Antivirusbeveiliging niet klaar voor Vista

Icoon Digital Sinds het uitkomen van het nieuwe besturingssysteem Windows Vista afgelopen donderdag is er amper goede anti-virussoftware beschikbaar. De grote bedrijven Symantec, Trend Micro en CA hebben nog weken nodig om hun software bij te werken. Dat heeft de technologiesite CNET gemeld.

Hierdoor komt de beveiliging van Windows Vista-gebruikers in het geding. Symantec zal pas op 31 december met een update komen, Trend Micro en CA pas in 2007. Enkele andere bedrijven, waaronder McAfee en Sophos, hebben hun zaakjes wel op orde.

Ondernemers zullen het voorlopig zonder goede virusbeveiligingssoftware moeten doen. Analisten denken overigens dat het lang zal duren voordat bedrijven over zullen stappen op het nieuwe besturingssysteem. Naast de genoemde virusproblemen zijn bedrijven meestal terughoudend met het aanschaffen van een nieuw besturingssysteem. Zij willen eerst de zekerheid dat oude software functioneel is met het nieuwe besturingssysteem. Ook de hoge prijs en de hoge systeemeisen dragen bij aan twijfel bij ondernemers.

Op 30 januari 2007 zal Windows Vista beschikbaar worden voor consumenten. Waarschijnlijk zullen alle grote antivirusbedrijven dan net klaar zijn met hun nieuwe antivirusprogramma. Alleen CA komt pas met nieuwe software in februari 2007.