FOK!ker van de week: Jerruh

Nolius
Chaotisch, altijd positief, vriendelijk, impulsief, muziekfreak en freak in het algemeen. Dat zijn de woorden waarmee de huidige mister FOK! zichzelf omschrijft. Jerruh is de FOK!ker van de week.

Jerruh
"Ik ben al bezet. Heb zelfs al samenwoonplannen..." (Foto: Remon van den Broek)

FOK!
  • Hoe ben je ooit op FOK! gekomen?
    In december 2002 werd ik door medeuser DennisM op het forum gewezen. Ik kende hem via IRC en hij liet wel eens wat topics zien. Ik wist niet wat voor een forum het was en zat daarom steeds wat topics door te lezen. Het was de tijd van de Usuals en ik vroeg, toen ik hun topics las, aan DennisM of dat nou allemaal homo's waren of niet... Wist ik veel. In ieder geval ging ik vaker topics lezen en lurken en uiteindelijk heb ik me maar geregistreerd.

  • Je hebt op meerdere plekken in de crew gezeten. Wat heb je allemaal gedaan?
    Ik ben begonnen in SEX (seksualiteit-forum, red.) samen met Erodome. Toen ben ik nog ontgroend door Yvonne en Knorretje tijdens een meet, die wel eens wilden weten of ik linksdragend of rechtsdragend was. In plaats van het antwoord kregen ze van mij een rood hoofd terug, wat voor een SEX-mod uitermate ongepast was. In die tijd leerde ik miss_bleu, Angel en Mister Subtle ook beter kennen. Toen ze een oproep deden voor een review van een cd in de crew, heb ik erop gereageerd.

    Het reviewen bleek erg leuk te zijn en sindsdien kwam ik ook bij de reviewcrew. Ondertussen was ik op SEX gestopt, maar toen ze een half jaar later iemand voor KLB (klaagbaak-forum, red.) nodig hadden, heb ik weer 'ja' gezegd. Uiteindelijk ben ik daar na een half jaartje ook mee gestopt, omdat ik minder tijd kon investeren dan dat ik wilde.

    Ik heb ook nog een blauwe maandag bij de weblog gezeten, maar behalve het begin van de 'tien kleine FOK!ertjes', die door Twinkybeeb is afgemaakt, liep ik meer achter de feiten aan dan dat ik zelf met vernieuwende blogs kwam.

  • • Je bent een van de bekendste homo's op FOK! Ben je iemand die net als SCH vragen gaat beantwoorden over het homo zijn?
    Haha, nou nee! Ik zie mezelf niet echt als een boegbeeld voor homo's en zo wil ik ook niet gaan reageren op FOK! Kijk, er zijn momenten (misschien wel een hoop momenten... sigh) dat ik het wel even laat merken, maar meestal is dat in een vrij humoristische context.

    Ook zijn er discussies op FOK! waarin sommige personen toch wel erg oppervlakkig over een homoseksueel gerelateerd onderwerp reageren en dan begint het water ook bij mij nog wel eens te borrelen. Vooralsnog zit ik op FOK! omdat ik er lol heb en niet omdat ik de fag van het stel ben. En SCH is er veul beter in dan ik!

  • Hoe anders is je leven op FOK! geworden nu je mister FOK! bent?
    Eigenlijk helemaal niet, hehe. De Jerruh-adoraties zijn er niet meer op geworden, behalve 1 dag na de uitslag in mijn fotoboek. Ik moet wel zeggen dat ik sinds de winst van de flashy schoonheidsmiddeltjes een gladdere huid heb! Thanx FOK! Haha.

  • Levert het nog leuke verzoekjes in je mailbox op?
    Behalve een huwelijksaanzoek en een aanbieding voor een triootje, niets...

  • Wat zou FOK! volgens jou nóg beter maken?
    Poeh. Ik denk dat er altijd wel dingen zijn die beter kunnen. Streven daarnaar is ook altijd goed en fris. Vooralsnog heb ik niet echt klachten over FOK! en zit ik er nog steeds plezierig te posten. Aan de ene kant mis ik op het forum wel eens de spraakmakende mods van vroegâh en denk ik dat er meer uit te halen valt met betrekking tot ideeën van users, maar dat soort dingen komen vanzelf weer. Ik vind in ieder geval niet dat het een grote bende is of dat het op de schop moet. Integendeel.

  • Stel: je wordt morgen als admin gevraagd. Wat is dan de belangrijkste voorwaarde om het te doen?
    Geen rood kleurtje, maar sprankelend roze. Dat heb ik sowieso nog voor een dagje tegoed van Breuls. Maar telkens als ik op gaypridedag mijn kleurtje check, is het nog steeds angstaanjagend zwart...

  • • Je post toch zo'n 35 berichten per dag. Ben je FOK!-verslaafd?
    Hehe, nou... nee. In den beginne, toen ik ook nog mod en reviewer was, heb ik ongelooflijk veel gepost. Toen zat ik echt op 100 per dag gemiddeld. Dat is nu veel minder, maar het gemiddelde dat er nu staat, 35 per dag, zal me nog altijd achtervolgen. Tegenwoordig zit ik lang niet meer aan die aantallen.

  • Als FOK! ermee zou stoppen, hoe groot is het gat dan waarin je valt?
    Zo groot als mijn anus als Gellarboy achter mij staat: minuscuul. FOK! heeft een hele prettige sfeer om te posten en ik heb het er naar mijn zin, maar er is ook nog zoiets als de rest van de wereld. Natuurlijk ken ik een aantal mensen in het echt en zijn er vriendschappen uit ontstaan, maar die staan zo onderhand al lang los van FOK! Daarbij is het maar internet, dus de invloed die FOK! heeft op mijn leven is vrij gering, haha.

  • Wat is het leukste moment voor jou op FOK! geweest?
    Er zijn zoveel leuke momenten geweest. Dat ik via FOK! Krezip en Hind heb geïnterviewd, de meets (waarvan de minimeet met Jogy, Anosmie, Tizmo, Knut, Heatwave en on_air geweldig afliep... ), de fotochattopics met Jerney en Scandalous in het oudere B&H. Die waren echt hilarisch!

  • • Voel je jezelf meer verbonden met de FP of met het forum?
    Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat dat toch het forum is (sorry gr8w8!). In de tijd van het reviewen was ik erg gebonden aan de FP. De crew daarvan was erg leuk en intiem en dat miste ik ook toen ik er stopte. Aan de andere kant zat en zit ik veel meer op het forum en heb ik het daar crew-af toch meer naar mijn zin. Terwijl je op de FP vooral reacties ziet, komen op de fora meer discussies en achtergronden tevoorschijn, waardoor de reacties daar veel meer laten zien dan alleen een statement. Maar zoals Gr8w8 altijd zegt: LEES REVIEWS!

  • Zou je nog ooit met een FOK!ker willen daten?
    Heb ik al gedaan. Zonder succes, dat wel... gheghe! En Ripley date ik al maanden!

    Buiten FOK!
  • Leeftijd, opleiding, beroep?
    Ik ben nog student Bouwtechniek en Architectuur op de technische universiteit in Eindhoven. Daarnaast werk ik elk weekend achter de bar in De Rechter in Eindhoven, doe ik oproepwerk voor MAW, deejay ik elke maand in De Rechter en op feesten, ben ik net begonnen met het maken van tracks en zijn er plannen met een vriend om een eigen design-winkel op te starten. Of dat in een korte periode nog gaat gebeuren weet ik niet, maar voor de toekomst zit het er wel in. Owja, ik ben 25 jaartjes jong en music is the fucking answer!

  • En voor de mannen die nu interesse hebben... Ben je bezet?
    Ja. Zelfs al samenwoonplannen...

  • De vraag van Meki: Doe jij ook zo je best om net zo slim te reageren als ik?
    In tegenstelling tot Meki, die zijn best doet, maar waarbij het elke keer hopeloos de mist in gaat, reageer ik altijd slim! Ik hoef er simpelweg mijn best niet voor te doen, het gaat vanzelf! Whoomp, there it is!

  • Wat zou je willen vragen aan de volgende FOK!ker van de week?
    Wat zou je doen als je op een zonnige middag op een overvol terras zat en Yvonne kwam erbij zitten omdat het de laatst overgebleven stoel was?

    Jerruh ook nog eens horen? Luister dan de uitzending van FOK!radio van 18 oktober 2004 terug. Daarin was hij samen met veel FOK!vrouwen te gast.