VS waarschuwen banken voor hackers van al-Qaeda

InternetDe Amerikaanse regering heeft financiële instellingen donderdag gewaarschuwd voor terroristen van al-Qaeda die hun computers zouden willen binnendringen. De hackers zouden die onklaar willen maken uit wraak voor het gevangenhouden van gedetineerden op de basis Guantánamo Bay.

Volgens de regering heeft de terreurorganisatie al-Qaeda opgeroepen tot een digitale aanval tegen Amerikaanse sites voor internetbankieren en van aandelenmarkten. Al-Qaeda zou zo hun databases willen vernietigen.

Het Amerikaanse ministerie voor Binnenlandse Veiligheid zei geen bewijzen te hebben voor een aanval van hackers, maar heeft voor alle zekerheid toch een waarschuwing doen uitgaan. Volgens het Departement for Homeland Security geldt de waarschuwing met ingang van vrijdag voor de hele maand december.

De Verenigde Staten houden sinds de Amerikaanse inval in Afghanistan eind 2001 in de marinebasis Guantánamo Bay in Cuba van terrorisme verdachte mensen vast.

Volgens een ingewijde heeft de tot dusver onbekende groepering ANHIAR al-Dollar, die banden zou hebben met al-Qaeda, opgeroepen tot de actie. De groep wil ''de moslimbroeders in het kruisvaarderskamp Guantánamo Bay'' wreken, aldus de zegsman.

Met dank aan do-tje voor de submit.