Bayern trekt beroep tegen straf Kahn in

Sjors (Sj0rSz)
Na overleg hebben Bayern München en Oliver Kahn besloten niet in beroep te gaan bij de Europese voetbalbond (UEFA). De doelman van de Duitse club is hierdoor voor één wedstrijd geschorst. Hierdoor zal hij het duel tegen AC Milan moeten missen. Michael Rensing zal de sluitpost vervangen.

De reden van de schorsing die Kahn opgelegd kreeg was een woede-uitbarsting tegen een dokter die hem om een nieuwe urinestaal vroeg. Dit gebeurde na de wedstrijd tegen Real Madrid in het kader van de achtste finales van de Champions League. Toen de eerste staal werd afgenomen was er namelijk geen dokter in de buurt. De Duitse keeper moet ook nog een boete van ruim 12.000 euro betalen. Ook Lucio was bij dit voorval betrokken. Hij moet een geldbedrag van ongeveer 6.000 euro overmaken.

Komende maandag, de dag voor de wedstrijd tegen AC Milan, zou het beroep behandeld worden. Dit kwam Bayern slecht uit, aangezien Kahn daarbij aanwezig moest zijn. Bovendien speelt de ploeg komend weekend een belangrijke wedstrijd in de Bundesliga. De selectie van trainer Ottmar Hitzfeld treedt dan namelijk aan tegen Schalke 04, lijstaanvoerder in Duitsland, en wil rust rond de ploeg.