Haagse 'in de gang pony' mag blijven

Icoon OpmerkelijkDe 'daar staat een paard in de gang' pony die in oktober via de voordeur in een achtertuin van een woning aan de Zorgvlietstraat in Den Haag werd gestald, mag daar van de rechter blijven. Woningbouwvereniging Vestia dat in een kort geding had geŰist dat de pony onmiddellijk zou worden weggehaald, heeft dat geding vanochtend op alle fronten verloren.

De rechter veegde alle bezwaren die Vestia indiende, van tafel. De woningbouwvereniging zei klachten van buren te hebben ontvangen over stankoverlast en het welzijn van pony Pablo. De vereniging kon echter geen schriftelijke bewijzen van klachten overleggen.

Vader Azam Khurshid kocht de pony indertijd via internet voor 100 euro voor zijn nu 10-jarige zoon Yusaf en zette hem in de achtertuin van hun woning. De familie Khurshid overhandigde de rechter foto's van buurtbewoners met de pony die juist het tegendeel van onvrede over het dier bewijzen. De stankoverlast waar Vestia over klaagde, blijkt afkomstig van de huisvuilcontainers. Verder kon Yusaf een rapport van de Dierenbescherming overleggen waarin staat dat het welzijn van Pablo bij controle voldoende was.

Met dank aan Bibikuif22 en junkiesietze voor de submit.