Contador beste op Puerto de Navacerrada

Alberto Contador heeft de vierde etappe in de Vuelta a Castilla y Leon gewonnen. De winnaar van Parijs-Nice was in de 154,4 kilometer lange rit naar de top van de Puerto de Navacerrada beter dan zijn landgenoot Koldo Gil, die op een tweede plaats strandde. Robert Gesink was op een veertiende plaats de beste Nederlander.

Zeven Spanjaarden mochten bijna de hele dag voor het peloton uitrijden. Eloy Teruel, Gustavo Dominguez, Juan José Abril, Juan Jose Oroz, Luis Perez Romero, Alan Perez en Didac Ortega hadden bij de voet van de Puerto de Navacerrada, waar de finish lag op een hoogte van 1900 meter lag, nog maar twee minuten voorsprong over. In het peloton maakte de ploeg van Discovery tempo voor kopman Alberto Contador.

Halverwege de klim begon men pas met aanvallen vanuit het peloton. De vroege vluchters werden inmiddels één voor één teruggepakt en in het peloton kon na een scherpe demarrage van Koldo Gil alleen nog Alberto Contador mee. De twee reden samen naar de streep en daar was Contador beter dan zijn landgenoot.

Robert Gesink kwam één minuut en 23 seconden na de winnaar over de streep. Vlak na het groepje van Gesink kwam ook Pieter Weening over de meet.