Van der Voort verliest op Lakeside

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van Lakeside. Davy Richardson was te sterk voor onze landgenoot en won met 3-1. De Engelsman zal in de volgende ronde tegen Ted Hankey spelen.

Richardson mocht de wedstrijd tegen Van der Voort beginnen en was ook degene die als eerste 180 wist te gooien. De eerste leg van de wedstrijd ging ook naar de Engelsman. Onze landgenoot begon zijn eigen leg goed door ook 180 te gooien en ook hij wist deze te behouden. In de derde leg leek het er op dat Van der Voort het initiatief zou pakken, maar deze ging uiteindelijk naar Richardson. De beslissende leg in deze set werd gewonnen door de Engelsman. Hij was de eerste set ook begonnen.

Aan het begin van de tweede set wist Van der Voort zijn eigen leg te behouden, waarna ook Richardson die van hem niet weg gaf. In de derde leg werd de Nederlander gebroken, waardoor Richardson de kans kreeg om ook de tweede set op zijn naam te schrijven. De Engelsman werd daarna meteen weer teruggebroken. Na een spannende vijfde leg stonden de twee darters weer gelijk.

In de eerste leg van de derde set werd Richardson opnieuw gebroken. Van der Voort miste in de tweede leg negen pijlen op de benodigde dubbel. De Brit profiteerde hiervan en brak de Nederlander terug. Hij had hier overigens drie darts voor nodig. Ook de derde leg van deze set, welke hij zelf was begonnen, wist hij te winnen. Hierna was onze landgenoot het spoor even bijster, waardoor Richardson de derde set ook op zijn naam wist te schrijven.

De eerste leg van de vierde en waarschijnlijk beslissende set werd Van der Voort opnieuw gebroken. Ook zijn eigen leg wist hij te behouden, waardoor de Nederlander drie legs op rij moest winnen om uitzicht te blijven houden op de tweede ronde. Zijn eigen leg wist de Nederlander in ieder geval te behouden. Zijn opponent kon nu gaan gooien voor de wedstrijd, aangezien hij de vierde leg mocht beginnen. Van der Voort kreeg een kans om de leg naar zich toe te trekken, maar miste deze. Richardson wist deze belangrijke dubbel wel te raken.

Later vandaag speelt Jelle Klaassen nog tegen Co Stompé. Morgen komt Michael van Gerwen in actie tegen Gary Robson. Albertino Essers moet het opnemen tegen Gary Anderson en Niels de Ruiter treft maandagavond als tegenstander Brian Woods en is daarmee de laatste Nederlander die in actie komt

Submitter:  Bron: FOK!sport