GeenStijl verklaart Meurders dood

Felix Meurders, doodverklaard en toch springlevendWeblog GeenStijl heeft zaterdag de dood gemeld van presentator Felix Meurders. Het bleek om een 'grap' te gaan, want Meurders was op dat moment live te horen op Radio 2.

Meurders had vrijdagavond in de televisieuitzending van De Leugen Regeert de onbetrouwbaarheid van weblogs en GeenStijl in het bijzonder aangekaart. ''Jongeren geven GeenStijl een betrouwbaarheid van 21 procent'', aldus Meurders in het programma.

GeenStijl zette vervolgens een bericht op zijn weblog dat de presentator vrijdagavond was overleden aan de gevolgen van een aanrijding in Amsterdam.

Dominique Weesie, directeur van GeenStijl, geeft zaterdag toe dat het bericht puur als grap is bedoeld. ''Felix Meurders vergeleek ons in het programma onterecht met de website Nu.nl. Dat was zo voor open doel; daar moesten we een reactie op geven.''

Weesie vindt niet dat hij hiermee te ver is gegaan: ''Onze lezers zullen bij het lezen van het artikel meteen begrijpen dat het humoristisch is bedoeld. Wij brengen altijd nieuws met een knipoog.''

Met dank aan Parafernalia voor de submit.