Thuram niet blij bij Barça

Maikel (WeebI)
Lilian Thuram heeft zich uitgelaten over het feit dat hij maar sporadisch wordt ingezet door Frank Rijkaard bij zijn club FC Barcelona. De Fransman staat er sinds de zomer onder contract.

Thuram kwam over van het gedegradeerde Juventus, samen met de Italiaan Gianluca Zambrotta. Daar waar Zambrotta wel regelmatig speelt, zijn het Rafael Márquez en Carles Puyol die de weg blokkeren voor een basisplaats van de Fransman. Ondanks dat de verdediger al 35 jaar is, liet hij tijdens het WK zien dat hij nog altijd mee kan met de Europese top.

"Misschien kennen mijn meerderen mij niet goed, en denken ze dat ik tevreden ben in deze situatie", aldus Thuram. "Maar ik kwam niet naar Barcelona als een toerist. Ik krijg de kans niet om te spelen, en dat destabiliseert mij. Als de coach je niet inzet, dan betekent dat dat je niet goed genoeg bent. Maar hoe minder je speelt, hoe trager je je kunt aanpassen. Iedere zondag tijdens de wedstrijd voel ik me ongelukkig", vertelde de Fransman aan de sportkrant L'Equipe.

Thuram gaf ook aan dat zijn plaats in het nationale elftal van Frankrijk onder druk komt te staan. "Ik heb Raymond Domenech reeds verteld dat als mijn situatie onveranderd blijft, hij me zou moeten vervangen." Hij wist echter ook te vertellen dat hij geen intenties heeft om de Spaanse havenstad te verlaten in de winter. "Een wintertransfer? Daar denk ik absoluut niet aan."