FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 januari 2007

Barney op dreef

Raymond van Barneveld, heeft nog geen week na zijn overwinning in Purfleet, alweer een toernooi op zijn naam weten te schrijven. De Hagenaar wist in de finale van de UK Open North-East Regional landgenoot Ronald Scholten met 2-0 te verslaan.

'Barney' wist in datzelfde toernooi te winnen van Kirk Shepard, Chris Mason, Matt Sheehan, Kevin Painter, Denis Ovens, Terry Jenkins. Vooral de halve-finale tegen Jenkins was van uitzonderlijk hoog niveau, beide spelers gooiden een gemiddelde van rond de 40 per dart.

Uitvinder instantnoedels overleden

Icoon BuitenlandsMomofuku Ando, de uitvinder van instantnoedels, is vrijdag op 96-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn bedrijf Nissin Food Products zaterdag laten weten. Ando overleed aan een hartverlamming.

Ando was aanvankelijk actief in de kledingbranche, maar koos na de Tweede Wereldoorlog voor een loopbaan in de voedselindustrie. In 1948 richtte hij Nissin Food Products op.

Ando bracht in 1958 Chicken Ramen op de markt, het eerste instantnoedel product. Instantnoedels zijn in de loop der jaren in de hele wereld populair geworden. In juli 2005 nam de Japanse astronaut Soichi Noguchi een vacuüm verpakt pakketje instantnoedels mee op zijn missie naar het Amerikaanse ruimteveer Discovery.

Instant noedles
Instant noedels

Belgische baby dood na 48 uur zonder drinken

Icoon BuitenlandsDe politie in de Belgische plaats Lokeren heeft de ouders opgepakt van een anderhalve maand oude baby. De zuigeling overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag, omdat het volgens de politie 48 uur lang geen eten en drinken had gekregen.

De 39-jarige vader heeft een verleden als drugsverslaafde. De moeder is een 20-jarige vrouw. "Beiden ontkennen de verwaarlozing. Maar we hebben genoeg aanwijzingen om de onderzoeksrechter te vragen de aanhouding te verlengen, zei Theo Byl van justitie Dendermonde zaterdag in het tv-journaal van omroep VRT.

'Midden van EU' overspoeld met toeristen

Icoon Europa Een graanveld in het Duitse stadje Meerholtz kreeg normaal amper aandacht, maar sinds het begin van 2007 lopen er opeens veel toeristen op het landgoed. Het blijkt namelijk het midden van de nieuwe Europese Unie te zijn, na toetreding van Roemenië en Bulgarije op 1 januari.

"Het was een verrassing", aldus de Duitse graanverbouwer Eckhard Paul. "Het duurde een tijdje voor ze mij vonden. Niemand geeft echt aandacht aan al dit land hier". Hij denkt echter niet dat dit zijn leven gaat veranderen. "Ik kan een voedsel- en drankjeskraam beginnen, maar de toeristen zullen na een paar weken wel verdwenen zijn. Het is te afgelegen", gaat hij verder. Edgar Donner stelt dat hij misschien op de weg gaat staan met een hoed en geld gaat verzamelen.

Burgemeester Jürgen Michaelis van Gelnhausen, waar Meerholz bijhoort, hoopt een slaatje uit de nieuwe situatie te kunnen slaan. Hij wil een monument gaan plaatsen bij het gemeentehuis om aan te geven dat het gebied het middelpunt is van de EU. "Het is een marketingmogelijkheid, al ben ik wel skeptisch over de toetreding van Bulgarije en Roemenië", zei hij. Hij hoopt daarmee toeristen naar zijn dorp te kunnen lokken. Er zijn al drie vlaggenstokken neergezet op 10 meter van het echte midden om het graanveld niet te beschadigen. Eerder was Kleinmaischeid in de Duitse staat Rijnland-Pfalz het middelpunt.

Het is moeilijk een midden van de EU te geven. Cyprus en de Britse eilanden tellen niet mee, omdat het eilanden zijn. Overzeese gebieden, zoals Frans Guyana dat officieel een provincie van Frankrijk is en in Zuid-Amerika ligt, worden in deze Franse berekening niet meegerekend. De positie van het midden kan nog veranderen als Noorwegen, Turkije of Oekraïne ooit lid worden van de EU. "Ik heb niets tegen Turks lidmaatschap", zegt de burgemeester om aan te geven niet koste wat het kost het midden te willen blijven.

Er zijn overigens meer steden die claimen het midden van de EU of van Europa te zijn. Zelfs in Litouwen staat een kolom met een bezoekerscentrum die claimt het midden van Europa te zijn. Ook het Oekraïnse dorp Rakhiv stelt het midden te zijn, net als het Duitse Neualbenreuth aan de Tsjechische grens. Ook in Zwitserland zijn er talloze middelpunten te vinden. Het midden van Europa ligt volgens andere Franse berekeningen ergens tussen Afrika en Zuid-Amerika, omdat deze de overzeese gebieden Reúnion en Frans Guyana wel meetelt.



Volgens FOK!-berekeningen is Drenthe het middelpunt
Rood: "Officiële" middelpunten

Liverpool onderuit in FA Cup

Bekerhouder Liverpool is in de derde ronde van de strijd om de FA Cup uitgeschakeld. In eigen huis werd met 3-1 verloren van Arsenal.

De zege van Arsenal was niet verdiend. Bijna de gehele wedstrijd was Liverpool de aanvallende ploeg, maar de counters van de bezoekers bleken dodelijk te zijn. Dirk Kuijt was met een kopbal trefzeker, maar toen stond Arsenal al met 2-0 voor. Henry bezorgde met een pass uit de middencirkel, waarmee hij zichzelf lanceerde, Arsenal weer een veilige voorsprong en dat bleek ook de eindstand.

Essers stopt na Lakeside

Albertino Essers zal na de Lakeside zijn pijlen niet langer meer richten op het professionele darten. De Coevordenaar verklaart in het Dagblad van het Noorden dat hij niet genoeg sponsors kan vinden.

De 37-jarige Essers vertelde dat hij de halve finale op de lakeside als doel heeft. Dit zal geen gemakkelijke opgave zijn voor onze landgenoot op het podium in Frimley Green. In 2003 en 2004 wist hij de eerste ronde niet te overleven door respectievelijk te verliezen van Richie Davies en Steve Duke. 'The Sensation' wist vorig jaar alles en iedereen te verrassen door Ted Hankey te verslaan. In de tweede ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Paul Hogen (1-4).

Essers zal het zondag op moeten nemen tegen de als tweede geplaatste Schot, Gary Anderson.

Stompé is Klaasen de baas

Co Stompé heeft op de Lakeside World Professional Darts Tournament 2007 titelverdediger Jelle Klaasen uitgeschakeld. Stompé heeft zich met een 3-0 zege verzekerd van een plaats in de tweede ronde, hoewel hij op de vorige vijf Lakeside-toernooien niet verder kwam dan de eerste ronde.

De eerste set ging gelijk op. Beide Nederlandse heren wisten de dubbels te raken en het kwam tot een 2-2 legstand. Stompé gaf in de beginfase van de partij een goede indruk, terwijl Klaasen het niet voor elkaar kreeg om zijn darts goed weg te zetten. Dit resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong in sets voor Stompé. In de tweede set bleef Stompé in z’n goede vorm. Zijn gemiddelde was hoger dan dat van Klaasen en won de set zonder moeilijkheden. Klaasen miste een belangrijke triple zestien en met een dubbel achttien van Stompe ging de tweede set naar de Amsterdammer.

De derde en laatste set werd door Stompé begonnen. In de tweede leg stond The Matador onder druk van Stompé die erg slordig gooide. Dat deed de titelverdediger ook waardoor hij de leg alsnog verloor. Een dubbel vier bezorgde The Matchstick in de derde leg de overwinning. In volgende ronde speelt Stompé tegen Martin Adams, hij was met 3-0 te sterk voor Tony O’Shea.

[Dakar] Uitslag eerste etappe

De eerste etappe van de 29e Dakar Rally zit er voor de meeste deelnemers op. De etappe bracht de karavaan van Lissabon naar Portimão. De eerste etappe zit direct vol met verrassingen. Bij de motoren staan er Yamaha's aan de top, in de autoklasse heeft Volkswagen het overgenomen van Mitsubishi en bij de vrachtwagens komen we vier Nederlanders tegen in de top tien.

Motoren
Om half elf startte de eerste Dakardeelnemer, de Portugees Joao Carlos Nazare Santos, op zijn motor aan de speciale proef van de eerste etappe. Aan het einde van de dag stond Santos op een goede 42e plaats. De top tien na de eerste proef wordt beheerst door KTM, toch heeft de motorfabrikant alleen de derde plaats in handen. De Yamaha's van de Portugezen Faria en Rodriquez voeren het klassement aan met een redelijke voorsprong. Het verschil tussen de nummer twee en drie is daarbij maar liefst vijf minuten. De beste Nederlander van vandaag is Frans Verhoeven, hij wist met zijn KTM de elfde stek te veroveren. Voor de titelverdediger, de Spanjaard Marc Coma, is het een bittere start. Aan het eind van de dag staat hij dertiende.

Auto's
Volkswagen kent een goede start van de Dakar Rally. De Duitse autofabrikant staat met 5 Touaregs aan de top. De top tien wordt opgevuld door onder andere BMW´s en de Mitsubishi's. Aangezien de etappe van vandaag een rally-achtig parcours was, komen we WRC-kampioenen Carlos Sainz en Ari Vatanen tegen in het kop van het veld. De beste Nederlander is Toni van Deijne met een 37ste plaats. Het racekoppel Tim Coronel en Gaby Uljee vinden we iets lager in het klassement terug, staan 95ste. De Zuidafrikaanse titelverdediger Giniel de Villiers begint zijn rally goed met een tweede plek. De nummer twee van vorig jaar, de Fransman Stephane Peterhansel, doet ook dit jaar weer goede zaken. De Fransman start morgen als achtste in het algemene klassement.

Vrachtwagens
Bij de vrachtwagens heerst op dit moment de overmacht van de Nederlanders. Bij het opmaken van de top vijf komen we al drie Nederlanders tegen: Gerard de Rooy, Hans Stacey en Wulfert van Ginkel op respectievelijk een eerste, twee en vijfde plaats. De titelverdediger, de Rus Vladimir Chagin, moest zich tevreden stellen met een derde plaats. Achteraan het klassement is Nederland ook vertegenwoordigd. Hans Becx staat op een 74e plaats. Plek 72 is voor Jan de Rooy, de vader van Gerard.

Aan het einde van de dag zijn dit de klassementen na de eerste etappe.

Motorenklassement

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1037FariaYamaha01:22:07-
2010RodriguesYamaha01:22:3300:00:16
3004Esteve PujolKTM01:27:0700:05:00
4008CasteuKTM01:27:1400:05:07
5085BethysHonda01:27:1700:05:10

Autoklassement

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1313Sousa / SchulzVolkswagen01:20:38-
2301De Villiers / Von ZitzewitzVolkswagen01:23:0900:02:31
3303Sainz / PerinVolkswagen01:23:1600:02:38
4308Vatanen / PonsVolkswagen01:23:1600:02:38
5305Miller / PitchfordVolkswagen01:24:3400:03:56

Vrachtwagenklassement

Plaats#NaamMerkTijdVerschil
1509De Rooy / Colsoul / SlaatsGinaf01:40:00-
2501Stacey / Gotlib / Der KinderenMAN01:40:2000:00:20
3500Chagin / Yakubov / SavostinKamaz01:40:4600:00:46
4508Jacquot / Alcaraz / Van GenugtenMAN01:42:3900:02:39
5513Van Ginkel / Tijsterman / De RooyGinaf01:45:3100:05:31

Swansea en Nottingham verrassen in FA Cup

In de derde ronde van de strijd om de FA Cup hebben Swansea City en Nottingham Forest vandaag voor een verrassing gezorgd. Beide clubs uit de League One (derde niveau) schakelden een club uit de FA Premiership uit.

Swansea City versloeg Sheffield United met 0-3 en Nottingham Forest wist thuis Charlton Athletic met 2-0 te verslaan.

Chelsea won op Stamford Bridge met 6-1 van Macclesfield Town, de nummer 23 van de League Two. Frank Lampard scoorde drie keer. Ricardo Carvalho, Jon Obi Mikel en Shaun Wright-Phillips waren ook trefzeker. Khalid Boulahrouz en Arjen Robben ontbraken bij Chelsea vanwege blessures.

Vennegoor of Hesselink scoort weer

Jan Vennegoor of Hesselink is weer terug van weggeweest. De Nederlandse spits was enige tijd geblesseerd, maar was vanmiddag weer scuccesvol met Celtic in de Schotse FA Cup.

Zijn club Celtic won daarin eenvoudig met 4-0 van Dumbarton. Vennegoor of Hesselink maakte vlak voor rust het derde doelpunt. Maciej Zurawski (2) en Derek Riordan scoorden de andere treffers voor de Schotse landskampioen.

NK Sprint: Groothuis wint, Bos leidt

Jan Bos leidt na de eerste dag het NK sprint bij de mannen. Bos eindigde op de 1.000 meter als tweede, achter zijn ploeggenoot Stefan Groothuis.

Jan Smeekens, de eerste van de kanshebbers, stelde enigszins teleur met een tijd van 1.13,24. Stefan Groothuis en Jan Bos moesten het in de negende rit tegen elkaar opnemen. Bos had even een voorsprong, maar Groothuis kwam terug en wist met 1.10,61 de rit te winnen en bovendien een nieuw baanrecord in de boeken te schrijven. Gerard van Velde probeerde het in de rit daarop nog wel, maar kwamniet verder dan 1.11,73.

Beorn Nijenhuis klopte in de volgende rit Simon Kuipers, maar beiden waren een stuk langzamer dan Bos en Groothuis. Erben Wennemars en Lars Elgersma moesten het in de laatste rit tegen elkaar opnemen. Wennemars startte snel. Op de 600 meter was hij echter iets langzamer dan Groothuis. In de laatste ronde wist hij iets terug te pakken en kwam tot een tijd van 1.10,86, uiteindelijk de derde tijd.



Uitslag mannen 1.000 meter:
#NaamTijdVerschil
1Stefan Groothuis1.10,61xxxx
2Jan Bos1.10,790,18
3Erben Wennemars1.10,860,25
4Beorn Nijenhuis1.11,450,84
5Simon Kuipers1.11,701.09

Algemeen klassement:

#NaamPuntenVerschil 500m
1Jan Bos71.555xxxx
2Erben Wennemars71.6600,11
3Stefan Groothuis71.7750,22
4Beorn Nijenhuis71.8950,34
5Gerard van Velde72.0750,52

Di-Rect geeft live-concert in Second Life

Als eerste Nederlandse band zal Di-Rect een optreden in de virtuele wereld van Second Life weggeven. De Hagenezen Tim Akkermans, Jamie Westland, Frans "Spike" van Soest en Bas van Wageningen zullen in een studio optreden, terwijl hun virtuele alter ego's op een concertpodium tekeer zullen gaan op hun instrumenten. In de game zul je op dat moment een livestream te horen krijgen van het optreden in de studio.

Ben je Di-Rect-fan en heb je geen Second Life, dan kun je via TMF het optreden volgen. Een tijdstip of zelfs een datum is nog niet bekend, maar deze verwacht de woordvoerder van de band volgende week bekend te maken.



De virtuele versie van Di-Rect is nog niet klaar. De personages worden momenteel nog in elkaar gezet. Ook wordt er speciale aandacht aan de animaties geschonken, zodat de karakters net als hun real-life-counterparts bewegen. Het optreden zal plaats vinden op speciaal voor dit evenement aangekochte virtuele grond.

In Second Life speel je zoals de titel al doet vermoeden een virtuele versie van jezelf, waarin allerlei aspecten uit het echte leven terugkomen. Momenteel heeft de game al meer dan één miljoen spelers.

Noordzee wordt nieuwe Rivièra door opwarming aarde

Icoon WeerDe Noordzeekust is dé toeristentrekpleister van de toekomst. Het klimaat is hier een stuk comfortabeler geworden door de opwarming van de aarde. Daardoor zullen Noord-Europeanen vaker voor een vakantie in eigen land kiezen. Onderzoek door de Europese Commissie wijst uit dat er sinds de opwarming minder doden door de kou zijn en dat de landbouwgewassen in hoger gelegen gebieden veel beter groeien.

Voor Zuid-Europa is het effect echter dramatisch. Men verwacht over tien jaar elfduizend extra doden door de hitte per jaar. In de volgende decennia stijgt het aantal hittedoden met tienduizenden, tot wel 87 duizend per jaar in 2071. Verder voorspelt het rapport dat het zeewaterpeil zal stijgen met circa een vijfde tot één meter. In 2020 zal dat tussen de 4,4 en 5,9 miljard euro aan schade en aanpassingsmaatregelen kosten.

De Europese Commissie concludeert dat de opwarming tussen de 2,2 en 3,0 graden celcius zal liggen. Brussel stelt het als één van haar prioriteiten om het effect niet boven de 2,0 graden te laten uitkomen.

Het is frappant dat juist de landen die de opwarming het hardst bestrijden, de minste last hebben van de klimaatverandering. Nederland en onder meer de Scandinavische landen houden zich keurig aan het Kyoto-verdrag. Spanje en Italië doen echter vrij weinig tegen gassen die ervoor zorgen dat de aarde opwarmt.

Het rapport adviseert de EU-landen daarom om harder te strijden tegen de klimaatverandering. Het stelt vast dat het slechts 0,19 procent van de Europese economie beslaat om de uitstoot van de schadelijke gassen met 25 procent te verminderen.

NK Sprint: Timmer leidt na eerste dag

Marianne Timmer leidt na de eerste dag van het Nederlands kampioenschap sprint in Groningen. Op de 1.000 meter eindigde Timmer met een tijd van 1.20,27 als eerste, net voor Margot Boer.

Op de helft van de wedstrijd had Jorien Voorhuis met een tijd van 1.20,31 de snelste tijd in handen. Margot Boer en Wiete Cramer moesten het in de zevende rit tegen elkaar opnemen. Boer wist een kleine voorsprong te nemen op Cramer, die voorsprong vast te houden en te finishen in een tijd van 1.20,28, de snelste tijd tot dan.

In de eennalaatste rit kwamen Annette Gerritsen en Marianne Timmer op de baan. Er was echter twintig minuten oponthoud vanwege een stroomuitval. Om kwart over vijf mochten beide vrouwen alsnog aan de bak. Timmer opende als snelste, en ook op de 600 meter was ze de snelste van iedereen. Timmer finishde uiteindelijk in 1.20,27, wel de snelste tijd, maar ze leverde wel tijd in. Els Murris en Sanne van der Star reden in de laatste rit. Murris reed vrij eenvoudig van Van der Star weg en eindigde in een tijd van 1.21,17. Van der Star faalde met een tijd van 1.23,10.



Uitslag 1.000 meter vrouwen:
#NaamTijdVerschil
1Marianne Timmer1.20,27xxxx
2Margot Boer1.20,280,01
3Jorien Verhuis1.20,310,04
4Annette Gerritsen1.20,700,43
5Laurine van Riessen1.20,870,60

Klassement vrouwen:

#NaamPuntenVerschil 500m
1Marianne Timmer79.815xxxx
2Margot Boer800100,20
3Annette Gerritsen80.0800,27
4Laurine van Riessen80.9451,13
5Wieteke Cramer81.3751,56

Burning Crusade CE voor grof geld op Ebay

Dat characters en items uit World of Warcraft grof geld opbrengen via veilingsites zoals Ebay is niets nieuws, maar nu blijkt dat ook de Collectors Edition van de aankomende uitbreiding, The Burning Crusade, een erg gewild item is op Ebay. De Collectors Edition, die voor $69.99 in de winkel ligt, gaat voor meer dan drie keer de winkelprijs over de virtuele toonbank op het moment.

Hier zie je wat mensen durven te vragen voor deze speciale versie van The Burning Crusade. Naast de game zelf bevat de CE onder andere een zogenaamd art book, een 'behind the scenes DVD', twee WoW trading cards decks, een mousepad en een exclusief in-game huisdier.

The Movies demo nu ook voor de Mac

Er komen niet veel games uit voor de Mac. Niet heel erg vreemd natuurlijk, want zoveel Apple gebruikers zijn er namelijk niet (relatief gezien). Er zijn echter bedrijven die het wel aandurven om een port te maken van een pc-game en dit keer heeft Feral Entertainment er eentje gemaakt van The Movies.



Om de game eerst even goed te kunnen proberen hebben ze ook een demo gemaakt. De demo van deze game waarin je je eigen filmpjes kan maken kun je hier vinden.

FOK!games heeft deze game al gereviewed voor de PC en kreeg toen een 74%.

Nieuwe beurs met de naam E for all

De E3 is dood, maar IDG laat het er niet bij zitten en organiseert van 18-20 oktober dit jaar zijn eigen beurs: "Entertainment for All Expo". De E for all zal op dezelfde plek plaatsvinden als de E3 in de afgelopen jaren, zoals de naam doet vermoeden zal deze ook open zijn voor het publiek.

De timing van een dergelijke beurs is in oktober natuurlijk erg goed. Net aan het begin van het kerstseizoen voor games. Zo krijgen gamers de kans om de nieuwste games uit te proberen en zal ook de media genoeg aandacht geven aan het event om de beurs de moeite waard te laten zijn voor de publishers.

Vitesse test opnieuw Servische doelman

Vitesse heeft wederom een Servische doelman op proef. Eerder probeerde de ploeg uit Arnhem om Vladimir Stojokovic te contracteren. Nu is het de beurt aan Vladimir Disljenkovic om te laten zien wat hij kan.

Disljenkovic heeft momenteel nog een contract bij Metallurg Donetsk, waar Co Adriaanse trainer is. In 2004 vertrok bij Rode Ster Belgrado om bij zijn huidige werkgever aan de slag te gaan.

Het is de bedoeling dat de Serviër komende week met de selectie van Vitesse af zal reizen naar Belek. De Arnhemse formatie houdt in de Turkse stad namelijk hun trainingskamp. Disljenkovic moet bij de ploeg van Aad de Mos de opvolger worden van Harald Wapenaar. De trainer heeft namelijk twijfels over de verrichtingen van de doelman. Overigens heeft 30-jarige sluitpost al gesprekken gevoerd met Sparta.

Interesse Werder in Niemeyer

Werder Bremen heeft bevestigd dat het serieuze interesse heeft in FC Twente-speler Peter Niemeyer. De leider van de Duitse Bundesliga wil de Duitser zo snel mogelijk overnemen van de Tukkers.

Niemeyer heeft van FC Twente een nieuw contract aangeboden gekregen, maar het werd al langer gedacht dat hij graag terug naar Duitsland wil, en de club uit Bremen heeft de beste kaarten. Als Niemeyer deze winter nog verkocht wordt, moet hij minstens ¤1 miljoen opbrengen.

"Het belangrijkste is dat Niemeyer in de zomer naar Bremen komt", vertelde technisch directeur Klaus Allofs. "Als we het daar over eens zijn, kunnen we kijken of het verstandig is om hem nu al te halen." In de zomer is Niemeyer contractloos als hij niet bijtekent, en dus gratis voor Werder.

FC Utrecht wil Vorm langer strikken

FC Utrecht is druk bezig om Michel Vorm langer aan zich te binden. De club heeft hem namelijk een nieuwe aanbieding gedaan. De keeper is er in geslaagd om eerste doelman te worden bij de Domstedelingen. Hiervoor moest hij wel afrekenen met Franck Grandel en Joost Terol.

De club van trainer Foeke Booy doet er alles aan om het contract van Vorm open te breken en eventueel te verlengen. Zijn huidige overeenkomst loopt na dit seizoen namelijk af. Vorig seizoen kwam de 23-jarige goalie op huurbasis uit voor FC Den Bosch.

Bovendien is de kans groot dat FC Utrecht binnenkort afscheid neemt van Darl Douglas. MVV zou geïnteresseerd zijn in de diensten van de speler. De aanvaller kan bij de ploeg uit de Domstad niet rekenen op een basisplaats. Dit is dan ook de reden waarom hij wil vertrekken. De speler heeft echter laten weten dat hij in ieder geval niet naar Maastricht zal vertrekken. Een terugkeer naar de Eerste Divisie ziet hij namelijk niet zitten. De club heeft inmiddels aangegeven mee te willen werken aan een eventueel vertrek.

NK Sprint: Bos wint 500 meter

Jan Bos heeft op de eerste dag van het Nederlands kampioenschap sprint in Groningen de 500 meter bij de mannen op zijn naam geschreven.

Stefan Groothuis, de Nederlands kampioen sprint van vorig jaar, moest als eerste van de kanshebbers. Hij eindigde in een tijd van 36.47, de totdan snelste tijd. Jan Bos en Lars Elgersma namen het in een negende rit tegen elkaar op. Bos wist met een tijd van 36,16 de ritzege vrij eenvoudig naar zich toe te trekken. Beorn Nijenhuis wist in de rit erop de tijd van Bos maar net niet te verbeteren en kwam tot een tijd van 36,17.

Jan Smeekens wist tegen Gerard van Velde supersnel te openen, behield de voorsprong en finishde in een tijd van 36,19. De laatste rit was tussen tweevoudig wereldkampioen sprint Erben Wennemars en Simon Kuipers. Wennemars eindigde in een tijd van 36,23 net buiten het podium. Kuipers kwam er helemaal niet aan te pas.



Uitslag 500 meter mannen:
#NaamTijdVerschil
1Jan Bos36,16xxxx
2Beorn Nijenhuis36,170,01
3Jan Smeekens36,190,03
4Gerard van Velde36,210,05
5Erben Wennemars36,230,07

Hankey naar tweede ronde op Lakeside

Mario Robbe heeft zijn debuut op Lakeside niet op kunnen luisteren met een overwinning. De Nederlander verloor kansloos van Ted Hankey. De setstanden waren 3-0, 3-1 en 3-1.

De confrontatie tussen Hankey en Robbe betekende ook meteen de opening van Lakeside 2007. Dit evenement geldt als officieel wereldkampioenschap van de British Darts Organisation (BDO). De Professional Darts Corporation, een andere dartsbond, hield zijn wereldkampioenschap een week eerder. In de finale van dat toernooi wist Raymond van Barneveld te winnen winnen van Phil Taylor.

Engelse les

Vanuit het verre oosten bereikten onze deze beelden, een cursus Engels is niets bijzonders. Maar zoals gebruikelijk weten onze Japanse vrienden er weer iets bijzonders van te maken.

Foutje, helaas, bukken maar en je krijgt een pak slaag met een lange stok, de submitter vraagt zich af of zou zoiets nou ook in Nederland werken??? Ik ben er nog niet uit, op het gebied van leedvermaak doet het het goed, maar of je er nu echt sneller Engels van gaat leren ?

Met dank aan Kabuto_Raiger voor de submit.

Van der Voort verliest op Lakeside

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van Lakeside. Davy Richardson was te sterk voor onze landgenoot en won met 3-1. De Engelsman zal in de volgende ronde tegen Ted Hankey spelen.

Richardson mocht de wedstrijd tegen Van der Voort beginnen en was ook degene die als eerste 180 wist te gooien. De eerste leg van de wedstrijd ging ook naar de Engelsman. Onze landgenoot begon zijn eigen leg goed door ook 180 te gooien en ook hij wist deze te behouden. In de derde leg leek het er op dat Van der Voort het initiatief zou pakken, maar deze ging uiteindelijk naar Richardson. De beslissende leg in deze set werd gewonnen door de Engelsman. Hij was de eerste set ook begonnen.

Aan het begin van de tweede set wist Van der Voort zijn eigen leg te behouden, waarna ook Richardson die van hem niet weg gaf. In de derde leg werd de Nederlander gebroken, waardoor Richardson de kans kreeg om ook de tweede set op zijn naam te schrijven. De Engelsman werd daarna meteen weer teruggebroken. Na een spannende vijfde leg stonden de twee darters weer gelijk.

In de eerste leg van de derde set werd Richardson opnieuw gebroken. Van der Voort miste in de tweede leg negen pijlen op de benodigde dubbel. De Brit profiteerde hiervan en brak de Nederlander terug. Hij had hier overigens drie darts voor nodig. Ook de derde leg van deze set, welke hij zelf was begonnen, wist hij te winnen. Hierna was onze landgenoot het spoor even bijster, waardoor Richardson de derde set ook op zijn naam wist te schrijven.

De eerste leg van de vierde en waarschijnlijk beslissende set werd Van der Voort opnieuw gebroken. Ook zijn eigen leg wist hij te behouden, waardoor de Nederlander drie legs op rij moest winnen om uitzicht te blijven houden op de tweede ronde. Zijn eigen leg wist de Nederlander in ieder geval te behouden. Zijn opponent kon nu gaan gooien voor de wedstrijd, aangezien hij de vierde leg mocht beginnen. Van der Voort kreeg een kans om de leg naar zich toe te trekken, maar miste deze. Richardson wist deze belangrijke dubbel wel te raken.

Later vandaag speelt Jelle Klaassen nog tegen Co Stompé. Morgen komt Michael van Gerwen in actie tegen Gary Robson. Albertino Essers moet het opnemen tegen Gary Anderson en Niels de Ruiter treft maandagavond als tegenstander Brian Woods en is daarmee de laatste Nederlander die in actie komt

Meteoriet ingeslagen in woning

Icoon BuitenlandsEen vreemd voorwerp dat dinsdag in een woning in het plaatsje Freehold Township in de Amerikaanse staat New Jersey is ingeslagen, blijkt een meteoriet. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers.

Niemand leek te weten wat de goudkleurige glanzende steen precies was. Het object was niet groter dan een golfbal en zo zwaar als een blik soep. Wetenschappers stelden op basis van magnetische eigenschappen, structuur en kleur vast dat het toch echt om een ijzeren meteoriet ging. Er is niet bekend gemaakt waar de steen precies insloeg. De identiteit van de vinder wordt geheim gehouden.


Het ingeslagen voorwerp bleek een echte meteoriet

NK Sprint: Timmer pakt winst 500 meter

De eerste afstand voor vrouwen bij het Nederlands kampioenschap sprint in Groningen, de 500 meter, is gewonnen door Marianne Timmer in een tijd van 39,68.

Annette Gerritsen eindigde met een tijd van 39,73 als tweede. Margot Boer, Nederlands kampioene op de 500 meter, pakte de derde plaats met 39,87.

Ireen Wüst, al zeker van deelname aan het WK, en ploeggenote Paulien van Deutekom, zijn dit weekend niet aanwezig. Beide vrouwen zijn in voorbereiding op de Europese titelstrijd allround, volgend weekeinde in het Italiaanse Collalbo.



Uitslag 500 meter vrouwen:
#NaamTijdVerschil
1Marianne Timmer39,68xxxx
2Annette Gerritsen39,730,06
3Margot Boer39,870,19
4Sanne van der Star40,290,61
5Laurine van Riessen40,510,83

GeenStijl verklaart Meurders dood

Felix Meurders, doodverklaard en toch springlevendWeblog GeenStijl heeft zaterdag de dood gemeld van presentator Felix Meurders. Het bleek om een 'grap' te gaan, want Meurders was op dat moment live te horen op Radio 2.

Meurders had vrijdagavond in de televisieuitzending van De Leugen Regeert de onbetrouwbaarheid van weblogs en GeenStijl in het bijzonder aangekaart. ''Jongeren geven GeenStijl een betrouwbaarheid van 21 procent'', aldus Meurders in het programma.

GeenStijl zette vervolgens een bericht op zijn weblog dat de presentator vrijdagavond was overleden aan de gevolgen van een aanrijding in Amsterdam.

Dominique Weesie, directeur van GeenStijl, geeft zaterdag toe dat het bericht puur als grap is bedoeld. ''Felix Meurders vergeleek ons in het programma onterecht met de website Nu.nl. Dat was zo voor open doel; daar moesten we een reactie op geven.''

Weesie vindt niet dat hij hiermee te ver is gegaan: ''Onze lezers zullen bij het lezen van het artikel meteen begrijpen dat het humoristisch is bedoeld. Wij brengen altijd nieuws met een knipoog.''

Met dank aan Parafernalia voor de submit.

Colombiaan na zes jaar ontsnapt aan ontvoerders

Icoon MisdaadEen voormalige Colombiaanse minister, Fernando Araujo, is na zes jaar aan zijn ontvoerders van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC) ontsnapt.

Tijdens een militaire actie afgelopen zondag in het Noord-Colombiaanse bergachtige gebied waar hij werd vastgehouden, ontsnapte hij aan zijn bewakers. Hij liep naar eigen zeggen vijf dagen door de jungle zonder eten en drinken. Uiteindelijk vond hij een legerpatrouille die hem naar de bewoonde wereld en de vrijheid bracht, zo zei Araujo vrijdag op een persconferentie in Cartagena.

De FARC is een van oorsprong marxistische guerrillabeweging die zich voornamelijk bezig is gaan houden met drugscriminaliteit, ontvoeringen en afpersingen.

Politieagent aangehouden na schietpartij

Icoon PolitieEen 49-jarige politieagent uit Etten-Leur is vrijdag in Breda aangehouden. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De man wordt ervan verdacht donderdag meerdere schoten te hebben gelost in en buiten een woning in Ridderkerk. Niemand raakte daarbij gewond.

In het huis waren op dat moment de verdachte, zijn 28-jarige vriendin uit Ridderkerk en haar vader aanwezig. De aanleiding van het schietincident is nog onbekend. De verdachte is werkzaam bij de Politie Zuid-Holland-Zuid.

Fiets gejat tijdens eerste hulpverlening

Icoon OngelukEen man die een gewonde vrouw na een aanrijding eerste hulp verleende werd op hetzelfde moment als dank van zijn fiets beroofd. Het incident vond vrijdagmiddag plaats in Groningen.

Een 59-jarige vrouw uit Meppel stak met iemand anders over op een zebrapad in de Spilsluizen in Groningen. Een 65-jarige automobiliste uit Winschoten zag de voetgangers over het hoofd en reed hen frontaal aan. De Meppelse vrouw viel en raakte daarbij gewond. De andere voetganger bleef ongedeerd. Een 26-jarige fietser zag het ongeluk gebeuren en verleende de vrouw eerste hulp. Hierbij zette hij in zijn haast zijn rijwiel niet op slot. Toen ambulanceverpleegkundigen de eerste hulp overnamen ontdekte hij dat zijn racefiets was gestolen.

Dakar Rally aangepast om ontvoeringsgevaar

Icoon Dakar RallyDe organisatoren van de Dakar Rally hebben het routeschema op advies van de Franse veiligheidsdienst gewijzigd. Het bezoek aan Mali, in de tiende en elfde etappe, is geschrapt wegens het gevaar voor ontvoering en/of overvallen door ter plekke opererende Algerijnse rebellen.

Op 16 januari zou de karavaan van Mauritanië naar Mali rijden, een dag later in omgekeerde richting. Op 18 januari wordt nog wel een veiliger deel van Mali aangedaan. De Dakar Rally is vandaag van start gegaan in de Portugese hoofdstad Lissabon. De Portugese motorcoureur Ruben Faria won de eerste etappe.

Nederlandse deelnemers
Het contingent Nederlandse deelnemers aan de woestijnrally Dakar is groot. Vanuit Lissabon vertrekt een recordaantal avonturiers uit de Lage Landen voor de slijtageslag door de Afrikaanse woestijn naar het Senegalese Dakar: 26 motorrijders, zes rallywagens en vijftien trucks.

Dakar Rally


Het laatste nieuws over de Dakar Rally lees je op FOK!sport!

Kind van misbruik gered door internet

Icoon Internet Een Canadees kind dat thuis seksueel werd misbruikt, is uit huis geplaatst nadat het een oproep had gedaan via internet. Dat maakte de Canadese politie vrijdag bekend.

Het kind tikte op de Google zoekmachine de woorden 'kind hulp' in (kids help) en vond een Australische website die online hulp biedt aan kinderen. Daarna stuurde het slachtoffer een bericht naar de website, waarin het de situatie uitlegde.

De beheerders van de website speelden de zaak door aan de Amerikaanse federale politiedienst FBI, die de herkomst van de oproep traceerde en de Canadese politie waarschuwde. Met behulp van de internetprovider van waarschijnlijk de ouders van het kind konden de Canadese autoriteiten het kind traceren.

De politie heeft geen mededelingen gedaan over de leeftijd of geslacht van het slachtoffer. De Canadese media meldden dat het ging om een meisje uit de provincie New Brunswick.

Iaquinta mag weg bij Udinese

De Italiaanse club Udinese heeft aangegeven dat Vincenzo Iaquinta mag vertrekken voor de juiste prijs. De spits staat bovenaan het verlanglijstje van AC Milan.

De international mocht eerder niet vertrekken bij de club uit Udine, omdat hij te belangrijk was. Nu mag de aanvaller dus weg, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. "Er zijn nog geen biedingen geweest, maar als iemand hem wil kopen en het juiste bedrag heeft, dan zal men weinig problemen ondervinden", aldus technisch directeur Roberto Zanzi.

"Uiteraard zal er vaker dan eens op hem geboden worden. Daarom kan dit best wel eens een deal worden waarbij het bod de doorslag geeft", voegde Zanzi er nog aan toe. De club schat de waarde van Iaquinta op zo'n 12,5 miljoen euro. Haast hebben de Italianen niet, want met acht goals in achttien wedstrijden is de 27-jarige spits clubtopscorer.

Ustari: 'ik ga niet naar Barça'

Oscar Ustari heeft in een interview gezegd dat hij vooralsnog niet de overstap maakt naar FC Barcelona. Geruchten gingen dat de keeper van Independiente naar Spanje zou komen.

Volgens diverse Spaanse media heeft de regerend kampioen een bod van ¤10 miljoen gedaan op de 20-jarige Argentijn. Naast Barça is ook Arsenal geïnteresseerd, en in mindere mate Real Zaragoza en Real Madrid. De international, die verrassend op het WK aanwezig was als derde doelman, meldt nu echter dat er nog helemaal niets besproken is, en hij nog niet naar Barcelona gaat. Nu niet, en ook in juni niet.

"Ik heb het erg naar mijn zin hier", aldus de goalie. "Natuurlijk vind ik het een eer om in verband te worden gebracht met Barça, want het zou een belangrijke stap in mijn carrière zijn." Ook de club weet van niets. "Niemand heeft met ons gesproken", vertelt voorzitter Julio Comparada. "Ik heb wel met Ustari zelf gesproken, maar hij vertelde me dat hij ook van niets wist."

Zaragoza wil Madrileens talent

Real Zaragoza wil zich op de transfermarkt roeren. De Spaanse club wil Rubén de la Red strikken voor een handtekening. De la Red komt van Real Madrid, waar hij bekend staat als een talent.

De la Red kwam uit voor Real Madrid Castilla, ook wel Real Madrid B genoemd, maar kreeg weinig kansen in het grote team van Fabio Capello. Zeker nu Fernando Gago ook nog eens bij de groep is gekomen lijkt de kans op speeltijd dit seizoen erg klein. Zijn speelstijl wordt vergeleken met die van Fernando Redondo, ex-aanvoerder van los Merengues.

"Ik wil in de hoogste divisie spelen", vertelt de middenvelder. "Er moet wat veranderen, maar alles hangt af van de beslissing van Real Madrid. Als ik wegga, zal ik altijd blijven dromen om teruggehaald te worden. Daarvoor moet ik blijven presteren op het hoogste niveau." Mocht de 21-jarige speler vertrekken, dan zal de Koninklijke een clausule in het contract laten opnemen, die Real Madrid eerste keus biedt bij een eventuele verkoop.

Sharapova verliest van Clijsters

Maria Sharapova heeft voor het eerst in het tennisjaar 2007 een wedstrijd verloren. In aanloop naar de Australian Open speelde de Russin een demonstratietoernooi in Hongkong.

Tijdens het toernooi in de Chinese stad wist ze te winnen van Yan Zi en Elena Dementieva. Zaterdag verloor de Russissche tennisster in de finale van Kim Clijsters. De Belgische wist het duel in twee sets te winnen. De setstanden waren 6-3 en 7-6 (8). Na dit evenement reist het duo direct door naar Sydney. In deze stad speelt het tweetal hun eerste officiële toernooi van het nieuwe tennisjaar.

Als het toernooi in Sydney achter de rug is gaan Sharapova en Clijsters meteen verder naar Melbourne. Daar wordt namelijk de Australian Open gespeeld. Tijdens dit evenement kunnen de deelnemers de eerste Grand Slam-titel van het jaar veroveren.

Aissati heeft nog geen club gesproken

Ismaïl Aissati heeft tot nu toe met geen enkele club gesproken over een tijdelijke overgang. Zijn huidige werkgever PSV is van plan om de jonge speler te verhuren, zodat hij flink wat ervaring op kan doen in de Eredivisie.

Een groot aantal clubs hebben zich al gemeld om Aissati voor de rest van het seizoen over te nemen. FC Twente, FC Utrecht, NAC Breda, SC Heerenveen, RKC Waalwijk en Willem II zouden hengelen naar de diensten van de middenvelder. "Ik heb nog met geen enkele club gesproken. Pas als dat het geval is, weet ik of die club bij me past. Ik hoop binnen een week meer te weten", was de reactie van de speler.

Het enige wat Aissati bij zijn tijdelijke club wil is elke week spelen. "PSV en ik zijn het erover eens dat ik meer wedstrijden op topniveau moet voetballen. Het afgelopen half jaar is het daar te weinig van gekomen. Voor mijn ontwikkeling is het belangrijk dat ik weer kan spelen. Daar leer je toch het meeste van. Dan maar een stapje terug."

Geluidjes

Soms is een mens zoekende, en de moderne zoekende mens slingert zijn computer dan aan en gaat naar Google of een andere zoekmachine natuurlijk.

Gisteren was ik zo'n zoekend mens, ik moest en zou een bepaald geluidje uit een Tom & Jerry film vinden, dus ik geef de zoekterm op en vreesde dat ik verstrikt zou raken in een web van jamba achtige sites. Maar tot mijn grote verbazing vond ik het geluidje wat ik zocht.

En ik vond veel meer, ik vond een paar geweldige websites met alleen maar geluidjes uit tekenfilms, zoals deze met Looney Tunes geluiden, en deze website heeft allemaal Tom & Jerry geluiden en mocht meer hebben met geluiden uit The Simpsons ook daar is aan gedacht.

En voor iedereen die te lui is om te lezen of z'n leesbril niet opheeft, het paswoord en username wat op sommige bestanden zit op de site van The Simpons is 1. Het geen in grote rode letters boven aan de site staat, maar dat is een ander verhaal.

Zo af en toe voel ik me een ouwe lul die net internet heeft....

Wapenaar en Sparta om de tafel

De kans bestaat dat Harald Wapenaar zijn huidige werkgever Vitesse gaat verlaten. De doelman onderhandelt namelijk met Sparta over een eventuele overgang. De ploeg uit Arnhem heeft echter nog geen vervanger voor de goalie op het oog, aangezien Vladimir Stojkovic niet naar het Gelredome komt.

Afgelopen vrijdag hebben de twee partijen met elkaar gesproken. Het onderwerp van deze bijeenkomst was de eventuele transfer van Wapenaar naar Sparta. De trainer van Vitesse, Aad de Mos, twijfelt over de keeper, welke overigens maar één duel van zijn huidige club miste.

De trainer van Sparta, Wiljan Vloet, zou in de winterstop graag een nieuwe keeper aan willen trekken, omdat René Ponk dit seizoen niet meer in actie kan komen. De eerste doelman van de Rotterdammers heeft namelijk een blessure aan zijn achillespees. Mocht Wapenaar inderdaad naar Het Kasteel vertrekken, dan zal hij met Joost Terol moeten strijden om het plekje onder de lat.

Vitesse had verregaande interesse in Vladimir Stojkovic. De Serviër speelt momenteel bij FC Nantes, maar is daar overbodig geworden sinds de club Fabian Barthez aan heeft getrokken. Toch zal de international niet naar Arnhem verkassen. De club heeft overigens nog iemand anders in het vizier, namelijk Dragoslav Jevric. Deze sluitpost heeft zichzelf vrijgekocht bij zjn huidige club Ankaraspor. Bovendien speelde hij in het verleden ook al voor de Arnhemse formatie.

[Dakar] Vooruitblik etappe 1

Etappe 1
Datum: 06-01-2007
Route: Lissabon – Portimäo
Afstand: 115 km liaison – 117 km special – 232 km liaison (464 km totaal)

Deze editie van de Dakarrally zal vanaf de eerste dag met zand te maken hebben! In Portugal start men in Lissabon op een zanderig traject, een voorproefje op Afrika.

De start van de special kan verraderlijk zijn en er worden enkele kleine incidentjes verwacht. Met name de afdalingen op glad klei kunnen gevaarlijk zijn. De route vervolgt door bossen van pijnbomen. Ook bestaat de kans dat je vast komt te zitten in de modder.

Van de fabrieksteams wordt nog niet veel verwacht, die zullen zich sparen voor Afrika. Kanshebbers voor de dagoverwinning zijn voornamelijk lokale rijders.

RKC test Amerikaan

RKC Waalwijk zal de Amerikaanse voetballer Conor Casey als proefspeler meenemen naar het trainingskamp in Portugal. De 25-jarige international staat nu onder contract bij het Duitse FSV Mainz 05.

RKC is op zoek naar een gemakkelijk scorende aanvaller. Casey speelde eerder voor Borussia Dortmund, Hannover 96 en Karslruhe en kwam achtmaal uit voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten.

Eddy Putter heeft, in afwachting van de komst van een nieuwe aanvaller, te horen gekregen dat hij op zoek mag gaan naar een andere club.

Guccione verrassend naar finale Adelaide

Chris Guccione heeft verrassend de finale weten te bereiken van het tennistoernooi in Adelaide. De Australische nummer 153 van de wereld was met 5-7, 6-3 en 7-5 te sterk voor de Argentijn Juan Martín Del Potro.

Guccione verbaasde zichzelf nog het meest over zijn plaats in de eindstrijd. "Dit had ik niet verwacht. Ik was blij dat ik de kwartfinale en de halve finale haalde. Als ik nu nog een keer win, sta ik met de trofee in mijn handen", aldus een ongelovige Guccione.

Guccione moet het in de finale opnemen tegen de als eerste geplaatste Serviër Novak Djokovic, die de Zweed Joachim Johansson versloeg: 6-3 en 6-2.

FOK!album top 100 live op de radio

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

In het muziekforum van FOK! worden ieder jaar de 100 beste albums allertijden door FOK!kers op een rij gezet. Vandaag gaan we vanaf 12 uur van alle albums een track uitzenden in een uitzending die 10 uur zal gaan duren! We beginnen om 12:00 uur met nummer 101 (hoe het komt dat deze lijst 101 albums telt, hoor je dan ook direct) en hopen zo tegen de klok van 22:00 uur te eindigen met de nummer 1. Een verrassende nummer 1 welteverstaan.
Luisteren dus, 6 januari vanaf 12:00 uur op ActionRadio! Mocht je al nieuwsgierig zijn; de hele lijst is hier te vinden.

Graag willen we van mensen weten wat ze het leukste album van deze top 100 vinden en vooral ook waarom ze dat album dan zo speciaal vinden. Laat het ons weten via Skype. Voeg ons toe op Skype met username actionradiolive.

Natuurlijk kun je zoals iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je graag je mening geven over de albums, je liefde voor de muziek uitspreken of gewoon iets kwijt? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Jankovic wint toernooi Auckland

Jelena Jankovic heeft het toernooi in Auckland op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Servische versloeg in de finale de Russische Vera Zvonareva met 7-6 (9), 5-7 en 6-3.

De finale duurde twee uur en drie kwartier en werd vooral gekenmerkt door veel lange rally's. Vooraf had Jankovic niet gerekend op de toernooiwinst. "Ik heb geen speech. Ik kwam hier heel laat aan en wist niet wat ik moest verwachten van dit toernooi en nu houd ik de trofee vast", zei ze verbijsterd.

Voor Zvonareva was het de tweede achtereenvolgende nederlaag in de finale van het toernooi in Auckland. Vorig jaar ging ze in de finale onderuit tegen de Française Marion Bartoli.

Microsoft komt met vernieuwde Xbox 360?

Nintendo staat erom bekend dat ze hun consoles en vooral hun handhelds regelmatig vernieuwen en opnieuw uitbrengen. Meest recent was dit nog het geval met de GB Micro en de DS Lite. Het lijkt er nu op dat Microsoft hen achterna gaat.

Na een lek van een "Xbox Insider" gaan er geruchten dat Microsoft binnenkort met een upgrade voor de Xbox 360 zal komen. De nieuwe versie van de console zal onder andere beschikken over een nieuwe verbeterde cooler, een HDMI uitgang en een 120GB hard disk. De console staat vooralsnog bekend onder de codenaam Zephyr (de originele 360 werd lang gekwalificeerd als Xenon). Of deze geruchten op waarheid berusten, wanneer de vernieuwde 360 zal verschijnen en wat deze zal kosten is vooralsnog onbekend.



De achterkant van de Zephyr

Met dank aan Panick voor het melden van dit nieuws op het FOK!forum.

[Update]
Er is inmiddels ook een video op youtube opgedoken van de Zephyr.


CD: Charles Aznavour - Hier Encore

In Parijs geboren als Armeense immigrantenzoon, opgegroeid als zanger van 'chansons d'amour' en meer dan honderd albums later onovertroffen als wereldberoemd chansonnier: Charles Aznavour. Zijn inspiratie vergaarde hij uit zijn talloze optredens over de hele wereld, zijn contacten met Edith Piaf en zijn welbekende rumoerige leven, dat voornamelijk in het teken staat en stond van zijn passie voor muziek maken en acteren. Een van Aznavour's grootste hits is ongetwijfeld Hier encore, wat tevens de titel is van de verzamel-cd waarop zijn grootste hit gebundeld zijn.



Gascoyne in 2009 met pensioen

Naar alle waarschijnlijkheid zal Spyker F1 de laatste werkgever zijn van Mike Gascoyne in de Formule 1. Hij heeft aangekondigd in 2009 te willen stoppen.

"Ik wil dit niet voor eeuwig doen, dat is één ding dat ik zeker weet", vertelt Gascoyne, "Dit zal de hoogswaarschijnlijk mijn laatste uitdaging in de Formule 1 zijn. Wanneer ik over drie jaar mijn contract heb uitgediend ben ik 46 en ben ik twintig jaar actief geweest in de Formule 1. Ik denk dat het dan eens tijd wordt om te stoppen en de wereld rond te varen."

Gascoyne, die afgelopen november in dienst trad bij Spyker, werkte voorheen al bij Jordan, Renault F1 en Toyota Racing.

Gratis OV in Delft

Icoon VervoerAls je vandaag nog met het openbaar vervoer moet in Delft, dan heb je geluk. Vanaf nu kun je tot 18.00 uur vanavond namelijk gratis in de tram en bus. Het is een initiatief van de gemeente, vervoerder Connexxion en de HTM.

Het gaat om een proef van een jaar. Delft hoopt tijdens het experiment dertig procent meer reizigers te trekken. Kun je vandaag niet, dan krijg je nog genoeg herkansingen. Mensen kunnen in heel 2007 op de zaterdagmiddag reizen zonder te betalen.

Per huisadres in Delft is een gratis vervoerbewijs verspreid. Die is het hele jaar geldig. Mensen die een extra gratis vervoerbewijs voor 2007 willen, kunnen die ophalen bij de gemeente Delft.

Extreemrechtse fractie in Europarlement in de maak

EuropaExtreemrechtse partijen werken aan een nieuwe fractie in het Europees Parlement. Naast 'Vlaams Belang' komt daarin ook het Franse 'Front National', het Oostenrijkse 'FPÖ', de 'Groot-Roemeense Partij' en 'Ataka' uit Bulgarije.

''We wachten nog op een akkoord van de Roemenen en Bulgaren'', zei Philip Claeys, Europarlementslid van het Vlaams Belang zaterdag. ''Maar ik ben optimistisch''.

De beoogde fractie van twintig leden wil zich 15 januari presenteren bij de eerstvolgende vergadering van het Europees Parlement. Door de fractievorming krijgen de partijen meer rechten, subsidie en ambtelijke ondersteuning.

Saïdi, Abubakari mogen weg bij Feyenoord

Feyenoord heeft laten weten dat twee van haar spelers mogen uitkijken naar een andere club. De Rotterdammers willen Karim Saïdi verkopen, en Mohammed Abubakari verhuren aan een andere club uit de eredivisie.

Het tweetal gaat net als Lorenzo Davids niet mee op trainingskamp naar Turkije. Het is onduidelijk waarom Davids niet mee afreist naar het trainingskamp van de Rotterdammers.

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Van 10 t/m 13 januari brengt minister Peijs van Verkeer en Waterstaat een werkbezoek aan China. Het bezoek staat in het teken van het Yangtze Shipping Inland Forum.
Op 11 januari 2007 is koningin Beatrix in Parijs aanwezig bij de viering van het 50-jarig bestaan van het Institut Néerlandais.
Op 13 januari wordt tijdens de 'Krantenfoto Kinderjury' de beste krantenfoto van 2006 bekend gemaakt. Wordt het dit jaar weer eens een dierenfoto? Dieren zijn nl. lief 'en staan vaak veel mooier op de foto'.

Politiek
In de week van 7 t/m 13 januari zijn de Tweede Kamerleden nog steeds met Kerstreces.
Op 8 januari wordt Thom de Graaf geinstalleerd als nieuwe burgemeester van Nijmegen.
Op 11 januari is minister van der Hoeven van Onderwijs aanwezig bij de jubileumviering van de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het Hoger Onderwijs. De Nuffic bestaat 55 jaar.

Sport
Op 7 januari worden de Nederlandse Kampioenschappen marathon schaatsen in Amsterdam georganiseerd.
Van 12 t/m 28 januari wordt in Wijk aan Zee het jaarlijkse Corus schaaktoernooi gehouden. Onder de deelnemers dit jaar ook de drie hoogst geklasseerden op de FIDE ranglijst: Veselin Topalov (Bulgarije), Viswanathan Anand (India) en Vladimir Kramnik (Rusland).
Van 13 t/m 14 januari is het EK allround in Collalbo. Nederland wordt vertegenwoordigd door Wüst, Groenewold, Vis en van Deutekom bij de dames en Kramer, Verheijen, Tuitert en Olde Heuvel bij de heren.

'Aarde warmt van binnenuit op'

WetenschapDe klimaatverandering van de aarde die zich volgens velen aan het voltrekken is, zou wel eens van 'binnenuit' kunnen gebeuren. Dat stelt ex-meteoroloog van het KNMI Paul Citroen.

In het programma 'De Peiling' op Radio NoordHolland zei Citroen gisteren dat de wereldwijde temperatuurstijging te maken kan hebben met een snellere opwarming van de aarde van binnenuit. ''Door het wegpompen van de olielaag is een buffer weggevallen die de hitte van de kern van de aarde gedeeltelijk opving'', aldus de theorie van Citroen.

Hij denkt dat het wellicht kan helpen om de weggepompte olie te vervangen door een gelei, die de warmte vasthoudt.

De meeste wetenschappers gaan ervan uit dat de aarde alleen opwarmt omdat door toedoen van de mensheid er steeds meer broeikasgassen de atmosfeer worden ingepompt. Dankzij de broeikasgassen hebben we een aangenaam klimaat op aarde. Ze zorgen er namelijk voor dat de warmte uit de teruggekaatste zonnestralen wordt vastgehouden. Deze opwarmende werking van deze deken wordt het natuurlijke broeikaseffect genoemd. Een teveel aan broeikasgassen zou het natuurlijk effect echter negatief beïnvloeden (opwarming).

Bovenbeenblessure Roger

Ajacied Roger is naar alle waarschijnlijkheid zes weken uit de roulatie. De Spaanse middenvelder van de Amsterdammers kampt met een blessure aan zijn bovenbeen.

In de met 4-2 verloren competitiewedstrijd tegen Vitesse scheurde Roger een spiertje in zijn bovenbeen. Roger zal in Barcelona revalideren van zijn kwetsuur, en hij zal zich op 12 januari weer bij Ajax melden.

Roger kwam afgelopen zomer over van het Spaanse Villareal. Met die club behaalde hij vorig seizoen de halve finale van de Champions League. De middenvelder speelde dit seizoen tot nu toe acht competitiewedstrijden voor Ajax, waarin hij één keer scoorde.

Safina wint Gold Coast-toernooi

De Russische Dinara Safina heeft het toernooi van Gold Coast op haar naam geschreven. In de finale was Safina met 6-3, 3-6 en 7-5 net iets sterker dan Martina Hingis.

Nadat beide vrouwen een set gewonnen hadden, werd het derde bedrijf een ware veldslag. Safina nam daarin het initiatief, maar verloor dat weer snel nadat ze haar opslag op love wist te verliezen. Bij de stand 5-5 sloeg Safina een aantal breakpoints weg, waarna de Zwitserse in de volgende game alsnog capituleerde.

Hingis was na afloop van de wedstrijd vol lof over haar tegenstandster. "We moeten zeer goed op haar letten, want ze gaat nog beter worden dan haar broer."

Marokko arresteert terreurverdachten

Icoon TerrorismeDe Marokkaanse politie heeft tientallen personen opgepakt, die worden verdacht van betrokkenheid bij een terreurnetwerk. De verdachten zouden jonge moslims naar Irak hebben gestuurd om zelfmoordaanslagen tegen Amerikanen te plegen, aldus zaterdag de Spaanse krant El País.

Een woordvoerder van de Marokkaanse regering zei dat 26 personen zijn aangehouden. Bronnen bij de Marokkaanse justitie repten van meer arrestaties. Ze lieten weten dat in de afgelopen dagen alleen al in de noordelijke plaatsen Tetouan en Castillejos bij de Spaanse enclave Ceuta veertig terreurverdachten zijn gearresteerd.

Kuerten probeert het opnieuw

Gustavo Kuerten gaat wederom een poging wagen om terug te keren aan de internationale tennistop. Vanaf 22 janari speelt de 30-jarige Braziliaan het Challenger-toernooi in het Chileense Santiago. Als dat goed gaat, hoopt hij de week daarma te kunnen meedoen aan het ATP-toernooi van Vina del Mar, eveneens in Chili.

In het verleden schreef Kuerten Roland Garros driemaal op zijn naam, maar sinds 2002 kampt de Braziliaan met een heupblessure. De gravelspecialist probeert al enige tijd zijn comeback op het hoogste niveau te maken, maar tot nu toe zonder al te veel succes.

Neuville onder het mes

Duits international Oliver Neuville zal de komende weken niet inzetbaar zijn voor Borussia Mönchengladbach. Neuville moest gisteren een operatie aan een bovenbeenspier ondergaan, waardoor hij in elk geval de eerste competitiewedstrijd na de winterstop (op 27 januari tegen Energie Cottbus) aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

Voor trainer Jupp Heynckes is de blessure van Neuville een tegenvaller. Borussia Mönchengladbach verkeert in acute degradatienood en kan daarom de trefzekere aanvaller eigenlijk niet missen.

Sharapova, Clijsters in finale Hong Kong

Maria Sharapova en Kim Clijsters staan zondag tegenover elkaar in finale van het toernooi van Hongkong. Sharapova versloeg vrijdag met 4-6, 6-2 en 6-3 haar landgenote Elena Dementieva. Clijsters was met 4-6, 6-4 en 6-4 te sterk voor Patty Schnyder.

Het toernooi in Hongkong word gebruikt als voorbereiding op de Australian Open, dat op 15 januari begint. Sharapova was blij dat Dementieva het haar vrijdag flink lastig maakte. "Eerst op achterstand komen en dan toch winnen: dit soort wedstrijden helpt me."

Van der Sar niet tegen Aston Villa

Edwin van der Sar zal morgen in de FA Cup-wedstrijd tegen Aston Villa niet het doel verdedigen van Manchester United. Met het oog op de drukke maand februari word de Nederlander gespaard. Zijn plaats wordt ingenomen door de 24-jarige Pool Tomasz Kusczak.

Omdat Wayne Rooney waarschijnlijk ook wordt gespaard en de Franse spits Louis Saha nog ontbreekt vanwege een blessure, is er een kans aanwezig dat Henrik Larsson zondag debuteert bij de Mancunians.

'Psychische ziekte ouders openbaren'

MedischPsychiaters moeten niet meer zwijgen over de psychische ziekte van ouders, wanneer dat hun kinderen in gevaar kan brengen. Dat zegt Wiel Janssen, directeur van Bureau Jeugdzorg in de regio Amsterdam zaterdag in dagblad Trouw.

Janssen wil graag dat psychiaters informatieplicht krijgen. Vaak is het gedrag van ouders volgens hem de aanleiding om kinderen onder toezicht te stellen. Jeugdzorg weet vaak niet tijdig de psychische achtergrond van die ouders. Informatie daarover wordt om privacyredenen niet door de gezondheidszorg gegeven.

Janssen: ''Als een psychiater met een mevrouw te maken heeft die psychiatrische problemen heeft die schade kunnen toebrengen aan kinderen, zou hij standaard moeten vragen: heeft u kinderen? En zo ja, dan moet hij, na de patiënt ervan op de hoogte gebracht te hebben, jeugdzorg inschakelen.''

Deze signaleringsplicht zou het voor jeugdzorg makkelijker moeten maken om actie te ondernemen in probleemgezinnen.

Koubek en Moya door in Chennai

Stefan Koubek en Carlos Moya hebben de halve finales bereikt van het tennistoernooi van Chennai in India. Koubek was met 6-1 en 6-2 te sterk voor de Fransman Julien Benneteau, en Moya was te sterk voor de Kroaat Ivo Karlovic: 6-4, 7-6(6).

Eerder haalden Rafael Nadal en Xavier Malise de laatste vier. Nadal won met 6-3 en 6-2 van de Italiaan Davide Sanguinetti en de Belg Malisse versloeg Fabrice Santoro met 6-4, 4-6 en 6-0.

Amerikaanse honden mogen afslanken met pil

Binnenkort kunnen Amerikaanse honden met overgewicht een speciale dieetpil slikken om hun overtollig vet kwijt te raken. De Amerikaanse voedsel- en medicijnenautoriteit heeft vrijdag goedgekeurd dat producent Pfizer de pil Slentrol op de markt brengt.

Slentrol onderdrukt de eetlust en voorkomt de opname van vet. Volgens de FDA kampt zeker vijf procent van de Amerikaanse honden met ernstig overgewicht en weegt een vijfde tot een derde meer dan zijn of haar ideale gewicht.

Een woordvoerder van de bond van Amerikaanse dierenartsen verklaarde vrijdag dat tegenwoordig meer mensen een huisdier nemen, maar dat steeds minder hondenliefhebbers een tuin hebben om het dier in vrij te laten lopen. Hardwerkende Amerikanen hebben verder ook te weinig tijd om iedere dag hun hond veel uit te laten en flink te laten rennen.

Wennemars start tegen Kuipers op NK sprint

Op de eerste dag van het Nederlands kampioenschap sprint neemt Erben Wennennemars het op de 500 meter op tegen Simon Kuipers. Op de 1.000 meter moet de tweevoudig wereldkampioen het opnemen tegen Lars Elgersma.

Wennemars is al geplaatst voor de wereldtitelstrijd in Hamar. Kuipers aast op één van de overige drie tickets voor de WK. Wegens een blessure aan zijn rug kwam de sprinter van DSB dit seizoen nog niet veel in actie. Hij is inmiddels fit genoeg om dit weekeinde te starten.

Bij de vrouwen zijn Marianne Timmer en Ireen Wüst al zeker van deelname aan het WK. Wüst is, evenals ploeggenote Paulien van Deutekom, dit weekend niet aanwezig. Beide vrouwen zijn in voorbereiding op de Europese titelstrijd allround, volgend weekeinde in het Italiaanse Collalbo.

Timmer start wel. De titelverdedigster rijdt op de 500 meter tegen Willeke van Benthem. Op de kilometer moet ze het opnemen tegen ploeggenote Annette Gerritsen.

DVD: Big Bear

De tweedelige miniserie Big Bear vertelt het verhaal van Mistahimaskwa beter bekend als Big Bear. Big Bear was in de jaren tachtig van de negentiende eeuw stamhoofd van de Cree, een indianenstam die in Canada leefde. Hij is vooral bekend om zijn verzet tegen de Canadese regering. De miniserie heeft in 1999 in eigen land meerdere nominaties gehad voor onder meer Beste regie en Beste kostuums in een miniserie, en is nu dus verkrijgbaar op dvd.

Twee Fransen winnen jackpot Euro Millions

Icoon EuropaTwee Franse spelers delen deze maand de pot van de Europese lotto Euro Millions. De twee nemen elk de helft van 78.312.155 euro mee naar huis, nadat zij zowel de juiste vijf nummer als de twee getallen van de 'sterretjes', de extra trekkingen, goed hadden ingevuld.

De grootste pot van Euro Millions, die iedere keer daalt en stijgt naar gelang de laatste trekking, werd tot nu toe gewonnen door een Ierse dame in juli 2005. De lotto wordt gespeeld in negen Europese landen. In Nederland heeft Euro Millions geen vergunning.

Vakantiebaantje

Het was vorige week zaterdag, 2006 liep al richting het einde. De sensatie van de eerste seizoenshelft in de eredivisie, FC Twente, was op bezoek in Rotterdam. Sparta was met 3-0 veel te sterk voor de Tukkers. Hoewel FC Twente na een rode kaart in de tweede helft de kansen op de gelijkmaker nog verder zag afnemen, was het gezien het wedstrijdbeeld een goede uitslag. Sparta verdiende de overwinning, die extra verrassend was gezien de demonstratie die FC Twente eerder in de week had gegeven. Toen werd het snoepje van voetbalminnend Nederland in de laatste jaren, AZ, met dezelfde cijfers kansloos naar huis gestuurd. De klap die Sparta uitdeelde was wellicht de meest daverende die rond de jaarwisseling in Spangen te horen is geweest.

Stoer met Oud en Nieuw...

De jeugd van tegenwoordig! En ik zal het zelf maar alvast zeggen, het ligt vast aan mij en dat ik oud word. Maar zo nu en dan hoop je dat sommige jeugd niet de toekomst heeft.

Twee vrolijke vrienden hebben hetzelfde filmpje in onze submit gegooid. Één van de twee wist stoer te melden : 'Dit was een filmpje van een paar vrienden tijdens het oud en nieuw in 2004/2005. Deze bom, met wat benzine en een lawine pijl, laten een super explosie zien. Het leuke eraan is, deze stond op een kruispunt bij de ABN-AMRO tussen de politie en brandweer in'.

Nou stoer hoor om voor het politiebureau de boel te vernielen. Jammer dat alleen maar de benzine in vlammen op gegaan is!

Door X-fi en Fathom in de submit gegooid.

Huwelijksplechtigheid strandt door grapje

Icoon OpmerkelijkWat gebeurt er, als een bruid tijdens de huwelijksplechtigheid voor de grap de vraag van de ambtenaar met 'Nee' beantwoordt? Een Oostenrijks bruidspaar in de plaats Steyr kwam achter het antwoord toen zij dit geintje probeerden: de ambtenaar kon er helemaal niet mee lachen. Ze liet tot ieders schrik het huwelijk niet doorgaan.

De functionaris van de burgerlijke stand bleek niet ontvankelijk voor de dikke tranen van het knappe bruidje, die haar grapje inmiddels diep betreurde. Pas onlangs kreeg het verhaal een happy end. Met een vertraging van tweeëneenhalve maand werd het paar alsnog in de echt verbonden. De ambtenaren van de Steyrse burgerlijke stand willen niets zeggen over dit geval, anders dan dat zulke voorvallen tot de absolute uitzonderingen behoren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.