Van Basten reageert op kritiek

Sjors (Sj0rSz)
Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands Elftal, heeft maandag hard uitgehaald naar Louis van Gaal. Dit deed de oefenmeester op de eindejaarsbijeenkomst van de vaderlandse voetbalpers. De trainer van AZ suggereerde in de laatste episode van Sportweek dat zijn collega 'geen goede bondscoach' is.

Dit was overigens niet het enige punt waar Van Gaal kritiek op uitte. De trainer zou namelijk ook twijfelen over de selectie- en trainingsmethodes die Van Basten toepast. "Ik heb de kritiek van Van Gaal één, twee en ook wel drie keer aangehoord", was de reactie van Van Basten. "Op een gegeven moment vind ik het tijd om een keer te reageren. Dan is het genoeg. Hij heeft kritiek op mij maar had dat ook op Rijkaard en Advocaat."

Dit was niet het enige wat Van Basten kwijt wilde. De oefenmeester deed er namelijk nog een schepje bovenop: "Ik wil er wel eens op wijzen dat hij misschien wel de slechtste bondscoach van de laatste twintig jaar is. Wij hebben in ieder geval wel het WK gehaald. Dat kan hij niet zeggen. Het is een beetje brutaal dat hij nu zoveel kritiek heeft. Een beetje zelfreflectie lijkt mij op zijn plaats.