Tien redenen waarom de PS3 een succes wordt

koei
De CEO van Insomaniac, de developer die onder andere verantwoordelijk is voor Resistance, heeft tien redenen gegeven waarom de PlayStation 3 uiteindelijk de console-war zal gaan winnen. Hastings, zoals de man heet, vond dat Sony nieuws vaak negatief gedraaid werd en dat PS3-bashen de nieuwe sport werd, en dus is het tijd voor wat positieve aandacht voor de PS3 in de vorm van tien redenen waarom de PS3 volgens hem een succes gaat worden.

1. Home & Little Big Planet
Home is precies wat de online gemeenschap nodig heeft, aldus Hastings. Little Big Planet is goed omdat de gamer zelf actief mee kan werken aan het spel door eigen levels te maken.

2. Free Online
Xbox Live kost zestig euro per jaar, PlayStation Network is gratis. Stel dat de next-gen consoles vijf jaar mee gaan, Xbox live kost je dan 300 euro. Hoewel Hastings toe geeft dat Xbox Live wel beter is, is het niet 300 euro beter. Sony ontwikkelt ook nog steeds verder aan het netwerk, dus deze zal alleen maar beter gaan worden.

3. 50 GB games
Een DVD was vaak eigenlijk al net te klein voor alles wat de developers in een game wilden stoppen. Blu-Ray biedt veel meer ruimte dus knippen in een spel is dan niet meer nodig. Naarmate de techniek zich zal ontwikkelen zullen games steeds meer opslagruimte nodig hebben waar de PlayStation 3 al op voorbereid is.

4. Casino Royale
De eerste next-gen disc die in de top 10 van meest verkochte DVD's komt. Blu-Ray discs zullen op termijn de DVD gaan vervangen, de disc heeft al een knock-out gescoord tegen de HD-DVD op technisch gebied. Blu-Ray verkoopt nu al beter dan HD-DVD.

5. HDMI
De PS3 is standaard uitgerust met HDMI 1.3 waardoor je de beste kwaliteit beeld hebt. In de toekomst zal HDMI de nieuwe standaard worden, en de PlayStation 3 is hier al klaar voor.

6. Standard HDD
Ten tijde van de PS2 was Hastings wel jaloers op de harde schijf van de Xbox. Deze standaard harde schijf werd echter geschrapt voor de 360 wat een slechte keus was van Microsoft. Door de HDD standaard te maken kunnen alle developers hier zonder problemen gebruik van maken en sluiten zij geen gamers uit.

7. The Wii Fad Will Fade
De Wii is een leuk apparaat, maar het is een rage. Hierdoor wordt snel veel aandacht getrokken, maar deze is ook snel weer weg. De Wii zal het beter doen dan de GameCube en de Nintendo 64, maar wordt niet de winnaar van deze generatie.

8. PS3 Has a Major CPU Advantage
De PlayStation 3 is met zijn acht parallelle CPU's duidelijk de 360's meerdere. Voorlopig zijn deze echter nog niet zo makkelijk te gebruiken, maar in de toekomst zullen de PS3-games veel mooier moeten gaan worden. Binnen twee jaar zullen de eerste games op de markt verschijnen met graphics die de 360 niet aan kan.

9. PS2 still outselling 360
Mensen die nu nog een PS2 kopen, kopen niet binnen een jaar een next-gen console. Tegen de tijd dat ze dat wel zullen doen zal de PlayStation 3 in een veel betere positie zitten dan de 360. Daarnaast kunnen deze mensen de Sony exclusives voor de PlayStation 2 spelen, en willen ze het vervolg daarvan spelen dan zullen ze toch een PlayStation 3 moeten halen.

10. Something For Everyone
Sony heeft meer franchises te bieden in allerlei verschillende genres, iedereen kan bij Sony terecht. Het bedrijf heeft een hele reeks exclusives zoals God of War, Gran Turismo, Jak and Daxter, Killzone, Singstar, SOCOM en ga zo maar door.

De tijd zal leren of de consument het eens is met deze tien punten en zijn geld uit zal gaan geven aan een PlayStation 3.

Met dank aan Nebo, Cyberia18 en KoosyNL voor het submitten van dit nieuwtje.