FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 1 december 2006

Wijzigingen in de FP-crew (november)

Icoon Sitenews - FrontpageZoals jullie van ons gewend zijn, geven we de eerste dag van iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Hierbij de veranderingen van november:

We kenden een rustige maand wat betreft crewwisselingen. FP-moderator XAnthype en reviewster Randa_v verlieten ons; dank voor de werkzaamheden! Ons team werd versterkt door nieuwsposters DeJello en moniek2006 en columnist Tuvokki. Welkom allen!

BREIN: Vrijwel alle sites opgerold

Icoon Piracy Antipiraterijstichting BREIN stelt dat het Nederlandse downloadcircuit vrijwel opgerold is. Deze week heeft BREIN opnieuw vier grote sites gesloten en een zogenoemde topsite opgerold.

De Nederlandse piraterijwereld zou een grote slag zijn toegebracht. "Er is nog wat kleiner gruis te vegen, maar alle grotere Nederlandstalige sites zijn nu gestaakt", aldus BREIN-directeur Tim Kuik. Deze week zijn de vier grote torrentsites expoto.org, dreamplace.org, avalon-torrents.com en mystery-torrents.nl neergehaald na een sommatie van BREIN. Op deze sites werd veel auteursrechtelijk materiaal aangeboden door middel van links naar torrentbestanden.

BREIN eist van sitehouders dat zij hun 'illegale' activiteiten staken en zichzelf aan BREIN bekend maken om een onthoudingsverklaring te ondertekenen en een regeling met hen te treffen om schade te vergoeden. De hoogste schade die een site heeft moeten betalen is 110.000 euro. Als de site niet reageert neemt BREIN contact op met de service provider om adresgegevens te bemachtigen. De service provider is niet verplicht om deze gegevens af te geven. Ook is het wettelijk niet duidelijk in hoeverre torrentsites illegaal zijn.

In totaal zegt BREIN het afgelopen jaar meer dan honderd sites te hebben gesloten, die in totaal zo'n anderhalf miljoen gebruikers hadden.

8. Sjaak Hekkebraak, de verrader?


In het vorige deel is het piraat Hein Hoerenzoon Pietersz -zoon van Katrijntje Tippel en nog iemand- gelukt om twaalf zeeschuimers te ronselen voor zijn reis naar het schateiland Nieu Flevolandt. Zal het hem dan toch lukken om de schat met de zeven schatkaarten te vinden?
Plaats: Amsterdam. Tijd: 23:59 uur, ergens in april, begin 17e eeuw.
Hein is met zijn twaalf varensgezellen onderweg naar zijn schip, dat aan de Peperwerf ligt in het oosten van de stad. Vanaf daar wordt de volgende ochtend eindelijk van wal gestoken, koersend naar Nieu Flevolandt! Doch onderweg, bij hoerhuis 'Huyze Syfilus' aan de Oudezijds Voorburgwal, vindt een mysterieus voorval plaats. Een ogenschijnlijk onbelangrijk voorval, dat de geschiedenis van Hein Pietersz, en ook die van de Republiek der Zeven Provincien, nog erg noodlottig zou gaan worden.

De galm van de laatste, twaalfde klokslag van de Oude Kerk was langzaam vervlogen in de nacht. Hein stond aan de grond genageld.
Was dat warempel niet die malle, zwarte 50-Floryn achter dat middelste raam op de eerste verdieping? Aan de overkant zag hij de uitkijkneger 50-Floryn achter het middelste raam op de eerste verdieping van 'Huyze Syfilus'. Hein tuurde nog eens goed. Ja hoor! Bij Truitje de luizige snuifhoer! Een truitje had Truitje echter niet meer aan. De katoenplukker wist zich wel raad met haar. "Net nu ze drachtig is", mopperde Hein. "Als ze zwanger van hem raakt krijgt mijn bastaardzoon een halfbloedje als halfbroer. Hoe moeten we hem noemen? Dubbeltje of Geenstuyver? Een kwartje zal hij in ieder geval nooit worden."

Hein draaide zich om, en liep naar de mannen die een eindje verderop aan het einde van de steeg stonden te wachten. "50-Floryn zal zijn weg naar mijn schip wel weten te vinden. Hij wel!". Hein liep de Korte Niezelsteeg uit, waar de andere tien manschappen hem opwachtten. De kleine dikkerd naast hem, Sjaak Hekkebraak, liep bibberend achter hem aan.
Hein dacht na. "Waarom bibberde die kleine nu ook alweer? Ik kan er niet meer bij!"
Hij hoorde verderop weer een kerkklok middernacht slaan. "Niks gek! Het is hier natuurlijk een minuut vroeger, en de wijzers van de klokken nabij Rapenburg gaan tegen de klok in."
De twaalf slagen van de klok herinnerde hem aan de twaalf galgebrokken die met hem de reis naar Nieuw Flevolandt zouden gaan maken.
Elke klokslag klonk als een tegenslag.

De maan was voor even tussen de wolken tevoorschijn gekomen, en verlichtte met een akelig schijnsel de tien schobbejakken aan het einde van de steeg. Zij die hem zouden vergezellen op zijn schip 'd'Enter ende Lete'. Hein duwde ze vooruit, en nam zelf wat afstand. "Koers maar naar de Montelbaanstoren!", riep hij nog, terwijl hij verder nadacht. "EEN van hen, Sjaak Hekkebraak, wordt in de gracht gekieperd. EEN ander, 50-Floryn, kan hem niet geduwd hebben, want die zat al binnen in dat hoerhuis voordat het gebeurde. Waarom werd Hekkebraak zo plots gered uit het water, door twee nachtwakers van de stad Amsterdam? Was hij opgescheept met elf vrienden en EEN verrader, of met elf verraders en slechts EEN vriend: Sjaak Hekkebraak? Hein keek voor zich, waar zijn ruwe varensgezellen dronken aan het zingen waren. Sjaak Hekkebraak drentelde er wat achteraan. De kleine dikkerd had hem ooit verraden voor zeven suikerkoeken. "Zou hij me ook verraden voor zeven schatkaarten?
Het wordt hoe dan ook een reis met vele gevaren", mompelde Hein voor zich uit, "En een reis met vele idioten!", zuchtte hij even later.

Via de Stormsteeg was het dronken gezelschap langzaam in de buurt van Heins schip 'd'Enter ende Lete' gekomen. De mannen waren onderweg vervelend en zat, maar Hein kon erg kwaad niet worden.
Hij kreeg er zelfs een steeds beter gevoel bij. Met deugdelijk en braaf volk was geen land te bezeilen. Hij had de twaalf schelmen eerder die avond vergeleken met het braaksel der Republiek. Maar..", dacht Hein, "Beter braaksel dan slaven van Jan Compagnie".

Om de sfeer erin te houden hief Hein een lied aan, dat ie nog kende van een eerdere reis, zijn enige, zijn eerste.
"In Hellevoetsluis daar staat een huis.."
Hij pauzeerde even, maar zijn mannen bleken het lied te kennen. Ze lalden de melodie aanvankelijk nog wat aarzelend mee. Hein herhaalde de eerste zin, nu luider: "In Hellevoetsluis daar staat een huis.."
"Een huis gevuld met HOEREN!" werd er mee gezongen. En verder:
"Er is een schip met lullen vergaan,
moet je die hoeren zien LOEREN!

Stamp je ballen tot andijvie
Stamp je ballen tot andijvie
Stamp je ballen tot andijvie
want er is geen spleet zo heet, als m'n reet!"

De mannen hadden duidelijk schik. Niet wetend welke noodlottige avonturen ze allemaal te wachten stonden, zongen ze vrolijk vol jolijt verder:

"'k Heb jeuk aan m'n zak
'k Heb jeuk aan m'n zak
'k heb jeuk aan m'n tierelantijnen
Wij hebben grote, en jullie hebben kleine!"

Plots werd het stil. Hein en zijn manschappen stonden oog in oog,
..oog in oog met het schip dat hen naar het schateiland zou gaan brengen.

wordt vervolgd

'Kabinet weigert generaal pardon'

Icoon Politiek Het kabinet zal geen generaal pardon uitvoeren en asielzoekers blijven terugsturen naar het land van herkomst. Het kabinet gaat daarmee lijnrecht in tegen de wens van de Tweede Kamer, maar heeft formeel het recht om dat te doen. Dat hebben bronnen uit Den Haag gemeld in RTL Nieuws.

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie wil officieel nog niets kwijt en heeft alleen gezegd dat ze een brief aan de Kamer zal sturen met haar reactie. De Kamer nam een motie aan om asielzoekers niet langer terug te sturen met 75 leden voor en 74 tegen. Verdonk weigert dit uit te voeren omdat het kabinet demissionair is en daarom geen nieuw beleid mag maken.

De Tweede Kamer heeft nog niet besloten of er een derde motie van wantrouwen ingediend wordt tegen Verdonk, omdat er nog geen officieel besluit is van de regering. Het enige wat de Kamer kan doen om Verdonk te forceren tot het uitvoeren van de motie, is door te dreigen met een motie van wantrouwen. 51 procent van de Nederlandse bevolking heeft in een peiling van Maurice de Hond laten weten niet zo'n motie van wantrouwen te willen.

Uitslagen Jupiler League Speelronde 19

De Jupiler League stond vanavond in het kader van de negentiende speelronde, welke uit tien wedstrijden bestond. Hieronder vind je alle uitslagen en de actuele stand.

Alle uitslagen:

ThuisUitEindstand
MVVDe Graafschap1-3
FC Den BoschFC Volendam3-0
FC OmniworldCambuur Leeuwarden2-2
Stormvogels TelstarRBC Roosendaal2-4
FC DordrechtGo Ahead Eagles1-2
AGOVVFC Eindhoven2-0
BV VeendamFortuna Sittard1-1
VVV-VenloFC Emmen1-0
FC ZwolleHaarlem2-0
Helmond SportTOP Oss0-2

De stand:

#ClubGespeeldWGVPDoelsaldo
1RBC Roosendaal +1913514446-18
2De Graafschap +1912343939-22
3VVV Venlo1911443734-23
4FC Den Bosch +1910453430-24
5Stormvogels/Telstar1910273239-31
6FC Dordrecht199463131-21
7BV Veendam1961122933-21
8FC Volendam197842930-22
9Go Ahead Eagles198562928-23
10FC Emmen197662736-27
11HFC Haarlem196852627-25
12AGOVV Apeldoorn196492228-34
13TOP Oss1963102128-42
14FC Zwolle195592024-24
15MVV195592024-29
16FC Omniworld195592027-38
17Cambuur Leeuwarden1954101921-34
18Fortuna Sittard1944111615-34
19FC Eindhoven1935111423-40
20Helmond Sport1925121118-48

Programma volgende week:

DatumThuisUit
08/12FC VolendamVVV Venlo
08/12RBC RoosendaalAGOVV Apeldoorn
08/12Fortuna SittardFC Omniworld
08/12De GraafschapFC Dordrecht
08/12FC EindhovenBV Veendam
08/12FC EmmenHelmond Sport
09/12Cambuur LeeuwardenMVV
10/12Go Ahead EaglesFC Zwolle
10/12Top OssFC Den Bosch
10/12HFC HaarlemStormvogels/Telstar

+ = periodekampioen

Uitslag RKC Waalwijk - Sparta

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie, tussen RKC Waalwijk en Sparta. Hieronder vind je de uitslag.

RKC Waalwijk - Sparta 2-1
26' Ikedia 1-0
38' Vlug 1-1
86' D. Mulder 2-1

Scheidsrechter: Vink.
toeschouwers: 6.200.
Geel: Polak (Sparta).

Opstellingen

RKC: v.Dijk, D.Mulder, Koenders, Keller, Fung A Wing, v.Diemen, Vicelich, Reuser (Berger/71), Ikedia, v.d.Haar (Janssen/84), v.d.Bergh (Remacle/61).

Sparta: Terol, De Roover, Schenkel, Olfers, Polak, Rose, Obodai, Kaita (Anastasiou/89), Vlug (Oost/68), Cvetkov (Medunjanin/68), Bouaouzan.

De stand kan je hier vinden.

Sielig! 1

"Pap, luister even naar me, heb je even?"

"Ja, Climence, ik dacht al, je hebt het jeugdjournaal gezien en nou wil je natuurlijk eventjes van pappa weten hoe het nou kan dat..."

"Ik heb al op MSN met iedereen gepraat pappa, het gaat nu even om jou."

"?"

"Pappa, iedereen heeft het er vreselijk moelijk mee. Op school hebben ze de juffen en de meesters opgevangen, ook de hulpverleners die er maar niet uit konden komen hebben koffie, koekjes en spelletjes mogen doen. De kinderen die hem kenden hebben met elkaar in een kringgesprek doorgenomen hoe ze alle ouders moesten helpen, en de indirekte vriendjes en vriendinnetjes hebben net via de chat afgesproken dat ze ook even bij hun ouders zouden checken, want die maken zich natuurlijk ook weer ontzettend veel zorgen. Daarom ben ik even naar beneden gekomen pappa, om tijd vrij te maken voor jou."

"Ja maar Climensepenceje van me, het is natuurlijk heel erg wat er..."

"Pappa, je moet nu even naar me luisteren, anders krijg je daar later misschien spijt van. Zie je dit mooie lege vel papier? Ik heb het uit je printer gehaald, je kunt er ook hele andere dingen mee doen dan facturen uitdraaien. Samen met dit doosje makkaronie en deze tube lijm kun je er hele mooie creatieve kunstvoorwerpen mee maken, en zo uitdrukking geven aan dat stukje onmacht dat je nu vast moet voelen als ouder van een kind dat getraumatiseerd zou kunnen zijn door wat het misschien heeft meegemaakt maar door jou niet goed in te schatten is. Dat dat erg vervelend voor moderne ouders is onderkennen we, en reageren wij ook op. Kijk, als je zo met het puntje van de lijmtube een lijntje trekt en daar makkaronietjes op legt dan krijg je een heel mooi streepje, maar net even anders dan jij had verwacht toen je dat lijntje met jouw tube trok! Zo is het ook met het leven pappa, soms gaat dat net even anders dan het lijmlijntje dat je vantevoren uitstippelt. En nu ziet dit er misschien leuk uit, maar dat kan soms ook tegenvallen, en soms vallen de makkaronietjes ineens van je velletje af.. Dan moet je er gewoon over praten met je kinderen pappa, die begrijpen dat een stuk beter dan jij je voor kan stellen, daar mag je echt op vertrouwen. Ga maar lekker aan de slag, ik ga nu m'n huiswerk afmaken, maar als je je weer onzeker voelt en niet weet vanuit welke insteek je de communicatie met me op gang moet zetten -of gewoon een beetje wilt huilen- ben je heel erg welkom, jij bent mijn pappie en ik hou van je, jij mag er zijn!"

"...."

"Oh trouwens, jij en mamma moeten overmorgen meelopen met een kaarsjesoptocht, dat hebben de kinderen voor iedereen georganiseerd. Dan kun je met een fakkel en een waksieneligje uiting geven aan je gevoelens van machteloosheid, onbegrip en frustratie, om zo dit hoofdstuk proberen af te sluiten en de draad van jullie leven weer op te pakken"

"Nee, schrik maar niet, mammie heeft nog kaarsjes liggen van die keer dat er een hond door een trein overreden was. Doei!"

Philips en ABN AMRO stappen in Second Life

Icoon Games De Nederlandse ondernemingen Philips en ABN AMRO zullen zich vestigen in de virtuele wereld van de populaire game Second Life. ABN AMRO zal een bankfiliaal in het spel openen en Philips liet donderdag weten dat het gebruikers van de game gaat raadplegen om de kleur en functies van producten te bepalen.

Philips gaat het spel gebruiken voor marktonderzoek. "Second Life is voor ons een interessante omgeving. Het is een wereld gebaseerd op de wensen", aldus een woordvoerder van Philips. Het bedrijft hoopt dat gesprekken met Second Life-gebruikers zal leiden tot "innovatieve en verrassende resultaten" voor Philips-producten. ABN AMRO is trots dat het de eerste Europese bank is die haar deuren opent in het spel. In het filiaal wil de bank seminars organiseren voor ondernemers en net afgestudeerden. Donderdag zal het virtuele filiaal haar deuren openen.

Er zijn al veel meer ondernemingen die hun toevlucht zoeken in de virtuele 'tweede' wereld. Nike verkoopt schoenen in de game en het persbureau Reuters heeft een eigen verslaggever die op zoek gaat naar nieuwtjes in de virtuele wereld. Nissan biedt gebruikers proefritjes aan in de nieuwste automodellen.

In het spel Second Life kunnen computergebruikers een virtueel tweede leven beginnen. Zo kan je in deze wereld winkelen, ondernemen, uitgaan en sociale contacten opdoen. In de game is onder andere een wijk gebouwd die exact lijkt op Amsterdam. Onlangs is een Chinese vrouw door de game in de echte wereld miljonair geworden door virtuele grond te verhuren.


Reuters had al een virtueel nieuwsbureau in Second Life

UPDATE: Crisis Core screens en trailer

Crisis Core - Final Fantasy VII is een PSP game die deel uitmaakt van de grotere FFVII compilatie waar Square-Enix mee bezig is. Tot deze behoren onder andere de film Advent Children en FFVII zelf natuurlijk.

Crisis Core speelt zich vóór de gebeurtenissen in FFVII af en volgt vooral Zack. Een aantal screens uit de trailer, we zien onder andere Aeris, zie je hier:


De trailer zelf kun je *HIER* bekijken.

Update 21:15u

De trailer is nu rechtstreeks op FOK!games te bekijken dankzij YouTube:


Cyprus dreigt met veto tegen Turkije

Icoon Europa Cyprus heeft de druk op Turkije en de EU-lidstaten verhoogd door te dreigen het veto-recht te gebruiken. Hiermee zullen de toetredingsgesprekken met Turkije geheel stopgezet worden. De Europese Commissie heeft als advies gegeven dat de gesprekken alleen gedeeltelijk stilgezet moeten worden.

Turkije weigert de EU-lidstaat Cyprus te erkennen. Daarom heeft het zijn havens en vliegvelden gesloten voor schepen en vliegtuigen uit Cyprus. Turkije heeft bijna een jaar de tijd gekregen om de havens open te stellen, maar weigert dit. De Europese Commissie heeft daarom als advies gegeven dat de toetredingsonderhandelingen deels stilgezet moeten worden, maar Cyprus vindt deze opstelling veel te soft. "We zijn niet tevreden met het advies van de Commissie, omdat we denken dat het totaal geen druk zet op Turkije om de verplichtingen na te komen", aldus de Cypriotische president Tassos Papadopoulos.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Nicolas Sarkozy wil dat de toetredingsgesprekken met Turkije geheel stopgezet worden. "Hoe kunnen we toetreding van een land discussiëren als deze de Europa van 25 niet eens accepteert? Dit is niet onderhandelbaar en niet acceptabel", zei Sarkozy stellig. Mogelijk wordt Sarkozy volgend jaar president van Frankrijk. Ook een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de onderhandelingen geheel stilgelegd worden.

Op 11 december 2006 zal de Europese Raad de beslissing nemen of toetreding van Turkije doorgaat of niet. De regeringsleiders in de Raad hoeven zich niet te houden aan het advies van de Europese Commissie. Als één EU-lidstaat tegen de toetreding van Turkije stemt, zal toetreding niet plaatsvinden. De uitlatingen van Cyprus en Frankrijk kunnen dan ook grote gevolgen hebben voor een eventueel EU-lidmaatschap van Turkije.

4-jarige jongen verjaagt overvaller

Icoon OpmerkelijkEen vierjarige jongen uit de Amerikaanse staat North-Carolina is de held van de dag. Met zijn 'Power Ranger'-kostuum en een plastic zwaard wist hij een overvaller van gedachte te veranderen tijdens een overval op het huis van de kleine.

De kleine Stevie Long sloop uit de woonkamer toen een overvaller een pistool richtte op zijn moeder, vijfjarige zusje, en andere familieleden. Enkele minuten later keerde Stevie terug, gehuld in zijn 'Power Ranger'-kostuum.

"Ga weg van mijn familie!", schreeuwde het ventje terwijl hij zijn zwaard richting de overvaller zwaaide. Met de daarop volgende strijdkreet "yah! yah!" wist hij blijkbaar de overvaller en zijn buiten wachtende medeplichtige ervan te overtuigen niet door te gaan met het plan om de moeder van Stevie onder dwang mee te nemen naar een dichtbij gelegen geldautomaat voor een geldopname.

Wel kwamen de overvallers weg met geld uit het appartement, enkele creditcards, en wat sieraden. "Ik heb de boze mannen weggejaagd", vertelde Stevie later aan journalisten.

De politie verklaarde dat de overvallers de vriend van Stevies moeder en zijn zoontje aanspraken bij de deur van het appartement, vervolgens hen naar binnen duwden en iedereen onder schot hielden. Volgens een familielid geloofde de vierjarige Stevie echt dat hij veranderde in een 'Power Ranger' en dat daardoor de overvallers besloten de benen te nemen.


De jonge held!

Met dank aan ShadowM voor de submit.

40-jarige dominee ontmaagd in tv-show

Icoon Opmerkelijk Realityshows gaan steeds verder om kijkers aan de buis gekluisterd te houden. Een nieuwe realityshow op de Britse zender Channel 4 zal de eerste seksuele ervaring van een 40-jarige dominee live in beeld brengen.

De gepensioneerde dominee zal eerst sekslessen volgen van sekstherapeuten om te leren hoe 'het' gedaan dient te worden. Daarna kan hij live op televisie toetsen of hij de praktijk beheerst. In totaal zullen vier mensen die ouder zijn dan twintig jaar meedoen aan het project. De 40-jarige dominee wordt "The 40 Year Old Virgin" genoemd, naar aanleiding van een film over hetzelfde onderwerp. Het programma zal de Hollywoodfilm deels imiteren: zo zullen er knappe vrouwen in hun omgeving geplaatst worden die hen behoorlijk opgewonden moeten maken.

De makers beloven dat ze "zoveel zullen tonen als op tv toegestaan is". Wel zal het programma een opvoedkundig karakter hebben. De personen hebben om verschillende redenen nog geen seks gehad. Zo heeft één van hen een angst voor intimiteit gekregen, omdat hij klierkoorts had opgelopen na het zoenen van een meisje.

Het programma maakt deel uit van een hele reeks maagdelijkheidsprogramma's op Channel 4. De zender heeft wel vaker themaweken over seks. Zo was er onlangs nog een themaweek over masturbatie. In het laatste programma werden honderden mensen in beeld gebracht die samen masturbeerden.
Met dank aan static voor de submit.

Adriano ontbreekt bij Inter

Adriano zal komend weekend, tijdens de wedstrijd tegen Siena, ontbreken bij Internazionale. De Braziliaan liep afgelopen woensdag, in het bekerduel tegen Messina, een blessure aan zijn rug op. Hierdoor is het voor hem niet mogelijk om te spelen.

"Hij kon gisteren en vandaag niet trainen, daarom is hij er niet bij", aldus Roberto Mancini, trainer van Internazionale, op de website van de club. Adriano kent tot nu toe een moeizaam seizoen bij de Italiaanse ploeg. Het is inmiddels negen maanden geleden dat de Braziliaan het net wist te vinden. Daarom werd de aanvaller een maand geleden naar zijn thuisland gestuurd om daar weer helemaal op te laden.

Adriano komt sinds 2001 uit voor Internazionale. Daarvoor was de 36-voudig international actief voor Flamengo in Brazilië. Tussendoor speelde hij ook nog Fiorentina (één seizoen) en Parma (anderhalf seizoen).

Wat is Dit: Opgave 67 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Veldhuis zwemt record, Van Aggele naar WK

Robin van Aggele heeft zich vrijdag in Eindhoven bij kwalificatiewedstrijden geplaatst voor de wereldkampioenschappen zwemmen volgend jaar maart.

Op de 200 meter schoolslag toonde Van Aggele met een tijd van 2.14,06 het vereiste vormbehoud (2.15,70). In april zwom hij al de limiet. Voor Van Aggele was het zijn eerste wedstrijd sinds hij in juli om medische redenen gedwongen het trainingskamp in Cyprus moest verlaten. Hij miste hierdoor het Europees kampioenschap in Boedapest.

Marleen Veldhuis zwom in Eindhoven een nieuw Nederlands record op de 200 meter vrije slag. Met een tijd van 1.58,26 verbrak ze het 24-jarige oude record van Annemarie Verstappen, die die tijd in 1982 zwom.

Antivirusbeveiliging niet klaar voor Vista

Icoon Digital Sinds het uitkomen van het nieuwe besturingssysteem Windows Vista afgelopen donderdag is er amper goede anti-virussoftware beschikbaar. De grote bedrijven Symantec, Trend Micro en CA hebben nog weken nodig om hun software bij te werken. Dat heeft de technologiesite CNET gemeld.

Hierdoor komt de beveiliging van Windows Vista-gebruikers in het geding. Symantec zal pas op 31 december met een update komen, Trend Micro en CA pas in 2007. Enkele andere bedrijven, waaronder McAfee en Sophos, hebben hun zaakjes wel op orde.

Ondernemers zullen het voorlopig zonder goede virusbeveiligingssoftware moeten doen. Analisten denken overigens dat het lang zal duren voordat bedrijven over zullen stappen op het nieuwe besturingssysteem. Naast de genoemde virusproblemen zijn bedrijven meestal terughoudend met het aanschaffen van een nieuw besturingssysteem. Zij willen eerst de zekerheid dat oude software functioneel is met het nieuwe besturingssysteem. Ook de hoge prijs en de hoge systeemeisen dragen bij aan twijfel bij ondernemers.

Op 30 januari 2007 zal Windows Vista beschikbaar worden voor consumenten. Waarschijnlijk zullen alle grote antivirusbedrijven dan net klaar zijn met hun nieuwe antivirusprogramma. Alleen CA komt pas met nieuwe software in februari 2007.

Renault topman wil Alonso wel terug

Het vertrek van Fernando Alonso bij het Formule 1-team van Renault zit de baas van het bedrijf, Alain Dassas, niet lekker. Als het aan Dassas ligt komt de Spanjaard weer terug bij zijn oude werkgever.

"Toen ik de leiding over Renault kreeg, had Alonso al bij McLaren Mercedes getekend. Jammer, want hij is niet alleen snel, hij is ook heel erg slim. Hij is zelfs beter dan Michael Schumacher", aldus de Renault-topman.

Dassas liet weten dat hij Alonso graag terugziet in de Renault bolide. "Ik hoop dan ook dat Fernando ooit terugkeert naar ons team, maar dat zal vooral een kwestie van veel geld zijn." Afgelopen seizoen werd Alonso wereldkampioen, net als het jaar daarvoor. Het aankomende seizoen zal de tweevoudig wereldkampioen voor het team van McLaren Mercedes rijden. Giancarlo Fisichella en debutant Heikki Kovalainen zullen in de Renault plaatsnemen.

'Finse premier dumpte vriendin met sms'je'

Icoon ShowbizzFinse roddelbladen kunnen maar geen genoegen krijgen van hun premier Matti Vanhanen. De 51-jarige politicus had een relatie met de 36-jarige Susan Kuronen. Enkele weken geleden ging de relatie stuk, en dat vond mevrouw niet zo leuk. Sindsdien zoekt ze nadrukkelijk de pers, om de vuile was van haar ex-vriend buiten te hangen.

In een interview met het Finse vrouwenblad Me Naiset zegt de 36-jarige vrouw vandaag dat 's lands premier haar middels een sms'je heeft gedumpt. Ook zou de relatie via het internet op gang zijn gekomen. Vanhanen zelf zwijgt in alle talen over de romance.

Eerder dit jaar was de Finse premier ook al voorpaginanieuws, maar daar zal hij minder problemen mee hebben gehad. De Franse president Jacques Chirac noemde hem toen namelijk 'de meest sexy man van Finland'.

Susan KuronenMatti Vanhanen

Doornbos doet mee aan kartrace in Brazilië

Robert Doornbos zal op uitnodiging van Felipe Massa deelnemen aan de International Stars Challenge go-kart race in Brazilië, in het weekend van 17 december. De coureurs die meedoen aan het evenement voor het goede doel, zijn zowel rijders van nu als van vroeger. Enkele deelnemers zijn onder andere Rubens Barrichello, Nelson Piquet, Jean Alesi en Tony Kanaan. Eurosport zal het evenement uitzenden.

Iedere deelnemer rijdt in dezelfde auto. Er zal door de rijders op Bridgestone banden en met een Parila motor worden gereden, het chassis is van Birel. Er zullen twee races verreden worden die ieder 25 minuten duren. De kwalificatie voor de race zal volgens het GP2 systeem gaan. Hierbij gaan de top acht finishers uit de eerste race in omgekeerde volgorde van start tijdens de tweede race. Om zeker te zijn dat iedereen dezelfde kans op succes heeft, zullen de karts per loting verdeeld worden.

De voorlopige deelnemerslijst:
01 - Felipe Massa
02 - Rubens Barrichello
03 - Tiago Monteiro
04 - Vitantonio Liuzzi
05 - Robert Doornbos
06 - Ricardo Zonta
07 - Jean Alesi
08 - Antonio Pizzonia
09 - Enrique Bernoldi
10 - Luciano Burti
11 - Nelsinho Piquet
12 - Tarso Marques
13 - Tony Kanaan
14 - Felipe Giaffone
15 - Alexandre Barros
16 - Xandynho Negaro
17 - Vitor Meira
18 - Augusto Farfus

Kinderen willen spelcomputer van de sint

Icoon Feestdagen Kinderen willen het liefst een spelcomputer van sinterklaas. Dat blijkt uit onderzoek van kinderzender Jetix en onderzoeksbureau RM Interactive onder 14.000 kinderen tussen twee en twaalf jaar.

Gadgets zijn populair onder de jeugd van tegenwoordig. Op de tweede plaats willen kinderen graag een mobiele telefoon. Op de derde plaats van het verlanglijstje staat een huisdier. Meisjes onder de vijf jaar willen het liefst een pop of een knuffel. Meisjes tussen de zes en de twaalf jaar willen het liefst een paard. Tijdens het sinterklaasfeest worden chocoladeletters en marsepein het meest gegeten.

Uit een enquête van MKB Nederland blijkt dat de uitgaven aan sinterklaascadeautjes hoger zijn dan ooit tevoren. Na jaren van terughoudendheid trekt de consument door de aantrekkende economie de portemonnee weer open. De consument spendeert aan het sinterklaasfeest dit jaar zo'n 760 miljoen euro. Dat is acht procent meer dan vorig jaar.Kinderen eten het liefst een chocoladeletter of marsepein

Stam keert terug in basis Ajax

Jaap Stam keert komend weekend, in het duel met Willem II, terug in de basis bij Ajax. Afgelopen donderdag, in de verloren UEFA Cup-wedstrijd tegen Espanyol (2-0), moest de routenier nog verstek laten gaan vanwege een gekneusd bovenbeen.

Trainer Henk ten Cate kan geen beroep doen op Wesley Sneijder en Gabri. De twee middenvelders zitten namelijk een schorsing uit. Bovendien kan Ajax ook niet beschikken over Kenneth Perez. Vanmiddag werd bekend dat de Deen het voorstel van de aanklager, een schorsing van vijf wedstrijden, heeft geaccepteerd.

Ook Ryan Babel zal de wedstrijd tegen de Tilburgers moeten missen. De jonge aanvaller hervatte vrijdag de training met de beloften van Ajax na anderhalve maand blesssureleed. De verwachting is dat hij volgende week, in de belangrijke wedstrijd tegen AZ, weer mee kan spelen.

Jaliens onzeker voor Excelsior

Het is nog onzeker of AZ komend weekend, in het treffen met Excelsior, beroep kan doen op Kew Jaliens. De verdediger heeft al geruime tijd last van zijn hamstrings. Alles wijst er op dat het duel met de derde club van Rotterdam te vroeg zal komen.

Jaliens trainde vandaag samen met assisstent-trainer Martin Haar. Als de international van Oranje de test van morgen doorstaat, dan zal hij waarschijnlijk spelen. Anders moet hij de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Khalid Sinouh zal de confrontatie met Excelsior zeker missen. In het UEFA Cup-duel tegen Slovan Liberec liep de sluitpost een blessure aan zijn kuitspier op. Job Bulters zal hierdoor in de basis starten, aangezien de eerste keeper van AZ, Joey Didulica, nog altijd geblesseerd is. De 17-jarige Jordy Deckers, doelman van AZ A1, zal hierdoor op de bank zitten.

'Mensheid moet andere planeten koloniseren'

Icoon Ruimtevaart De wereldberoemde wetenschapper Stephen Hawking stelt dat de mensheid andere planeten moet gaan koloniseren. Het zou nog maar een kwestie van tijd zijn voordat de mensheid op de aarde wordt uitgeroeid. Het koloniseren van andere planeten is volgens de wetenschapper de beste manier om het voortbestaan van het menselijke ras te garanderen. Dat heeft Hawking gezegd tegen de Britse televisiezender BBC.

De mensheid is zijn bestaan niet zeker op de aarde. Zo zouden een meteorietinslag of een nucleaire oorlog de meest waarschijnlijke redenen zijn waar de mensheid aan ten onder zal gaan. Als we willen voorkomen dat de mensheid daarmee ophoudt te bestaan, moeten we ruimtekolonies gaan stichten.

Hawking stelt dat het mogelijk is om met de snelheid van het licht door de ruimte te reizen. Daardoor worden bewoonbare planeten buiten ons zonnestelsel bereikbaar. Ruimtevaartuigen met een aandrijving gebaseerd op een botsing van materie en antimaterie zouden de mens in zes jaar naar een ander zonnestelsel kunnen vervoeren.

Hawking geeft zelden een interview. Hij sprak de BBC vandaag toe, omdat hij de Copley-medaille van de Royal Society ontving. Dat is de oudste wetenschappelijke onderscheiding ter wereld. Hawking is hoogleraar aan de universiteit van Cambridge. Hij is wereldberoemd geworden vanwege zijn theorieën over kwantumfysica en zwarte gaten. Ook heeft hij de bestseller 'A Brief History of Time' geschreven, waarin hij het ontstaan van het universum beschrijft.

FC Groningen krijgt lichtere boete van KNVB

De KNVB heeft FC Groningen in hoger beroep een boete gegeven van 10.000 euro. De noordelingen krijgen de straf omdat supporters met stadionverboden in thuisduels tegen RKC Waalwijk, NEC, BV Veendam en SC Heerenveen toch aanwezig waren.

In eerste instantie kreeg de club uit het Euroborg-Stadion een boete van 20.000 euro opgelegd, waarvan 5000 euro voorwaardelijk. De club ging echter tegen die beslissing in beroep.

[Upd] Perez vijf duels schorsing

De aanklager betaald voetbal heeft Ajax-speler Kenneth Perez een schikkingsvoorstel gedaan van vijf wedstrijden schorsing en een boete van 12.500 euro.

Perez sloeg in de competitiewedstrijd van Ajax tegen FC Twente discriminerende taal uit aan het adres van een assistent-scheidsrechter. Erg onverwachts is de strafmaat van vijf duels schorsing niet. De KNVB volgt hiermee de FIFA-regels, die bepalen dat discriminerend gedrag een schorsing oplevert van tenminste vijf wedstrijden. In de strafmaat heeft de aanklager laten meewegen dat Perez zijn excuses heeft aangeboden.

Update 18:15 uur

Kenneth Perez heeft vanmiddag aan de tuchtcommissie laten weten het schikkingsvoorstel van vijf duels schorsing en de boete van 12.500 euro te accepteren.

DC: Nalbaldian brengt Argentinië op 1-1

In de strijd om de Davis Cup tussen Rusland en Argentinië is de stand door David Nalbandian weer gelijk getrokken. Eerder vandaag was Argentinië op een 1-0 achterstand gekomen doordat Nikolai Davidenko de Argentijn Juan Ignacio Chela versloeg.


David Nalbandian versloeg Marat Safin in drie sets met 6-4, 6-4, en nogmaals 6-4. Zaterdag zullen de dubbels worden gespeeld waarna er zondag nog twee partijen (enkel) gespeeld worden.

Zaterdag (dubbel):
Mikhail Youzhny/Dmitry Tursunov (Rus)
David Nalbandian/Agustin Calleri (Arg)

Zondag (enkel):

Nikolay Davydenko (Rus) - David Nalbandian (Arg)
Marat Safin (Rus) - Juan Ignacio Chela (Arg)

"Aparte voetbalwet bespreekbaar"

Als het aan Johan Remkes ligt komt er mogelijk een voetbalwet. Dat liet de minister van Binnenlandse Zaken vanmiddag weten na de wekelijkse vergadering van de ministerraad. Tot op heden liep men in Politiek Den Haag niet warm voor een aparte voetbalwet.

Remkes kreeg hierover vragen naar aanleiding van de ongeregeldheden van donderdagavond. Feyenoord-supporters hielden toen flink huis in het centrum van Nancy en in het stadion. Uiteindelijk verloren de Rotterdammers met 3-0 van Nancy. De wedstrijd werd kort voor tijd gestaakt.

Als de KNVB aan kan tonen dat een voetbalwet van waarde is om voetbalgeweld tegen te gaan, dan is dat bespreekbaar voor Remkes. "De vraag is wat de toegevoegde waarde is. Als er nog lacunes zijn en de KNVB mij duidelijk kan maken dat een voetbalwet nodig is, is dat bespreekbaar", aldus de minister.

Kabinet: Toch vrije toegang Polen in 2007

Icoon BinnenlandsHet kabinet wil vanaf volgend jaar vrije toegang voor Polen en werknemers uit zeven andere Oost-Europese landen die sinds 2004 lid zijn van de Europese Unie.

Staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken - VVD) moest een paar maanden geleden de streefdatum van 1 januari 2007 nog loslaten. Dat kwam omdat vereiste maatregelen tegen ontduiking van arbeidsvoorwaarden en illegale arbeid nog niet allemaal waren genomen.

Volgens de bewindsman is nu het grootste deel van de maatregelen genomen en zal een beperkt aantal op korte termijn worden afgerond. Bovendien is vrij verkeer van werknemers gewenst "zeker nu het aantal vacatures snel stijgt en het steeds lastiger wordt voor werkgevers om genoeg werknemers te vinden in Nederland en de 'oude' EU-lidstaten". Zo bleek vrijdag na de ministerraad.

Werknemers uit Roemenië en Bulgarije krijgen overigens geen vrije toegang om te werken in Nederland. Voor hen is het vereist om van tevoren een werkvergunning aan te vragen.

Album van de dag: Norah Jones

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album! Vandaag gaan we nog wat softer dan Snow Patrol gisteren.
Ik heb namelijk een live album van Norah Jones . Geethali Norah Jones Shankar, want zo heet zo voluit, trad in april 2002 op in Chicago, en wat voor concert ze daar weggaf kun je hier onder beluisteren!

01- Cold cold heart.
02- Feeling the same way.
03- Tennessee waltz.
04- I've got to see you again.
05- Don't know why.
06- Seven years.
07- Painter song.
08- Bessie Smith.
09- Crazy.
10- Nearness of you.

En dit album van 40mb, is hier te downloaden.

Veel luister plezier!

Thuram niet blij bij Barça

Lilian Thuram heeft zich uitgelaten over het feit dat hij maar sporadisch wordt ingezet door Frank Rijkaard bij zijn club FC Barcelona. De Fransman staat er sinds de zomer onder contract.

Thuram kwam over van het gedegradeerde Juventus, samen met de Italiaan Gianluca Zambrotta. Daar waar Zambrotta wel regelmatig speelt, zijn het Rafael Márquez en Carles Puyol die de weg blokkeren voor een basisplaats van de Fransman. Ondanks dat de verdediger al 35 jaar is, liet hij tijdens het WK zien dat hij nog altijd mee kan met de Europese top.

"Misschien kennen mijn meerderen mij niet goed, en denken ze dat ik tevreden ben in deze situatie", aldus Thuram. "Maar ik kwam niet naar Barcelona als een toerist. Ik krijg de kans niet om te spelen, en dat destabiliseert mij. Als de coach je niet inzet, dan betekent dat dat je niet goed genoeg bent. Maar hoe minder je speelt, hoe trager je je kunt aanpassen. Iedere zondag tijdens de wedstrijd voel ik me ongelukkig", vertelde de Fransman aan de sportkrant L'Equipe.

Thuram gaf ook aan dat zijn plaats in het nationale elftal van Frankrijk onder druk komt te staan. "Ik heb Raymond Domenech reeds verteld dat als mijn situatie onveranderd blijft, hij me zou moeten vervangen." Hij wist echter ook te vertellen dat hij geen intenties heeft om de Spaanse havenstad te verlaten in de winter. "Een wintertransfer? Daar denk ik absoluut niet aan."

DC: Russen nemen 1-0 voorsprong

In de finale van de strijd om de Davis Cup heeft Rusland een 1-0 voorsprong genomen. In de eerste partij versloeg Nikolai Davidenko vrijdagmiddag de Argentijn Ignacio Chela.

Davidenko kwam met 2-0 in sets voor. Chela wist vervolgens de derde set te winnen. In de vierde was de Rus weer de sterkste. De tweede partij, die later vandaag gespeeld wordt, gaat tussen Marat Safin en David Nalbandian. De Argentijnen schakelden eerder titelverdediger Kroatië uit. De Russen wonnen de Daviscup in 2002.

Kerstmannetje brengt Hitlergroet

Icoon OpmerkelijkDe Duitse drogisterijketen Rossmann heeft een houten kerstmannetje uit de winkels gehaald. Klanten klaagden over de pop, omdat die ogenschijnlijk een Hitlergroet bracht.

De winkelketen is ronduit verbijsterd over de klachten. Het houten poppetje hield zijn rechterarm stijf omhoog. "We waren verbijsterd over de reactie. Het zag eruit alsof hij naar de hemel wees en we waren verbaasd dat iemand er de Hitlergroet in zag."

Om klanten verder niet te provoceren, heeft het bedrijf er toch voor gekozen om het kerstmannetje uit de schappen te halen. Rossmann is de nummer drie op de markt van drogisten in Duitsland.De gewraakte kerstmannetjes

Eerste boek over Natascha Kampusch in de winkels

Het eerste boek over het Oostenrijkse meisje Natascha Kampusch, ligt in de winkels. Een Engelse uitgeverij heeft het boek uitgegeven, ondanks de dreigementen van Kampusch, dat ze iedereen zou aanklagen die een boek over haar zou schrijven.

Het 18-jarige meisje werd wereldbekend, toen zij na acht jaar gevangenschap uit de handen van haar ontvoerder, Wolfgang P., wist te komen. Ze is al die tijd vastgehouden in een kelder in de omgeving van Wenen.

[upd] Kind gedood op Brabantse basisschool

Op de rooms-katholieke basisschool De Klim-Op in het Brabantse Hoogerheide is vanmorgen rond elf uur een kind bij een geweldsdelict om het leven gekomen. De toedracht is op dit moment nog onduidelijk. Het slachtoffer zou een 8- of 9-jarig jongetje zijn.

Volgens onbevestigde berichten zou het jongetje in de klas zijn neergestoken door een met bivakmuts getooid persoon. De politie is ter plaatse aan de Matthias Wolffstraat, maar wil voorlopig nog geen verdere mededelingen doen.

De politie is in het bos met een helikopter op zoek naar de dader. De leerlingen van de school zijn naar huis gestuurd en de school is gesloten. Op het gemeentehuis van Woensdrecht, waar Hoogerheide onder valt, is een crisiscentrum ingericht.

Update 14.08 uur
De vermoedelijke dader is aangehouden zo melden lokale bronnen in Brabant. Het zou gaan om de vader van het neergestoken kind. Geruchten gaan dat de keel van het kind is doorgesneden.

Update 14.56 uur
De politie heeft bevestigd dat rond 14.00 uur een verdachte is aangehouden. Over zijn identiteit wil de politie echter nog geen mededelingen doen. De speculaties dat de dader de vader van het kind is, zijn dan ook niet bevestigd. BN/De Stem meldt overigens dat het slachtoffer het zoontje van een bankdirecteur zou zijn.

Een politiewoordvoerder heeft aan de NOS laten weten dat het drama plaatsvond in een klaslokaal, maar dat daarbij niet de gehele klas van het jongetje aanwezig was. Hoeveel getuigen er dan wel in het lokaal waren en of dat ook kinderen waren, kon de woordvoerder nog niet zeggen. Het jongetje zat in groep 4.

Update 16.14 uur
In het gemeentehuis in Hoogerheide hebben de burgemeester, politie en directeur van de basisschool een persconferentie gegeven. De politie liet weten om 11.25 uur gebeld te zijn dat iemand met een lange jas en capuchon een kind had neergestoken in de school. Het kind werd door de politie aangetroffen met ernstige verwondingen in halsstreek. Hij was al overleden toen de politie ter plaatse kwam.

De politie opende direct een klopjacht en hield vanmiddag een 22-jarige verdachte aan. De identiteit van de verdachte is nog niet bekend gemaakt. Volgens de politiewoordvoerder is er voor zover nu bekend geen sprake van een familierelatie. De technische recherche doet op dit moment een sporenonderzoek.

Medeleerlingen hebben het drama niet zien gebeuren, zo liet de directeur van de school weten. De leerlingen van de klas waren in de aula van de school bezig. De jongen die werd gedood had zijn werk af en ging naar de klas om nieuw werk te halen. Toen hij niet terugkwam ging de juffrouw op onderzoek uit en trof ze het levenloze lichaam van het jongetje aan. De deuren van het klaslokaal zijn direct gesloten. De andere kinderen hebben het jongetje niet gezien, zo liet de directeur weten.


Basisschool De Klim-Op

Grootayatollah: fatwa tegen journalist

Grootayatollah Mohammad Fazel Lankarani uit Iran heeft een fatwa uitgesproken waarin hij moslims oproept om de journalist Rafiq Tagh uit Azerbeidzjan te doden. Tagh zou de islamitische profeet Mohammed hebben beledigd door bij een artikel over de profeet de omstreden Deense cartoons te plaatsen. Een rechtbank in Azerbeidzjan had de journalist en zijn uitgever daarvoor onlangs al veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf.

De fatwa van de grootayatollah doet denken aan die tegen de Britse schrijver Salman Rushdie wegens zijn boek 'De Duivelsverzen'. Normaal gesproken geven ayatollah's geen religieuze decreten die gelden voor moslims buiten Iran. In dit geval hadden de Azeri's in Azerbeidzjan Lankarani om een oordeel gevraagd, vermoedelijk omdat de ayatollah zelf een etnische Azeri is. De Azeri's zijn Turkstalige Iraniërs en vormen een omvangrijk deel van de bevolking.

De doodgewenste journalist zou volgens de Azeri het christendom superieur achten aan de islam, en Europa aan het Midden-Oosten. Ook zou hij de spot hebben gedreven met de islam. Lankarani heeft niet enkel opgeroepen om Taghi te doden, maar ook de uitgever van de krant waarin het artikel geplaatst werd.

Grootayatollah Lankarani, die op zijn 70ste nog in het huwelijksbootje stapte met een 16-jarig meisje, behoort tot een select groepje machtige geestelijken in Iran.

Fortis past sponsorbeleid Feyenoord niet aan

De hoofdsponsor van Feyenoord, Fortis, ziet in de rellen met de Rotterdamse aanhangers in Nancy van gisteren geen reden het sponsorbeleid rond de Rotterdamse club aan te passen.

"Ieder weldenkend mens keurt toestanden als in Frankrijk natuurlijk af, maar er is geen sprake van beïnvloeding van het sponsorcontract. De gebeurtenissen staan daar los van. We zien dit als een incident”, aldus een woordvoerder van het bank- en verzekeringscorcern."Het zou geen goede zaak zijn als dit ons niets zou doen. We betreuren dit ten zeerste. Als hoofdsponsor hebben we continu overleg met Feyenoord over zaken die de samenwerking aangaan, maar dit staat los van de verbintenis. Het is een voetbalbreed probleem en we hopen dat de partijen die een rol spelen in de bestrijding van supportersgeweld alles doen dat in hun macht ligt om een oplossing te vinden”.

Super Aguri wil vrijdagtester verplichten

Super Aguri F1 wil dat het verplicht wordt een vrijdagtester aan het werk te zetten. De Japanse renstal hoopt hiermee meer kansen te creëren voor jonge talenten.

Algemeen directeur van het team, Daniel Audetto, verklaart: "We willen tijdens de volgende bijeenkomst van de Formule 1-commissie voorstellen om het inzetten van een testrijder op de vrijdagen verplicht te stellen. Met slechts twee beschikbare wagens is het anders geen voordeel om een testrijder te laten rijden."

Vanaf komend seizoen zijn er nog maar twee vrije trainingen van ieder negentig minuten. Elk team mag dan slechts twee bolides inzetten. De algemene verwachting is dat de meeste teams hun racecoureurs zullen inzetten om de set-up te bepalen. Hierdoor zouden jonge, talentvolle coureurs naast het net vissen. Audetto: "Als je op de vrijdag een jonge testrijder laat rijden, zul je de rest van het weekend minder competitief zijn. Dus of iedereen zet verplicht een derde rijder in op de vrijdag - wat betekent dat een van de racerijders niet kan rijden tijdens één van de trainingen - of er zullen maar heel weinig teams bereid zijn hun testrijder een kans geven op de vrijdag. We zullen moeten afwachten hoe groot de rol van de testcoureur volgend seizoen zal zijn."

Man zit nacht vast in knekelput

Een Fransman heeft woensdag in Nice een nacht doorgebracht in een knekelput van een kerkhof. De man, een handelaar, was daarin beland nadat hij was aangevallen door belagers.

In de put van 11 meter diep liggen de restanten van meer dan 2.000 mensen. Een grafdelver sloeg alarm nadat hij hulpkreten had gehoord. De brandweer was een uur bezig om de handelaar uit de knekelput te bevrijden.

De politie is een onderzoek begonnen naar de daders, die verdacht worden van een poging tot doodslag.Olympia's Tour start in Varsseveld

Olympia's Tour start in 2007 op 12 mei met een proloog in Varsseveld. Dit hebben de organisatoren van het evenement vandaag laten weten. De 54e editie van de wielerkoers krijgt ook weer een individuele tijdrit, die zal 17 mei in Hardenberg plaatsvinden.

De rittenkoers eindigt op 20 mei traditiegetrouw in het Limburgse Buchten. Afgelopen seizoen ging de eindzege van Olympia's Tour naar Tom Veelers. Servais Knaven, Thomas Dekker, Joost Posthuma en nationaal tijdritkampioen Stef Clement wonnen de ronde in het verleden.

DVD: Pirates of the Caribbean - Dead Man's Chest

Deze zomer was Pirates of the Caribbean: Dead Man�s Chest de grote vervolghit op het eerste deel, The Curse of the Black Pearl uit 2003. De meningen over 'Chest' waren verdeeld. De film zou in tegenstelling tot het eerste deel nu echt ten ondergaan aan overdaad van actie en special effects, en bovendien was er gebrek aan een duidelijke verhaallijn. Voordat deel drie, At World's End, over een half jaar in de bioscopen zal gaan draaien, is deel twee nu op dvd uit. Het goede nieuws: Pirates of the Caribbean: Dead Man�s Chest bevat ruim vijf uur bonusmateriaal.

Donderdag besluit over Feyenoord

Aankomende donderdag zal de tuchtcommissie van de UEFA beslissen over het lot van Feyenoord. Door ongeregeldheden op de tribune moest het UEFA Cup-duel bij Nancy gisteravond een half uur worden gestaakt. De vertegenwoordiger van de UEFA die bij de wedstrijd aanwezig was, heeft zijn rapport vanochtend bij de Europese bond ingeleverd.

De Rotterdamse club mag een schriftelijke verklaring inleveren, maar is niet bij de zitting aanwezig.

Donderdag zal ook een andere tuchtzaak, waarin Feyenoord verwikkeld is, worden behandeld. In de vorige UEFA Cup-wedstrijd, vorige week tegen Blackburn Rovers in de Kuip, werd Pedersen van de Blackburn Rovers door een beker bier getroffen. Ook daarvan is rapport opgemaakt voor de tuchtcommissie.

Feyenoord kan wel in beroep gaan tegen de eventuele straf die de Europese voetbalbond volgende week zal opleggen.

Stal met verwaarloosde honden ontdekt

Icoon BinnenlandsWoensdag heeft de Dierenbescherming in een donkere stal op een boerderijtje nabij Kerkrade tien ernstig verwaarloosde honden, vijf levende puppy's en twee dode aangetroffen. Verder zaten er in de smerige stal nog acht geiten, twee lammeren en een hangbuikzwijn. Ook die waren sterk verwaarloosd.

De neus van een teef (zie foto) was ontstoken en de pootjes van een pup waren aangevreten door een hongerige soortgenoot. In de stal lag keihard beschimmeld brood, soms nog in verpakt flarden plastic. Drinkwater was niet aanwezig.

De 48-jarige eigenaar van de beesten is door de politie aangehouden. Hij had de honden de afgelopen tijd gevoerd met vijftig zelf geslachte schapen en een ezel.[WRC] Subaru stapt over op BF Goodrich

Het Subaru World Rally Team heeft bekend gemaakt vanaf volgend seizoen te zullen rijden op BF Goodrich banden. Subaru stapt over van het Italiaanse Pirelli, met wie het team een langdurige relatie had.

Met deze beslissing hoopt Subaru aansluiting te kunnen vinden bij de overige topteams die reeds banden van BF Goodrich gebruiken. Richard Taylor, managing director bij Subaru: "We kijken erg uit naar onze samenwerking met BF Goodrich. Het zal interessant zijn om gevechten te voeren met onze concurrenten terwijl we op dezelfde banden rijden. Tot op heden hebben we niet in kaart kunnen brengen waar we exact staan, omdat we andere banden gebruikten."

Taylor maakte verder wel een dankbetuiging richting Pirelli: "Ik wil Pirelli bedanken voor hun inzet en kennis sinds 1994. Alle 46 overwinningen die Subaru met de Impreza wist te behalen reden we op Pirelli-banden. Pirelli is van onschatbare waarde geweest bij het behalen van onze zes wereldtitels."

Larsson naar Manchester United

De Zweed Henrik Larsson versterkt in de winterstop de selectie van Manchester United. De Zweedse aanvaller tekende een contract voor drie maanden bij de ploeg van manager Alex Ferguson.

In januari komt de 35-jarige Larsson over van zijn huidige club Helsingborg. Daar wordt in de wintermaanden niet gevoetbald. Larsson zal in april terugkeren naar Zweden, bij de start van het nieuwe seizoen. "Het geeft een goed gevoel om voor zo'n grote club te spelen. Ik zal niet iedere wedstrijd starten, maar het is een leuke overstap", aldus Larsson.

United was de laatste weken op zoek naar een versterking in de voorhoede omdat ze geruime tijd niet kunnen beschikken over de geblesseerde Ole Gunnar Solskjaer. Daarnaast is Alan Smith nog altijd niet wedstrijdfit.

WB Harbin: Timmer rijdt alleen tegen landgenotes

Op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in het Chinese Harbin neemt Marianne Timmer het alleen tegen landgenoten op. Dat is vrijdag tijdens de loting bepaald.

Op de 500 meter werd ze gekoppeld aan Margot Boer, de Nederlands kampioene op die afstand. Op de kilometer kreeg Timmer haar teamgenote Annette Gerritsen als opponente toegewezen.

Ook Gerard van Velde, die alleen de 500 meter schaatst, treft een landgenoot. Hij neemt het op tegen Lars Elgersma. Op de kilometer kregen de oranje-mannen allemaal een tegenstander uit het buitenland. Elgersma stuit op de Italiaan Ioriatti en Stefan Groothuis rijdt tegen de Fin Koskela. In de achtste rit schaatst Erben Wennemars tegen de Canadees Roberge. Jan Bos kreeg de Zuid-Koreaan Kyou-Hyuk Lee als tegenstander, terwijl Beorn Nijenhuis in de tiende rit werd gekoppeld aan de Zuid-Koreaan Mun.

[upd] 8 jaar cel voor Samir A.

Icoon JustitieIn Amsterdam is de rechter begonnen met het voorlezen van de uitspraak in de zaak tegen 'de groep Samir A.' Er zijn nog geen straffen uitgesproken, maar nu is al duidelijk dat de rechter de groep geen terroristische organisatie vindt.

Ook worden de ambtsberichten van de inlichtingendienst AIVD, waarop het strafrechtelijk onderzoek naar de zes verdachten is gestart, uitgesloten van het bewijs. Tevens acht de rechtbank de verklaringen die twee 'kroongetuigen' hebben afgelegd onbetrouwbaar. Ook de verklaring die een gevangen getuige in Marokko heeft afgelegd, is onbruikbaar. Omdat niet kan worden vastgesteld of die middels foltering is verkregen.

Tegen Samir A. werd door het OM vorige maand 15 jaar geëist. De andere eisen waren: Mohammed C. 15 jaar; Nouredine el F. 12 jaar; Soumaya S. 10 jaar; Mohammed H. 8 jaar; Ibrahim H. 12 maanden (maar die is al vrij).

De straffen (of vrijspraken) volgen later. Momenteel is de zitting even geschorst.

Update 12.27 uur
De uitspraken tegen de afzonderlijke leden van de groep volgen in de loop van de middag.

De rechter heeft zich nog niet uitgesproken over de beschuldigingen dat A., of zijn medeverdachten, aanslagen op politici en het gebouw van inlichtingendienst AIVD hadden gepland. Hetzelfde geldt voor verboden wapenbezit.

De verwachting bij deskundigen is in ieder geval dat mochten de verdachten gestraft worden, de straffen aanmerkelijk lager zullen uitvallen dan de eisen.

Update 12.54 uur
Volgens de rechtbank is wél bewezen dat Samir A. een terroristische aanslag aan het voorbereiden was. Over het videotestament dat A. maakte, zei de voorzitter van de rechtbank, E. Koning: ''Daarop heeft A. terreur laten voelen.''

De rechtbank ziet het videotestament, dat gemaakt is na 10 oktober 2005, als niet anders ''dan een openbaarmaking aan zijn ouders, zijn naasten en het Nederlandse volk, waarin A. vertelt dat hij het martelaarschap heeft bereikt.'' Dat martelaarschap zou kunnen hebben bestaan uit een terreurdaad met vele doden, mogelijk op het gebouw van de inlichtingendienst AIVD, of een vergelijkbare daad, de moord op één of meerdere politici.

Er is nog steeds geen uitspraak over de strafoplegging. Maar vrijspraak ligt niet meer voor de hand voor Samir A. Dat lijkt ook te gelden voor Nouredine el F., diens ex-vrouw Soumaya S. en Mohammed C. Ook zij zijn volgens de rechter schuldig aan het voorbereiden van terroristische aanslagen.

Update 13.16 uur
Samir A. is veroordeeld tot 8 jaar cel.

Nouredine el F. krijgt 4 jaar cel; Mohammed C. 4 jaar cel en Soumaya S. 3 jaar cel. Vrijspraak voor Mohammed H. en Ibrahim H.

Alle veroordeelden zijn schuldig bevonden aan het voorbereiden van aanslagen op politici en het gebouw van de inlichtingendienst AIVD.


Niet 'zomaar' een video

Met twintig kilometer per uur over de snelweg

Icoon OpmerkelijkEen 62-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk reed vrijdagochtend met een slakkengangetje van twintig kilometer per uur over de snelweg A12. De politie ontdekte dat de man niet alleen qua snelheid flink in de fout ging.

Het duurde een tijdje voordat de man de stopsignalen van de politie wist op te merken. De automobilist bleek gedronken te hebben en had een ongeldig verklaard rijbewijs bij zich. Bovendien droeg hij een motorjas van de politie. De man werkt niet bij de politie, daarom wordt nu onderzocht waar hij de jas vandaan heeft. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, zijn auto is weggetakeld.

Meer HIV-infecties in Nederland, minder aids

Icoon GezondheidHet aantal hiv-besmettingen in Nederland neemt toe. Dat stelt de Stichting HIV Monitoring. De stijging valt toe te schrijven aan onveilige seks onder homoseksuele mannen.

Het aantal mensen in Nederland dat aids krijgt of aan de ziekte overlijdt, neemt af. Dat is het gevolg van de komst van de zogenoemde highly active antiretroviral therapy, nu tien jaar geleden. Daardoor leven hiv-geïnfecteerden langer en in betere gezondheid.

In 2005 werden 950 nieuwe patiënten met een hiv-infectie geregistreerd, ongeveer driehonderd méér dan in 1996. De Stichting HIV Monitoring vermoedt dat het hier niet alleen meer gaat om een 'reservoir' van reeds eerder geïnfecteerde personen, maar ook om recente infecties.

Het totale aantal bij de stichting geregistreerde infecties ligt rond de 12.000. Voor het eerst onderzocht de stichting ook hiv en aids in Curaçao. Vooral de beperkte beschikbaarheid van aids-remmers vormt daar een bron van zorg.

VS waarschuwen banken voor hackers van al-Qaeda

InternetDe Amerikaanse regering heeft financiële instellingen donderdag gewaarschuwd voor terroristen van al-Qaeda die hun computers zouden willen binnendringen. De hackers zouden die onklaar willen maken uit wraak voor het gevangenhouden van gedetineerden op de basis Guantánamo Bay.

Volgens de regering heeft de terreurorganisatie al-Qaeda opgeroepen tot een digitale aanval tegen Amerikaanse sites voor internetbankieren en van aandelenmarkten. Al-Qaeda zou zo hun databases willen vernietigen.

Het Amerikaanse ministerie voor Binnenlandse Veiligheid zei geen bewijzen te hebben voor een aanval van hackers, maar heeft voor alle zekerheid toch een waarschuwing doen uitgaan. Volgens het Departement for Homeland Security geldt de waarschuwing met ingang van vrijdag voor de hele maand december.

De Verenigde Staten houden sinds de Amerikaanse inval in Afghanistan eind 2001 in de marinebasis Guantánamo Bay in Cuba van terrorisme verdachte mensen vast.

Volgens een ingewijde heeft de tot dusver onbekende groepering ANHIAR al-Dollar, die banden zou hebben met al-Qaeda, opgeroepen tot de actie. De groep wil ''de moslimbroeders in het kruisvaarderskamp Guantánamo Bay'' wreken, aldus de zegsman.

Met dank aan do-tje voor de submit.

[F3] Goede test Renger van der Zande

Omdat de Formule 3 test van Renger van der Zande afgelopen dinsdag in het water viel kreeg de jonge Nederlander donderdag een herkansing. Tijdens deze tweede test kon Van der Zande eindelijk laten zien dat hij over veel potentie beschikt.

Omdat de Nederlander de baan niet kende werd hij niet direct op zijn rondetijden afgerekend. Belangrijker was de progressie die hij gedurende de dag liet zien. Hierbij werd gekeken naar het rempunt, het remgedrag en de bochtensnelheid. De data werd vervolgens vergeleken met die van eerdere testdagen van andere coureurs.

De enigineer van het team, Guillaume Capietto, was tevreden: "Het was een goede test. Voor iemand die het circuit niet kent toonde Renger een snelle progressie. We zaten op tijden die we wilden zien. Ook de overige racedata gaven een sterk beeld. Het wordt voor ons nog moeilijk selecteren als team met een paar tweedejaars als Herck en Summerton en anderzijds de rookie uit de Duitse cup, Renger van der Zande."

Ook Van der Zande kijkt terug op een mooie dag: "Ik vond het fantastisch om als junior uit de Duitse cup vandaag te testen met het team dat de toon voert in de Europese serie. Super gaaf. En dan wil je ook de allersnelste tijden laten zien! Eerder rust ik niet. Het team toonde zich echter enthousiast en overtuigde me dat de kou het verschil maakte met die drietiende seconde die ik nog zocht. Het is een jonge staf, met een hoop energie en niets is ze teveel. Dat werkte leuk."

Voor de Nederlander was dit de laatste test in een serie bij topteams. Het is nu aan het management om te kijken waar de beste kansen liggen voor 2007. Het is een feit dat de drie top teams uit de Formule 3 interesse in de Nederlander hebben.

Babel hervat training

Ryan Babel heeft de training bij Ajax weer hervat. De aanvaller van de Amsterdammers was enkele weken uit de roulatie met een knieblessure. Vandaag trainde hij met het tweede elftal mee.

"Het vasthouden van de bal voorin is het probleem op dit moment. Daarom is het hoopgevend dat Babel weer de training hervat", aldus trainer Henk ten Cate. Dit seizoen speelde Babel al zeven duels in de hoofdmacht van de Amsterdammers, waarbij hij drie maal tot scoren wist te komen.

Lieve Caroline...

Wij hebben op de weblog een heel mooi submitknopje staan. Daar kunnen jullie alle leuke, grappige, rare dingen kwijt. Gelukkig maken jullie daar dankbaar gebruik van. Veel van de submits vinden een weg naar de weblog.

Deze submit willen wij jullie niet onthouden, deze stond vanochtend zo in de submit:

quote:
hallo ik ben caroline_tjoen
Goh, lieve Caroline, ik ben cptmarco. Ik vind het heel erg lief van je dat jij je aan ons voor wilt stellen. Alleen ben je erg spaarzaam met details over jezelf. Wie ben je, wat vind je leuk, hoe oud ben je? Ik gok dat je blond bent. Gebruik de submitknop alsjeblieft nog eens een keer om wat meer over jezelf te vertellen! Wij branden van nieuwsgierigheid. Natuurlijk zijn foto’s altijd welkom (mailen mag naar cptmarco@fok.nl).

Lieve Caroline welkom op de weblog! Zijn er trouwens nog meer fok!kers die de groeten willen doen aan Caroline of haar iets willen vragen? Dit is je kans.

Shining Force EXA info en screens

Shining Force EXA laat gamers een wereld verkennen vol dynamische gevechten waarbij verscheidene wapens en magische krachten gebruikt zullen gaan worden. Een nieuw tactisch systeem dat geintroduceerd zal worden in dit Shining Force spel zal de speler ertoe zetten om systematischer na te gaan denken over bepaalde acties die men uit kan voeren. Je kunt gaan spelen als het zwaardvechtertje Toma of als het meisje genaamd Cyrille, dat haar krachten van de magie moet hebben. Uiteindelijk is het doel om het RPG-verhaal te gaan volgen en jouw wereld te behoeden van allerlei wezens die kwaad in de zin hebben.

Enkele features in het spel:

- Tactische gevechten waarbij je moet denken aan zowel aanvallen als verdedigen. Dit om jouw gebied te beschermen en vijanden af te weren.
- Jouw gebied kun je beschermen d.m.v. vijf verschillende acties: Basic Mode, Bombardment, Recovery, Enemy Scouting en Absolute Defense.
- Je krijgt dus de keuze om te kiezen voor twee hoofdcharacters; Toma of Cyrille.
- Jouw battleparty kun je aan de hand van jouw wensen instellen, dus jouw partymembers kun je aanvallend of juist defensief opstellen. Door het gebruik van verscheidene items kun je jouw characters ook andere krachten aanleren.
- Met behulp van battle experience points en allerlei items kun je jouw characters sterker maken.

De twee beelden hieronder zijn afkomstig van FMV die in het spel verwerkt zitten.Hieronder enkele in-game screenshots.
Het spel zal rond de lente van het jaar 2007 in Japan verschijnen. Of het spel ook een US- en/of EU-release krijgt is nog niet bekend.

Doek valt voor Bad Brain Entertainment

Hoewel Duitsland een uitstekende markt lijkt te zijn voor adventures, heeft de speciaal voor adventures opgerichte uitgever Bad Brain Entertainment de handdoek in de ring geworpen wegens gebrek aan financiële middelen. Directe aanleiding voor het einde van het bedrijf is het stopzetten van de ontwikkeling van Fantasy-adventure The Whispered Wor(l)d waarvoor geen geldschieters gevonden konden worden. Het spel was een afstudeeropdracht van ontwikkelaar Marco Hüllen en is voor 80% klaar. Directeur/oprichter Wolfgang Kierdorf heeft het bedrijf, na er drie jaar lang zijn eigen vermogen ingepompt te hebben, nu maar helemaal opgedoekt. Het spel is overigens niet helemaal verloren, Wolfgang wil concept en code weggeven aan een ontwikkelaar die het spel wil afmaken, met de belofte er een freeware adventure van te maken. Geinteresseerde partijen moeten nog wel toestemming vragen aan de developer om bepaalde personages te mogen gebruiken. Het verhaal, de dialogen, de achtergronden en animaties en alles wat verder rechtmatig aan Bad Brain Entertainment behoort zal vrij ter beschikking worden gesteld.

Bad Brain Entertainment kwam internationaal in opspraak toen ze in december 2004 met veel bombarie aankondigden met Lucasarts in onderhandeling te zijn over de rechten op een vervolg op Sam & Max. In januari moesten ze bekennen dat de onderhandelingen in een vroegtijdig stadium afgekapt waren en dat er dus geen vervolg zou komen, tot grote teleurstelling van vele fans (inmiddels is dat vervolg er dus toch gekomen, zij het via een compleet andere ontwikkelaar en uitgever). Ook de in november 2004 aangekondigde overeenkomst om A Vampyre Story van Ex-LucasArts onwikkelaar Bill Tiller en zijn bedrijf Autumn Moon uit te geven werd na enkele maanden ontbonden. Sindsdien werd er bijzonder weinig vernomen van het bedrijf. Het faillisement komt dus niet echt als een verrassing.The Whispered Wor(l)d

Dakar-rally kondigt veiligheidszones aan

Voor de aankomende Dakar-Rally 2007 is een strengere bewaking nodig. Etienne Lavigne, wedstrijdleider van het evenement, heeft gisteren de instelling van veiligheidszones aangekondigd.

Dit is nodig omdat de Franse geheime dienst heeft gewaarschuwd voor mogelijke terroristische acties in het grensgebied van Mauritanië en Mali. Het is de bedoeling dat militairen die regio, waar de rallykaravaan op 16 en 17 januari doorheen trekt, zal gaan beschermen.

Wat is Dit: Opgave 66 - Uitslag

Voor de eerste keer dit kwartaal (en de derde keer dit jaar) hadden jullie er 4 ronden voor nodig om tot het goede antwoord te komen. De eerste dit het antwoord gaf was FOKKER007, hij krijgt dan ook de 6 punten. Op zijn antwoord waren 21 lifters namelijk: ABC-tje, Allan24, Charrel, cw2cu, destrovel, Frankvbr, g-Lock, Icefire1971, Isiolo, JtS, Klompje, lapschwanz, level1, lode, lolz, natedanielz, nsgopfok, Rossdale, tommytob, Viper2k1 en zjosken. Zij krijgen allemaal 3 punten.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand staat JtS nog steeds aan de leiding maar staat nu op 84 punten. In de kwartaalstand zijn er nu weer 2 koplopers, namelijk Charrel en FOKKER007 die beide 21 punten hebben.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht ��n nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De oplossing: Prullenbak

Tot WiD.

Historisch: België 1991

In de winter van 1990 bewerkte de Franse Formule 1-coureur Bertrand Gachot een Londense taxichauffeur met traangas. In augustus 1992 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden, wat indirect de start inluidde van het tijdperk Schumacher.

Het team van Eddie Jordan was in 1991 gedebuteerd in de Formule 1. De renstal behaalde al in dit eerste jaar betrekkelijk goede resultaten. De eerste punten werden al in de vijfde race gehaald, toen zowel veteraan Andrea de Cesaris als de wat minder ervaren Bertrand Gachot in de top vijf finishten. Ook in de vier daaropvolgende wedstrijden scoorde het team punten.

Op Spa-Francorchamps moest Eddie Jordan het dus zonder Gachot stellen. De logische vervanger van de Fransman was natuurlijk Formule 3000-coureur Heinz-Harald Frentzen, die in 1990 nog voor Jordan had gereden in deze opstapklasse, maar Willi Weber bood hem een andere keuze: een jonge Formule 3-kampioen die luisterde naar de naam Michael Schumacher. Veel later zou Jordan bekennen dat hij Schumacher vooral had gekozen omdat deze geld mee kon brengen.

Schumacher had nauwelijks ervaring op Spa-Francorchamps en kon slechts teren op een aantal ronden die hij met een motor had afgelegd op het circuit. Ondanks zijn Formule 3-titel stond de Duitser niet bekend als een opvallend talent. Als teamgenoot van Frentzen in de Formule 3 had hij meestal zijn meerdere moeten bekennen in zijn landgenoot én in Karl Wendlinger, met wie hij in 1991 een Mercedes deelde in de GT-klasse.

Schumacher verraste echter vriend en vijand door zijn Jordan 191 op de zevende startplaats van de Belgische Grand Prix te zetten, ruim voor teamgenoot De Cesaris. In de warm-up op zondagmorgen was de Duitser zelfs de snelste coureur op de baan. De wedstrijd zelf was echter een teleurstelling. Schumacher moest al in de eerste ronde van zijn debuut de Jordan parkeren met een defecte koppeling.

Andrea de Cesaris leek af te stevenen op het eerste podium voor Jordan. Na het uitvallen van Jean Alesi en Nigel Mansell reed hij zelfs op de tweede plaats en was in staat om de leidende positie van Ayrton Senna aan te vallen. Door een koelingsprobleem raakte zijn auto echter oververhit en ondanks dat De Cesaris het rustiger aan deed, blies hij drie ronden voor de finish zijn motor op.

Ondanks zijn korte optreden in de race, had Schumacher de interesse gewekt van een aantal mensen op het paddock. Het team van Benetton zag het talent van de Duitser en kaapte hem voor de neus van Jordan weg, nadat bleek dat Jordan verzuimd had Schumacher een contract te laten tekenen. Slechts een jaar later won Schumacher zijn eerste race, ironisch genoeg ook in België, en Eddie Jordan moest tot 1998 wachten voor zijn team voor het eerst een overwinning behaalde. Bertrand Gachot keerde na zijn gevangenisstraf nog terug naar de Formule 1, maar zakte af tot de achterhoede van het veld en hing aan het einde van 1995 zijn helm in de wilgen.

[MotoGP] McWilliams in ziekenhuis na crash

Tijdens de MotoGP test op het circuit van Jerez is Jeremy McWilliams zwaargewond geraakt bij een crash. De Noord-Ier was bezig met een test van zijn nieuwe Ilmor-motorfiets.

De 42-jarige MotoGP-coureur heeft diverse fracturen opgelopen aan onder andere zijn been en sleutelbeen. Ook heeft hij serieuze verwondingen aan zijn linkerhand opgelopen. McWilliams zal maandag worden geopereerd aan zijn verwondingen.

Hardwareverkopen Nintendo

Nintendo of America heeft de hardwaresales van de DS, Cube en GBA bekend gemaakt. De lijst zie je hieronder en is in miljoenen:

ConsoleUSA HardwareUSA SoftwareWereldwijd HardwareWereldwijd Software
NDS6.6321.4226.82103.6
GameCube11.3699.6421.2198.05
GBA33.63155.5976.79347.53

Naast de hardware zijn er ook wat franchise cijfers bekend gemaakt:

Mario serie: meer dan 193M wereldwijd
Zelda serie: meer dan 47M wereldwijd
Metroid serie: meer dan 13M wereldwijd
Pokémon serie: meer dan 155M wereldwijd
Donkey Kong serie: meer dan 48M wereldwijd

Ministers botsen om verdachte Schipholbrand

Icoon PolitiekDe Raad van State moet uitkomst bieden in een geschil tussen de minister van Vreemdelingenzaken en Integratie en de minister van Justitie. De inzet is de vreemdelingenbewaring waarin de Libiër zit die wordt verdacht van brandstichting in het cellencomplex op Schiphol vorig jaar.

De vraag is of het vreemdelingenrecht dan wel het strafrecht doorslaggevend is in deze zaak, zo bleek donderdag tijdens een zitting bij de Raad van State. Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde onlangs dat het voorarrest van Achmed Al-J. moet worden opgeheven en dat hij zich beschikbaar moet houden voor het proces. De verdachte zou zich dan dagelijks bij het politiebureau moeten melden.

De Libiër kwam echter niet op vrije voeten. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) plaatste hem onmiddellijk in vreemdelingenbewaring, omdat hij geen geldige verblijfspapieren heeft. Zijn advocaat, Peter Paul Mol, stelde bij de Raad van State dat de vreemdelingenbewaring van zijn cliënt als oneigenlijke verlenging van de voorlopige hechtenis wordt gebruikt.

Niet onrechtmatig
De landsadvocaat betoogde namens minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken dat Al-J. niet onrechtmatig in vreemdelingenbewaring is geplaatst, omdat de kans dat hij wordt uitgezet nog steeds aanwezig is. Tegelijkertijd gaf hij toe dat uitzetting ingaat tegen de wens van het Openbaar Ministerie om de Libiër in Nederland te houden en voor de rechter te brengen. "Er is hier sprake van een spanningsveld." Volgens hem was er geen probleem ontstaan als het hof de voorlopige hechtenis niet had geschorst.

De Raad van State vroeg de landsadvocaat naar het standpunt van de ministers in deze kwestie, terwijl zij nu juist een uitspraak van het hoogste bestuursorgaan willen. Verdonk ligt in de kamer ook al onder vuur over een andere kwestie.

[A1GP] Engels protest op Duitse overwinning

Afgelopen weekend won Duitsland de featurerace tijdens het A1GP weekend in Maleisië. Het team van Groot-Brittannië heeft protest tegen deze overwinning ingediend.

Het protest van Groot-Brittannië is gebaseerd op de pitstop van team Duitsland. Tijdens deze, verplichte, pitstop liet Nico Hülkenberg de motor afslaan. De monteurs hebben de bolide vervolgens aangeduwd, waarna de jonge Duitser zijn weg kon vervolgen. Volgens team Groot-Brittannië is het niet toegestaan de wagen aan te duwen. Sterker nog, starten mag alleen door middel van de elektronische starthulp. Een eerder protest werd afgewezen omdat het te laat zou zijn ingediend. Team Groot-Brittannië probeert nu alsnog de uitslag te laten herzien.

Het Britse team doelt op de volgende regel in het reglement: Een additioneel apparaat dat tijdelijk verbonden is met de wagen mag alleen in de pits of op de startopstelling worden gebruikt om de motor te starten.

De Britse interpretatie is dat de wagen dus alleen met de starthulp gestart mag worden. Volgens de A1GP-officials moet de regel anders geïnterpreteerd worden. De regel zou bedoeld zijn om te verhinderen dat de elektronische starthulp elders, dan de twee in het reglement opgenomen plaatsen, gebruikt wordt. John Wickham, algemeen directeur van A1GP: "Wij staan toe dat auto's aangeduwd worden op zowel de startopstelling als op de baan. De officials hebben de zaak bekeken en er was volgens hen niets onreglementairs aan de hand. De pitstraat, waar de wagen van Duitsland werd aangeduwd, wordt gezien als onderdeel van de baan."

Team Groot-Brittannië legt zich niet neer bij de beslissing van de organisatie. "We zetten ons protest door, omdat de regels zijn overtreden. Dit is een groot kampioenschap en er staat een hoop op het spel. We zijn nu wat laat met het protest, omdat ons eerder was verteld dat de zaak nog werd onderzocht," verklaarde teamcoördinator Paul Anthony. Er staat voor het Britse team veel op het spel. Het team eindigde bij de race in Maleisië als tweede en staat momenteel tweede in het kampioenschap, zes punten achter Duitsland.

Feyenoord pleit wederom voor voetbalwet

De financieel directeur van Feyenoord, Onno Jacobs, heeft na de dramatisch verlopen wedstrijd van gisteravond tegen AS Nancy wederom gepleit voor invoering van een voetbalwet.

"De overheid moet ons helpen. Feyenoord kan dit niet alleen oplossen," aldus Jacobs. Gisteren verrichte een groep 'aanhangers' van Feyenoord voor aanvang van de wedstrijd al sloopwerk in de binnenstad van het Franse Nancy. Tijdens het duel zelf drong een groep Rotterdammerse supporters een Frans vak in om heibel te schoppen. "Om dieptriest van te worden," aldus Jacobs. "Ik vrees voor de gevolgen die dit voor Feyenoord zal hebben bij de UEFA."

De laatste jaren komt Feyenoord regelmatig negatief in het nieuws rond Europese duels. Toen in het seizoen 2004/2005 vanaf de tribune vuurwerk richting de keeper van Sporting Portugal gegooid werd, moest Feyenoord afgelopen seizoen een Europese wedstrijd zonder publiek spelen. Ook in wedstrijden tegen FC Basel en Blackburn Rovers ging het recentelijk mis. 'Er waren hier wel 3.000 Feyenoord-supporters. Wij hebben zelf aan bij ons geregistreerde fans 1.300 kaarten verkocht. De anderen hebben hier aan het stadion een kaartje gekocht. Feyenoord weet niet wie die fans zijn, we kennen ze niet," vervolgt Jacobs.

Volgens Jacobs zou een voetbalwet, met als onderdeel een verplichte meldingsplicht voor notoire raddraaiers, een deel van de oplossing zijn. KNVB-directeur Henk Kessler en andere voetbalclubs hebben zich de afgelopen jaren geregeld sterk gemaakt voor een wet naar Engels model. In de aanloop naar de verkiezingen was de PvdA de enige politieke partij die in haar programma pleitte voor een voetbalwet.

Kamer: schandelijk gedrag Feyenoord-aanhang

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer spreekt schande van de rellen donderdagavond in het Franse Nancy tijdens en rond de voetbalwedstrijd die Feyenoord daar speelde. Een deel van de Feyenoord-aanhang misdroeg zich ernstig.

''Schandalig natuurlijk'', reageert CDA-Tweede Kamerlid Joop Atsma vrijdag. Net als VVD-Kamerlid Frans Weekers constateert hij dat het wangedrag heel slecht is voor de reputatie van Nederland in het buitenland. SP-Kamerlid Ewout Irrgang vindt dat er hard opgetreden moet worden, maar dat de echte fans daar niet de dupe van mogen worden.

CDA, VVD en SP willen dat in ons land afgekondigde stadionverboden ook internationaal gaan gelden. Harde afspraken tussen voetbalbonden en clubs zijn dan wel noodzakelijk, aldus Atsma, Weekers en Irrgang.

Aan afspraken en controle heeft het donderdagavond in ieder geval ontbroken, constateert Atsma. Hij wijst erop dat onduidelijk was hoeveel supporters uit Rotterdam zouden meereizen en dat er aan de stadionkassa's nog kaarten te koop waren.

Een voetbalwet is volgens Atsma prima, maar die lost niet alles op. Het is vooral van belang dat voetbalbonden en clubs hun verantwoordelijkheid nemen. VVD'er Weekers wil dat de relschoppers hard aangepakt worden en opdraaien voor de kosten.Feyenoord-aanhang in actie

Rechtsextremisten cel in na mislukte aanslag

Icoon JustitieDe rechtbank in Dordrecht heeft gisteren twee rechts-extremistische jongeren veroordeeld voor een verijdelde poging om een synagoge in brand te steken. In april arresteerde de politie, na een tip van omwonenden, drie 'skinhead-achtige' jongeren bij de Dijksynagoge aan de Rivierdijk, op de grens van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Bij de synagoge vonden agenten een boodschappentas met een fles uiterst brandbare vloeistof.

De 19-jarige Michel V. uit Hardinxveld-Giessendam kreeg voor de mislukte aanslag 2 jaar celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. V. werd ook schuldig bevonden aan het al eerder kalken van hakenkruizen op de synagoge en op geluidsschermen langs de A15. Sybrandus van D. (20) uit Zwolle werd veroordeeld tot 21 maanden cel, waarvan 5 voorwaardelijk.

Eerder dit jaar werd al de derde jongen (19), volgens justitie 'een meeloper' die de brandaanslag had moeten filmen, veroordeeld tot 15 maanden celstraf (waarvan 5 voorwaardelijk).'Moest in de brand'

Hoge rekening na etentje goudbewaker

Icoon OpmerkelijkEen chauffeur van een geldwagen die even een hapje was gaan eten in een restaurant in Zeebrugge in België, heeft daarvoor een hoge rekening moeten betalen. Toen hij terug kwam bij zijn wagen, bleek er 50 kilo goud uit gestolen te zijn.

Volgens de Belgische politie had de gestolen lading een waarde van circa 780.000 euro. Het goud zat als een lading kleine bolletjes verpakt in tien plastic flessen. De lading was bestemd voor Groot-Brittannië. Het goud kan worden versmolten voor diverse toepassingen zoals juwelen, aldus de politie.

Met dank aan djpdjpnl en YubYub voor de submit.

Bush: onthouding in strijd tegen aids

Icoon EpidemieGeorge Bush heeft vrijdag toegezegd dat de Verenigde Staten zich blijven inzetten in de strijd tegen de verspreiding van aids. Hij benadrukte op Wereldaidsdag dat seksuele onthouding de beste manier is om te voorkomen dat hiv, het virus dat aids kan veroorzaken, zich kan verspreiden.

"Op Wereldaidsdag onderstrepen we onze toewijding om tegen de aids-pandemie te vechten met mededogen en met besluitvaardig handelen", aldus Bush in een verklaring.

Seksuele onthouding
Bush zei verder dat de VS samen met andere landen een alomvattende strategie voorstaat om de verspreiding van aids tegen te gaan. Volgens de amerikaanse president hoort daar seksuele onthouding bij, evenals echtelijke trouw en ook het gebruik van condooms.

Volgens de Verenigde Naties zijn dit jaar 4,3 miljoen mensen besmet geraakt met hiv, waarvan 65 procent in Afrika. Sinds het eerste geval van aids 25 jaar geleden bekend werd, zijn 25 miljoen mensen aan de ziekte bezweken en 40 miljoen mensen geïnfecteerd geraakt met hiv.

Met dank aan HuubTuub en Manchester voor de submit.

Tsjernobyl

Sommige van onze bezoekers waren destijds mischien nog niet eens geboren, maar de naam Tsjernobyl zullen ook zij wel kennen. Een brand in een van de reactoren in April 1986 veroorzaakte een van de grootste nucleaire rampen uit de geschiedenis.

Maar als je naar dit filmpje kijkt waarin te zien is hoe de radioactiviteit zich over Europa verspreid, dan kwam Nederland er nog niet eens zo heel slecht van af, al was er toch zeker wel sprake van een verhoogde concentratie, vooral boven het midden van ons kikkerlandje.

Met dank aan mgerben voor de submit.

Hardwareverkopen Japan, 360 > PS3 totaal

De wekelijkse hardwarecijfers vanuit Japan zien er als volgt uit:

ConsoleAantal
DS Lite201.378
PS332.662
PSP30.815
PS226.263
Xbox 3607.007
GBA SP1.264
GB Micro1.235
Cube576
DS212
GBA27
Xbox0

Een aantal vergelijkingen:

Xbox 360 totaal vs PS3 totaal: 174.016 vs 156.400
DS totaal vs PSP totaal: 12,536,690 vs 4,223,057

Als we de cijfers van afgelopen week in een taart grafiek zetten krijgen we de bekende PacMan chart:

Wie durft er al uitspraken te doen over de Wii verkopen? Deze lanceert morgen in Japan!

Yamashina nieuwe vice-voorzitter Toyota

Het kon haast niet uitblijven. De tegenvallende prestaties afgelopen seizoen van het Toyota F1 team hebben ertoe geleid dat Tadashi Yamashina is benoemd tot vice-voorzitter van Toyota Motorsport.

Yamashina was werkzaam als manager bij de Toyota Motor Corporation. Hij wordt verantwoordelijk voor de technologische ontwikkelingen en strategische beslissingen. Vice-president van Toyota Motorsport, Kazuo Okamoto: "We moesten onze organisatie versterken voor het nieuwe seizoen. Daarom hebben we besloten dat Yamashina de leiding moet krijgen over de technische ontwikkelingen. Hij heeft niet alleen veel technische kennis, maar ook veel ervaring met overzeese activiteiten."

FOK! wereldvoetballer 2006 bekend

Jullie konden de afgelopen weken op het voetbalforum van FOK! stemmen op de FOK!wereldvoetballer van het jaar.

De uitslag is inmiddels bekend. Jullie vonden Fabio Cannavaro, die al is verkozen tot Europees voetballer van het jaar en nog in de race is voor FIFA Wereldvoetballer van het jaar, de beste. Diens landgenoot Andrea Pirlo, spelend bij AC Milan, eindigt als tweede, en de Fransman Thierry Henry als derde.

UITSLAG

1. Cannavaro met 125 punten
2. Pirlo met 84 punten
3. Henry met 74 punten
4. Ronaldinho, 56 punten
5. Kaka, 47 punten
6. Eto'o 44 punten
7. Gerrard 40 punten
8. Riquelme 33 punten
9. Klose 29 punten
10. Zidane, 27 punten

Vergeet ook niet te stemmen op de FOK!sportawards 2006.

CD: Jamiroquai - High Times: Singles 1992-2006

Men neme een vrijzinnige vorm van muziek maken, een stam indianen, en een blanke jongen met abnormaal veel soul en disco in zich: resultaat, Jamiroquai. Na vijftien jaar en meer dan twintig miljoen verkochte albums lijkt de tijd daar om een 'best of' uit te brengen. Een verzamelaar met alle zeventien singles van die periode, en twee nieuwe nummers. 'High Times: Singles 1992-2006' heet de plaat en biedt een overzicht van alle singles; niets meer en niets minder.


Ankh naar Mac (en Linux?)

De adventure Ankh gooide in Duitsland hoge ogen (het behaalde daar zelfs de titel Spel-van-het-jaar-2005) en ook in de rest van Europa deed het spel over het Egyptische jongetje Assil het niet onaardig. Reden voor Runesoft om een Mac-port uit te brengen. Het spel bevindt zich momenteel in de laatste test-fasen en zal nog voor de kerst in heel Europa in de winkels liggen.

De systeemvereisten zijn:
MacOS 10.3.9, G4/5 of Intel Mac @ 1 GHz, 384 MB RAM, 32 MB gfxcard.

Runesoft is tevens bezig te inventariseren hoe groot de interesse is voor een Linux-versie. Dit doen ze via het Duitse Linux-forum. Zodra zich 200 mensen hebben ingetekend voor een pre-order, gaat men daadwerkelijk aan de slag met de port. Volgens eigen zeggen zou dit binnen zeer korte tijd realiseerbaar moeten zijn. Het gaat vooralsnog alleen om de Duitse versie, bij voldoende belangstelling volgt wellicht eveneens een internationale Linux-versie.

John Cipher maakt geen vrienden in Cipher Complex screens

Cipher Complex is een nieuwe stealth-game voor de PS3 en X360. In tegenstelling tot zijn collega's Fisher en Snake houdt John Cipher niet van ongemerkt voorbij sluipen. Het stealth-gedeelte zal dan ook voornamelijk gebruikt worden om een goede uitgangspositie te verkrijgen in het gevecht, om vervolgens genadeloos toe te slaan.

Cipher Complex zal gebruik maken van een adrenaline-systeem. John Cipher kan z'n adrenaline gebruiken om special moves uit te voeren. Een special move die John bijvoorbeeld uit kan voeren is razendsnel de kelen doorsnijden. En met razendsnel wordt in dit geval bedoelt dat slachtoffer één pas doorheeft dat hij het Sjaakje is op het moment dat jij bij slachtoffer nummer zes aangekomen bent.
Daarnaast kan John z'n adrenaline ook inzetten om bepaalde puzzels op te lossen, of om bepaalde delen van een level te bereiken.

Hieronder kun je zien hoe Johnny-boy z'n vriendenkring drastisch beperkt weet te houden:
EA koopt Headgate

Electronic Arts heeft de game-studio Headgate gekocht en een nieuwe naam gegeven. De studio zal nu door het leven gaan als EA Salt Lake en zich vooral richten op het ontwikkelen van games voor de Wii.

De studio is vooral bekend geworden van golf-games en is begonnen met Tiger Woods voor de PC in 2000. In de afgelopen jaren hebben ze ook Tiger Woods PGA Tour 2007 voor de Xbox, PS2 en PC ontwikkeld, in opdracht van EA. Maar ook games zoals Madden voor de PC en The Godfather voor de PC zijn door hun ontwikkeld.

Vanaf nu zal de studio zich dus vooral richten op het ontwikkelen van games voor de Wii. Ze hebben al twee (onbekende) titels in ontwikkeling. Ze zullen ook nog doorgaan met de dingen waar ze vroeger mee bezig waren, maar uiteindelijk zullen ze exclusief voor de Wii gaan ontwikkelen.

Janssen wil niet naar NAC Breda

Het lijkt er sterk op dat Willem Janssen niet naar NAC Breda zal vertrekken. De jonge middenvelder van VVV-Venlo stond in de belangstelling van de Brabantse club, maar het Algemeen Dagblad meldt dat Janssen niet naar Breda wil verkassen.

Door het afketsen van de transfer lijkt Roda JC nu de belangrijkste kandidaat om Janssen in te lijven. De club uit Kerkrade toonde eerder ook al interesse in de middenvelder. "De transfer is bespreekbaar", aldus Mohammed Allach, technisch directeur van VVV-Venlo eerder. "Maar deze is volledig afhankelijk van de voorwaarden waaronder Roda JC wil onderhandelen."

[Update] Kerstcadeautje van Polyphony: GT HD Demo

PS3-bezitters krijgen van Polyphony een klein kerstcadeautje. Op 24 december kun je namelijk Gran Turismo HD gratis downloaden.
Deze stap is genomen om het team achter de GT-serie volop aan GT5 te laten werken, en tegelijk het grote publiek kennis te laten maken met wat Polyphony van plan is met deel 5.

Update 10:37

Er zijn wat meer details bekend over de download. Het zal een soort van demo zijn voor Gran Turismo HD. De demo zal tien auto's bevatten, twee routes op één circuit en twee verschillende modes (time-attack en drift-trial). Via online leaderboards kun je kijken hoe snel je bent vergeleken met de rest van de wereld. Er is een kans dat er meer van zulke downloads komen voor de release van GT5 ergens in 2008.
Of deze demo ook in Europa te downloaden zal zijn is niet bekend.

Braafheid en Nelisse trainen niet mee

Het is nog niet zeker of FC Utrecht komend weekend, in het duel tegen FC Groningen, kan beschikken over Edson Braafheid en Robin Nelisse. Het duo ontbrak donderdag op de training, vanwege diverse blessures.

Eerder deze week liep Braafheid tijdens de training een blessure aan zijn heup. Ook Nelisse maakte deze training niet af, aangezien hij na een duel problemen kreeg met zijn lies. De blessures van het duo werden dezelfde dag nog behandeld. "Ze gaan langzaam vooruit. We kijken van dag tot dag hoe ze ervoor staan en kunnen dan ook nu nog niet zeggen of ze er zondag bij kunnen zijn", lichtte John van Loen, assisstent-trainer van FC Utrecht, toe.

Renault optimistisch na eerste testweek

Renault blikt tevreden terug op de eerste testweek, welke plaatshad in Barcelona afgelopen week. Het team hield zich voornamelijk bezig met het aanpassen aan de Bridgestone-banden.

Het Franse team reed in totaal bijna 2500 kilometer in Barcelona. Heikki Kovalainen en Nelson Piquet jr. bestuurden de bolides. Christian Silk, testingeneur, was tevreden: "We hebben een goede laatste testdag gehad. We wilden deze week kijken hoe onze auto het doet in combinatie met de Bridgestone-banden. Het hele team heeft deze week hard gewerkt om de wagens voor te bereiden en de data te analyseren. Ik denk dat we over de drie dagen veel progressie hebben geboekt. We zullen nu doorgaan op de ingeslagen weg."

TNT Post dwarsboomt eigen actie

Icoon BinnenlandsTNT Post bezorgt vandaag en volgende week woensdag actie-enveloppen waarmee mensen in één keer dertig kerstkaarten kunnen versturen. Er is echter één probleem: TNT heeft een groot aantal brievenbussen versmald, waardoor de actie-enveloppen niet meer door de sleuf kunnen.

Met de enveloppenactie wil TNT klanten aansporen om hun kerstkaarten zo snel mogelijk te versturen. De actie-envelop zal bij zo'n zes miljoen huishoudens bezorgd worden. De bedoeling is dat mensen er minimaal dertig geadresseerde en gefrankeerde kerstkaarten in doen en de dikke envelop tussen 6 en 13 december posten.

Het probleem is dat het postbedrijf dit jaar al vroeg is begonnen met het versmallen van de gleuf van brievenbussen, dit om vandalisme door vuurwerk te voorkomen. Behalve voor vuurwerk, is het ook voor TNT's eigen enveloppen onmogelijk om in de brievenbus gestopt te worden. Mensen die gebruik willen maken van de envelop, zullen naar het postkantoor moeten.

Bridgestone ontkent voordeel Ferrari

Dat Ferrari de afgelopen testdagen in Barcelona steeds de snelste tijden heeft gereden, ligt volgens Hisao Suganuma niet aan de Bridgestonebanden. "Voor Ferrari zijn deze banden net zo nieuw als andere teams", vertelt de vertrekkend technisch directeur.

"Het enige kleine voordeel dat Ferrari heeft is dat zij het personeel van Bridgestone kennen, maar dat is iets waar niets aan te doen is", vertelt Suganuma.McLaren Mercedes coureur Pedro de la Rosa ziet ook geen groot voordeel voor Ferrari: "Ik denk niet dat Ferrari een groot voordeel heeft, binnen twee maanden zal iedereen ingelopen zijn."

Suganuma ontkent ook het gerucht dat er gedurende de winter maar met één type band getest zal worden. Er zal deze winter zelfs met vier verschillende banden getest worden, waarvan de hardste compound in Barcelona gebruikt is. Volgende week in Jerez zal de zachtere band getest worden. "Gedurende de winter zullen we samen met de teams alle banden evalueren om te kijken of we nog steeds op de juiste weg zitten"verklaart de Japanner.

Rousselot: "Avond snel vergeten"

De voorzitter van AS Nancy, Jacques Rousselot, is het helemaal eens met hetgene wat de Franse politie deed tijdens het UEFA Cup-duel tegen Feyenoord (3-0). Om de Rotterdamse fans in toom te houden werd gebruik gemaakt van traangas. Dit middel was eerder op de dag, tijdens rellen in de Franse stad, ook al gebruikt.

Een aantal zogenaamde supporters van Feyenoord gooiden tijdens het duel een aantal stoeltjes vanaf de tribune op het veld. Hierdoor ontstond in het Stade Marcel Picot, het stadion van AS Nancy, een gevaarlijke situatie. "Dit is ergerlijk", waren de woorden van Rousselot. "Zulke avonden wil je het liefst heel snel vergeten. Het gedrag van dit soort fans gaat alle perken te buiten. Dit gaat helemaal nergens over." Bovendien is de Fransman van mening dat dergelijke "pseudo-supporters" uitgeschakeld moeten worden.

Om de orde tijdens de wedstrijd tussen beide clubs te handhaven werden 400 ordebewakers ingezet. Behalve deze groep waren ook nog 500 agenten aanwezig. Rousselot had weinig woorden nodig om uit te drukken wat hij vond van het gebruik van traangas. "Ze hadden geen andere keus om dit tuig tot bedaren te brengen."

Alonso wellicht eerder in McLaren

Ron Dennis, teambaas van McLaren Mercedes, hoopt dat Fernando Alonso nog deze maand kan gaan testen voor zijn nieuwe werkgever.

Volgens Dennis heeft Alonso nu alle contractuele verplichtingen voor Renault achter de rug en weerhoudt alleen zijn huidige contract, dat eind december afloopt, hem ervan om al voor McLaren te testen. "We hebben een wagen klaarstaan voor Fernando," verklaarde Dennis. "Zodra hij terug is van zijn vakantie, zullen we met Renault praten. Als zij akkoord gaan, kan Alonso al in december debuteren."

Ten Cate: "Espanyol maatje te groot"

Na afloop van de 0-2 nederlaag in de eigen ArenA was Ajax-trainer Henk ten Cate duidelijk in zijn commentaar.

"Espanyol was een maatje te groot. Ze waren fysiek beter, sneller en geslepener. Ik denk dat het een terechte nederlaag was," aldus Ten Cate die zich niet wilde verschuilen achter alle ellende, die de Amsterdamse club de laatste dagen over zich heen kreeg. Zo werd gisteren breeduit in de kranten bericht over een mogelijk zware straf voor Kenneth Perez, die zich eerder discriminerend uitliet tegen een grensrechter. "Veel spelers hebben moeite om met dit soort zaken om te gaan. Het houdt de gemoederen bezig. Maar ik verschuil me er niet achter, daarvoor waren de verhoudingen in het veld vandaag te groot. Om er bovenop te komen moeten we hard werken en veel praten."

Samenwerking jeugd AZ en Stormvogels/Telstar

Vanaf het seizoen 2007/2008 willen AZ en Stormvogels/Telstar hun jeugdopleidingen samenvoegen. De komende tijd werken de twee voetbalclubs de organisatorische en juridische consequenties uit.

Marcel Brandts, de technisch directeur van AZ, zegt dat de KNVB graag wil dat verschillende clubs uit dezelfde regio samenwerken op het gebied van de jeugd. "Ik denk dat dit een uitstekend voorbeeld kan zijn. Stormvogels/Telstar heeft niet alleen naar het eigen clubbelang gekeken, maar ook aan het totale Nederlandse voetbal gedacht en het siert ze dat ze deze stap hebben genomen. Voor AZ betekent het absoluut een kwaliteitsinjectie voor de jeugdopleiding, waar beide clubs over een paar jaar de vruchten van kunnen plukken," aldus Brandts.

E. Koeman: "Ik stop niet"

Erwin Koeman wil niet stoppen als trainer van Feyenoord. Koeman zei dit gisteravond na afloop van de UEFA Cup-wedstrijd tegen Nancy, die met 3-0 verloren ging.

"Ik ben niet iemand die een zinkend schip verlaat", verzuchtte Koeman, die net als alle Feyenoorders verslagen rond liep in de chaotische catacomben van het Stade Marcel Picot. "Ik voel pure machteloosheid. Het is in- en intriest wat er allemaal is gebeurd. Maar ik heb als trainer-coach nog steeds de taak om me zoveel mogelijk op het voetbal bij Feyenoord te concentreren. Dat probeer ik nu dan ook maar, zo goed en zo kwaad als het gaat."

"Weet je wat eigenlijk het ergste is? Dat de meesten mensen bij Feyenoord niet eens verrast zijn door wat er nu is gebeurd. Ook ik niet. We wisten dat er heel veel mensen, ook met stadionverboden, op abnormale manieren aan kaartjes waren gekomen voor deze wedstrijd. Dat er op voorhand niet is ingegrepen, door wie dan ook, vind ik onvoorstelbaar. We zijn met open ogen de problemen tegemoet gegaan."

Koeman zei tevens dat hij voor Feyenoord en zijn aanhang zijn best wil blijven doen. "Onze goedwillende supporters, zo'n 95 procent van allemaal, verdienen dat ook. We zitten bij de club allemaal in hetzelfde schuitje. We moeten doorgaan, hoe wrang dat op dit moment ook is. We hebben zondag ook nog een thuiswedstrijd. Dat zal voor niemand meevallen, want deze rampzalige avond is dan nog lang niet vergeten.”

AZ zet jeugdkeeper op bank

Jordy Deckers zit aankomende zondag in het thuisduel van AZ tegen Excelsior op de bank bij AZ. De 17-jarige doelman van de A1 van de Alkmaarders werd donderdag door trainer Louis van Gaal aan de selectie toegevoegd als reserve van Job Bulters, die op zijn beurt weer invalt voor de geblesseerde keepers Joey Didulica en Khalid Sinouh.

Deckers is zelf net hersteld van een blessure. Mocht AZ zondag aan twee keepers niet genoeg hebben, neemt of Tim de Cler of Grétar Steinsson plaats onder de lat.

Rentree Michalke bij Heracles aanstaande

Heracles verwacht dat Kai Michalke over ongeveer twee weken terug zal zijn op het trainingsveld. Tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, tegen FC Twente, liep de 30-jarige Duitser een spierscheuring op.

Daarnaast zullen ook Jan Wuytens en Bjorn Daelemans zich binnenkort aansluiten bij de selectie. Het tweetal volgt nu, evenals Michalke, eerst een aangepast programma.

CD: Home Video - No Certain Night Or Morning

Ben je iemand die de overgang van Radiohead's OK Computer en Kid A niet helemaal kon bevatten of in ieder geval de wenkbrauwen een keer opgetrokken heeft bij de release van het A-Kindje? Kid A was een groeiplaat die moest fermenteren in zijn eigen zoete schoonheid. Voor de mensen die die schoonheid nog steeds niet kunnen bevatten (en ook gewoon de andere liefhebbers van de band) is er nu een alternatief. Het New Yorkse duo Home Video debuteert met het album No Certain Night Or Morning, het toegankelijke edoch gecompliceerde en gelaagde album dat precies de niche tussen OK Computer en Kid A vult. Een Radiohead-album met een vleugje Smashing Pumpkins, drie eetlepels electrosound die schampt aan Autechre en Brian Eno en een paar druppels The Cure en Massive Attack voor de smaak. Eet u smakelijk!

Svindal wint eerste combinatie

De Noor Aksel Lund Svindal heeft gisteren de eerste wereldbekerwedstrijd op de combinatie weten te winnen. Svindal kwam in Beaver Creak op de afdaling en de slalom tot een tijd van 2:06,74.

Vooral op de slalom was Svindal sterk. De Amerikaan Bode Miller ging na de afdaling nog aan de leiding, maar op de slalom miste hij een poortje. Svindals landgenoot Marc Berthod eindigde werd tweede en de Oostenrijker Rainer Schönfelder eindigde als derde.

Timmer: "Ik zag niets meer"

Doelman Henk Timmer speelde de wedstrijd tegen Nancy gisteravond uit met verdoofde ogen. In de 79e minuut werd de wedstrijd gestaakt nadat de politie een aantal Feyenoord-supporters met traangas in bedwang probeerde te houden.

"Ik zag niets meer door het traangas. Ik had dat spul in mijn ogen en kon bijna geen adem meer krijgen. Ik viel bijna om”, aldus Timmer, wiens ogen uiteindelijk verdoofd werden zodat het duel kon worden uitgespeeld. Na afloop was Timmer hard over de groep relschoppers. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Het is erg zuur dat de goedwillende supporters moeten lijden onder een groep zieken."

Boek: Sanne Groot Koerkamp-Marije Veerman - Het Slapende Le

Islam, Moslim, Mohammed B., Samir A., Hofstadgroep, Moskee, Imam, Jihad; het zijn allemaal woorden die we tegenwoordig veelvuldig tegenkomen en die vaak voor veel onbegrip en misverstanden zorgen. Wederzijds begrijpen van elkaars geloof is iets dat in de hedendaagse samenleving niet echt wil lukken. Sanne Groot Koerkamp en Marije Veerman hebben dit aangepakt en zijn zelf op zoek gegaan naar antwoorden omtrent de islam, de moslim en in het bijzonder de vraag: "Wat drijft jonge moslims om zich te willen offeren voor de jihad - de heilige oorlog?"
Om hier achter te komen gaat het duo op zoek in de gemeenschap van de moslims. Ze bezoeken diverse geradicaliseerde moslims, forums, bekende van terreurverdacht zoals bijvoorbeeld de schoonmoeder van Samir A., zelfs een tocht naar het Rifgebergte maakte onderdeel uit van hun zoektocht naar het antwoord op hun vraag. Een indringende uiteenzetting is het gevolg.

Generaal Verdonk

Take the bloody hint woman!

Verdonk is nog gekker dan we allemaal al dachten. De afgelopen jaren heeft zij uit haar positie als minister menig maal van zichzelf doen spreken. Ze heeft meerdere malen fouten gemaakt in de publieke sfeer buiten haar baan om. Maar na de recente flater die ze geslagen heeft met haar grootheidswaanzin binnen de VVD is het nu weer helemaal los.

Naar aanleiding van een motie van de PvdA heeft de kamer met 74 stemmen tegen en 75 stemmen voor een generaal pardon voor asielzoekers gestemd.

Los van je politieke mening heb je dan als demissionaire minister geen andere keuze dan het besluit dan uit te voeren. Vooral in ogenschouw nemend dat je eigen partij eigenlijk helemaal niet meer regeert aangezien er al nieuwe kamerleden zijn gekozen en we alleen maar wachten op het moment waarop de nieuwe ministers aangewezen worden.

Verdonk heeft aangegeven het niet met het besluit eens te zijn en geeft dinsdag aan wat ze gaat doen. Ze kan het geheel uitstel van executie geven door het niet uit te voeren. Dan hebben we over een paar maanden alsnog hetzelfde resultaat....

Blessures Sprockel, Frankel niet ernstig

Aad de Mos kan komend weekend, in de thuiswedstrijd van Vitesse tegen PSV, vermoedelijk toch beschikken over Civard Sprockel en Purrel Fränkel.

Woensdag vielen beide spelers geblesseerd uit in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen (1-3), maar blijken slechts lichte kwetsuren opgelopen te hebben. Voor De Mos is dat een meevaller omdat hij tegen Heerenveen na het wegvallen van Sprockel en Fränkel zijn defensie in duigen zag vallen.

Gulle Fokkers

Een fokker die een beetje op alle subsites rond surft heeft het allemaal natuurlijk wel al meegekregen, maar toch voor de enkeling die onder een virtuele steen hebben gezeten de afgelopen weken. De FOK! users zijn bezig met een inzamel actie voor het goede doel. Een erg goed doel zelfs. Nog beter, een goed doel dat ook fok heet. Er is dus een heuse FOK! voor fok actie aan de gang.

De gebruikers van FOK! (Ja daar hoor jij ook bij als je dit leest) zamelen geld in voor deze stichting die probeert kinderen met Cystic Fibrosis (CF). te helpen.Deze stichting kan ondertussen al op meer dan 5.000 FOK!user!eurotjes rekenen. Er worden allerlei acties georganiseerd, er is een sponsorloop gepland en ook een boekenmarkt geweest.

Wil jij ook een steentje/euro bijdragen aan deze actie. Lees dan hier meer over het geheel.

Britse tablet vervloekt Romeinse mantelgapper

Een groep Britse archeologen heeft in Leicester een loden tablet opgegraven waarop de volgens hen oudste geschreven vervloeking ter wereld staat. De 1700 jaar oude tablet roept de Romeinse god Maglus op zijn wraak uit te oefenen op de dief van de mantel van Servandus.

De dader van de kennelijk brute roof zou binnen negen dagen de dood moeten vinden. De inscriptie luidt: ''Aan de god Maglus geef ik de misdadiger die de mantel van Servandus stal. Silvester, Riomandus (enz.) ... dat hij hem vernietige vóór de negende dag, de persoon die de mantel stal van Servandus...''. Dan volgt een lijst namen van de achttien of negentien verdachten. Wat er met hen gebeurde, is niet opgetekend.

Voor de archeologen is de lijst van mogelijke dieven belangrijk, omdat tot nu toe slechts drie of vier namen van inwoners uit het toenmalige Leicester bekend waren, meldden de Britse media donderdag.

Romeinse loden tablet uit Leicester
''Vervloekte jongens, die Romeinen!''

Mogelijk motie van wantrouwen Verdonk

Icoon Politiek Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie weigert tegemoet te komen aan de wens van de nieuwe Tweede Kamer om voorlopig geen uitgeprocedeerde asielzoekers uit te zetten. De linkse partijen in de Kamer overwegen nu een motie van wantrouwen tegen haar in te dienen. Het zou de derde keer zijn dat dat gebeurt.

De partijen die voor het uitzettingsverbod stemden, vinden dat Verdonk het voorstel gewoon moet uitvoeren. "U heeft gewoon gehoor te geven aan wat de Kamer wil", zei GroenLinks-leider Femke Halsema. Verdonk zegt dat ze de wil van de Kamer rustig kan negeren en dat kan ze formeel ook. De Kamer wil volgens haar met het voorstel immers nieuwe regels maken en dat hoort niet bij een demissionair kabinet. Een demissionair kabinet moet namelijk "terughoudend zijn in het maken van nieuw beleid".

Bovendien stemden maar 75 Kamerleden voor de maatregel en 74 tegen. De regering hoeft zich dus niets aan te trekken van de motie. Het enige 'wapen' dat de Kamer dan in handen heeft is het indienen van een motie van wantrouwen tegen Verdonk. Linkse partijen overwegen dat, omdat Verdonk zich niet laat temmen. De vraag is echter of dat wel nut heeft, omdat de kans groot is dat haar opvolger ook niet overstag zal gaan.

De rechtse partijen hebben felle kritiek geuit op de motie van PvdA-leider Wouter Bos. Zo stelt CDA-Kamerlid Wim van de Camp dat het niet meer gaat om '26.000 gezichten', maar om tussen de 31.600 en 38.000 mensen. Dat komt door geboorten en nareizende familieleden. Een zwak punt van Bos is dat hij geen idee heeft hoeveel asielzoekers onder zijn motie vallen. Van de Camp noemde Bos "inhumaan", omdat hij valse verwachtingen zou wekken en niet eerlijk zou zijn tegen reeds uitgezette asielzoekers. Bos noemde het generaal pardon een 'breekpunt' voor zijn partij. Balkenende had in de campagne beloofd dat "als het CDA de grootste wordt, er geen generaal pardon komt".

Het CDA is allerminst blij met deze crisis. Dat is immers de partij die het huidige kabinet steunt, maar ook deel zal uitmaken van een toekomstige regering met linkse partijen. Het CDA denkt na over een compromis. Dat is echter onbespreekbaar voor de VVD. Het is dan niet onmogelijk dat alle VVD-ministers af zullen treden.

Prijsvragennieuws week 48

We hebben deze week weer ontzettend veel prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvragen. Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres):

Win Blade Runner The Director's Cut op dvd!
Win Superman Returns op dvd!
Win een So Christmas Lush-pakket!
Win het bordspel Anti-Monopoly!
Win Pirates of the Caribbean 2 op dvd!

De uitslagen:
Je kon de afgelopen week weer een hoop prijzen winnen op de FP. De volgende mensen zijn de gelukkige winnaars:

Prijsvraag 1:
Win 1 van de 50 webhostingpakketten plus domeinnaam!
Winnaars

bigben04
Herald
Vork
scarefreak
Sequence
BOKA
Subbase
The_Lakini
ploepkonijn
dacobra
ledikant
ds
kanaiken
tvvanham2002
XxxPimxxX
MrCyber
_Nephilim_
ItsMeMB
Pim_Stab_Back
LeeHarveyOswald
Matthew_
Da_wacko
Tumaril
PartyAnimal87
Aztec
StainlessSteel
HoansCage
P3pper
axel_moonshine
Paine
E.L.M.O.
Garin84
Artifex
Spastisch
OppClone
AstroNova
pnoob
ThaRooP
pussydeluxe
tomatoman
Kitkat184
MaartenJalink
ThaBrain
Devrim_
bakkerj
Junglebat
grafiwilbert
EvilSeagull
KaleBrink
vuurdraakje


Prijsvraag 2:
Win een Glo Glo Schaamhaarkleuringspakket!
Winnaars:

Skytrooper
Caelo


Prijsvraag 3:
Win het nieuwe Foo Fighters-album Skin & Bones!
Winnaars:

Gabberhead
Dikdoan
Aero
-.-martin-.-
CherryLips
mien-moeke
dramslag
baNEEL
johanenpaula
Bluum


Prijsvraag 4:
Win een Ocean's Eleven Ocean's Twelve DVD-pack!
Winnaars:

mathijsie
RedTag
MikelenniuM
Maldravia
dommeltje
WesHell
onzinnet
groenig
makeni
Mord-Sith


Prijsvraag 5:
Win Poseidon op DVD!
Winnaars:

monique8
MacManus
NewOrder
Schaduwtje
Siegfried
Roovers
-AnneX-
Bobz
almaz
martinsweers


Prijsvraag 6:
Win een gesigneerd mixalbum van Marcel Woods!
Winnaars:
tudelfino
boxman
beschuit
Sputnik
machielk
weirdmiss
OppClone
Roovers
iXchani
mp-menace


Prijsvraag 7:
Win een Al Pacino DVD-pack!
Winnaars:

wivd
nora0604
tourjour
flyguy
dramslag
Nashje
bigfoot1987
Nivard
jeso218
Ednet


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Houd er rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat de prijs bij ons binnenkomt (en je je prijs van ons ontvangt). Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk e-mailen.

Inschrijving Halo 3 beta begint maandag

Vanaf maandag zul je je kunnen inschrijven voor de Halo 3 multiplayer beta. Hiervoor kun je naar de website Halo3.com toegaan. Als je dit doet dan maak je kans om in het voorjaar de online multiplayer beta te spelen van Halo 3.

In het persbericht staat dat het alleen voor mensen in de US is, maar op de website van Bungie staat dat dit een foutje is en dat de beta wereldwijd zal verschijnen. De kans is er dat Halo3.com alleen voor de inwoners is van de US en dat de Europeanen zich vanaf een ander tijdstip kunnen opgeven. Hierover werd echter niks gezegd, dus dat is nog even afwachten.

Ook op maandag zal er eenmalig een Halo 3-reclame te zien zijn op de Amerikaanse TV. Dit zal gebeuren tijdens Monday-night Football op ESPN. Mocht je dit niet kunnen ontvangen, wat niet zo gek is in Nederland, dan kun je vlak daarna (tijdelijk) de reclame bekijken op Xbox.com. Daarna zal hij ook in HD verschijnen op de Marketplace.

De reclame is wel een render, gemaakt door een Special Effects Studio, Digital Domain, uit Hollywood. Deze studio heeft voor het maken van de render gebruik gemaakt van assets (zoals textures, modellen, enz) die Bungie ook gebruikt in de game. Het filmpje zal nieuwe elementen en aanwijzingen laten zien over het Halo-universum.

Voor de mensen die echt niet kunnen wachten is er alvast één screenshot van het filmpje vrijgegeven.Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.