantallen nog groter zijn, en dat de troepen luchtaanvallen simuleren.

Het persbureau RIA Novosti wijst er ook op dat generaal L. Ivashov, vicevoorzitter van de Academie voor Geopolitieke Wetenschappen, vorige week al zei dat de VS op korte termijn een luchtaanval op Iran plannen. Hij krijgt onder andere bijval van Daniel Ellsberg, die bovendien voorspelt dat er bij de aanval atoombommen kunnen worden ingezet.

Volgens analisten zal een Amerikaanse aanval op Iran tegelijkertijd extra problemen in Irak betekenen. Tot nog toe zorgden voornamelijk soennitische Irakezen voor onrust. Zij vormen 20% van de Iraakse bevolking. Verwacht wordt dat sjiieten, die 60% van Irak uitmaken, ook de wapens zullen oppakken wanneer Amerikanen en/of Britten en/of Israëliërs het eveneens sjiitische Iran aanvallen. Daarnaast bestaat de kans dat Iran de oliekraan naar het Westen dichtdraait.

Met dank aan kamstra, monchou en pberends voor de submit.

Patch voor Worms komt eraan

Dat Worms goed scoorde als XBLA-game is bekend, maar er zaten toch nog wat bugs in het spel. Bugs zoals onlogische AI of het gebrek aan stemmetjes van de wormen. Het Wormsteam 'Team 17' heeft deze bugs ook geconstateerd en heeft besloten om binnenkort een patch van het spel vrij te geven.

De patch zal de volgende zaken herstellen:
- Het crashen bij het hosten van een spel met vier spelers zal hersteld worden;
- AI zal sneller gaan werken;
- AI zal niet meer zo dodelijk precies zijn met de granaten.

De patch zal tevens de volgende zaken bevatten:
- Nieuw achtergrondthema;
- Enkele dashboard-thema's;
- Meer geluiden.

Er zullen nog meer zaken bij komen maar Team 17 wilde nog niet de gehele lijst vrijgeven. Deze lijst zal wel beschikbaar gesteld worden wanneer de patch voor het spel echt uit is.Arabische South Park

Vele moslims vinden het Westen maar niets. Logisch ook, Westerlingen zijn decadent, grof, lachen met álles en vloeken non-stop. En laat dat nou net de kenmerken zijn van de gemiddelde South Park aflevering.

Dus dachten ze waarschijnlijk: waarom maken we dan onze eigen South Park niet? Iets zegt me dat de humor niet helemaal hetzelfde zal zijn.

Extra: Toevallig draait de nieuwste aflevering van (de echte) South Park rond moslimterrorisme. Download deze aflevering hier. (torrent)

CD: Dextro - Consequence Music

De meeste mensen zullen bij het woord Dextro denken aan druivensuiker, een snelle opkikker en energie. Koppel je de naam echter aan Ewan McKenzie (alias Dextro) dan is de associatie precies het omgekeerde van het energierijke snoepje. Dextro maakt namelijk ambientmuziek die het best te beluisteren valt onderuit gezakt op een zitzak. Niks energie en stuiteren, gewoon relaxen en absorberen.

Feyenoord doet Schreuder aanbieding

Zoals al werd verwacht heeft Feyenoord Alfred Schreuder een éénjarig contract aangeboden. De Rotterdamse club moest vóór 1 april laten weten of ze verder wilde met de routinier. Feyenoord, die op zoek is naar een nieuwe controlerende middenvelder, ziet voor Schreuder vooral een sturende rol binnen de selectie weggelegd.

"Ik ben overal van op de hoogte," aldus Schreuder. "Ik ben er nog niet uit, wil vooral heel graag spelen." Schreuder kan ook bij NAC Breda aan de slag en heeft al een gesprek gehad met de trainer van NAC, Ernie Brandts.

Vóór 1 mei moet de middenvelder kenbaar maken of hij de aanbieding van Feyenoord accepteert.

The Darkness krijgt releasedatum

Voor het spel The Darkness is er nu een exacte releasedatum bekend. De Amerikanen kunnen het spel op 25 juni bemachtigen en wij als Europeanen zullen het spel vier dagen naderhand kunnen gaan spelen, op 29 juni dus. De PS3- en X360-versie zullen tegelijk in de winkel liggen.
Voor de fans die moeite hebben met wachten op dit spel, bekijk een spannende impressie van het spel hier.

CDA jongeren: "verbied overheid te investeren in Second Life"

De jongerenorganisatie van het CDA, het CDJA, pleit voor een Second Life-verbod voor overheidsinstellingen. De jonge CDA'ers willen voorkomen dat overheden meer belastinggeld investeren in 'bouwprojecten' in de virtuele wereld op internet.

"Het is een ongezonde commerciële hype" , zo liet het CDJA donderdag weten. Steeds meer particulieren en bedrijven hebben een vestiging in Second Life. Zo opende onder andere Randstad Uitzendbureau en de ABN AMRO bank onlangs vestigingen in de virtuele wereld van Second life.

Zoetermeer was onlangs de eerste gemeente die een vestiging op Second Life opende. Kort daarna volgde Den Haag met een 'strandtent'. Die kostte 17.000 euro.

Met dank aan KoosyNL voor de submit

Airbus 340 vliegt door meteorietenregen

Icoon Ruimtevaart Een Airbus 340-passagiersvliegtuig uit Chili is dinsdag boven de Stille Zuidzee door een regen van ruimteafval of meteorieten gevlogen. Meerdere brokstukken van de ruimteproducten vielen langs de voor- en achterzijde van het toestel.

De brandende stukken maakten een dusdanig lawaai dat de motoren van het vliegtuig niet meer te horen waren. Gelukkig kon het toestel uit de Chileense hoofdstad Santiago veilig landen in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Het vliegtuig lijkt niet geraakt te zijn door grote brokstukken.

Een woordvoerder van het Russische ruimtevaartbureau Roskosmos verklaarde dat Rusland een afgedankte satelliet in de Stille Oceaan had geloosd. Mogelijk behoorden de gevallen brokstukken bij deze satelliet. De Nieuw-Zeelandse luchtvaartautoriteiten kunnen echter geen uitsluitsel geven. "Het vergt een diepgaand onderzoek en internationale samenwerking om dit tot op de bodem uit te zoeken", aldus een woordvoerder.

Met dank aan Freek99 voor de submit.

Chinees breekt in voor luxe

Icoon Weird Een Chinese man heeft vijf keer ingebroken in dure villa's, alleen maar om op een luxe wijze de nacht door te brengen. In plaats van zich te vergrijpen aan dure juwelen en elektronica in de huizen, besloot hij uit nieuwsgierigheid luxe kleding te passen, te douchen in luxe badkamers en te slapen in mooie bedden.

De man ging niet weg als de bewoners van het huis thuis waren. Wel was hij zo netjes om dan in een andere kamer te gaan slapen. Uiteindelijk werd de man betrapt toen hij onderuitgezakt op de bank naar de televisie zat te kijken. Nu moet de man een jaar slapen in een minder luxe gebouw: de cel.

Met dank aan deusthedon voor de submit.

Morientes niet inzetbaar tegen Chelsea

Valencia kan voorlopig niet beschikken over Fernando Morientes. De aanvaller liep een ontwrichte schouder op in de EK-kwalificatiewedstrijd Spanje - IJsland. Spanje won dat duel nipt met 1-0.

De 31-jarige Spanjaard mist in ieder geval de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea, 4 april aanstaande. Er is een kans aanwezig dat Morientes ook de return aan zich voorbij moet laten gaan welke op 10 april gespeeld zal worden.

Kromkamp en De Jong sluiten aan bij selectie PSV

De trainer van PSV, Ronald Koeman, kan weer beschikken over Jan Kromkamp en John de Jong. Het tweetal heeft zich na blessures weer aangesloten bij de training van de Eindhovenaren. Het duo lijkt op tijd hersteld te zijn voor de competitiewedstrijd tegen NAC Breda.

Carlos Salcido nam vandaag ook verrasssend deel aan de groepstraining. Vorige week beweerde de Mexicaanse ploegarts nog dat de verdediger tot halverwege april zou zijn uitgeschakeld.

'Onweerstaanbare' Canadese uit bus gezet

Een Canadese vrouw die het parfummerk Very Irresistible (Zeer Onweerstaanbaar) gebruikt, is tot twee maal toe uit een bus gezet. De chauffeurs voelden zich namelijk lastiggevallen door de geur, die Very Irresistible beschrijft als "spontaan, gedurfd en sensueel".

De tolerantie jegens sterke parfums zou sterk afnemen in het Noord-Amerikaanse land, zo melden Canadese media."Ik ben vernederd en in verlegenheid gebracht voor alle passagiers. Ik ben in tranen uitgestapt", aldus de 25-jarige Natalie Kuhn tegen het tv-station CTV.


Natalie Kuhn

Homo's protesteren tegen 'weigerambtenaren'

Homo's houden zondag bij het homomonument in Amsterdam een protest tegen ambtenaren die weigeren homohuwelijken af te sluiten. Zondag is het precies zes jaar geleden dat het huwelijk werd opengesteld voor paren van gelijk geslacht. Zes jaar na dato mag van trouwambtenaren worden verwacht dat zij de wet uitvoeren, vindt initiatiefnemer COC Nederland.

Tijdens de 'Ja, ik wil'-actie presenteert de homobelangenorganisatie de definitieve resultaten van een landelijke inventarisatie van weigerambtenaren. COC Nederland stuurde een uitgebreide vragenlijst naar alle 443 Nederlandse gemeenten om inzicht te krijgen waar weigerende ambtenaren werkzaam zijn. Uit een tussentijdse inventarisatie bleek dat in een op de zes gemeenten ambtenaren werken die geen homohuwelijken willen afsluiten.

Ook hoopt COC op de komst van verschillende leden van de Tweede Kamer die een convenant ondertekenen waarin ze zich uitspreken zich in te zetten tegen weigerambtenaren. Het is vooral een politieke bijeenkomst, aldus voorzitter Frank van Dalen van COC Nederland.

"We hopen een meerderheid te bereiken in de Tweede Kamer die zich verzet tegen weigerambtenaren." De manifestatie is niet bedoeld om maatschappelijke verontwaardiging te tonen. "Dat is al genoeg gebeurd de afgelopen maanden.''

COC verwacht naast de politici minstens enkele tientallen homo's bij de manifestatie. De organisatie heeft een oproep de deur uitgedaan om zondag naar Amsterdam te komen.

Ancic en Krajicek naar Rosmalen

Tennissers Mario Ancic en Michaëlla Krajicek verdedigen dit jaar hun titel bij het grastoernooi in Rosmalen. De organisatie van de Ordina Open, dat van 17 tot en met 23 juni plaatsheeft, heeft bekend gemaakt dat bij de heren drie spelers uit de toptien zijn vastgelegd.

De Spanjaard Tommy Robredo, de Kroaat Ivan Ljubicic en de Serviër Novak Djokovic zijn de drie spelers uit de toptien. Zij zijn samen met de Kroatische titelhouder Ancic en de Fransman Gaël Monfils de publiekstrekkers. De Nederlander Robin Haase kreeg een wildcard.

Bij de dames zijn naast Krajicek ook de Russinnen Dinara Safina en Anna Tsjakvetadze, de Servischen Jelena Jankovic en Ana Ivanovic en de Slowaakse Daniela Hantuchová te bewonderen.

Man vast voor verbranden vriendin

Icoon BrandEen 42-jarige man uit het Groningse Leek heeft zijn vriendin eerst overgoten met een brandbare vloeistof, waarna hij de 49-jarige vrouw in brand heeft gestoken. De plaats van het delict betreft zijn woning. De politie heeft de dader woensdagnacht aangehouden.

De vrouw is met brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Over haar toestand of de aanleiding van het misdrijf kon de politie nog niets zeggen.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Datingkandidaten RTL zijn fictief

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De RTL-zenders bedriegen hun kijkers tijdens nachtelijke datingsprogramma's, om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen. Dat bericht de Volkskrant vandaag. In de programma’s worden foto’s getoond van schaars geklede mensen die contact lijken te zoeken. Sms’jes van kijkers worden echter niet beantwoord door de personen op de foto's, maar door een werknemer van Mobitainment TV, het bedrijf dat de programma’s maakt.

De kosten voor het sms-verkeer kunnen hoog oplopen, ook doordat het nooit tot een echte afspraak komt. Dat laatste wordt wel vermeld: onder aan het scherm staat, slecht leesbaar, dat ‘fysieke afspraken’ niet mogelijk zijn.

De Socialistische Partij heeft bij monde van Kamerlid Jan de Wit aangekondigd Kamervragen te gaan stellen over deze kwestie. "De indruk wordt gewekt dat je een leuke juffrouw aan de lijn krijgt", aldus De Wit. "Bovendien worden mensen bestookt met sms’jes tegen een hoog tarief."

Eerder dit jaar ontstond er ook al ophef over belspelletjes, waartegen dezelfde bezwaren werden aangevoerd.

Met dank aan Glacier voor de submit.

Testdag 29-03-2007

Lewis Hamilton was vandaag de snelste tijdens de testdag op het Sepang-circuit in Maleisië. Hij reed zijn snelste tijd op een opdrogende baan. De weersomstandigheden waren slecht, vrijwel de gehele dag regende het. Om deze reden is de testsessie met een dag verlengd.

De dag kende enkele neutralisaties. Lewis Hamilton had een olielek, vlak voor hij de snelste tijd neerzette. Hij moest zijn bolide voor korte tijd naast het circuit parkeren. Nick Heidfeld kende hetzelfde probleem in zijn BMW. Echter kwam hij er minder goed vanaf, zijn bolide vloog in de brand waardoor deze serieus beschadigd raakte. Verder vallen de resultaten van Mark Webber en Ralf Schumacher op. Beide staan in de top van de tijdentabel, ondanks de vorm van de afgelopen weken.

De tijden

Pos.CoureurTeamTijdRonden
1Lewis HamiltonMcLaren1.35.91857
2Mark WebberRed Bull Racing1.36.13862
3Ralf SchumacherToyota1.36.70069
4Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso1.36.71256
5Felipe MassaFerrari1.36.94764
6Nico RosbergWilliams1.37.07071
7Jenson ButtonHonda1.37.47292
8Anthony DavidsonSuper Aguri1.37.60644
9Nick HeidfeldBMW Sauber1.38.55135
10Heikki KovalainenRenault1.39.65420

Duitse scholier overleden na 'comazuipen'

Een 16-jarige scholier uit Berlijn is overleden na een avondje zogeheten comazuipen. Dat maakte de politie donderdag bekend, meldden Duitse media.

De jongen had 4,8 promille alcohol in het bloed toen hij een maand geleden in het ziekenhuis in coma werd opgenomen. De gymnasiast had in korte tijd 52 glazen tequila naar binnen gewerkt.

De politie onderzoekt of de caféhouder en/of andere bezoekers van het dranklokaal kunnen worden vervolgd omdat zij de jongen niet hebben gestopt. In Duitsland is naar aanleiding van dit geval een nationale discussie losgebarsten over alcoholmisbruik onder jongeren.

WK Melbourne: VS naar goud en record

De Verenigde Staten zijn de nieuwe wereldkampioen op de 4x200 vrije slag bij de vrouwen. Het kwartet Coughlin, Niemeyer, Volmer en Hoff kwam tot een nieuw wereldrecord met 7.50.09. Het zilver ging naar Duitsland, de Franse vrouwen pakten het brons.

Nederland, met Inge Dekker, Linda Bank, Manon van Rooijen, Femke Heemskerk, eindigde als achtste en laatste. Inge Dekker zwom met 1.58,88 wel een nieuw persoonlijk record.

Leila Vaziri is de nieuwe wereldkampioene op de 50 meter rugslag bij de vrouwen. De Amerikaanse, die gisteren het wereldrecord al bracht naar 28,16, wist die tijd vandaag te evenaren. Het zilver was voor de Wit-Russische Herasimenia, het brons ging naar de Australische Zimmer.

Lot van Bioshock CE in jullie handen

Het komt niet vaak voor dat uitgevers van spellen zich iets aantrekken van gamers. In het geval van Bioshock maakt 2K games echter een uitzondering. Zo hebben ze al veel e-mails ontvangen waarin werd gevraagd of er een Collector's Edition van het creepy onderwater avontuur zal verschijnen. Op hetzelfde moment dook er online een petitie op, waarbij je 2K games kon laten weten of je bereid bent de Collector's Edition aan te schaffen.

De hogere heren en dames bij 2K hebben nu besloten dat ze deze petitie zullen erkennen mits er meer dan 5000 stemmen op komen. Dus, wil jij dat er een speciale uitvoering van Bioshock zal gaan verschijnen op 24 augustus, ga dan als de kippen hier naartoe.

Er is echter nog geen informatie losgelaten over de mogelijke extra's bij deze editie, maar wij gokken in ieder geval op een metalen case en een making of DVD.

'Wraak was motief voor moord Sévèke'

De man die de moord op Louis Sévèke heeft bekend zou hem hebben gedood uit wraak. Volgens dagblad De Gelderlander zou Sévèke de 38-jarige verdachte uit de krakersbeweging hebben gewerkt door hem ervan te beschuldigen een infiltrant te zijn van de AIVD.

Eén en ander zou staan in het dagboek van Martinus T., dat de politie in een kelderbox in Rotterdam vond. Hij zweert daarin wraak te nemen. De Gelderlander meldt ook dat T. verantwoordelijk wordt gehouden voor ‘een reeks onopgehelderde aanslagen in Nijmegen en Arnhem’. Zo zou T. in 1996 een aanslag hebben gepleegd op de BASF-vestiging in Arnhem. Deze aanslag werd later in een brief opgeëist door het Earth Liberation Front (ELF).Verdachte moord Sévèke


WK Melbourne: VdH niet op 50 meter vrij

Pieter van den Hoogenband komt bij de wereldkampioenschappen zwemmen in Melbourne niet in actie op de 50 meter vrije slag. De drievoudig olympisch kampioen wil zich volledig concentreren op de estafette 4x200 meter vrije slag voor mannen.

"Ik heb hier al zo lang met de jongens voor getraind. Niemand is niet in topvorm, dus de anderen zullen de series zwemmen. Maar ik heb gezegd dat ik mijn start op de 50 vrij inlever als zij er dan voor zorgen dat ik het toernooi met een mooie estafette kan afsluiten."

De 4x200 vrije slag voor de mannen wordt morgen gezwommen.

Testweek Maleisië met één dag velengd

De testsessie in Maleisië is met één dag verlengt. Negen van de tien teams die aanwezig zijn stemde voor de verlenging. Het circuit was afgelopen testdag te nat om fatsoenlijk te testen.

Wegens het flink beperken van de testdagen dit seizoen, kan men onder zeer slechte weersomstandigheden een verlenging krijgen van een testsessie, zoals op het circuit van Sepang dus het geval was. De teams hadden de hoop dat de baan in de middag op zou drogen, maar niets was minder waar, de hemelsluizen bleven de gehele dag openstaan. Scuderia Toro Rosso was het enige team dat niet instemde, maar zal wel gewoon testen.

Ninja Gaiden naar Nintendo DS

In het bekende gamemagazine Famitsu heeft Tecmo aangegeven bezig te zijn met Ninja Gaiden voor de Nintendo DS. Ninja Gaiden Dragon Sword zal voor het grootste deel met de stylus te besturen zijn. Alleen het blocken zal traditioneel met de toetsen gebeuren. Het spel wordt in 3D uitgevoerd, opgebouwd uit polygonen.
Waneer de game moet verschijnen is nog niet bekend.

Een slechte foto van de desbetreffende Famitsu kun je hieronder zien.Tilburgse imam ontkent uitlatingen

BinnenlandsDe omstreden Tilburgse imam Ahmed Salam heeft gisteravond in het tv-programma Pauw en Witteman ontkend dat hij ooit heeft opgeroepen de Nederlandse Staat schade toe te brengen. Ook andere anti-Westerse uitspraken die op zijn conto worden toegeschreven, ontkende hij te hebben gedaan. Het zou volgens hem allemaal berusten op een misverstand.

Imam Salam, die 2004 het nieuws haalde door voor het oog van de camera te weigeren de hand te schudden van toenmalig minister Rita Verdonk, kreeg eind december van de Tilburgse PvdA-burgemeester Ruud Vreeman te horen dat hij eigenlijk niet in Nederland thuishoort vanwege zijn radicale islamitische gedachtegoed. Bij Pauw en Witteman vertelde Salam gisteren dat zijn moskee nu goed contact heeft met de gemeente Tilburg.

Ahmad Salam veroorzaakte in 2002 overigens ook al flinke opschudding in Tilburg. Zo predikte hij dat mannen hun vrouw best met fysiek geweld terecht zouden mogen wijzen. Ook verkondigde hij eerder dat mannen niet moeten trouwen met vrouwen die buitenshuis werken, omdat die vrouwen daardoor ongehoorzaam worden. Samen zwemmen voor islamitische jongens en meisjes vond hij ook niet door de beugel kunnen.

VVD-Kamerlid Henk Kamp zei deze week dat het bewust tegenwerken van integratie strafbaar moet worden gesteld. Zij zouden de Nederlandse nationaliteit moeten kwijtraken. Ook zouden moskeeën waar zij preken, gesloten moeten kunnen worden, stelde Kamp.

SP-leider Jan Marijnissen, ook aanwezig in de uitzending, vond de reactie van Kamp nogal voorbarig, vooral omdat de imam ontkent de uitlatingen te hebben gedaan. Hij vond het gesprek aan tafel een zinloos welles-nietes-spel, omdat degene die zeggen dat de uitspraken wél gedaan zijn, niet in de uitzending waren. Volgens Jeroen Pauw en Paul Witteman zijn de uitlatingen echter uitdrukkelijk aan de orde gekomen in een driehoeksoverleg tussen Openbaar Ministerie, de politie en burgemeester Vreeman. Marijnissen liet nog wel weten dat het scheiden van jongens en meisjes op islamitische scholen wat hem betreft een veel groter probleem is, dan wat er in moskeeën plaatsvindt.

Zoon
De imam had voor de uitzending zijn, ook al omstreden, zoon Suhayb Salem meegebracht voor de broodnodige vertalingen. De in 1989 vanuit Syrië naar Nederland gekomen imam is de Nederlandse taal nog onvoldoende machtig. De twee hadden als eis gesteld dat er aan tafel geen alcohol (wijn) gedronken mocht worden, omdat hun geloof dat niet toestaat. Pauw en Witteman voldeden aan die eis, zodat alle gasten, inclusief Marijnissen en auteur Auke Kok, aan een glaasje water zaten. Hetgeen Kok nog de opmerking ontlokte dat dit alcoholverbod hem eigenlijk door de imam en zijn zoon opgedrongen was.

In de uitzending van Pauw en Witteman werd ook nog duidelijk dat Suhayb Salem, die verloofd is met de handenschuddenweigerende docente Samira Dahri uit Utrecht, één van de adviseurs was van de Commissie Gelijke Behandeling die Dahiri in het gelijk stelde. Van belangenverstrengeling was volgens Suhayb echter geen sprake, omdat de docente toen nog niet zijn aanstaande vrouw was.Uitzending te zien via de site van P&W

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Einde loopbaan Schalken

Sjeng Schalken beëindigt per direct zijn tenniscarrière. De 30-jarige Limburger heeft dit vandaag bekend gemaakt tijdens de presentatie van het grastoernooi Ordina Open in Rosmalen.

In februari vorig jaar speelde Schalken zijn laatste toernooi. Hij ondervond de laatste twee jaar erg veel fysieke tegenslag. De tennisser boekte in zijn dertienjarige profcarrière negen toernooizeges.

In 1994 begon Schalken zijn profloopbaan. Zijn beste prestatie op een Grandslamtoernooi was het bereiken van de halve finales op de US Open in 2002. In datzelfde jaar bereikte hij de kwartfinales van Wimbledon, iets wat hij twee jaar later herhaalde. In april 2003 bereikte hij zijn hoogste positie ooit op de wereldranglijst, hij stond toen elfde.

België schaft verkeersbord met zeven symbolen af

Icoon OpmerkelijkEen nieuw model verkeersbord in België is een dag na de presentatie alweer afgeschaft. Het verkeersbord bevatte maar liefst zeven symbolen.

In een oogopslag zou het voorbijrazende verkeer afbeeldingen moeten begrijpen van regen, hagel en sneeuw, drie soorten snelwegen, een B van België, een inhalende auto en een aanduiding 'zwaarder dan 7,5 ton'. Kortom: België heeft een inhaalverbod voor truckers bij neerslag.

Te verwarrend, oordelen experts. Bestuurders zien hooguit twee symbolen. De Vlaamse minister Kris Peeters (Openbare Werken) keerde zich tegen het bord dat een dag eerder door de Belgische minister Renaat Landuyt (Verkeer) was goedgekeurd. De Vlaamse minister gaat nu een simpeler alternatief bedenken.

Het verkeersbord

Geen Magny Cours in 2008

In 2008 zal er volgens de Franse Autosport Federatie (FFSA) geen Grand Prix verreden worden op Magny Cours. Volgens de bond is de bereikbaarhied van het circuit het grootste probleem.

Formule 1 baas Bernie Ecclestone heeft de Fransen al eens duidelijk gemaakt dat het circuit aangepast moet worden als ze hun Grand Prix willen behouden. Volgens een woordvoerder van de FFSA is het echter onmogelijk om de wijzigingen in 2008 gereed te hebben. Men hoopt dat in 2009 de Grand Prix op een ander Frans circuit verreden kan worden, omdat de werkzaamheden aan Magny Cours pas in 2010 aan de eisen van Ecclestone zou kunnen voldoen. Sinds 1991 heeft Magny Cours steeds op de racekalender gestaan.

WK Melbourne: Hayden en Magnini delen wereldtitel

De Canadees Brent Hayden en de Italiaan Filippo Magnini zijn de nieuwe wereldkampioenen op de 100 meter vrije slag bij de mannen. Tijdens het wereldkampioenschap in het Australische Melbourne kwamen de Canadees en de Italiaan allebei tot een tijd van 48,43.

De Australier Eamon Sullivan pakte verrassend het brons. Pieter van de Hoogenband startte slecht, en ondanks een goede eindsprint kwam hij niet verder dan de zesde plaats in een tijd van 48,63

10 jaar cel voor beledigen Thaise koning

Icoon JustitieDe Zwitser Oliver Rudolf Jufer is donderdag in Thailand tot tien jaar cel veroordeeld wegens majesteitsschennis. De 57-jarige man had in dronken toestand portretten van koning Bhumibol bewerkt met een spuitbus. De rechter in de stad Chiang Mai, 560 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bangkok, sprak van een "ernstig misdrijf". Desondanks viel de straf veel lager uit dan de eis: 75 jaar celstraf.

De dag waarop de misdaad werd begaan, 5 december, is speciaal in Thailand. Op die dag is koning Phra Chaoyuhua Bhumibol Adulyadej, beter bekend als Rama IX of koning Bhumibol de Grote (spreek uit: 'Boemipon') jarig, en dat wordt groots gevierd in het boeddhistische land. In heel Thailand worden miljoenen portretten van de vereerde koning opgehangen. Jufer, die al tien jaar in Thailand woont, was die dag wezen stappen. Bij thuiskomst pakte hij een spuitbus, waarmee hij vervolgens vijf portretten van de koning bekladde. Een beveiligingscamera registreerde dit.

Tijdens de rechtszaak wilde de Zwitser niet verklaren waarom hij tot zijn actie was overgegaan. Jufer heeft een maand de tijd om in hoger beroep te gaan. In het verre verleden zijn in Thailand ook enkele buitenlanders veroordeeld voor het beledigen van het koningshuis. De meesten van hen werden uiteindelijk naar hun vaderland gedeporteerd. Na het rechterlijk oordeel heeft de Zwitserse ambassade laten weten dat zij het Thaise rechtssysteem respecteert, maar het vonnis te streng vindt.Oliver Rudolf Jufer

'Verbied investeren overheid in Second Life'

Icoon InternetDe jongerenorganisatie van het CDA, het CDJA, pleit voor een Second Life-verbod voor overheidsinstellingen. De jonge CDA'ers willen voorkomen dat overheden meer belastinggeld investeren in 'bouwprojecten' in de virtuele wereld op internet.

''Het is een ongezonde commerciële hype'', zo liet het CDJA donderdag weten. Steeds meer particulieren en bedrijven hebben een vestiging in Second Life, waar mensen met hun zelfgemaakte figuurtje kunnen rondlopen, praten en geld uitgeven.

Het speelgeld is inwisselbaar voor echte dollars. Zoetermeer was onlangs de eerste gemeente die een vestiging op Second Life opende. Kort daarna volgde Den Haag met een 'strandtent'. Die kostte 17.000 euro.

-
Voor meer games-nieuws kun je uiteraard ook terecht op FOK!games

Marijnissen: SP schandelijk behandeld

SP-leider Jan Marijnissen vindt dat zijn partij bij de onderhandelingen over de nieuwe provinciebesturen ''schandelijk'' is behandeld door CDA, PvdA en VVD. Die partijen hebben volgens hem vooraf afspraken gemaakt om de SP buiten de colleges van Gedeputeerde Staten te houden.

Marijnissen zei dat woensdagavond in het tv-programma Pauw en Witteman. De SP won begin deze maand fors bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten, maar viel vervolgens bij vrijwel alle college-onderhandelingen uit de boot.

Volgens Marijnissen heeft zijn partij zich bij die onderhandelingen heel redelijk opgesteld en was er bij de andere partijen ''een beschamend gebrek aan wil'' om met de SP in zee te gaan. Hij denkt dat CDA, PvdA en VVD bang zijn met de SP een college te vormen, omdat de partij in een aantal gemeenten heeft getoond wel degelijk goed te kunnen besturen.'Schandelijk behandeld'

Geile Flipper!

Dolfijnen zijn prachtige beesten. In het Dolfinarium weten ze dat maar al te goed. Daar worden deze ooit zo gracieuze zwemmers omgebouwd tot een vis die door een hoepel kan springen. Of die gewillig een van zijn trainers door het water sleept. En na het zien van het onderstaande filmpje ben ik nog ergens anders achtergekomen: na de show worden de mannetjes en vrouwtjes dolfijnen in gescheiden bassins geplaatst. En dat werd deze dolfijn even teveel: Revenge!

WK baanwielrennen: Hijgenaar/Kanis naar finale

Tijdens het WK baanwielrennen op Mallorca hebben de Nederlandse vrouwen Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis hun favorietenrol waargemaakt. Het duo, dat dit seizoen de wereldbeker won, plaatste zich als tweede voor de finale op de teamsprint.

Hijgenaar en Kanis kwamen tot een tijd van 34,071 seconden. waarmee ze alleen langzamer waren dan het Britse koppel Victoria Pendleton/Shanaze Reade, tegen wie ze vanavond de finale rijden.

15 jaar cel en tbs voor doden Melanie Sijbers

Icoon JustitieDe rechtbank in Den Bosch heeft de 41-jarige Peter H. donderdag veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs voor de ontvoering, verkrachting en het doden van de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop. Tegen de man was achttien jaar gevangenisstraf en tbs geëist.

De rechter acht bewezen dat H. de scholiere op 7 september 2006 heeft meegelokt naar een loods waar hij haar dwong tot orale seks. In een bos bij Someren heeft hij het meisje gewurgd en verstopt.

Het slachtoffer werd twee weken later gevonden. Bewijs voor opzet en dus moord kon de rechter net als justitie niet ontdekken. De opgelegde gevangenisstraf is drie jaar korter uitgevallen dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist, omdat H. verminderd toerekeningsvatbaar is.

De verdachte heeft bekend dat hij Melanie Sijbers, het vriendinnetje van zijn stiefdochter, heeft gedood. H. ontkende echter dat hij haar seksueel heeft misbruikt.

De man is al vaker veroordeeld voor verkrachting en kreeg daarvoor al eerder tbs opgelegd. Tegen het advies in van de kliniek waar hij toen werd behandeld, gaf het Pieter Baan Centrum (PBC) in 2003 groen licht om zijn behandeling te beëindigen.

Afgelopen maanden verbleef de verdachte ter observatie in het PBC. Psychologen concludeerden dat H. verminderd toerekeningsvatbaar is. De kans dat hij later opnieuw de fout in gaat, wordt groot geacht. De verwachting dat een tbs-behandeling aanslaat is minimaal. Om de samenleving tegen hem te beschermen vroeg het Openbaar Ministerie de rechtbank om H. toch weer verplicht te laten opnemen en behandelen.Melanie Sybers

WK Melbourne: Wederom goud en wereldrecord Phelps

Michael Phelps heeft zijn vierde wereldtitel tijdens het WK in Melbourne weten te pakken. Op de 200 meter wisselslag was de Amerikaan de beste in een nieuwe wereldrecord. Het was de derde maal op rij dat hij wereldkampioen werd op deze afstand.

Phelps was na 50 meter de snelste, maar toen kwam zijn landgenote Ryan Lochte langszaam dichterbij. Na 150 meter had de Amerikaan een voorsprong van een halve meter op zijn teamgenoot. Die voorsprong wist hij te houden en met 1.54,98 verbeterde hij het wereldrecord met bijna een seconde. Lochte pakte het zilver, de Hongaar Laszlo Cseh het brons.

Leerling plast in koffie leraar

"Apart" oordeelde een leraar van de Wilson Middle School in de VS, nadat hij een slokje van zijn koffie had genomen. De smaak was niet wat hij gewend was. Achteraf bleek dat niet zo heel vreemd.

Een scholier had voor de grap in zijn kopje koffie geplast. De lolbroek is uiteindelijk verraden door een medeleerling, die de grap niet kon waarderen. De dader heeft toegegeven dat hij in de koffie van zijn leraar heeft geürineerd. In zijn kastje werd nog een potje met urine gevonden. Voorlopig is de leerling geschorst.WK Melbourne: Veldhuis wel door, Kromowidjojo niet

Marleen Veldhuis heeft zich bij het wereldkampioenschap zwemmen in het Australische Melbourne weten te plaatsen voor de finale van de 100 meter vrije slag. In haar halve finales eindigde ze met een tijd van 54,17 als derde.

De andere Nederlandse in de halve finales, de 16-jarige Ranomi Kromowidjojo, redde het niet. Met 55,33 eindigde ze als zesde in haar halve eindstrijd, maar ze zwom wel een nieuw persoonlijk record.

Morgen zal de finale worden gezwommen.

Het hagelt, het hagelt...

Natuurgeweld. Het blijft fascinerend. Tornado's, aardbevingen of vulkanen, ik vind het allemaal prachtig om te zien. Deze vormen van natuurgeweld staan bekend om hun destructieve kracht. Het natuurgeweld in het onderstaande filmpje betreft echter een eenvoudige hagelbui. Maar dan wel eentje met hagelstenen zo groot als ping-pongballen. Na een paar minuten knallende neerslag loopt de cameraman naar buiten om de schade op te nemen. Het hagelt, het hagelt!

Autokennis van Nederlanders matig

Icoon FileNederlandse automobilisten hebben weinig kennis van hun auto. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van tijdschrift Reader's Digest naar technische en financiële aspecten van de auto. Ruim 600 Nederlanders werden ondervraagd door een onderzoeksbureau. Zij kregen onder andere een test met veertig kennisvragen voorgelegd. Deze test is nu ook online te doen.

Mannen weten net iets meer van auto's dan vrouwen. Maar allebei scoren ze slecht. Mannen halen een 4,9 en vrouwen een 4,6. Automobilisten weten gemiddeld van slechts twee op de vier controlelampjes op het dashboard waarvoor deze dienen. Instructieboekjes worden slecht gelezen en ook de uitleg van autoverkopers blijft niet hangen. Men is relatief beter op de hoogte van veiligheidssystemen als ABS, ESP en remassistent en blijkt zich daadwerkelijk te verdiepen in innovaties die het remgedrag en de stabiliteit van auto's verbeteren.

Slechts drie procent van de autobezitters kon negen vragen over motortechniek goed beantwoorden. Zo heeft bijna de helft geen idee of zijn of haar auto vier kleppen per cilinder bevat en weet men niet dat een intercooler dient voor het koelen van de lucht die de motor ingaat. Slechts 35 procent weet dat de distributieriem dient voor de aandrijving van de nokkenas.

Freelance autojournalist Marc Klaver stelde de test samen. Hij denkt dat een beetje kennis van autotechniek nooit weg is. "Je staat er steviger mee in je schoenen bij het laten uitvoeren van onderhoud en reparaties of als je eens met pech komt te staan." Slechts de helft van de algemene vragen over autobanden werd goed beantwoord. Zo denkt ruim de helft dat smallere banden met een hoge zijkant gevaarlijker zijn, terwijl deze juist bij een nat wegdek in het voordeel zijn en meer comfort bieden.

Verder weet slechts vier procent dat een motor na een koude nacht pas na een half uur echt op temperatuur is.

CD/DVD: Charles Aznavour - Colore ma vie

De 'Franse Sinatra' wordt hij ook wel genoemd: Sahnour Varenagh Aznavourian, beter bekend als Charles Aznavour. Geboren in Parijs, 1924, als zoon van Armeense immigranten. Al op negenjarige leeftijd betreedt Charles Aznavour de wereld van de film, het theater en de nachtclubs. Zijn grote doorbraak komt als zangeres Édith Piaf, even klein van gestalte, hem hoort zingen en hem meeneemt op reis door Frankrijk en de Verenigde Staten. De rest is geschiedenis.

Officiële trailer Spider-Man 3

Mei 2007 zal een van de meest legendarische delen uit de Spider-Man comics in de bioscoop gaan draaien. Peter Parker krijgt bezoek van een organisme dat zich aan hem hecht. Hierdoor wordt Parker nog sneller en sterker dan hij al was. Maar hij ontdekt al snel dat er een prijs aan deze nieuw verkregen superpowers kleeft.

Deze verhaallijn leidde ook tot het ontstaan van Venom, een van de meest favoriete schurken uit het hele Marvel-universum. Hoe groot de rol van Venom in de film zal zijn is onbekend, uit de trailer van de game kunnen we in ieder geval afleiden dat hij er in zit. Ook de twee andere bad guys, Sandman en New Goblin, uit de film zullen hun opwachting maken.

De trailer kun je via de volgende links openen:
MOV
WMV
MOV HD
WMV HD

Kujovic weer in het doel bij Roda JC

Vladen Kujovic keert morgenavond weer terug in het doel van Roda JC. De 28-jarige Serviër maakt zijn rentree, doordat Bram Castro last heeft van een liesblessure. Het is nog onduidelijk hoe lang Castro is uitgeschakeld.

Kujovic begon dit seizoen als eerste doelman, maar vlak voor de winterstop werd hij gepasseerd. Na dit seizoen vertrekt de Serviër bij Roda, hij wilde zijn aflopende contract niet verlengen. Roda JC speelt morgenavond tegen FC Groningen.

Djokovic te sterk voor Nadal

Novak Djokovic heeft de halve finale bereikt van het Master Series-toernooi van Miami. Djokovic was met 6-3 en 6-4 te sterk voor de als tweede geplaatste Spanjaard Rafael Nadal.

De partij tussen de 19-jarige Djokovic en de één jaar oudere Nadal leek een makkelijke overwinning te worden voor de Serviër. Djokovic brak de Spanjaard in beide sets eenmaal en dat leek genoeg voor de overwinning. In de laatste game van de wedstrijd kreeg Djokovic echter opeens drie breakpoints tegen op zijn service. Die wist hij weg te werken, waardoor hij de wedstrijd alsnog naar zich toe kon trekken.

Boek: Paul Torday - Vissen op zalm in Jemen

SubheaderFred Jones is een wetenschapper en weet alles van het waterleven af. Zo heeft hij net een indrukwekkend stuk geschreven over de waterjuffer. Als dan de vraag komt van een rijke Sjeik uit Jemen om de zalm te introduceren voor recreatieve doeleinden wordt hij door zijn manager gepusht, zeg maar gerust gechanteerd, om dit onmogelijke project te gaan bekijken. Omdat zijn vrouw onverwacht voor langere tijd in Geneve moet blijven, zij noemt hem steevast Alfred, heeft Dr. Jones tijd en toch ineens zin om het project op te pakken en een schets te maken van dit omvangrijke hobbyproject.

WK Melbourne: Van Aggele strandt op 200 meter

Robin van Aggele is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales van de 200 meter schoolslag tijdens het wereldkampioenschap in Melbourne. De Nederlander, die eerder deze week de eindstrijd van de 100 schoolslag net miste, eindigde met een tijd van 2.14,66 als achttiende.

De Amerikaan Brendan Hansen meldde zich af voor de series. De huidig wereldkampioen en wereldrecordhouder heeft last van zijn maag. Hansen won eerder dit WK goud op de 100 meter schoolslag en zilver op de 50 meter schoolslag.

Murray verder in Miami

Andy Murray heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van de halve finales van het Masters Series- toernooi in Miami. De als twaalfde geplaatste Brit zag zijn opponent Andy Roddick al in de eerste set opgeven met een hamstringblessure. Murray stond op dat moment met 5-3 voor.

"Natuurlijk wil je zo kort mogelijk op de baan staan", aldus Murray. "Maar dan wel onder normale omstandigheden. Het is moeilijk om je te concentreren, omdat je niet weet hoe erg die blessure van hem is. Ik probeerde de bal alleen maar in het spel te houden".

In de vijfde game kreeg Roddick voor het eerst last van de kwetsuur. Op 4-3 volgde een blessurebehandeling, waarna de Amerikaan het nog één game wist vol te houden.

DVD: Nachtrit

Eind jaren negentig waren er genoeg redenen om de taxi maar eventjes te mijden. De zogenaamde taxi-oorlog leverde heuse veldslagen op tussen verschillende bedrijven en het imago van de taxiwereld kreeg een flinke deuk. Voor veel mensen was het maar moeilijk te begrijpen waarom sommige taxibedrijven zoveel problemen hadden met de toen nieuw ingevoerde taxiwet. De film Nachtrit biedt wat dat betreft een dramatische blik in het leven van een gewone jongen van de straat die diep in de ellende raakt door de nieuwe taxiwet en de wereld van het grote geld.

WK Melbourne: Nederlands record op 4x200 vrij

De Nederlandse zwemsters hebben bij het wereldkampioenschap zwemmen in het Australische Melbourne het Nederlands record op de 4x200 meter vrije slag verbeterd. Manon van Rooijen, Inge Dekker, Linda Bank en Femke Heemskerk zetten in de series een tijd neer van 8.02,40.

Het oude record was sinds juli 2003 met 8.05,82 in handen van Marleen Veldhuis, Van Rooijen, Haike van Stralen en Celina Lemmen. De Nederlandse vrouwen haalden met hun tijd als zesde de finale, die later vandaag zal worden gezwommen.

Iran staat bezoek gevangengenomen Britten toe

Icoon BuitenlandsBritse functionarissen mogen een bezoek brengen aan de gevangengenomen Britse mariniers. Dit zegt de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Manouchehr Mottaki. De Britten eisen al sinds vrijdag, de dag waarop de militairen werden opgepakt, dat zij de militairen mogen bezoeken.

De enige vrouwelijke marinier van de groep, Faye Turney, zal zo spoedig mogelijk worden vrijgelaten, aldus Mottaki. Eerder had hij gezegd dat dat woensdag of donderdag zou gebeuren. Volgens Mottaki probeert het Westen politiek gezien beter te worden van de kwestie, en moet Groot-Brittannië eerst de fout van hun mariniers toegeven. Daarna kan de kwestie worden opgelost.

De Iraanse staatstelevisie heeft woensdag beelden laten zien van de vijftien Britten die een maaltijd nuttigen. Turney draagt een witte tuniek en een zwarte hoofddoek en wordt aan het woord gelaten. Zij zegt dat haar eenheid illegaal de wateren van Iran is binnengevaren en zegt hiervoor in een brief aan de Iraanse bevolking haar excuses te hebben aangeboden. Volgens de Britse regering was het nergens voor nodig de beelden uit te zenden, omdat het voor iedereen vaststaat dat de militairen in Iran gevangen zitten.

Volgens Iran is het zeker dat de Britten zich in Iraanse territoriale wateren bevonden toen zij werden gearresteerd. Een aantal van de Britse marinemensen zou dit hebben toegegeven en spijt hebben betuigd.

De Iraanse ambassade in Londen zegt in het bezit te zijn van een brief van Turney aan haar ouders. In deze brief zou zij zeggen dat het goed met haar gaat en dat ze hoopt dat ze snel weer thuis zal zijn.

Groot-Brittannië heeft alle diplomatieke contacten met Iran verbroken, behalve de kanalen die worden gebruikt voor de onderhandelingen over het vrijlaten van de gevangenen. Premier Tony Blair zegt dat het tijd is de internationale en diplomatieke druk op Iran op te voeren.


Met dank aan Fresco voor de submit.

Waterpolovrouwen negende

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn bij het WK in Melbourne als negende geëindigd. De ploeg van bondscoach Robin van Galen won donderdag in de strijd om de negende plaats overtuigend met 11-2 (4-0 1-0 3-1 3-1) van Brazilië.

Daniëlle de Bruijn was topscorer met vier doelpunten. Met de negende plaats verbeterden de waterpolosters zich één plek ten opzichte van twee jaar geleden bij het WK in het Canadese Montreal. Toen werden de Nederlandse vrouwen tiende.

Van Basten gematigd tevreden

Na afloop van de met 1-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Slovenië was bondscoach Marco van Basten gematigd tevreden.

Als grote pluspunt stipte hij het grote aantal gecreëerde kansen van zijn ploeg aan. “Helaas misten we de trefzekerheid. Ik telde zeker tien mogelijkheden. Na de eerste helft had het al 3-0, 4-0 moeten staan,” aldus Van Basten die baalde van de slotfase. “We leden teveel balverlies, waardoor het nog even gevaarlijk werd. Hectisch allemaal. Het vreemde was dat we juist in de mindere periode tot scoren kwamen.”

De fysieke belasting was volgens Van Basten de reden dat hij een ander elftal op de been bracht dan afgelopen zaterdag tegen Roemenië. “Het zijn toch twee zware duels binnen vier dagen, waar veel druk op staat. In de spits zijn de verschillen erg klein en dan ben je eerder geneigd te schuiven.”

Softwareverkopen Japan

De wekelijkse softwareverkopen vanuit Japan zijn weer bekend. Er is een nieuwe nummer één:

GameConsolePublisherAantalTotaal
Musou OrochiPS2Koei406.247406.247
Yoshi's ISland DSNDSNintendo100.812535.770
DBZ: Goku LegendNDSBandai Namco65.20365.203
Word PuzzleNDSBandai Namco64.005135.706
Monster Hunter 2PSPCapcom51.9521.052.550
Wii SportsWiiNintendo46.3621.250.596
Crayon Shin ChanNDSBanpresto38.41338.413
Professror LaytonNDSLevel 537.912335.300
Wii PlayWiiNintendo37.2891.070.334
New MarioNDSNintendo25.1844.257.646

De nummers 11 t/m 30:

11. (NDS, Square-Enix) Dragon Quest Monsters Joker
12. (NDS, Nintendo) More Brain Age
13. (NDS, Nintendo) Animal Crossing Wild World
14. (NDS, Nintendo) Mario Kart DS
15. (NDS, Banpresto) Super Robot Wars W
16. (PS2, Sony) Rogue Galaxy: Director's Cut
17. (NDS, Nintendo) Common Knowledge Training
18. (NDS, Square-Enix) Front Mission 1st
19. (360, From Software) Armored Core 4
20. (NDS, Nintendo) English Training
21. (NDS, Nintendo) Brain Age
22. (PS3, Bandai-Namco) Gundam Musou
23. (NDS, Pokemon) Pokémon Diamond
24. (NDS, Marvelous Interactive) Magister Negi Magi
25. (WII, Nintendo) Wario Ware Smooth Moves
26. (NDS, Bandai-Namco) Iron Left Brain: Mistake Museum 2
27. (NDS, Pokemon) Pokémon Pearl
28. (NDS, Marvelous Interactive) Harvest Moon: The Island I Grew Up On
29. (NDS, Sega) Doraemon's New Magic World Adventure DS
30. (NDS, Sega) Love+Berry

De verdeling per console:

NDS - 22
WII - 3
PS2 - 2
PSP - 1
PS3 - 1
360 - 1

Lagere straffen voor rellen in Valencia

De beroepscommissie van de UEFA heeft de straffen voor de hoofdrolspelers tijdens de massale vechtpartij na Valencia - Inter (0-0) in de Champions League verlaagd.

De schorsing voor David Navarro van Valencia is van zeven tot zes maanden teruggebracht, met een verlengde proeftijd van twee jaar. Ploeggenoot Carlos Marchena hoeft nog maar een uitsluiting van twee duels uit te zitten in plaats van vier, eveneens met een proeftijd van twee jaar.

Ivan Cordoba van Internazionale heeft een strafvermindering gekregen van drie naar twee duels schorsing en ploeggenoot Maicon van zes naar drie wedstrijden. De schorsing van Nicolas Burdisso van Inter werd bekrachtigd door de beroepscommissie van de UEFA. Daarnaast moeten beide clubs een boete betalen van 150.000 euro.

WK Melbourne: Veldhuis en Kromowidjojo verder

Op het WK zwemmen in Melbourne hebben Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo de halve finales op de 100 meter vrije slag bereikt.

De 27-jarige Veldhuis,tikte in de series aan na 54,89. De Twentse zette daarmee de achtste tijd neer. Ranomi Kromowidjojo, die haar debuut op een WK maakt, plaatste zich met een persoonlijk record van 55,38 als dertiende voor de halve eindstrijd.

Donderdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Cube It (puzzelspel) en Doom Rider (arcade racespel)
Hoe goed ben jij? Ik ben maar tot level acht gekomen met Cube It!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Belspel in China nu ook in opspraak"

En de top 5:

5: Champloo : "Kabouters ondekt in Mannee's vijver."
4: BunnyHunter "japanners dumpen pokemon masaal voor vakantie"
3: JCdeLeeuwarden : " Pieter van den Hoogeband niet tevreden met zijn nieuwe Speedo"
2: PeJaKo: "Laat mij el uit!!!!!"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Goofup

Het viel niet mee deze keer, ook eervolle vermeldingen voor: buiz, LordNemesis, BasOne, Nollem , dice-of-ice, en hole1988 .

previous picture

TU Delft wil vliegende schotel maken

De TU Delft is vastbesloten om een passagiersvliegtuig te ontwikkelen zonder kop, staart en vleugel: een soort vliegende schotel. De universiteit heeft een internationaal team van topingenieurs ingeschakeld om de komende vier jaar het vliegtuig van de toekomst te ontwerpen."We hebben gekozen voor een tekening van een vliegende schotel, omdat dat revolutionair overkomt", zegt de voorlopige projectleider ir. Meine Oosten. "Maar wat het uiteindelijke ontwerp wordt, weten we nog niet. Het kan net zo goed de vorm krijgen van een boemerang of een ellips".

"Elke nieuwe generatie vliegtuigen is ongeveer 20 procent anders en beter dan zijn voorganger", zegt Ben Droste, decaan van de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek. "Maar in feite bouwen we nog steeds hetzelfde type straalvliegtuig als in 1960. Onze uitdaging ligt er in te breken met elk klassiek ontwerp. Qua materialen, besturingssystemen, voortstuwing en model". Trekvogels zijn de inspiratiebron voor de wetenschappers. "Die dieren bepalen zelf wanneer ze gaan vliegen, kiezen altijd de kortste route, verbruiken de minste energie en botsen zonder verkeersleiding nooit tegen elkaar. Daar streven wij ook naar".

Het nieuwe vliegtuig is topprioriteit voor de universiteit. Er is een aparte projectgroep opgezet binnen de faculteit en er wordt een speciaal laboratorium gebouwd voor het benodigde onderzoek. Er is grote belangstelling van bedrijven. "KLM en Stork Fokker hebben al interesse getoond. Wij willen binnen vier jaar grote producenten als Boeing en Airbus op de stoep hebben. Anders is het project mislukt".


Het vliegtuig van de toekomst?

Paris ontmaagd door broertje Tori Spelling

Icoon Showbizz Het was een tijdje stil rond Paris Hilton, maar het broertje van actrice Tori Spelling heeft de stilte doorbroken. Hij stelt de eerste te zijn die met Paris het bed deelde. "Ik was 17, zij 15", aldus Randy in een interview met de New York Daily News.

De eerste liefde van Hilton duurde niet langer dan twee weken. In die twee weken hebben beide tortelduifjes er alles aan gedaan om hun relatie geheim te houden. "Ik herinner me dat we een keer in een hotel in Palm Springs waren. Eigenlijk was het te riskant om in te checken, omdat haar oma erachter zou kunnen komen. Toen we daar in bed lagen, hoorden we iemand op de deur kloppen. Ja hoor, het was oma Hilton. Vervolgens zag ik uit het raam hoe Paris zich met een koffer uit de voeten maakte over de golfbaan", aldus Randy.

Paris heeft haar knipperlichtvriend Stavros Niarchos opnieuw gedumpt. Inmiddels is ze alweer gespot met een nieuwe scharrel: de acteur Josh Henderson, die onder andere in Desperate Housewives speelt. Een bron heeft in de Daily Star verklaard dat Paris er "totaal verliefd" uitzag. Ze hebben de avond tongend op de bank bij Paris thuis doorgebracht. Eerder deed Henderson het met Ashlee Simpson.Paris Hilton

Google bezig met nieuwe vertaalmethode

Icoon Taal Google is bezig met een nieuwe vertaalmethode. Bij eerdere methoden werden grammaticaregels door taalexperts in de computer ingevoerd. Google wil vertaalde documenten in de computer invoeren: de computer moet daarin zelf patronen ontdekken voor latere vertalingen.

"Hoewel de kwaliteit niet perfect is, is het wel een verbetering ten opzichte van eerdere pogingen tot machinevertaling", aldus Franz Och, leider van het vertaalproject van Google. "Sommige mensen die al lange tijd werken aan machinevertalingen en onze Arabisch-Engelse prestatie zien zeggen dat het fantastisch is, een doorbraak."

Hij lijkt te suggereren dat er nauwelijks een verschil is met handmatig vertaalde documenten. "Anderen, die nooit met machinevertalingen gewerkt hebben, lezen de vertaling en zeggen: 'Hier in regel vijf staat de eerste fout. Het lijkt niet te werken, want er staat een fout hier.'" Och denkt dat voor de meeste vertalingen een globale vertaling al genoeg is.

Wieckse Rosé in de supermarkt

Icoon Wieckse Rosé Heineken komt vanaf april met het nieuwe biertje Wieckse Rosé in de supermarkt. Het bier heeft een frisse smaak als witbier met een zoetfruitige afdronk, een lichte kleur en vier procent alcohol.

Het friszoete biertje was vorig jaar al geïntroduceerd in de Nederlandse horeca. Het bier was daarin succesvol doordat het makkelijk toegankelijk is. Eric Dias d'Ullois van Heineken is blij dat het zo goed gaat met het nieuwe biertje. "We zoeken in de biermarkt steeds groeikansen. Die ontstaan niet zomaar".

Ook Bavaria lanceert een nieuw bier, namelijk Swinckels Volmaakt. Het bier is genoemd naar de familie achter de brouwerij van Bavaria. Marketingdirecteur Peer Swinkels, zevende generatie aan het roer bij Bavaria, spreekt van een "onderscheidend, superieur pilsener. Onder een aparte merknaam, om aan te geven dat het echt anders is dan het reguliere Bavaria-bier. Swinckels Volmaakt moet iets extra’s gaan bieden tussen de premium pilseners en de speciaalbieren".

Nederland officieel in Civilization IV uitbreiding

Vandaag hebben 2K Games en Firaxis een nieuwe uitbreiding voor Civilization IV aangekondigd: Beyond the Sword.

De uitbreiding zal zich richten op de gameplay na de gunpowder age, en zal onder andere 12 nieuwe scenario's, vele units, vele nieuwe techs, nieuwe random events, verbeterde AI, nieuwe wonderen, een betere Space Race, verbeterde diplomatic victory, toevoeging van corporations, nieuwe civilization leaders, nieuwe mogelijkheden om te bespioneren en nog veel meer bevatten.

Daarnaast zijn ook 10 nieuwe beschavingen toegevoegd, waaronder de Nederlanders! Bij ons glorieuze land horen natuurlijk ook specifieke units, welke units dit zijn is helaas nog niet bekend gemaakt.

Civilization IV: Beyond the Sword wordt 27 juli 2007 verwacht, met een retailprijs van 29,99 Euro. Enkele stukken artwork zijn te bekijken in de gameinfo.


Waar is de Zaanse Schans gebleven?!
Laatste reviews en specials
review
Omega Labyrinth Life
review
Wolfenstein: Cyberpilot
review
Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
special
Au/Ra: 'Ik heb fans, het is gestoord!'
special
San Diego Comic-Con 2019 in beeld
special
Vijf gametips voor de maand augustus
©FOK.nl e.a.