'Drentse Suzanne kwam om bij ontvoering'

Icoon MisdaadDe 45-jarige man die vrijdag gearresteerd werd in verband met de dood van de 12-jarige Suzanne Wisman uit 2e ExloŽrmond, beweert dat hij en Suzanne het slachtoffer zijn van een ontvoering. Daarbij zou Suzanne (Susan) om het leven zijn gekomen.

De verdachte, Henk van D. uit Nieuw-Buinen, heeft tegen zijn advocaat gezegd dat hij zichzelf bij de politie heeft gemeld.

De politie houdt zelf alle opties open over de doodsoorzaak van het meisje. Suzanne kan zijn aangereden, maar het kan ook moord of doodslag zijn geweest. Want hoewel er geen aanwijzingen zijn dat Suzanne seksueel is misbruikt, sluit de politie moord of doodslag zeker niet uit. Van D. kan bijvoorbeeld zijn camper als moordwapen hebben gebruikt. Een aanwijzing daarvoor is het feit dat de fiets van Suzanne op de Dreef nabij Musselkanaal is gevonden, terwijl het slachtoffer zelf vele kilometers verderop aan de Valtherdijk in Valthermond is aangetroffen.

'Herrieschopper'
Het Dagblad van het Noorden meldt dat Henk van D. in zijn woonplaats bekend staat als 'de bonte hond'. Hij zorgde tot ergernis van zijn buren voor veel geluidsoverlast.

Een voormalige 24-jarige buurman van Van D. is hierover bijzonder duidelijk: ''Die Van D. is een echte herrieschopper. Wij wonen hier al 23 jaar. Dat ging altijd goed, totdat Van D. naast ons kwam wonen. Na tussenkomst van de politie is hij een half jaar geleden opgekrast. Hij heeft in het verleden mijn vader en moeder bedreigd. Ik ben ook vaak genoeg door hem geÔntimideerd. Van D. is een type dat in het veld moet wonen; zonder buren. Wat hij voor zijn brood doet? Hij staat af en toe op de markt met een schoenenkraam en hij brengt kranten rond.''

Van D. woont volgens inwoners uit Nieuw-Buinen nog maar een paar maanden in zijn huidige woning. De man leefde er met een vrouw. Zij heeft een klein kind uit een eerder huwelijk. De verdachte heeft zelf een zoon en dochter.

Met dank aan voor de submit.