Nieuwe Mercenaries 2 screenshots en gameplaydetails

Mercenaries was een free-roaming sandbox game in de stijl van GTA, maar met meer de nadruk op "alles moet stuk" dan een daadwerkelijk verhaal.
Aangezien het eerste deel aansloeg bij het publiek, kon het niet anders dan dat er een tweede deel zou komen. Deze zal op de PS3 verschijnen, en inmiddels zijn er wat meer details omtrent de game vrij gekomen. Zo zul je beschikking hebben over een MOAB. De officiële betekenis van deze afkorting is "Massive Ordnance Air Blast", maar binnen het Amerikaanse leger wordt deze de "Mother Of All Bombs" genoemd. Die naam heeft hij niet voor niets gekregen, aangezien het het zwaarste niet-nucleaire explosief van de Amerikaanse strijdkrachten is.

Je zult in dit deel ook mensen moeten redden, hiervoor krijg je gevechtshelikopters en APCs tot je beschikking. Een nieuwe toevoeging is brandstof. Voordat je bijvoorbeeld een airstrike kunt inroepen, moet je voldoende brandstof verzameld hebben.
Daarnaast zijn er piraten toegevoegd aan de game. Welke rol zij gaan vervullen binnen de game is niet duidelijk.

Mercs 2 zal nog meer dan het eerste deel physicsbased gameplay kennen, en vooral het spelen met vuur zal een belangrijk onderdeel vormen. Bovendien kent Mercenaries geen mist om de draw-distance te beperken. Volgens de makers kun je tot aan de horizon kijken, zonder onnatuurlijke mist te zien. Tenzij je natuurlijk zelf het één ander aan het verbranden bent, dan wordt de viewing distance erg beperkt.