Super Aguri wil vrijdagtester verplichten

Super Aguri F1 wil dat het verplicht wordt een vrijdagtester aan het werk te zetten. De Japanse renstal hoopt hiermee meer kansen te creëren voor jonge talenten.

Algemeen directeur van het team, Daniel Audetto, verklaart: "We willen tijdens de volgende bijeenkomst van de Formule 1-commissie voorstellen om het inzetten van een testrijder op de vrijdagen verplicht te stellen. Met slechts twee beschikbare wagens is het anders geen voordeel om een testrijder te laten rijden."

Vanaf komend seizoen zijn er nog maar twee vrije trainingen van ieder negentig minuten. Elk team mag dan slechts twee bolides inzetten. De algemene verwachting is dat de meeste teams hun racecoureurs zullen inzetten om de set-up te bepalen. Hierdoor zouden jonge, talentvolle coureurs naast het net vissen. Audetto: "Als je op de vrijdag een jonge testrijder laat rijden, zul je de rest van het weekend minder competitief zijn. Dus of iedereen zet verplicht een derde rijder in op de vrijdag - wat betekent dat een van de racerijders niet kan rijden tijdens één van de trainingen - of er zullen maar heel weinig teams bereid zijn hun testrijder een kans geven op de vrijdag. We zullen moeten afwachten hoe groot de rol van de testcoureur volgend seizoen zal zijn."