'Reden Beverwijkse cafémoord drugsroof'

MisdaadEen belangrijke getuige in de uiterst brutale liquidatie van de 37-jarige Michel Schuurmans uit Velsen, is ondergedoken omdat de politie hem geen bescherming kon (of wilde) geven. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De getuige heeft zijn verhaal gedaan aan Telegraaf-journalist John van den Heuvel.

Schuurmans, vader van vier kinderen, werd woensdagnacht in een druk café in Beverwijk met vijf schoten door zijn hoofd geliquideerd terwijl hij zat te kaarten. Twee mannen met bivakmutsen liepen het volle café Scheiwijk binnen en riepen 'Michel, Michel, handen omhoog' waarop hij een salvo aan kogels door het hoofd kreeg gejaagd. Volgens misdaadverslaggever Van den Heuvel één van brutaalste liquidaties van de afgelopen jaren.

De getuige heeft aan de politie vertelt dat een criminele groep die moord heeft laten uitvoeren. Het zou gaan om een Nederlands-Marokkaanse drugsbende die door Schuurmans is beroofd van 40 kilo softdrugs. Het slachtoffer zou deze partij 6 maanden geleden hebben ontvreemd uit een woning in Alkmaar.

Sinds de verklaring bij de politie zijn de daders naar hem op zoek en worden zijn relaties bedreigd, stelt hij. Hij is, mede op advies van zijn advocaat, ondergedoken uit vrees zelf te worden geliquideerd. Het onderzoeksteam van de politie liet gisteren weten verbaasd te zijn dat de getuige contact heeft gezocht met De Telegraaf.