Di-Rect geeft live-concert in Second Life

Als eerste Nederlandse band zal Di-Rect een optreden in de virtuele wereld van Second Life weggeven. De Hagenezen Tim Akkermans, Jamie Westland, Frans "Spike" van Soest en Bas van Wageningen zullen in een studio optreden, terwijl hun virtuele alter ego's op een concertpodium tekeer zullen gaan op hun instrumenten. In de game zul je op dat moment een livestream te horen krijgen van het optreden in de studio.

Ben je Di-Rect-fan en heb je geen Second Life, dan kun je via TMF het optreden volgen. Een tijdstip of zelfs een datum is nog niet bekend, maar deze verwacht de woordvoerder van de band volgende week bekend te maken.



De virtuele versie van Di-Rect is nog niet klaar. De personages worden momenteel nog in elkaar gezet. Ook wordt er speciale aandacht aan de animaties geschonken, zodat de karakters net als hun real-life-counterparts bewegen. Het optreden zal plaats vinden op speciaal voor dit evenement aangekochte virtuele grond.

In Second Life speel je zoals de titel al doet vermoeden een virtuele versie van jezelf, waarin allerlei aspecten uit het echte leven terugkomen. Momenteel heeft de game al meer dan één miljoen spelers.