Piturca: "Roemenië zeer competitief"

Victor Piturca, bondscoach van Roemenië, is van mening dat zijn land favoriet is om de winst in Groep G tijdens de kwalificatie van het EK 2008 te pakken. Woensdag wist het land met 3-0 van Luxemburg te winnen. De selectie en staf hebben veel vertrouwen in een goede afloop na de positieve resultaten van de laatste twee duels.

"We hebben tot nu toe het beste voetbal in onze groep gespeeld", aldus de bondscoach tegenover Reuters. Zijn selectie staat momenteel op de tweede plaats na het gelijkspel tegen Nederland en de winst op Luxemburg. Het gat met Oranje bedraagt slechts drie punten, maar het eerstgenoemde land heeft een wedstrijd meer gespeeld. Bulgarije staat op de derde plaats en heeft twee punten minder dan de Roemenen.

"Er is een nieuwe Roemeense ploeg geboren, die zeer competitief is", ging Piturca verder. "Het enige dat ik nog niet begrijp, is dat we onze eerste wedstrijd hebben gelijkgespeeld tegen Bulgarije (2-2), nadat we tachtig minuten hadden gedomineerd."

De Roemenen hopen dat ze zich kunnen plaatsen voor de eindronde van het Europees kampioenschap 2008. De laatste keer dat het land hierin slaagde was in 2000. "Het winnen van de groep heeft niet mijn prioriteit", zei Piturca tot besluit. "Het bouwen van een sterk elftal, dat in staat is de eindronde te bereiken en daar goed te spelen, dát is het belangrijkste."