Ferguson: "Slechte dag voor ons"

Olga (Nuongirl)
Rond kwart over vier gistermiddag zag het er nog erg goed uit voor Manchester United: Chelsea keek bij Everton tegen een 2-1 achterstand aan, waardoor het er op leek dat Manchester later op de dag in de wedstrijd tegen West Ham United het gat met the Blues zou kunnen vergroten.


Maar het liep allemaal anders. Chelsea wist de achterstand in de slotfase om te buigen naar een 2-3 overwinning, terwijl United met 1-0 ten onder ging bij West Ham. De ploeg van manager Alex Ferguson zag Chelsea hierdoor tot op twee punten naderen. "Dit is duidelijk geen beste dag voor ons", aldus Ferguson. "Chelsea heeft wat geluk gehad en wij hebben het laten liggen. We speelden best goed tegen West Ham, maar we maakten geen doelpunt. Zoiets kan gebeurden, zeker als je tegenstander in zo'n geval net een nieuwe manager heeft. Er komt dan immers toch altijd iets los bij zo'n team. Dat is precies wat er gebeurde bij West Ham, iedereen begon er in te geloven.

"Ik hoef niet te zeggen dat we slechte zaken gedaan hebben in de strijd om de titel, dat spreekt voor zich. Maar goed, het is pas december. Deze maand zal de titelstrijd echt nog niet beslist worden. We hebben nog altijd twee punten voorsprong en deze ploeg heeft laten zien dat het voldoende kwaliteit heeft," aldus de Schot.