4-jarige jongen verjaagt overvaller

Icoon OpmerkelijkEen vierjarige jongen uit de Amerikaanse staat North-Carolina is de held van de dag. Met zijn 'Power Ranger'-kostuum en een plastic zwaard wist hij een overvaller van gedachte te veranderen tijdens een overval op het huis van de kleine.

De kleine Stevie Long sloop uit de woonkamer toen een overvaller een pistool richtte op zijn moeder, vijfjarige zusje, en andere familieleden. Enkele minuten later keerde Stevie terug, gehuld in zijn 'Power Ranger'-kostuum.

"Ga weg van mijn familie!", schreeuwde het ventje terwijl hij zijn zwaard richting de overvaller zwaaide. Met de daarop volgende strijdkreet "yah! yah!" wist hij blijkbaar de overvaller en zijn buiten wachtende medeplichtige ervan te overtuigen niet door te gaan met het plan om de moeder van Stevie onder dwang mee te nemen naar een dichtbij gelegen geldautomaat voor een geldopname.

Wel kwamen de overvallers weg met geld uit het appartement, enkele creditcards, en wat sieraden. "Ik heb de boze mannen weggejaagd", vertelde Stevie later aan journalisten.

De politie verklaarde dat de overvallers de vriend van Stevies moeder en zijn zoontje aanspraken bij de deur van het appartement, vervolgens hen naar binnen duwden en iedereen onder schot hielden. Volgens een familielid geloofde de vierjarige Stevie echt dat hij veranderde in een 'Power Ranger' en dat daardoor de overvallers besloten de benen te nemen.


De jonge held!

Met dank aan ShadowM voor de submit.