[update] PS3 Elite?

Jaap (dikkedorus)
Eerder deze maand was er een hint gevonden over een eventuele nieuwe PS3 versie in de bergen papierwerk die Sony uitbrengt en aanvraagt.

Sony heeft bij de US Federal Communications Commision een "Class II permissive change" aangevraagd voor de PS3. Dit was een logisch gevolg van de nieuwe veranderingen aan de Bluetooth antenne van de PS3. Tot zo ver dus niets nieuws.



De aanvraag van Sony aan de FCC

Voor "The Good Stuff" moet nog iets dieper gekeken in de papierwinkel er omheen. Naast wat veranderingen in de FCC licentie, werd er ook een nieuw PS3 model genoemd. Dit model heeft de code CECHE01. De 20GB en 60GB hebben respectievelijk de codes CECHA01 en CECHB01. Het lijkt er dus op dat er een derde versie komt.

Een nieuwe HD grootte misschien, of gewoon een pimped-up versie met een metallic strip, wie het weet mag het in de reacties plaatsen.

Update: geen 80GB
Sony heeft tegen Eurogamer gezegd dat er in geen geval een 80GB versie gaat komen.
"The 80GB we're not making a comment on, but we don't have any plans at the moment", aldus een vertegenwoordiger van Sony Europe.
Toch is er genoeg ruimte voor speculatie over grotere HD's, Ken Kutaragi had al eens laten weten dat hij over de 250GB wil gaan met de PS3.