Wapenaar en Sparta om de tafel

De kans bestaat dat Harald Wapenaar zijn huidige werkgever Vitesse gaat verlaten. De doelman onderhandelt namelijk met Sparta over een eventuele overgang. De ploeg uit Arnhem heeft echter nog geen vervanger voor de goalie op het oog, aangezien Vladimir Stojkovic niet naar het Gelredome komt.

Afgelopen vrijdag hebben de twee partijen met elkaar gesproken. Het onderwerp van deze bijeenkomst was de eventuele transfer van Wapenaar naar Sparta. De trainer van Vitesse, Aad de Mos, twijfelt over de keeper, welke overigens maar één duel van zijn huidige club miste.

De trainer van Sparta, Wiljan Vloet, zou in de winterstop graag een nieuwe keeper aan willen trekken, omdat René Ponk dit seizoen niet meer in actie kan komen. De eerste doelman van de Rotterdammers heeft namelijk een blessure aan zijn achillespees. Mocht Wapenaar inderdaad naar Het Kasteel vertrekken, dan zal hij met Joost Terol moeten strijden om het plekje onder de lat.

Vitesse had verregaande interesse in Vladimir Stojkovic. De Serviër speelt momenteel bij FC Nantes, maar is daar overbodig geworden sinds de club Fabian Barthez aan heeft getrokken. Toch zal de international niet naar Arnhem verkassen. De club heeft overigens nog iemand anders in het vizier, namelijk Dragoslav Jevric. Deze sluitpost heeft zichzelf vrijgekocht bij zjn huidige club Ankaraspor. Bovendien speelde hij in het verleden ook al voor de Arnhemse formatie.