Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Van 10 t/m 13 januari brengt minister Peijs van Verkeer en Waterstaat een werkbezoek aan China. Het bezoek staat in het teken van het Yangtze Shipping Inland Forum.
Op 11 januari 2007 is koningin Beatrix in Parijs aanwezig bij de viering van het 50-jarig bestaan van het Institut Néerlandais.
Op 13 januari wordt tijdens de 'Krantenfoto Kinderjury' de beste krantenfoto van 2006 bekend gemaakt. Wordt het dit jaar weer eens een dierenfoto? Dieren zijn nl. lief 'en staan vaak veel mooier op de foto'.

Politiek
In de week van 7 t/m 13 januari zijn de Tweede Kamerleden nog steeds met Kerstreces.
Op 8 januari wordt Thom de Graaf geinstalleerd als nieuwe burgemeester van Nijmegen.
Op 11 januari is minister van der Hoeven van Onderwijs aanwezig bij de jubileumviering van de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het Hoger Onderwijs. De Nuffic bestaat 55 jaar.

Sport
Op 7 januari worden de Nederlandse Kampioenschappen marathon schaatsen in Amsterdam georganiseerd.
Van 12 t/m 28 januari wordt in Wijk aan Zee het jaarlijkse Corus schaaktoernooi gehouden. Onder de deelnemers dit jaar ook de drie hoogst geklasseerden op de FIDE ranglijst: Veselin Topalov (Bulgarije), Viswanathan Anand (India) en Vladimir Kramnik (Rusland).
Van 13 t/m 14 januari is het EK allround in Collalbo. Nederland wordt vertegenwoordigd door Wüst, Groenewold, Vis en van Deutekom bij de dames en Kramer, Verheijen, Tuitert en Olde Heuvel bij de heren.