Fisichella: "Er moet veel gebeuren"

Sjors (Sj0rSz)
Giancarlo Fisichella is van mening dat er nog veel aan de R27-bolide van Renault F1 moet gebeuren om het gat met Ferrari en McLaren zo klein mogelijk te houden. Tijdens de eerste Grand Prix van dit seizoen kon de Italiaan geen potten breken en kwam op Albert Park als vijfde over de finish.

"We moeten hard aan de slag met het ontwerp van de auto, en dan met name de voorkant", liet Fisichella aan het Italiaanse blad Autosprint weten. "De auto moet ingrijpend worden veranderd. Het team van Renault weet precies welke weg er bewandeld moet worden, maar het kan nog wel eens veel tijd kosten om dit probleem op te lossen."

"De komende races zullen we de schade moeten zien te beperken. We zullen dan alleen nog aan de afstelling of aan de aërodynamica werken, maar meer ook niet", vervolgde Fisichella. De belangrijkste oorzaak in de ogen van de Italiaan is de overstap van Michelin naar Bridgestone. "We hebben hier duidelijk meer moeite mee dan McLaren. In Melbourne was het verschil met Ferrari bijna beschamend. Ik was 1,6 seconde langzamer dan Kimi Raikkonen en een halve seconde trager dan de McLarens. Dat mag gewoon niet."