150 developers hard aan het werk aan GTA IV

Bernd (Retuobak)
Het blijkt wederom dat de mensen bij Rockstar North en Take 2 erg goed zijn in het geheim houden van informatie over hun nieuwste games. Over de nieuwste iteratie in de Grand Theft Auto serie, Grand Theft Auto IV, weten we eigenlijk nog helemaal niks buiten de releasedatum. Setting, personages, wapens, soundtrack en zelfs de naam zijn allemaal nog niet bekend gemaakt. Toch is er vandaag een klein beetje nieuws te melden over het eerste next-gen deel van één van de grootste franchises van de afgelopen generatie.

Aan Grand Theft Auto IV zouden momenteel namelijk zo'n 150 mensen bij Rockstar North aan het werk zijn. Dit kleine feitje werd bekend gemaakt door Janco Partners analist Mike Hickey, een financiële consultant voor Take Two Interactive, de eigenaar van Rockstar. Volgens Hickey is Rockstar tevens in staat om van Grand Theft Auto IV een ervaring te maken die op elk vlak superieur is aan de geboden ervaring van de delen op de vorige generatie consoles.

Op Planet Grand Theft Auto maakte men ook nog een kleine vergelijking met Grand Theft Auto: Vice City dat in 2002 verscheen op de PS2. Aan deze game zouden, afgezien van stem- en motion capture-acteurs, zo'n 130 mensen hebben meegewerkt.

Grand Theft Auto IV verschijnt op 19 oktober 2007 voor Xbox 360 en PlayStation 3.



Met dank aan Nebo voor de submit