Stompé is Klaasen de baas

Co Stompé heeft op de Lakeside World Professional Darts Tournament 2007 titelverdediger Jelle Klaasen uitgeschakeld. Stompé heeft zich met een 3-0 zege verzekerd van een plaats in de tweede ronde, hoewel hij op de vorige vijf Lakeside-toernooien niet verder kwam dan de eerste ronde.

De eerste set ging gelijk op. Beide Nederlandse heren wisten de dubbels te raken en het kwam tot een 2-2 legstand. Stompé gaf in de beginfase van de partij een goede indruk, terwijl Klaasen het niet voor elkaar kreeg om zijn darts goed weg te zetten. Dit resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong in sets voor Stompé. In de tweede set bleef Stompé in z’n goede vorm. Zijn gemiddelde was hoger dan dat van Klaasen en won de set zonder moeilijkheden. Klaasen miste een belangrijke triple zestien en met een dubbel achttien van Stompe ging de tweede set naar de Amsterdammer.

De derde en laatste set werd door Stompé begonnen. In de tweede leg stond The Matador onder druk van Stompé die erg slordig gooide. Dat deed de titelverdediger ook waardoor hij de leg alsnog verloor. Een dubbel vier bezorgde The Matchstick in de derde leg de overwinning. In volgende ronde speelt Stompé tegen Martin Adams, hij was met 3-0 te sterk voor Tony O’Shea.