FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 december 2006

Cannavaro valt wederom in de prijzen

Fabio Cannavaro is door de bondscoaches en de aanvoerders van alle nationale ploegen tot beste voetballer ter wereld gekozen. In Zürich ontving de Italiaan de e FIFA Player of the Year Award. Eind november won Cannavaro ook al een prijs toen hij de Gouden Schoen ontving.

Cannavaro kreeg zijn prijs uitgereikt door Edgar Davids. De 33-jarige verdediger was zichtbaar gelukkig met zijn nieuwe prijs. ”Het is voor mij een gouden jaar. Ik heb de wereldtitel gewonnen, de Gouden Bal en nu ook dit nog”, aldus een tevreden Italiaan.

Cannavaro kreeg in totaal 498 punten, de nummer twee Zinedine Zidane kreeg er 454. De top drie werd gecomplementeerd door Ronaldinho met 380 punten. Voor Nederland eindigde de verkiezing zeer teleurstellend. Geen enkele Nederlandse voetballer kreeg een stem. Bondscoach Marco van Basten gaf zijn stem aan Ronaldinho. Guus Hiddink en Leo Beenhakker gaven hun stem aan Zidane en Pim Verbeek bracht zijn stem uit op Cannavaro.

Herman Wijffels (CDA) informateur

Icoon PolitiekCDA'er Herman Wijffels wordt de nieuwe informateur. De fractieleiders Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) zijn het daar maandagmiddag over eens geworden. Ingewijden hebben dat bevestigd.

Wijffels, wiens naam zondagavond al rondzong in Den Haag, volgt zijn partijgenoot Rein Jan Hoekstra op, die maandagavond zijn eindverslag uitbrengt aan de koningin. Waarschijnlijk wordt de benoeming van Wijffels daarna officieel bekendgemaakt.

Hoekstra moest onderzoeken welke partijen met elkaar een meerderheidskabinet zouden willen vormen. Wijffels krijgt als taak de inhoudelijke onderhandelingen van CDA, PvdA en ChristenUnie over een regeerakkoord te gaan leiden.

Herman Wijffels is niet van plan om als informateur CDA, PvdA en ChristenUnie op te jagen bij hun onderhandelingen over een nieuw regeerakkoord.

"Het tempo wordt bepaald door de partijen zelf", aldus Wijffels maandagavond telefonisch vanuit Washington tegenover het ANP. "Ik denk niet dat de klus in veertien dagen geklaard zal zijn. Maar het lijkt me ook niet goed als het maanden gaat duren. Gelukkig heb ik begrepen dat alle drie de partijen haast hebben."

Wijffels zegt niet precies te weten waarom juist hij is benaderd om informateur te worden. "Het lag niet zo voor de hand, omdat ik in Washington woon en werk. Dat is natuurlijk niet ideaal. Maar op de vraag of je informateur wilt worden, is maar één antwoord mogelijk."

Wijffels distantieert zich van het etiket 'linkse CDA'er', dat hem vaak is opgeplakt. "Ik ben niet zo makkelijk in links-rechts schema's te vangen. Bij sommige onderwerpen ben ik links, bij andere weer rechts."

Op vragen over wat hij als de belangrijkste punten voor het nieuwe regeerakkoord beschouwt of hoe hij de onderhandelingen zal aanpakken, wil Wijffels niet ingaan. Het verloop van de formatie tot dusver heeft hij alleen "uit de verte gevolgd", dus hij wil zich eerst inwerken.

'Bin Laden Champagne' geen succes in Peru

Icoon OpmerkelijkEen aantal brouwers in Peru wilden een wijntje op de markt brengen genoemd naar Osama Bin Laden. Het feest ging alleen niet door, de autoriteiten vonden de wijn niet veilig om te drinken. De Peruanen wilden dit doen om de verkoop van hun drankje te stimuleren.

Autoriteiten in het noorden van Peru merkten deze week de "Bin Laden Champagne" op. Een aantal illegale lokale brouwers wilden de wijn gaan verkopen op kerstmarkten voor één dollar per fles. Na enig onderzoek bleek dat het niet verantwoord was om de wijn te drinken. "Iemand die dit zou drinken zou waarschijnlijk erg ziek worden", aldus woordvoerder Carlos Segura.

Segura heeft geen idee waarom de wijn werd vernoemd naar Bin Laden. De wijn heeft inmiddels zijn weg in het riool gevonden.

Van Basten reageert op kritiek

Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands Elftal, heeft maandag hard uitgehaald naar Louis van Gaal. Dit deed de oefenmeester op de eindejaarsbijeenkomst van de vaderlandse voetbalpers. De trainer van AZ suggereerde in de laatste episode van Sportweek dat zijn collega 'geen goede bondscoach' is.

Dit was overigens niet het enige punt waar Van Gaal kritiek op uitte. De trainer zou namelijk ook twijfelen over de selectie- en trainingsmethodes die Van Basten toepast. "Ik heb de kritiek van Van Gaal één, twee en ook wel drie keer aangehoord", was de reactie van Van Basten. "Op een gegeven moment vind ik het tijd om een keer te reageren. Dan is het genoeg. Hij heeft kritiek op mij maar had dat ook op Rijkaard en Advocaat."

Dit was niet het enige wat Van Basten kwijt wilde. De oefenmeester deed er namelijk nog een schepje bovenop: "Ik wil er wel eens op wijzen dat hij misschien wel de slechtste bondscoach van de laatste twintig jaar is. Wij hebben in ieder geval wel het WK gehaald. Dat kan hij niet zeggen. Het is een beetje brutaal dat hij nu zoveel kritiek heeft. Een beetje zelfreflectie lijkt mij op zijn plaats.

Vitesse en Knol stoppen onderhandeling

Vitesse heeft de onderhandelingen over de contractverlenging met verdediger Ruud Knol afgebroken. De Arnhemse club en Knol hebben een "onoverbrugbaar verschil tussen vraag en aanbod", zoals Vitesse in een officiële verklaring laat weten.

Vitesse was met Knol in gesprek over een nieuw contract, omdat de huidige verbintenis van Knol aan het einde van dit seizoen afloopt. De door Vitesse zelf opgeleide verdediger speelde al zeven seizoenen bij Vitesse. Door veelvuldig blessureleed kwam hij in die zeven seizoenen slechts tot 93 competitie-wedstrijden.

Osama doodgeschoten in India

Icoon BuitenlandsIn het noordoosten van India is een einde gemaakt aan het leven van de moordende Osama. Alleen al de afgelopen week heeft Osama meer dan twaalf mensen vertrapt. Dit komt namelijk doordat Osama een olifant is, of liever gezegd, was. In totaal doodde de killer 27 mensen.

De agressieve olifant is genoemd naar de man waar jij waarschijnlijk aan dacht toen je dit nieuwsbericht aanklikte, Osama Bin Laden, leider van het internationale terroristennetwerk. De jacht op de olifant verliep trouwens niet vlekkeloos, want volgens ooggetuigen schoot men eerst de verkeerde olifant dood.

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

Ullrich wil nog één jaar fietsen

Jan Ullrich had afgelopen zomer na winst in de Tour de France zijn afscheid willen aankondigen. Alleen gooide zijn vermeende betrokkenheid bij het Spaanse dopingschandaal en de daaropvolgende uitsluiting echter roet in het eten. Dit vertelt de Duitser in de Franse sportkrant L'Equipe.

Door alle commotie kwam Ullrich zonder ploeg te zitten omdat hij door zijn ploeg T-Mobile op straat werd gezet. Sinds zijn verbanning uit de Tour heeft de Duitser geen enkele wedstrijd meer verreden.

De 33-jarige Duitser wil echter nog één keer laten zien wat hij waard is. "Ik wil bepaalde mensen laten zien dat ze verkeerd over mij hebben geoordeeld. Ik wil nog één kans om iets te laten zien," aldus Ullrich in het interview. Ullrich realiseert zich dat hij bij de ProTour ploegen niet meer aan de bak zal kunnen komen, maar voelt zich niet te groot om bij een kleinere ploeg aan de slag te gaan. Hij zou graag nog één keer schitteren in een grote wielerwedstrijd, zoals de Giro d'Italia.

FOK!radio: 2006 ging FOK!king snel

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Kerst, Oud & Nieuw, en allerlei aanverwanten zorgen ervoor dat vanavond de laatste uitzending van FOK!radio voor dit jaar is. Het einde van het jaar lijkt ook de tijd dat mensen even hun gram halen in het FeedBack-forum of even wat aangebrander zijn dan normaal. Was vandaag Fliepke de pineut, afgelopen week was dat ook al Remlof. De mod van Onzin Voor Je Leven laat vanavond even weten of hij daar nou wakker van ligt. Kunnen we hem meteen even vragen wat hij met de kerst en oud & nieuw gaat doen. Hij zit in onze uitzending die zoals vanouds om 20:00 uur stipt begint.

Het jaar is bijna ten einde, maar dat is niet het enige aftellen. Vanavond weten we hoeveel geld FOK!kers hebben neergelegd om met hun favoriete mod *iets* te gaan doen. We tellen dus af naar het einde van de veiling. Dan doen we niet alleen, want moemoe en Clumsy_clown komen langs om ons te vertellen hoe het ervoor staat.

En we willen graag van meer mensen weten wat ze de laatste dagen van het jaar doen. Ga je lam bij je ouders zitten of tot in de vroege uren in de kroeg hangen. Laat het ons weten via Skype. Voeg ons toe op met username actionradiolive. En natuurlijk hoor je ook weer de gebruikelijke zin en onzin.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. Yvonne gaat weer met ons roddelen en Nikky neemt de week op het forum met ons door!

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Helpende omstanders mogelijk hiv-besmet

Icoon PolitieDe politie heeft omstanders die in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen hielpen in het centrum van Nijmegen opgeroepen zich direct te melden. Mogelijk zijn zij besmet met het hiv, het virus dat de ziekte aids veroorzaakt. Maandag bleek dat één van de betrokkenen dit virus bij zich draagt.

Zaterdag rond half vier 's ochtends vielen twee Nijmegenaren (26 en 31) een 31-jarige man aan. Een 39-jarige vriend van deze man probeerde hem te helpen, maar kreeg daarbij zelf ook een flink pak slaag. Omstanders probeerden de twee vervolgens te helpen en de twee groepen uit elkaar te houden. Volgens agenten die na enige tijd ter plaatse kwamen hadden verschillende mensen bloedende wonden na de vechtpartij.

Zij zijn mogelijk in contact gekomen met besmet bloed, aldus de politie. De aanvallers zijn overigens dezelfde dag nog aangehouden. De reden van de vechtpartij is nog onduidelijk.

Beckham verzekert zich voor recordbedrag

Real Madrid-speler David Beckham weet weer eens op een opmerkelijke manier het nieuws te halen. De Engelsman heeft zijn lichaam namelijk laten verzekeren voor het recordbedrag van 149,6 miljoen euro.

De Britse kwaliteitskrant 'The Times' kwam met dit nieuws maandag naar buiten. Omdat het bedrag waarvoor Beckham zich heeft laten verzekeren ongeëvenaard is, heeft een aantal verzekeringsbedrijven met elkaar samengewerkt om de deal met Beckham te kunnen sluiten.

Kijker krijgt pornofilm op mozaïekkanaal

Icoon OpmerkelijkTv-kijkers uit Belgisch Limburg kregen gisternacht keiharde porno voorgeschoteld in plaats van het vertrouwde mozaïekkanaal. Door een technische fout was er 's nacht tussen twaalf en één uur een ongecensureerde pornofilm te zien.

Kabelmaatschappij Interelectra stuurde vanuit Antwerpen een verkeerd signaal door. In plaats van het mozaïekkanaal werd KinepolisTV uitgezonden; een betaalzender die 's nachts ook pornofilms uitzendt. De kabelmaatschappij heeft gechoqueerde kijkers excuses aangeboden en belooft dat het bij deze ene keer zal blijven.

Rossini twee duels geschorst

Giuseppe Rossini heeft een schorsing opgelegd gekregen voor drie duels, waarvan één duel voorwaardelijk. De aanvaller van FC Utrecht is gestraft vanwege de rode kaart die hij ontving tijdens het met 2-1 gewonnen duel met Feyenoord.

Rossini ging in de tachtigste minuut de fout in. Omdat Feyenoord-speler Theo Lucius weigerde de bal uit te spelen toen FC Utrecht-speler Tom Caluwé geblesseerd op de grond lag, besloot de Italiaan voor eigen rechter te spelen en een harde tackle op de aanvoerder van Feyenoord in te zetten. Scheidsrechter Luinge trok een directe rode kaart.

Utrecht-coach Foeke Booy betreurde de rode kaart van Rossini. Hij bestempelde de actie van de twintigjarige invaller als een jeugdzonde. "Tom had beter kunnen opstaan, dan had Rossini zich wellicht ingehouden en niet voor eigen rechter gespeeld".

Mannen slaan fietser voor lol in elkaar

Icoon MisdaadVier nog onbekende daders hebben gisteren zonder reden een 28-jarige man uit Den Haag in elkaar geslagen in Middelburg. De Hagenaar fietste over de Oude Vlissingseweg toen ineens vier jongemannen boven op hem sprongen. Ze sloegen en schopten er volgens het slachtoffer zomaar op los. De politie vermoedt dat de belagers 'voor de lol' toesloegen.

De man liep letsel op aan zijn schouder. Ook heeft hij een grote bult op zijn hoofd, pijn over zijn hele lichaam en is zijn kleding gescheurd. De mobiele telefoon van het slachtoffer viel tijdens de afranseling kapot. Zijn belagers zijn waarschijnlijk tussen de twintig en 22 jaar oud en 1.80 meter lang. Ze droegen jassen met capuchons en petjes. Een paar mannen hadden volgens het slachtoffer een doek voor de mond. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

'Slory naar Feyenoord'

Andwelé Slory zal volgend seizoen voor Feyenoord gaan spelen. De aanvaller van Excelsior heeft dit aan RTV Rijnmond laten weten.

"Feyenoord is een hele grote club, waar iedereen met een beetje gezond verstand voor wil voetballen. Ik verwacht dat het rond gaat komen", aldus de 24-jarige rechtsbuiten.

Slory is bezig aan een goed seizoen. Hij scoorde in 15 duels zeven maal en wordt daardoor al langer met Feyenoord in verband gebracht. De zaakwaarnemer van Slory, Sjaak Swart, verwacht dat Slory inderdaad zal verhuizen van Rotterdam-Kralingen naar Rotterdam-Zuid

Student zorgt voor stank in stad

Icoon BinnenlandsEen kapotgevallen flesje thiol-butyl zorgde vanmorgen voor stankoverlast in drie wijken van Groningen. Een student had het flesje laten vallen in een scheikundelokaal van de Rijksuniversiteit Groningen op het Zernikecomplex.

Het hele complex moest ontruimd worden. 's Middag konden studenten en docenten het pand weer betreden. Bezorgde buurtbewoners uit de wijken Beijum, Lewenborg en De Hunze belden de hulpverlenersdiensten omdat ze een gaslucht roken. Dat was dus de thiol-butyl. Er was echter geen gevaar voor de volksgezondheid.

Met dank aan Krizzle19 en RobinM87 voor de submit.

Venhuizen pakt kunstschaatstitel

Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen kunstschaatsen heeft Karen Venhuizen haar achtste nationale titel gepakt. Tijdens de kampioenschappen in Utrecht sprokkelde Venhuizen 117.07 punten bij elkaar en was daarmee veel sterker dan Jacqueline Voll en Sharon Resseler.

Voll wist de tweede plaats te behalen door 88.09 bunten te vergaren. Resseler kwam niet verder dan 81.60 punten en bezette daarmee het laatste plaatsje op het podium. Bij de heren was Christian Gijtenbeek de beste met 85.15 punten.

Top of Flop: Trouble with River Cities

Vorige week waren jullie vrijwel eensgezind: "Angel of Mine" van Esmée Denters is een flop, dus. buitenbeentje verwoordde jullie mening nog als beste: "Van mij mag ze nog even door oefenen, zonder bekend te zijn. En zangles nemen.".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Pela, een Amerikaanse rock & roll band uit Brooklyn, New York. Pela wordt gevormd door vier heren: Billy, Eric, Nate en Tomislav. De afgelopen twee jaar zijn ze dwars door Amerika getrokken om vooral maar veel op te kunnen treden. Sinds kort hebben ze een contract met een klein record label en in maart 2007 komt hun eerste album uit. Daarop vooruitlopend hebben ze in september alvast een EP uitgebracht: "Exit Columbia Street". Hierop staat o.a. het nummer "Trouble with River Cities".

Klonk was hierover wel positief: "lekker nummer, zanger heeft een aparte stem en het nummer bouwt zich leuk op".

Ik vind het ook een lekker nummer. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

De Mos niet tevreden over Sansoni

Het lijkt er op dat Sebastien Sansoni zijn krediet heeft verspeeld bij Vitesse-trainer Aad de Mos. Sinds het begin van dit seizoen was de 28-jarige Franse verdediger een vaste waarde in het Arnhemse elftal, maar voor de komende duels lijkt De Mos te kiezen voor het centrale duo Knol-Sprockel.

"Sebastien brengt te veel onrust in de verdediging door zijn manier van voetballen. Hij wil alles voetballend oplossen en dat kan niet altijd, hij brengt anderen in problemen. Soms moet hij zich 'gedragen' als een verdediger", aldus de Mos die vindt dat Sansoni te weinig progressie toont. "Hij was ijzersterk in de voorbereiding, maar is langzaam achteruit gegaan. Dat valt op omdat de andere spelers zich positief ontwikkelen. Ik denk dat hij ook moet wennen aan het voetbal in de eredivisie".

Kort geding bedreigt Eneco Tour

Een conflict tussen de organisatoren van de Eneco Tour bedreigt het voortbestaan van de Nederlands/Belgische rittenkoers.

Aankomende woensdag staan Henk van Mulukom en Rob Discart tegenover elkaar voor de rechtbank van Arnhem. Van Mulukom wil via een kort geding zijn Belgische collega verbieden zonder hem de Eneco Tour te organiseren. Daarnaast heeft Van Mulukom, voorzitter van de Stichting Ronde van Nederland en directeur van organisatiebureau Inter Cycling Sports Organisations, ook naamsponsor Eneco voor de rechter gedaagd.

Volgens Discart gaat het om een slepende conflict, dat al speelt vanaf het begin van de samenwerking in 2005. De Belg zegt dat het alleen door een rechter isop te lossen. "Onze doelstelling blijft hetzelfde. We willen met een Nederlandse partner en Eneco een wielerronde organiseren",

Album van de dag: Jan Smit

Het is 17 uur, tijd voor mijn dagelijkse rubriek: Album van de dag! Het is bijna Kerst, en bij Kerst gaat Stefan bij zijn schoonmoeder eten, alleen heeft Stefan een probleem want Stefan heeft geen kado voor zijn schoonmoeder. Dus wat doet Stefan, die mailt UncleSam met een verzoekje; ze wil graag de nieuwe cd van Jan Smit, maar jongen toch, je hebt voor je schoonmoeder toch wel iets meer dan 10 cent over, die je voor een recordable cd betaald? Ik hoop dat het ook in 2007 je schoonmoeder blijft!

1. Het Leven
2. Als de Morgen Is Gekomen
3. Cupido
4. Wanneer de Avond Dan Voorbij Gaat
5. Na Al Die Nachten
6. Niet over Rozen
7. Parijs
8. Ze Is van Goud
9. Op Weg Naar Geluk
10. Verliefd, Maar Niet op Jou
11. Van Die Dagen
12. Tobago
13. De Zomer Voorbij
He maar wat krijgen we nou? Waar is nr 14? Die staat er inderdaad niet bij omdat hij anders over de 100mb kwam.

Jan Smit - Op Weg Naar Geluk (2006)
Veel sterkte, luisterplezier!

Tony Purnell nieuwe technisch adviseur FIA

De FIA heeft vandaag bekendgemaakt dat Tony Purnell is aangesteld als nieuwe technische adviseur van de autosportbond. Purnell wordt, samen met Peter Wright en Charlie Whiting, verantwoordelijk voor de technische aspecten van de Formule 1.

Concreet gezien houdt dit in dat de voormalige Jaguar-teambaas verantwoordelijk wordt voor de technologie die in de auto's ingebouwd wordt. Hij zal moeten gaan samenwerken met bedrijven die technologie willen leveren, en met bedrijven die juist technologie uit de F1 willen overnemen. Het zal hierbij vooral gaan om bedrijven die al actief zijn in de F1.

President Max Mosley is blij met de aanstelling van de Engelsman. "Ik ben blij dat Tony met ons zal gaan samenwerken betreffende de toekomst van de Formule 1. Iedereen die met hem heeft samengewerkt zal beamen dat hij een van de meest pragmatische en technisch begaafde personen van de Formule 1 is."

Minardi wordt ChampCar team

Minardi maakt volgend jaar zijn terugkeer in de autosport. Paul Stoddart heeft vandaag bekendgemaakt dat hij de teambaas zal worden van het nieuwe team Minardi Team USA. Het team is ontstaan door een overname van CTE Racing - HVM.

"Nadat ik er een jaar tussenuit ben geweest, hebben we uitgebreid kunnen bekijken hoe we in de toekomst bij de autosport betrokken konden blijven," vertelt Stoddart. "Na veel overleg hebben we besloten dat de Champ Car-series de beste optie is."

Minardi reed van 1985 tot en met 2005 in de Formule 1. Overwinningen werden nooit behaald, maar er werden wel 38 punten gescoord. Eind 2005 werd het team overgenomen door Red Bull, en verdween de naam Minardi definitief uit de Formule 1.

Haagse 'in de gang pony' mag blijven

Icoon OpmerkelijkDe 'daar staat een paard in de gang' pony die in oktober via de voordeur in een achtertuin van een woning aan de Zorgvlietstraat in Den Haag werd gestald, mag daar van de rechter blijven. Woningbouwvereniging Vestia dat in een kort geding had geëist dat de pony onmiddellijk zou worden weggehaald, heeft dat geding vanochtend op alle fronten verloren.

De rechter veegde alle bezwaren die Vestia indiende, van tafel. De woningbouwvereniging zei klachten van buren te hebben ontvangen over stankoverlast en het welzijn van pony Pablo. De vereniging kon echter geen schriftelijke bewijzen van klachten overleggen.

Vader Azam Khurshid kocht de pony indertijd via internet voor 100 euro voor zijn nu 10-jarige zoon Yusaf en zette hem in de achtertuin van hun woning. De familie Khurshid overhandigde de rechter foto's van buurtbewoners met de pony die juist het tegendeel van onvrede over het dier bewijzen. De stankoverlast waar Vestia over klaagde, blijkt afkomstig van de huisvuilcontainers. Verder kon Yusaf een rapport van de Dierenbescherming overleggen waarin staat dat het welzijn van Pablo bij controle voldoende was.

Met dank aan Bibikuif22 en junkiesietze voor de submit.

Salmon gaat voor Willem II

FC Groningen-aanvaller Glen Salmon zal zo goed als zeker vertrekken naar Willem II. Dat zegt hij in een interview met VI TV.

"Het gesprek met Willem II was bijzonder goed. Ik heb met de trainer Dennis van Wijk gesproken en dat was positief. Willem II gaat het wel redden, dat is een kwestie van vertouwen. Ik heb mijn keuze gemaakt, maar de onderhandelingen zijn nog gaande en daar zullen we op moeten wachten.

Salmon speelt al vijf jaar bij Groningen. Daarvoor was hij actief bij NAC Breda. De club uit Breda toonde ook weer belangstelling voor de aanvaller maar dreigt mis te grijpen.

Denneboom blijft bij NEC

Aanvaller Romano Denneboom heeft laten weten dat hij ook na kerst nog te bewonderen is bij NEC. De laatste weken waren er talloze geruchten over een mogelijke transfer in de winterstop naar Willem II.

Volgens Denneboom is hier geen sprake meer van. "Ik concentreer me volledig op NEC", aldus de spits. Denneboom scoorde tot nu toe vijf maal voor NEC en is clubtopscoorder, hierdoor bekleedt de club uit Nijmegen de zevende plaats op de ranglijst.

Hoogma directeur Heracles

Nico Jan Hoogma zal per 1 januari benoemd worden tot de nieuwe algemeen directeur van Heracles Almelo. De oud voetballer van onder meer Cambuur Leeuwarden, FC Twente, Hamburger SV en natuurlijk Heracles is nu nog algemeen manager bij de club uit Almelo.

Hoogma was tot juli dit jaar nog aanvoerder van het eerste elftal, waarna hij bij de eredivisieclub als manager aan de slag ging. Hoogma is in de afgelopen periode snel ingewerkt en zal nu de algehele leiding krijgen over de Betaald Voetbal Organisatie (BVO).

Lazovic blijft bij Vitesse

Vitesse-aanvaller Danko Lazovic zal vermoedelijk niet de overstap naar de Duitse Bundesliga maken. Lazovic staat in de belangstelling van Hamburger SV. De Duitse club van onder meer Rafael van der Vaart en Nigel de Jong toonde de afgelopen weken interesse in de Servische spits.

Ook FSV Mainz heeft interesse getoond in speler. Tevergeefs, liet Lazovic aan De Gelderlander weten. "Ik wil hier nog zeker twee jaar blijven. Ik wil met Vitesse in de UEFA Cup spelen. Ik ben hier niet gekomen om zes maanden goed te spelen en dan weg te gaan. Vitesse helpt mij en ik wil Vitesse helpen."

Lucius ruziet met Luinge

Theo Lucius, middenvelder van Feyenoord, is na afloop van het verloren duel met FC Utrecht alsnog op de bon geslingerd door scheidsrechter Roelof Luinge.

Vlak voordat Lucius de kleedkamer van Feyenoord betrad noemde de aanvoerder van de Rotterdammers de arbiter een 'pipo', omdat zijn ploeggenoot Danny Buijs in de slotfase met twee gele kaarten in twee minuten het veld moest verlaten.

Luinge pikte de opmerking van de Brabander niet, en vertelde Lucius meteen dat hij er melding van zou maken op het wedstrijd-formulier. Mocht dit alsnog een gele kaart opleveren dan is dat de derde gele kaart van Lucius dit seizoen.

De Hond: CDA/PvdA/CU geen meerderheid Eerste Kamer

Icoon PolitiekEen coalitie van CDA, PvdA en de ChristenUnie of van CDA, PvdA en GroenLinks kan niet rekenen op een meerderheid in de Eerste Kamer als er nu verkiezingen zouden zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond.

De Eerste Kamer wordt aangewezen door leden van de Provinciale Staten. De Provinciale Statenverkiezingen zijn op 7 maart 2007. Mocht er in de Eerste Kamer geen meerderheid zijn voor een coalitie, dan kan dat moeilijkheden opleveren bij het doorvoeren van beleidswijzigingen.

De mislukte coalitiebesprekingen met de SP en de recente kabinetscrisis blijken een grote verschuiving te hebben veroorzaakt in het stemgedrag. Veel kiezers zouden nu op een andere partij stemmen dan op 22 november 2006, aldus De Hond.

Aan de linkerkant van het politieke spectrum zijn de verschuivingen redelijk beperkt. Het doorgaan van de formatiebesprekingen, waaraan de PvdA wel meedoet en de SP niet, heeft ervoor gezorgd dat de positie van de SP ten opzichte van de PvdA versterkt is. 7 procent van de PvdA-kiezers stemt nu SP en 4 procent GroenLinks. Van de SP-kiezers geeft nu 1 procent aan PvdA te stemmen en van de GroenLinks-kiezers 4 procent. Dit betekent dat de PvdA nog 29 zetels zou halen, net zoveel als de SP. GroenLinks zou uitkomen op 6 zetels.

De bewegingen aan de rechterkant van het politieke spectrum zijn heftiger. Nog maar 73 procent van de CDA-stemmers op 22 november geeft aan nu nog steeds voor CDA te kiezen (32 in plaats van 41 zetels). 11 procent is overgestapt naar de VVD (nu 26 zetels) en 10 procent naar PvdVrijheid van Geert Wilders (nu 15 zetels). Van de VVD-kiezers is 13 procent overgestapt naar de PvdVrijheid.

Dit alles heeft tot gevolg dat op dit moment een coalitie CDA, PvdA en ChristenUnie nog maar 67 zetels zou halen in de Tweede Kamer. Voor een coalitie met CDA, PvdA en GroenLinks geldt hetzelfde. Als dit de uitslag zou zijn van de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen dan zouden deze regeringscombinaties geen meerderheid in de Eerste Kamer krijgen.

"Een 'linkse' coalitie met CDA genoot ook onze voorkeur. Het CDA en de SP zijn er echter samen niet uitgekomen. Ook de SP heeft de boot duidelijk afgehouden door alleen de verschillen te benadrukken.", aldus een woordvoerder van de PvdA.

"Nu zullen we als PvdA toch verder moeten mits we socialer beleid willen. En dat willen we. Kwestie van stevige punten uit de formatie halen. Dan kunnen wij over 4 jaar naar de kiezer met het verhaal dat dankzij ons de huren niet zijn geliberaliseerd, de no-claim is afgeschaft, er extra geld voor zorg is uitgetrokken etc. etc. We willen echt dat er ander beleid komt! Een kabinet met de PvdA is wél een stuk socialer dan een kabinet zonder de PvdA."

Met dank aan Riedel1 voor de submit.

Brandweer redt brandweer

Icoon OpmerkelijkDe brandweer van het Groningse plaatsje Haren heeft vanochtend een collega uit een voertuig moeten bevrijden. De vrouw was met een brandweervoertuig door de gladheid van de weg geraakt en vervolgens tegen een boom tot stilstand gekomen.

De collega's van de vrouw moesten het dak van de brandweerpersonenwagen openknippen om haar uit haar benarde positie te bevrijden. Ook het Mobiele Medische Team (MMT) werd opgeroepen.

Uiteindelijk bleken de verwondingen van de vrouw mee te vallen. De brandweer zegt nog nooit eerder geconfronteerd te zijn met een brandweervrouw die uit een brandweervoertuig geknipt moest worden.

Larsson snelste in WB slalom Alta Badia

De Zweed Markus Larsson heeft vanmiddag de wereldbekerwedstrijd slalom in het Italiaanse Alta Badia gewonnen. Larsson had over twee runs 1.44,51 nodig.

De Amerikaan Ted Ligety eindigde als tweede in 1.44,70. Ivica Kostelic legde beslag op de derde plaats. De Kroaat klokte een tijd van 1.44,99. Larsson dankte zijn overwinning aan de tweede run, waarin hij als eerste eindigde. In de eerste run klokte hij nog de zevende tijd.

[upd] Hitzfeld niet naar Borussia

Borussia Dortmund is voornemens oud-trainer Ottmar Hitzfeld aan te stellen als vervanger voor Bert van Marwijk. De Nederlander wil vertrekken bij de Duitse club na een ruzie met het bestuur van Borussia. Van Marwijk zal mogelijk al in de winterstop vertrekken.

In de jaren negentig wist Hitzfeld al tweemaal de landstitel en éénmaal de UEFA Cup te winnen met Borrussia. De Duitse trainer heeft ondertussen al een aanbieding van het bestuur mogen ontvangen, de club hoopt de coach snel te kunnen presenteren. Manager Hans-Joachin Watzke meldde maandag in de Ruhr Nachrichten Zeitung: "Nu moeten we afwachten of hij bij ons wil komen werken. De kans is groot dat hij 'ja' zegt, maar we hebben op dit moment nog geen antwoord hierop."

Onduidelijk is of Watzke de oefenmeester heeft gevraagd al in de winterstop het roer van Van Marwijk over te nemen.


Bert van Marwijk

Update
Zojuist is bekend geworden dat Otmar Hitzfeld de aanbieding van Borussia naast zich neer heeft gelegd. Hitzfeld wordt dus niet de opvolger van de vandaag ontslagen Bert van Marwijk.

Bosschaart weken buitenspel

Pascal Bosschaart, verdediger van ADO Den Haag, zal zeker vier tot zes weken langs de kant moeten staan. De Rotterdammer liep afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Willem II (2-1) een blessure op aan de mediale band van zijn linkerknie.

Niet alleen Bosschaart zal de komende weken uit de roulatie zijn, ook Goran Bunjevcevic is geblesseerd. Hij heeft een blessure aan zijn hamstring. Komende zaterdag zal naast Bosschaart en Bunjevcevic ook middenvelder Ferrie Bodde niet meespelen in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda door een schorsing.

Dortmund ontslaat Van Marwijk

Bert van Marwijk is niet langer trainer van Borussia Dortmund. De Duitse club heeft de trainer vandaag ontslagen.

Als een verrassing komt het ontslag van Van Marwijk niet. Het gonsde de afgelopen weken al van de geruchten. Na de nederlaag van afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen, werd de positie van de oud-trainer van Feyenoord onhoudbaar in Dortmund. Van Marwijk maakte eerder al bekend na dit seizoen te stoppen als trainer van Borussia, waarna er een conflict ontstond tussen de trainer en directeur Hans-Joachim Watzke.

Een opvolger voor Van Marwijk is nog niet gevonden. Aanvankelijk leek Ottmar Hitzfeld de nieuwe, tijdelijke trainer te worden, maar daar zag de oefenmeester vanaf. Hitzfeld gaat verder als tv-analist.

Bert van Marwijk was sinds 2004 in dienst van Borussia Dortmund.

Karimi voor VN naar Afghanistan

KarimiVoormalig GroenLinks-Kamerlid Farah Karimi gaat werken in Afghanistan. Op conto van de VN zal zij opleidingen verzorgen voor Afghanen die de politiek in willen. Na drie maanden volgt een evaluatie, waarin wordt bekeken of de taak wel zinvol is.

De uit Iran afkomstige politica is blij met haar nieuwe baan, omdat zij ermee kan bijdragen aan de democratisering van het land. Zij is zich bewust van de veiligheidssituatie in Afghanistan, maar vertrekt toch met haar hele gezin. Tot vorige maand was Farah Karimi Tweede Kamerlid namens Groenlinks.

Zabel stopt in 2008

De Duitse wielrenner Erik Zabel stopt met wielrennen. Hij zal de komende twee seizoenen nog actief zijn voor het team van Milram en zal dan eind 2008 zijn fiets aan de wilgen hangen.

"Ik moet nog twee jaar wachten voordat ik een lange vakantie kan nemen. Ik ervaar nog veel plezier in dit beroep, maar ik heb al projecten voor mijn omschakeling." Het Duitse sprintkanon vreest het zwarte gat na zijn profcarrière niet, want hij heeft reeds plannen: "Ik heb drie projecten waarvan er één niets met sport te maken zal hebben."

Zabel heeft nog één groot doel: "Milaan - San Remo winnen of Alessandro Petachhi helpen die wedstrijd te winnen."

Eriksson op weg naar Olympique Marseille

Sven-Göran Eriksson wordt volgend seizoen waarschijnlijk trainer bij Olympique Marseille. Mogelijk zal de aanstelling van de Zweed nog voor de jaarwisseling bekend worden gemaakt door de Franse club.

Dit zegt de assistent van Eriksson, Tord Grip, in de Engelse krant The Sun. "Het gerucht is waar. We zijn in vergaande onderhandeling." De benoeming van Eriksson hangt alleen nog af van de overname van Marseille door een Canadese zakenman, die 150 miljoen euro heeft geboden om de club in handen te krijgen.

De voormalig coach van onder meer Lazio, Sampdoria en Benfica ziet wel toekomst bij Marseille, dat dit jaar een slecht seizoen doormaakt. "In Frankrijk is op dit moment maar één ploeg die erg goed voetbalt en dat is Olympique Lyon. Maar Marseille is een echte voetbalstad in Frankrijk," aldus Grip.

Retecool is beste Europese Blog

Icoon InternetHet Nederlandse weblog Retecool is in de prijzen gevallen bij de jaarlijks terugkerende 'Weblog Awards'. In de categorie 'Best European Blog' kreeg Retecool maar liefst 30% van alle uitgebrachte stemmen, waarmee zij blogs uit andere Europese landen ruimschoots voor wist te blijven.

In totaal zijn er 526.974 stemmen uitgebracht op 45 verschillende categoriën. Er waren prijzen te winnen in categorieën als Best Photo Blog, Best Humor Blog, Best Sports Blog en Best New Blog.

Bloggavaganza!!

Bloggavaganza!!
Nee, geen slechte parodie op een slecht... Iets... Gewoon een semi-pakkende titel die kennelijk zijn doel heeft bereikt. Hij heeft jouw aandacht getrokken.

"Wat is nu het geval?"
Wij, als crew van het weblog van FOK!, een van 's lands grootste weblogs, zijn op zoek naar nieuwe collega's. Ben je een enthousiaste web-grasduiner die niets liever doet dan langs vreemde en vermakelijke sites surfen, dan ben je waarschijnlijk een perfecte Blogger!

"Wat verwachten jullie van me?"
Niet eens zoveel, maar mocht je langs leuke of interessante sites komen, hadden we graag dat je ze hier plaatst, zodat andere mensen vrolijk met je mee kunnen lachen. Ow, en je mening over actualiteiten of gewoon een stuk tekst over hoe jij vanmorgen je teen stootte tegen het verantwoordelijkheidsgevoel van je lieve poezenbeest mag ook.

"Wat levert het mij op!"
Een buitenhuis aan de Costa Brava. Een driedaagse vliegreis naar New York. Een bus Pringles. Een ferme handdruk.Een prettige samenwerking met je medecrewleden, verantwoordelijkheden in de Crew en eens in de zoveel tijd een goede beurt van een hete FOKster die geilt op je "Weblog-Crew" tagje. Het heeft dus ook zijn voordelen.

"Hey lul, doe mij eens zo'n leuke en afwisselende taak!"
Ja? Wil je ons joinen? Nou, is goed, stel een mailtje op met daarin de standaard sollicitatie-gegevens. Dus je naam, een kort stukje over jezelf, een korte uitleg over waarom jij graag ons team wilt versterken, en waarom we jou aan moeten nemen, hoeveel blogs je denkt te kunnen submitten, hoe je aan blogs denkt te komen en een naaktfoto.

Stuur dit mailtje voor 1-1-2007 , 20.00u naar weblog@fok.nl en alles komt goed! Zet trouwens wel even in de titel van de email dat het om "Sollicitatie Weblogcrew" gaat, anders is er een kans dat je email, samen met de porno en de spam, voor junk wordt aangezien.

Voorbeeld sollicitatie-mail. Hoe het wél moet.

quote:
Naam:
Nietzman, Of, Jelmer.

Iets over mezelf:
Ik ben een pathetische nerd zonder enige vorm van leven. Al neuk ik flink vaak, met een groot aantal aan anonieme gelijkwaardige seksuele geslachtspartners. In de tijd dat ik niet actief ben in het schoolse-puber circuit, nerd ik een heleboel op het internet, waar ik heel vaak leuke en interessante sites tegenkom, die ik graag met de wereld wil delen!

Waarom wil ik crew worden?
Ik geil op het statusje.
Ik ben een hele sympathieke en communistisch ingestelde gozer die zijn kennis van leuke en interessante sites graag met de rest van de wereld wil delen. Ik denk dat ik mijn eigen communistische heilstaatje het beste door middel van een prominente rol in de Weblog-crew kan oprichten.

Hoeveel blogs denk je te kunnen posten?
Veel meer dan jullie Weblog aankan!
Een stuk of 2 of 3 op een dag moet wel voor me te doen zijn!

Waar haal je je Blogs weg?
Van sites waar jullie niet komen natuurlijk, zodat het allemaal vers materiaal is waar jullie van zullen smullen!

Suc6!

Nieuwe Mercenaries 2 screenshots en gameplaydetails

Mercenaries was een free-roaming sandbox game in de stijl van GTA, maar met meer de nadruk op "alles moet stuk" dan een daadwerkelijk verhaal.
Aangezien het eerste deel aansloeg bij het publiek, kon het niet anders dan dat er een tweede deel zou komen. Deze zal op de PS3 verschijnen, en inmiddels zijn er wat meer details omtrent de game vrij gekomen. Zo zul je beschikking hebben over een MOAB. De officiële betekenis van deze afkorting is "Massive Ordnance Air Blast", maar binnen het Amerikaanse leger wordt deze de "Mother Of All Bombs" genoemd. Die naam heeft hij niet voor niets gekregen, aangezien het het zwaarste niet-nucleaire explosief van de Amerikaanse strijdkrachten is.

Je zult in dit deel ook mensen moeten redden, hiervoor krijg je gevechtshelikopters en APCs tot je beschikking. Een nieuwe toevoeging is brandstof. Voordat je bijvoorbeeld een airstrike kunt inroepen, moet je voldoende brandstof verzameld hebben.
Daarnaast zijn er piraten toegevoegd aan de game. Welke rol zij gaan vervullen binnen de game is niet duidelijk.

Mercs 2 zal nog meer dan het eerste deel physicsbased gameplay kennen, en vooral het spelen met vuur zal een belangrijk onderdeel vormen. Bovendien kent Mercenaries geen mist om de draw-distance te beperken. Volgens de makers kun je tot aan de horizon kijken, zonder onnatuurlijke mist te zien. Tenzij je natuurlijk zelf het één ander aan het verbranden bent, dan wordt de viewing distance erg beperkt.

Iran: buitenlandse transactie in euro's

Icoon EconomieIran gaat zijn buitenlandse transacties voortaan in euro's uitvoeren en niet meer in dollars. Daarnaast is het land van plan om zijn buitenlandse reserves om te zetten in euro's. Dat heeft een woordvoerder van de regering maandag bekendgemaakt.

Het voornemen lijkt te zijn ingegeven door zowel economische als politieke motieven. Het Iraanse plan illustreert volgens waarnemers dat de euro als valuta steeds belangrijker wordt.

Andere landen zijn bezig hun buitenlandse reserves gespreider te beleggen. Een bekend voorbeeld is China, dat door zijn buitenlandse handel enorme reserves heeft opgebouwd. Ook Rusland heeft dergelijke stappen genomen. Dat land verdient momenteel veel geld aan de export van grondstoffen. Deze landen willen de waarde van hun buitenlandse reserves graag op peil houden.

Analisten houden er rekening mee dat de koers van de Amerikaanse munt volgend jaar zou kunnen dalen. Dat betekent dat dollarbeleggingen minder waard worden.

De verwachte koersdaling van de dollar hangt samen met de ontwikkelingen van de rente. Omdat de Amerikaanse economie de laatste tijd iets is afgezwakt, houden de financiële markten rekening met een renteverlaging in de Verenigde Staten.

Bij Iran lijken echter niet alleen economische motieven te spelen. De regering van Iran en de VS staan elkaar al jaren naar het leven.

Ook Colombia wil WK 2014

Colombia zal zich deze week bij de FIFA officieel kandidaat stellen voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2014. De Colombianen hebben daarin concurrentie van Brazilië, dat zich onlangs al kandidaat stelde.


Inmiddels heeft de regering van Colombia de nationale voetbalbond toegezegd dat ze er alles aan zullen gaan doen om het WK binnen te halen. Luis Bedoya, de voorzitter van de Colombiaanse voetbalbond, heeft gezegd dat hij ook open staat om het toernooi samen met twee andere landen te organiseren, waaronder Brazilië.

In 1986 kreeg het Zuid-Amerikaanse land het WK al eens toegewezen. Door een burgeroorlog en grote economische problemen werd het evenement toen door de FIFA verplaast naar Mexico.

Mannschaft Duits Sportploeg van het Jaar

Het Duitse elftal onder leiding van inmiddels ex-coach Jürgen Klinsmann is zondag uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Onder bondscoach Klinsmann bereikte Duitsland onder andere de derde plaats op het WK van afgelopen zomer.

Het is al de achtste keer in de historie dat die Mannschaft beslag op deze prijs wist te leggen, dit keer werd de eerste plaats ruimschoots behaald met 4.165 punten. De laatste keer dat het Duitse nationale elftal de prijs won, was na het WK2002 in Zuid-Korea en Japan.

De titels Sportman en Sportvrouw van het jaar gingen in Duitsland naar de biathleten Michael Greis en Kati Wilhelm.

Di Montezemelo: "Ferrari wint wereldtitel"

Luca di Montezemelo, president van Ferrari, is vol vertrouwen voor volgend jaar. Hij verwacht dat zijn team op zijn minst een wereldtitel zal winnen. Di Montezemelo nam namens Ferrari tijdens een Italiaanse TV-show een award in ontvangst voor 'beste werkplek'.

De Italiaan maakte van de gelegenheid gebruik om de werknemers te prijzen en zijn verwachting voor het nieuwe seizoen uit te spreken. "Dit is een belangrijke prijs voor ons, omdat we het verkrijgen via onze werknemers. Het voelt als het winnen van een wereldtitel, die we volgend jaar ongetwijfeld binnenhalen, omdat we zulke geweldige medewerkers hebben."

Konami: Metal Gear Solid 4 is PS3-exclusive

Met een gesprek vandaag met CVG maakt Konami een einde aan alle geruchten die over het web gingen over een mogelijke Xbox 360-port van Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. De nieuwste iteratie in Hideo Kojima's beroemde stealth-em-up-serie is momenteel enkel in ontwikkeling voor PlayStation 3 en er zijn volgens Konami tevens geen plannen om een versie te maken voor Microsofts next-gen console.

In exacte bewoordingen had de Konami vertegenwoordiger het volgende te vertellen:
"Konami has no plans to bring Metal Gear Solid 4 to the Xbox 360 at this time, it is exclusive to PlayStation 3."

Deze statement sluit een port natuurlijk nog niet helemaal uit, maar gamers hoeven die niet te verwachten binnen een jaar van de release op de PS3.


Snake meldt zich enkel voor dienst op de PS3

Duitse moslims niet naar Mozart-opera

Icoon TheaterBij de première van de omstreden Mozart-opera 'Idomeneo' zullen toch geen Duitse moslims aanwezig zijn. Het stuk werd in Duitsland deze zomer afgezegd omdat men vreesde voor rellen met moslims, doordat in de opera de afgehakte hoofden van Poseidon, Jezus, Boeddha en Mohammed worden getoond. Na veel protesten vanuit de samenleving én de politiek op het cancelen van de opera, besloot de directie om hem toch op te voeren.

Het stuk wordt gespeeld door de Deutsche Oper in Berlijn. Moslimorganisaties besloten de uitvoering gezamenlijk met minister Schäuble van Binnenlandse Zaken bij te wonen om aan te tonen dat de angst voor rellen van moslimzijde onterecht was. De Centrale Raad voor Moslims ziet het echter toch niet zitten, om aanwezig te zijn. Secretaris-generaal Mazyek voelt zich namelijk ''politiek geïnstrumentaliseerd''. Mayzek: ''Ik ga naar de opera om me te ontspannen en niet om religie, kunst en politiek te vermengen.''

Mozart schreef het stuk in 1781. Regisseur Hans Neuenfels laat in de slotscène van de opera koning Idomeneo van Kreta de afgehakte hoofden van Poseidon, Jezus, Boeddha en Mohammed op vier stoelen plaatsen.Hakscène uit Idomeneo

DVD: IsolationDe wetenschap weet elke keer de grenzen van de kennis te verleggen. Voor allerlei verschillende doeleinden kan de nieuw verworven kennis worden toegepast. Een van de gebieden waarin dit op nogal wat weerstand stuit is de landbouw en veeteelt. Met genetische manipulatie of het toedienen van bepaalde medicijnen worden dieren en planten aangepast voor de productie. In Isolation vormen de experimenten op de veestapel het onderwerp van een horrorfilm op het Ierse platteland.

Omwonenden moeten vertrouwen krijgen in Schiphol

Icoon BinnenlandsOm het aantal klachten over geluidsoverlast rond luchthaven Schiphol echt te verminderen, is het zaak dat omwonenden meer vertrouwen krijgen in de overheid en in Schiphol. Dat adviseert het Ruimtelijk Planbureau (RPB) in de maandag verschenen studie Geluid rond luchthavens.

Volgens de onderzoekers is er bij Schiphol minder geluidshinder dan bij vergelijkbare vliegvelden in Londen, Parijs en Frankfurt. Toch ervaren omwonenden van Schiphol meer hinder dan mensen die in de buurt van de andere luchthavens wonen.

,,Een belangrijke verklaring voor deze hinder is de gebrekkige communicatie. Schiphol hanteert bijvoorbeeld een ondoorzichtig systeem van handhavingspunten om paal en perk te stellen aan het geluid'', aldus het RPB. Ook zouden omwonenden meer inspraak moeten krijgen bij het gebruik van de luchthaven, iets dat in het buitenland al gebeurt.

Tussen 1996 en 2005 nam het aantal vluchten op Schiphol toe terwijl de geluidsproductie afnam, aldus de onderzoekers. De geluidsvermindering bleef echter wat achter bij die van andere internationale luchthavens. Dat komt doordat er veel oudere en daardoor lawaaiige toestellen worden ingezet terwijl ook vaker 's avonds en 's nachts wordt gevlogen.

4000 banen weg bij VNU

Icoon Economie Bij het uitgeef- en informatieconcern VNU verdwijnt een tiende van de banen. Het concern kondigde maandag een reorganisatie aan waarbij 4000 van de 42.000 arbeidsplaatsen verloren gaan. Het gaat deels om gedwongen ontslagen, zo liet een woordvoerder weten.

De banenreductie gaat ten koste van personeel dat niet met klanten te maken heeft, aldus het bedrijf in een verklaring. Volgens de zegsman is de banenreductie niet gericht op een onderdeel of regio maar wereldwijd. In Nederland werkten vorig jaar nog 692 mensen bij het bedrijf.

De uitgever wil met ingang van komend jaar blijvend 10 procent besparen op de kosten. Naast personeel wordt bezuinigd op automatisering en vastgoed.

Ook wil de dit jaar aangetreden bestuursvoorzitter David Calhoun de organisatie platter maken. Productie-innovatie, onderzoek, ontwikkeling en marketing worden samengebracht in een organisatie.

Het van oorsprong Nederlandse VNU werd eerder dit jaar van de beurs gehaald door een consortium van durfinvesteerders waaronder KKR, Carlyle en het Nederlandse Alpinvest.

In oktober zette VNU zijn zakelijke mediatak Business Media Europe (BME), bekend van de bladen Intermediair en Management Team, in de etalage. VNU vindt dat de mediadivisie niet goed meer past bij de overige activiteiten van het bedrijf.

Huisartsenposten slecht bereikbaar

Icoon MedischHet is nog steeds niet goed gesteld met de bereikbaarheid van huisartsenposten. Ze zijn buiten kantooruren telefonisch niet goed bereikbaar. Bij negen huisartsenposten is het slecht gesteld met de beantwoording van spoedoproepen.

Dat stelt de Inspectie van de Gezondheidzorg in een maandag verschenen rapport. Vergeleken met 2003 is er wel iets verbeterd, maar het aantal keren dat de telefoon buiten kantooruren niet werd beantwoord, is flink gestegen. 4 procent van de spoedoproepen werd niet door een mens beantwoord.

McLaren blokkeerde test Räikkönen

Nadat het McLaren Mercedes lukte om Fernando Alonso eerder los te weken bij Renault blijkt nu dat hetzelfde McLaren een vervroegde overstap van Kimi Räikkönen naar Ferrari heeft geblokkeerd.

Räikkönen zelf lijkt er niet mee te zitten dat hij pas in het nieuwe jaar kan testen voor zijn nieuwe werkgever. Toch heeft Ferrari officieel een verzoek ingediend om Räikkönen nog in 2006 te kunnen laten testen.

Met name Ron Dennis, teambaas van het Britse team, blijkt tegen een overstap te zijn geweest. Op de vraag waarom hij niet akkoord is gegaan antwoordde hij: "Dit komt omdat de relatie tussen McLaren en Renault anders is dan de relatie tussen McLaren en Ferrari."

Brede discriminatie treft Europese moslims

Europese moslims hebben te maken met diepgewortelde discriminatie in onderwijs en werkgelegenheid die hen van de bevolking kan isoleren. Dat blijkt uit een rapport van het Europees Waarnemingscentrum voor racisme en vreemdelingenhaat (EUMC).

Het onderzoek van het EU-agentschap in Wenen is het eerste dat de positie van moslims in de gehele Europese gemeenschap onder de loep neemt. Naast het rapport publiceerde de EUMC een aantal interviews met vooral jonge moslims.

In de Europese Unie wonen naar schatting vijftien miljoen moslims, waarmee ze na de christenen de tweede religieuze groepering in de unie vormen. Volgens de EUMC hebben zij te kampen met islamofobie, die voortkomt uit de toenemende neiging om moslims te associëren met terrorisme.

Gegevens
Uit de beschikbare gegevens, waaraan volgens het agentschap overigens een gebrek bestaat, blijkt dat de moslims vaak slecht gehuisvest zijn. Hun onderwijsniveau is lager dan dat van de gemiddelde Europeaan en er zijn veel meer moslims werkloos dan gemiddeld.

De geïnterviewden maken duidelijk dat vooral moslima's met een hoofddoek veel moeite hebben een baan te vinden. Jonge Nederlandse ondervraagden zeggen dat ze in de klas volgens etnische lijnen worden gescheiden, omdat ze als buitenlander worden gezien.

Integratie
De moslims erkennen wel dat integratie van twee kanten moet komen en dat ze zelf meer zouden kunnen doen om bij de Europese leefgemeenschap te horen.

''De imams zijn niet in staat de goede antwoorden te geven. Ze zeggen dat we volgens onze traditie en cultuur niet eens zouden moeten denken aan een etentje of een feestje. Maar ze realiseren zich niet dat als we niet deelnemen, we een eenling worden die niet bij de groep hoort'', zei een Nederlandse moslim.

-
Link: EUMC-rapport in het Nederlands (.pdf bestand).

Nederlandse hooligans rellen in België

Icoon BinnenlandsNederlandse hooligans hebben zaterdagavond huisgehouden tijdens een Belgische voetbalwedstrijd in derde klasse tussen Verbroedering Geel en KV Turnhout. De sfeer voor de wedstrijd was al verhit doordat eerder al vermoedelijk supporters van KV Turnhout de middenstip op het veld van Geel hadden uitgegraven en er een spandoek achter lieten met de boodschap 'Zotten, we komen eraan'.

Toen Verbroedering Geel met 2-0 voorkwam, was het hek van de dam. Eerst werden er vuurpijlen afgestoken, daarna wilde een harde kern van Turnhout-supporters via het neutrale vak naar het vak van de Geel-supporters. Vijf personen werden opgepakt en enige tijd vastgehouden. Het zou om Nederlandse supporters gaan die normaal nooit naar wedstrijden van Turnhout en Geel komen kijken, aldus de lokale politie in Geel. Het bestuur van Turnhout heeft zich verontschuldigd bij Verbroedering Geel.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

Wat is Dit: Opgave 72 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

FIFA: Nederland sluit 2006 als zevende af

Nederland sluit 2006 af als de nummer zeven van de wereld. Dat wijst de FIFA-ranglijst uit, die vandaag bekend werd gemaakt.

Brazilië blijft lijstaanvoerder met 1588 punten, gevolgd door wereldkampioen Italië met 1560 punten. Ook Argentinië, Frankrijk , Engeland en Duitsland staan nog boven Nederland.

Top tien FIFA ranglijst

#landpuntenaantal
1Brazilië1588
2Italië1560
3Argentinië1551
4Frankrijk1523
5Engeland1359
6Duitsland1350
7Nederland1305
8Portugal1258
9Nigeria1245
10Tsjechië1190

Aanhouding in Britse seriemoorden-zaak

Icoon MisdaadDe Britse politie heeft maandag een 37-jarige man aangehouden op verdenking van de moord op vijf prostituees in de Engelse havenplaats Ipswich. De mogelijke 'Suffolk strangler' werd gearresteerd in zijn woning in Trimley, vlakbij de havenplaats Felixtowe.

De moorden vonden plaats in slechts elf dagen tijd. De slachtoffers werden ontkleed gevonden, met niet meer dan hun sieraden op hun lichaam. Twee van de slachtoffers kwamen door wurging om het leven, van de andere vrouwen is nog altijd niet duidelijk hoe ze werden vermoord.

Ze vertoonden geen tekenen van een worsteling, waardoor de politie vermoedt dat ze eerst zijn verdoofd. Een van de vrouwen was zwanger.

Het onderzoek naar de seriemoorden is een van de grootste onderzoeken in de Britse geschiedenis. Ruim driehonderd rechercheurs werken aan de zaak. De Britse politie kreeg bijna 10.000 telefonische tips.


Met dank aan _BlOkKiE_ en AirRaid voor de submit.

'Reden Beverwijkse cafémoord drugsroof'

MisdaadEen belangrijke getuige in de uiterst brutale liquidatie van de 37-jarige Michel Schuurmans uit Velsen, is ondergedoken omdat de politie hem geen bescherming kon (of wilde) geven. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De getuige heeft zijn verhaal gedaan aan Telegraaf-journalist John van den Heuvel.

Schuurmans, vader van vier kinderen, werd woensdagnacht in een druk café in Beverwijk met vijf schoten door zijn hoofd geliquideerd terwijl hij zat te kaarten. Twee mannen met bivakmutsen liepen het volle café Scheiwijk binnen en riepen 'Michel, Michel, handen omhoog' waarop hij een salvo aan kogels door het hoofd kreeg gejaagd. Volgens misdaadverslaggever Van den Heuvel één van brutaalste liquidaties van de afgelopen jaren.

De getuige heeft aan de politie vertelt dat een criminele groep die moord heeft laten uitvoeren. Het zou gaan om een Nederlands-Marokkaanse drugsbende die door Schuurmans is beroofd van 40 kilo softdrugs. Het slachtoffer zou deze partij 6 maanden geleden hebben ontvreemd uit een woning in Alkmaar.

Sinds de verklaring bij de politie zijn de daders naar hem op zoek en worden zijn relaties bedreigd, stelt hij. Hij is, mede op advies van zijn advocaat, ondergedoken uit vrees zelf te worden geliquideerd. Het onderzoeksteam van de politie liet gisteren weten verbaasd te zijn dat de getuige contact heeft gezocht met De Telegraaf.

Ekström wint Race of Champions

In een deelnemersveld vol met grote sterren uit de autosportwereld heeft Matthias Ekström de Race of Champions op zijn naam geschreven. Hij versloeg in de finale de verdedigend kampioen Sebastièn Loeb.

In het Stade de France moest de 28-jarige Zweed het in de kwartfinales opnemen tegen Heikki Kovalainen, die de editie van 2004 op zijn naam wist te schrijven. Het volgende slachtoffer van Ekström was Sebatièn Bourdais, de drievoudig ChampCar kampioen. Bourdais vroeg teveel van zijn wagen in de halve finale, waardoor hij een muur raakte en een finaleplaats aan zijn neus voorbij zag gaan. Ekström had in de finale tegen Loeb genoeg aan twee races om het kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Wereldbekerwedstrijden Turijn gaan door

De wereldbekerwedstrijden schaatsen in Turijn, die op 3 en 4 februari op het programma staan, gaan toch door. Jan Dijkema, bestuurslid van de ISU, heeft dit vandaag gezegd.

Lange tijd stond de wedstrijd op losse schroeven, omdat de Italianen organisatorische problemen hadden. Voorafgaande aan de WB-wedstrijden vindt de Winter Universiade plaats in Turijn. Aanvankelijk waren de meeste vrijwilligers, die bij dat evenement gaan meehelpen, niet beschikbaar voor de WB-ontmoeting.

Maar nadat de internationale schaatsbond druk uitoefende, bleek het voor de organisatoren plotseling toch mogelijk met grotendeels dezelfde mensen ook de WB-wedstrijden te houden.

Ramirez gelooft in Hamilton

De voormalig coördinator van het team van McLaren Mercedes, Jo Ramirez, heeft gezegd dat Lewis Hamilton wel eens hoge ogen zou kunnen gaan gooien in 2007.

Sinds 2001 werkt de Mexicaan niet meer voor McLaren, maar hij heeft nog wel nauwe betrekkingen met het team. "Je zult zien dat Hamilton dé verrassing van het volgende seizoen wordt. Hij is intelligent en naast Alonso zal hij snel leren op de best mogelijke manier. Het feit dat hij tegen Alonso rijdt, zal goed voor hem zijn. Hij zal niet zoek gereden worden, McLaren bereidt hem op de best mogelijke manier voort," aldus Ramirez.

"Overal waar hij heeft geracet heeft hij gewonnen. Hij heeft geen zwak punt in zijn karakter. Ik zou bijna terug willen naar McLaren om met hem te kunnen werken."

'Drentse Suzanne kwam om bij ontvoering'

Icoon MisdaadDe 45-jarige man die vrijdag gearresteerd werd in verband met de dood van de 12-jarige Suzanne Wisman uit 2e Exloërmond, beweert dat hij en Suzanne het slachtoffer zijn van een ontvoering. Daarbij zou Suzanne (Susan) om het leven zijn gekomen.

De verdachte, Henk van D. uit Nieuw-Buinen, heeft tegen zijn advocaat gezegd dat hij zichzelf bij de politie heeft gemeld.

De politie houdt zelf alle opties open over de doodsoorzaak van het meisje. Suzanne kan zijn aangereden, maar het kan ook moord of doodslag zijn geweest. Want hoewel er geen aanwijzingen zijn dat Suzanne seksueel is misbruikt, sluit de politie moord of doodslag zeker niet uit. Van D. kan bijvoorbeeld zijn camper als moordwapen hebben gebruikt. Een aanwijzing daarvoor is het feit dat de fiets van Suzanne op de Dreef nabij Musselkanaal is gevonden, terwijl het slachtoffer zelf vele kilometers verderop aan de Valtherdijk in Valthermond is aangetroffen.

'Herrieschopper'
Het Dagblad van het Noorden meldt dat Henk van D. in zijn woonplaats bekend staat als 'de bonte hond'. Hij zorgde tot ergernis van zijn buren voor veel geluidsoverlast.

Een voormalige 24-jarige buurman van Van D. is hierover bijzonder duidelijk: ''Die Van D. is een echte herrieschopper. Wij wonen hier al 23 jaar. Dat ging altijd goed, totdat Van D. naast ons kwam wonen. Na tussenkomst van de politie is hij een half jaar geleden opgekrast. Hij heeft in het verleden mijn vader en moeder bedreigd. Ik ben ook vaak genoeg door hem geïntimideerd. Van D. is een type dat in het veld moet wonen; zonder buren. Wat hij voor zijn brood doet? Hij staat af en toe op de markt met een schoenenkraam en hij brengt kranten rond.''

Van D. woont volgens inwoners uit Nieuw-Buinen nog maar een paar maanden in zijn huidige woning. De man leefde er met een vrouw. Zij heeft een klein kind uit een eerder huwelijk. De verdachte heeft zelf een zoon en dochter.

Met dank aan voor de submit.

CD: Hi-Tek - Hi-Teknology 2: The Chip

Wat doet een groots producer als hij een eigen album maakt? Juist, zijn contacten bellen opdat hij de grootste namen uit de scène allen kan strikken voor één album. Dat is in ieder geval wat Hi-Tek lijkt te hebben gedaan voor Hi-Teknology 2. Nas, Common, Talib Kweli, The Game, Busta Rhymes, Jadakiss, Reakwon, Ghostface Killah en Q-tip, het is maar een greep uit de namen van alle artiesten die hun medewerking verleenden aan dit album. Als het resultaat in gelijke verhouding staat met de indrukwekkende line-up van deze plaat, dan heb ik een pareltje in mijn handen.


Meisje (12) speelt prima brandweer

Icoon BrandEen meisje (12) uit Goes heeft zaterdagavond met heldhaftig optreden voorkomen dat een brandje in haar huis tot een ramp leidde. Haar 6-jarige broertje kwam tegen 19.30 uur vertellen dat er brand was in zijn slaapkamer. De tiener sloot daarop direct alle andere slaapkamerdeuren en gooide een emmer water tegen de inmiddels al brandende deur van haar broertje.

Ondertussen riep ze haar moeder om hulp. Die stormde echter veel te haastig de trap op, struikelde en viel naar beneden, waarbij ze haar pols en stuitje flink bezeerde. De 12-jarige belde daarop snel 112. Toen de brandweer ter plekke kwam, had het meisje de brand al geblust.

In de slaapkamer van het broertje werd een aansteker aangetroffen. De moeder is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Man overlijdt in RAI na val van 10 meter

Icoon BinnenlandsEen 39-jarige man uit Hilversum is zondagavond om het leven gekomen bij afbouwwerkzaamheden in de Amsterdamse RAI. De man was bezig met een lichtinstallatie van de ijsshow Holiday on Ice. Hij viel vanaf ongeveer tien meter hoogte op het ijs.

Het ongeluk gebeurde rond 23.00. De laatste voorstelling van Holiday on Ice was een half uur eerder afgelopen. Bezoekers waren er niet meer, maar enkele collega's van de man zijn vermoedelijk getuige geweest van het ongeluk.

Hulpverleners hebben nog getracht om de man te reanimeren, maar dat was zonder succes. De Arbeidsinspectie gaat het ongeval onderzoeken.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Fiscus haalt geld terug bij amateurvoetbal

Icoon BinnenlandsDe Belastingdienst heeft het afgelopen jaar voor bijna een miljoen euro aan naheffingen opgelegd aan achttien voetbalclubs uit de hoofdklasse. Enkele clubs kregen ook een boete.

Bij twintig andere hoofdklasseverenigingen lopen nog onderzoeken van de fiscus. Dat zei een woordvoerder van de Belastingdienst maandag naar aanleiding van een artikel in het AD hierover.

Gemiddeld is per club 30.000 euro aan BTW ten onrechte niet afgedragen. Bij loonbelasting zijn de clubs voor gemiddeld 25.000 euro de fout ingegaan, aldus de woordvoerder. In een paar gevallen bleek sprake te zijn van opzet. Die clubs krijgen behalve een naheffing een boete.

Tot 2001
In totaal telt de hoofdklasse van het amateurvoetbal 84 clubs. Het is volgens de zegsman nog niet duidelijk wanneer de controles naar de rest van de clubs plaatsvinden.

De onderzoeken bij de clubs gingen terug tot 2001. Volgens de zegsman is gebleken dat in de meeste gevallen de clubs niet precies op de hoogte waren van de regels. ''We hebben de indruk dat er veel onwetendheid is.'' Op het vlak van de belastingregels moeten de verenigingen dan ook worden geprofessionaliseerd, meldde de zegsman.

De Belastingdienst besloot de hoofdklassers te controleren omdat ''ook daar grote geldstromen kunnen lopen'', aldus de woordvoerder. De clubs kunnen zich als ondernemer gedragen, onder meer door kaartverkoop, kantineverkoop, sponsoring en reclame. Het gaat om reguliere controles die de dienst ook bij andere ondernemers doet.

Trucjes in de remix in Homecourt

NBA Street wordt zoals te verwachten viel doorgezet op de next-gen consoles. Behalve betere en mooiere graphics sleutelt EA Sports BIG ook nog steeds aan de gameplay.

Kern van de gameplay in Street zijn altijd de trucs geweest waarmee je je tegenstander kon vernederen, passeren en die sprong van zes meter hoog maakt. Dit keer heeft EA de Trick Remixer bedacht. Hiermee kun je on the fly je eigen trucs samenstellen, combo's maken, en je tegenstanders tot op het bot vernederen.

Klinkt geinig, maar hoe ziet dat er dan uit, zul je je afvragen. Wel, onze collegae van IGN hebben een demonstratie op hun site staan, waarmee je direct kunt zien hoe soepel de animaties van de ene truc naar de andere overloopt.

De video bekijk je * hier *.

'Chinese' vuurwerkcampagne op internet

Een Chinese vuurwerkfabrikant gaat rond de jaarwisseling jongeren wijzen op de gevaren van vuurwerk. De fictieve vuurwerkmaker Li-Kung Lee is ingezet voor de jaarlijkse vuurwerkcampagne van de Stichting Consument en Veiligheid.

De campagne begint vandaag met de lancering van de website www.chinesefireworks.cn.

De stichting voert de campagne dit jaar in eerste instantie alleen via internet. Zij denkt jongeren beter te kunnen bereiken op internet dan via de televisie. De filmpjes worden gepromoot via jongerensites als sugababes.nl en superdudes.nl.

De Chinese vuurwerkfabrikant heeft ook een eigen profiel op het virtuele vriendennetwerk Hyves. De stichting hoopt dat jongeren de filmpjes massaal aan elkaar doorsturen, net zoals met andere ludieke clipjes op internet gebeurt.

Davis mag weer fietsen

De Australische wielerbond heeft de zaak tegen wielrenner Allan Davis geseponeerd op advies van de Australian Sports Anti-Doping Authority (ASADA). Davis zou betrokken zijn bij de Spaanse dopingaffaire Operación Puerto, maar volgens de Australische autoriteiten zijn er geen bewijzen daarvoor.

"Ik ben blij dat ik me weer met wielrennen bezig kan houden", aldus Davis. "Ik bedank iedereen die me de afgelopen periode heeft bijgestaan." Al eerder gingen Ivan Basso en Santiago Botero vrijuit, omdat er ook tegen hen geen bewijs was dat ze iets met de Spaanse dopingzaak te maken hadden.

Mensen ruiken beter dan gedacht

Mensen kunnen geursporen volgen en zijn waarschijnlijk in staat net zo goed te ruiken als sommige dieren. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Berkeley Universiteit in Californië.

De onderzoekers legden geursporen van tien meter lang aan in een nat grasveld. De 32 proefpersonen moesten onder meer proberen de geuren, onder meer van chocola, te volgen. Driekwart van hen kon, gemaskerd, met dikke handschoenen aan en oordopjes in, het spoor tot het eind toe herkennen.

Mensen bleken weliswaar een stuk langzamer dan honden, maar konden hun prestatie na enkele keren wel verbeteren, meldde maandag de BBC.

'GroenLinks te snel uit kabinetsvorming'

PolitiekGroenLinks had zich niet zo snel buiten de vorming van een nieuw kabinet moeten plaatsen. Dat zei Jos van der Lans, Eerste Kamerlid voor GroenLinks gisteren in het tv-programma Buitenhof.

Fractieleidster Femke Halsema had haar kaarten nog in de hand moeten houden en als troef een radicale breuk met het bestaande milieubeleid op tafel kunnen leggen. Van der Lans begrijpt dat zijn partij bescheidenheid past na het verlies van een zetel bij de recente verkiezingen ''maar het gaat om de inhoud, om wat je kunt bereiken.'' Hij vindt dat Nederland de laatste vier jaar stil staat met het milieubeleid.

Van der Lans denkt dat de formatie van CDA, PvdA met de ChristenUnie een gerede kans maakt, waardoor GroenLinks met lege handen staat. ''Dat is jammer, we hadden moeten gaan voor de inhoud.'' GroenLinks had volgens hem als enige partij een programma van duurzaamheid kunnen aanjagen.

Milieu
De ChristenUnie maakt zich weliswaar ook sterk voor het milieu maar Van der Lans vindt dat die post het beste in handen is van GroenLinks, zeker gezien de opkomende kwestie met kernenergie. Ook had GroenLinks een punt moeten maken van de Europese Unie. De ChristenUnie was tegen de Europese Grondwet.

De PvdA had na het afhaken van de SP een voorkeur voor een coalitie met GroenLinks maar heeft overleg met de ChristenUnie niet geblokkeerd.

Vandaag begint informateur Rein Jan Hoekstra de besprekingen met de leiders van het CDA, PvdA en de ChristenUnie.

Helft jongeren gaat over de schreef

Icoon BinnenlandsRuim de helft van de Nederlandse jongeren (55,7 procent) heeft het afgelopen jaar een delict gepleegd. Het gaat daarbij vooral om kleine vergrijpen zoals zwartrijden in het openbaar vervoer en slaan.

Jongeren in grote steden maken zich vaker schuldig aan een delict dan leeftijdsgenoten die in minder stedelijke gebieden wonen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie, waarover dagblad Trouw maandag berichtte. Het onderzoek is gedaan onder 1460 jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar. Zij mochten de vragenlijst zelf invullen.

WODC-directeur F. Leeuw constateert aan de hand van het onderzoek dat het redelijk goed gaat met de jongeren. Een groot deel van de jongeren pleegt immers geen delicten. En als ze wel over de schreef gaan, betreft het vaak een licht vergrijp, aldus de directeur.

Zwartrijden
Zwartrijden is al jaren op rij het meest gepleegde delict. Verder wordt vuurwerk afsteken buiten de toegestane periode veel genoemd in het nieuwe WODC-onderzoek. Wanneer deze twee overtredingen niet worden meegerekend, geeft twee vijfde van de jongeren aan in de afgelopen twaalf maanden over de schreef te zijn gegaan. In dat rijtje scoren slaan, stelen van school of werk en iemand uitschelden wegens zijn huidskleur hoog.

Van alle jongeren wordt bijna 30 procent tot de groep licht-delinquenten gerekend en een op de tien tot de zwaar-delinquenten. De overige jongeren begaan geen misstappen of uitsluitend kleine overtredingen.

Zambrotta maand aan de kant

Gianluca Zambrotta heeft in de verloren finale van de strijd om de wereldbeker voor clubteams tegen het Braziliaanse Internacional een spierblessure aan zijn dijbeen opgelopen.

De verwachting is dat het herstel een maand in beslag zal nemen. Door de blessure loopt hij waarschijnlijk de competitieduels met Atlético Madrid, Getafe en Espanyol mis. Daarnaast zal ook de bekerwedstrijd tegen Alaves waarschijnlijk te vroeg komen.

Ferguson: "Slechte dag voor ons"

Rond kwart over vier gistermiddag zag het er nog erg goed uit voor Manchester United: Chelsea keek bij Everton tegen een 2-1 achterstand aan, waardoor het er op leek dat Manchester later op de dag in de wedstrijd tegen West Ham United het gat met the Blues zou kunnen vergroten.


Maar het liep allemaal anders. Chelsea wist de achterstand in de slotfase om te buigen naar een 2-3 overwinning, terwijl United met 1-0 ten onder ging bij West Ham. De ploeg van manager Alex Ferguson zag Chelsea hierdoor tot op twee punten naderen. "Dit is duidelijk geen beste dag voor ons", aldus Ferguson. "Chelsea heeft wat geluk gehad en wij hebben het laten liggen. We speelden best goed tegen West Ham, maar we maakten geen doelpunt. Zoiets kan gebeurden, zeker als je tegenstander in zo'n geval net een nieuwe manager heeft. Er komt dan immers toch altijd iets los bij zo'n team. Dat is precies wat er gebeurde bij West Ham, iedereen begon er in te geloven.

"Ik hoef niet te zeggen dat we slechte zaken gedaan hebben in de strijd om de titel, dat spreekt voor zich. Maar goed, het is pas december. Deze maand zal de titelstrijd echt nog niet beslist worden. We hebben nog altijd twee punten voorsprong en deze ploeg heeft laten zien dat het voldoende kwaliteit heeft," aldus de Schot.

Schansspringer Jakobsen wint in Engelberg

De wereldbekerwedstrijd schansspringen in het Zwitserse Engelberg is gewonnen door de Noor Anders Jacobsen. Jacobsen sprong naar respectievelijk 138 en 137.5 meter. Het was de eerste WB-overwinning voor Jacobsen in zijn carrière.

Simon Ammann sprong naar de tweede plaats met afstanden van 130 en 138 meter. De Oostenrijker Gregor Schlierenzauer, die zaterdag won, eindigde als derde met sprongen van 131.5 en 134.5 meter.

DVD: When a stranger callsDe scheidslijn tussen horror en thriller kan erg dun zijn. Films als Scream of I'll always know what you did last summer bevatten dan wel een aantal angstaanjagende momenten, maar een echte horror zijn ze niet te noemen. Een echte thriller kan ook angstaanjagend zijn, maar hoeft niet noodzakelijk gruwelijke details te bevatten. When a strangers calls lijkt in eerste instantie een horror, wanneer we zien hoe een detective bij een moord wordt geroepen en vervolgens over zijn nek gaat na het aanschouwen van de resten van het slachtoffer. Toch spreekt de hoes van een spannende thriller. Een thriller die de bioscoop nooit heeft gehaald welteverstaan. De moeite waard of de zoveelste variant op Scream?

Uitslagen Frankrijk speelronde 18

In de Franse competitie was Lyon gisteravond te sterk voor Lens, terwijl Saint-Etienne naar de derde plaats steeg, dankzij een overwinning op Valenciennes.

Olympique Lyon walste zondag op bezoek bij RC Lens met 0-4 over de nummer twee in de Franse competitie heen en breidde zijn voorsprong uit tot zeventien punten. Juninho Pernambucano scoorde twee maal, de andere twee treffers werden gescoord door Florent Malouda en Cris.

Saint-Etienne is naar de derde plaats in de Franse competitie gestegen. De ploeg van trainer Ivan Hasek won zaterdag met 3-0 van Valenciennes via treffers van Ilan, Pascal Feindouno en Christophe Landrin. Lille OSC zakte naar de vierde plaats dankzij een 2-0 nederlaag bij Sedan. Grégory Pujol en Nicolas Marin tekenden voor de doelpunten.

Uitslagen achttiende speeldag:

ThuisUit:Eindstand
RennesTroyes1-1
Saint-EtienneValenciennes3-0
NancyOl. Marseille2-0
SedanLille2-0
Le MansToulouse2-0
NantesBordeaux0-0
AS MonacoSochaux3-0
AJ AuxerreLorient2-1
RC LensOl. Lyon0-4
PSGOl. Nice0-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon184939 - 11
2RC Lens183226 - 19
3St. Etienne183130 - 21
4Lille183026 - 18
5Sochaux183021 - 19
6As Nancy182916 - 13
7Olympique Marseille182723 - 18
8Girondis Bordeaux182620 - 22
9Le Mans182421 - 21
10Stade Rennes182416 - 16
11Toulouse172420 - 21
12FC Lorient182319 – 22
13AJ Auxerre182219 - 23
14AS Monaco181923 - 21
15PSG171817 - 23
16Valenciennes181814 - 27
17Olympique Nice181614 - 19
18Troyes181619 - 27
19FC Nantes181412 - 23
20Sedan181321 – 32

Programma volgende week:

DatumThuisUit
23/12LilleAJ Auxerre
23/12Ol. MarseilleSaint-Etienne
23/12ToulouseNantes
23/12ValenciennesSedan
23/12Ol. NiceRC Lens
23/12LorientRennes
23/12TroyesPSG
23/12SochauxNancy
23/12Ol. LyonAS Monaco
23/12BordeauxLe Mans

Van Aggele 'koning van Drachten'

Robin van Aggele mag zich met recht de koning van de NK kortebaan in Drachten noemen. De oogst van de Hilversummer bedroeg afgelopen weekend zes titels en één Nederlands record.

Op de slotdag won Van Aggele in 48,23 de 100 meter vrije slag en in 27,34 de 50 m schoolslag, na in de series met 27,23 Ron Dekkers nationale toptijd van 27,40 uit 1994 te hebben verbeterd. Eerder was Van Aggele ook al de beste op de 100 en 200 meter schoolslag en de 200 en 400 meter wisselslag.

Jolijn van Valkengoed werd bij de vrouwen van haar derde titel afgehouden. Op de 100 meter vrije slag verwees Saskia de Jonge in 55,30 de winnares van de 100 meter vlinder en de 200 meter wissel naar het zilver.

Person of the year

Time magazine maakt het zichzelf heel erg makkelijk dit jaar. In plaats van daadwerkelijk een enkel invloedrijk persoon aan te wijzen als persoon van het jaar. Ze wijzen de internetcommunity in zijn algemeenheid aan als persoon van het jaar.

Als je zoiets in eerste instantie hoort dan denk je dat Time goedkoop wil scoren en wil slijmen bij de "nieuwe media" en hun publiek. Echter lijkt het er zowaar op dat ze ook daadwerkelijk wel eens op het internet zijn geweest tijdens het onderzoek naar de winnaar.

quote:
Sure, it's a mistake to romanticize all this any more than is strictly necessary. Web 2.0 harnesses the stupidity of crowds as well as its wisdom. Some of the comments on YouTube make you weep for the future of humanity just for the spelling alone, never mind the obscenity and the naked hatred.

Mag ik er even langs

Mag ik je voorstellen aan iemand die de Engelse wet kennende een tijdje achter een paar mooie dikke tralies gaat doorbrengen.

Want de bestuurder van deze auto heeft schijnbaar haast en laat zich in eerste instantie door niemand ophouden, niet door de tegenligger, niet door de tunnel en niet door de Bobby's die op de ramen liggen te slaan met hun knuppels.

Maar uiteindelijk kan hij zijn lot niet meer ontlopen en gebeurt het onvermijdelijke, namelijk: een arrestatie

Met dank aan een onbekende voor de submit.

Onder hypnose

De meeste hypnose shows zijn mischien wel grappig maar ze missen iets, het is mischien wel leuk als mensen zich gedragen als een hond en blaffend over het podium lopen, maar je blijft als toeschouwer altijd met de gedachte achter dat kan grappiger.

En wat blijkt, dat kan ook, getuige het werk van Sailesh, zeg maar de Amerikaanse tegenhanger van onze Rasti Rostelli.

Op het internet zijn veel filmpjes van Sailesh te vinden, maar de leukste zijn toch wel, stoelneuken en orgasme op bestelling

Het laatste filmpje is een beetje NSFW door de geluiden die de dame maakt

Met dank aan Tware voor de submit.

Uitslagen Spanje speelronde 15

Vanwege het ontbreken van FC Barcelona, dat vanochtend de finale moest spelen voor de wereldbeker voor clubs, werden er dit weekend maar negen wedstrijden gespeeld voor de Spaanse Primera División.

De subtopper tussen Real Zaragoza en Valencia stond zaterdagavond op het programma. De thuisploeg doet het goed dit seizoen, terwijl de bezoekers de draad weer proberen op te pakken na een slechte periode. In de eerste helft gebeurde er heel lang vrij weinig. Tot vier minuten voor rust, toen Miguel Angulo met een prachtig schot de bal van een dikke 25 meter achter doelman César Sánchez wist te knallen. In de tweede helft kon het veel betere Zaragoza het net niet vinden, ook niet toen spitsen Diego Milito en invaller Ewerthon de kansen kregen. Valencia wint onverdiend drie belangrijke punten.

Zondagavond kon Sevilla de koppositie van FC Barcelona overnemen, als het uit bij promovendus Recreativo de Huelva de punten zou pakken. Al snel kregen de bezoekers een penalty, toen Beto Puerta naar de grond werkte. Spits Luís Fabiano faalde niet vanaf elf meter. Een kleine tien minuten later was het echter alweer gelijk. Aito Tornavaca bracht de bal naar Jesús Vázquez, die bij de tweede paal geen fout maakte. Dat de verdediging van Recre nerveus was, bleek voor rust nog; opnieuw werd er een strafschop weggegeven. Frederic Kanouté mocht deze nemen, en ook hij maakte het feilloos af. In de tweede helft maakte Jesús Navas aan alle onzekerheid een eind. Het feit dat Aitor Ocio nog een rode kaart kreeg bracht Sevilla ook niet in verlegenheid: 1-3.

Real Madrid reisde af naar Barcelona. Niet voor de Clásico, maar voor de uitwedstrijd tegen Espanyol. De thuisploeg, die het goed doet de laatste tijd, domineerde de openingsfase. Na een kwartier spelen wist Real echter de overhand te nemen, en dat resulteerde even later in een grote kans voor Ruud van Nistelrooij. De Nederlander werd echter een doelpoging ontnomen door een goeie tackle van Torrejon. Even in de tweede helft kwam er dan toch de openingstreffer. Een goeie bal van Guti belandde in de voeten van Van the Man, en uit de draai rondde deze fraai af. Enkele minuten later kreeg Fabio Cannavaro zijn tweede gele kaart voor vermeend hands, terwijl daar geen sprake van was. De man-meer-situatie deed Espanyol goed, en dus kwam er een spervuur van kansen op het doel van Casillas. De Koninklijke hield echter de boel potdicht en kon de 0-1 uitverdedigen.

Uitslagen:

0
DatumThuisUitUitslag
16/12Real MallorcaReal Racing1-2
16/12Deportivo la CoruñaAthletic Club0-2
16/12Real ZaragozaValencia0-1
17/12VillarrealOsasuna1-4
17/12LevanteCelta de Vigo1-1
17/12Real SociedadGimnàstic3-2
17/12Recreativo HuelvaSevilla1-3
17/12EspanyolReal Madrid0-1
17/12Atlético MadridGetafe1-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Sevilla153431-15
2.Barcelona143333-11
3.Real Madrid153226-11
4.Atlético Madrid152720-11
5.Real Zaragoza152628-18
6.Valencia152420-14
7.Getafe152211-10
8.Recreativo Huelva152223-14
9.Villarreal152216-21
10. Osasuna152019-19
11.Celta de Vigo152020-21
12.Espanyol151914-16
13.Real Racing151814-19
14.Real Mallorca151712-19
15.Deportivo la Coruña151711-19
16.Levante151513-21
17.Athletic Club151418-26
18.Real Betis141014-19
19.Real Sociedad15910-22
20.Gimnàstic15815-32

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Frederic KanoutéSevilla12
2.RonaldinhoBarcelona11
=.Diego MilitoReal Zaragoza11
4.Ruud van NistelrooijReal Madrid9
5.Fernando BaianoCelta de Vigo8

Programma:

DatumThuisUitTijd
19/12ValenciaReal Mallorca21.00
19/12Athletic ClubReal Zaragoza21.00
20/12GimnàsticReal Betis20.00
20/12Celta de VigoReal Sociedad20.00
20/12OsasunaLevante20.00
20/12Real RacingVillarreal20.00
20/12GetafeEspanyol20.00
20/12SevillaDeportivo la Coruña21.00
20/12Real MadridRecreativo de Huelva22.00
21/12BarcelonaAtlético Madrid22.00

150 developers hard aan het werk aan GTA IV

Het blijkt wederom dat de mensen bij Rockstar North en Take 2 erg goed zijn in het geheim houden van informatie over hun nieuwste games. Over de nieuwste iteratie in de Grand Theft Auto serie, Grand Theft Auto IV, weten we eigenlijk nog helemaal niks buiten de releasedatum. Setting, personages, wapens, soundtrack en zelfs de naam zijn allemaal nog niet bekend gemaakt. Toch is er vandaag een klein beetje nieuws te melden over het eerste next-gen deel van één van de grootste franchises van de afgelopen generatie.

Aan Grand Theft Auto IV zouden momenteel namelijk zo'n 150 mensen bij Rockstar North aan het werk zijn. Dit kleine feitje werd bekend gemaakt door Janco Partners analist Mike Hickey, een financiële consultant voor Take Two Interactive, de eigenaar van Rockstar. Volgens Hickey is Rockstar tevens in staat om van Grand Theft Auto IV een ervaring te maken die op elk vlak superieur is aan de geboden ervaring van de delen op de vorige generatie consoles.

Op Planet Grand Theft Auto maakte men ook nog een kleine vergelijking met Grand Theft Auto: Vice City dat in 2002 verscheen op de PS2. Aan deze game zouden, afgezien van stem- en motion capture-acteurs, zo'n 130 mensen hebben meegewerkt.

Grand Theft Auto IV verschijnt op 19 oktober 2007 voor Xbox 360 en PlayStation 3.Met dank aan Nebo voor de submit

Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.