FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 30 november 2006

Politie treft levende jutezakken aan

Icoon OpmerkelijkDe Verkeerspolitie unit Assen deed dinsdag een nogal opmerkelijke vondst. Tijdens een routine controle in Drenthe troffen agenten namelijk in een auto tien "levende" jutezakken aan.

De agenten oordeelden iets te snel, want bij nader onderzoek bleek dat er in elke zak vier levende fazanten zaten. De Algemene Inspectiedienst werd erbij gehaald, die de man bekeurde voor het onbevoegd in bezit hebben van de dieren. De fazanten werden vervolgens in beslag genomen.

De bestuurder van de auto bekende dat hij de fazanten afgelopen zaterdag illegaal op een kleine veemarkt in Den Ham heeft gekocht. Hij wilde de dieren slachten om ze vervolgens voor consumptie te verkopen.

De man kreeg ook nog een boete voor het niet tonen van het rij- en kentekenbewijs. Bovendien bestaat de kans, omdat de man jachtopziener is, dat binnenkort zijn jachtvergunning afgenomen wordt.

Screens en trailer Sam&Max episode 2

De tweede episode van seizoen 1 van de serie adventure-games rond Sam en Max gaat Situation: Comedy heten. Developer Telltale Games heeft vandaag een zestal screenshots en een filmpje vrijgegeven. Deze episode is voor Amerikanen en Canadezen vanaf 21 december via GameTap beschikbaar, de rest van de wereld moet net als bij episode 1 twee weken langer wachten (tot 5 januari).





De trailer vind je **hier**

[Upd] AS Nancy - Feyenoord gestaakt

De UEFA Cup wedstrijd AS Nancy tegen Feyenoord is in de 75e minuut van de wedstrijd gestaakt. 'Aanhangers' van de Rotterdammers begonnen met onder meer stoeltjes en andere dingen op het veld te gooien.

De Noorse scheidsrechter Berntsen besloot de wedstrijd te staken. De Rotterdammers stonden toen met 3-0 achter en speelden met een man minder na de tweede gele kaart voor Drenthe.

Update:
Na een onderbreking is de wedstrijd uiteindelijk toch nog uitgespeeld. In de resterende 10 minuten kreeg Feyenoord nog een penalty, maar die werd gemist door Van Hooydonk. Aangezien ook Nancy niet scoorde, werd de einduitslag uiteindelijk 3-0 voor de Fransen.

Morgen coup in Fiji

Icoon BuitenlandsLegerleider Frank Bainimarama van Fiji heeft de regering gewaarschuwd dat hij morgen de macht zal grijpen tenzij men aan z'n eisen tegemoet komt. Al weken heeft hij ruzie met de premier van het land over verschillende stukken wetgeving en het wel of niet aanblijven van de hoofd van politie. Een van de wetten waar men nu gestopt is aan te werken op zijn 'verzoek' is een amnestieregeling voor de coupplegers uit 2000.

Tijdens die coup, onder andere tegen hem gericht, was men van plan om een regering van ethnische Fijiërs te installeren, de coup mislukte maar behalve een amnestieregeling is de regering ook bezig met een wet om de kustlijn aan ethnische Fijiërs te geven.

Australië heeft gewaarschuwd dat een coup zeer schadelijk zou zijn voor Fiji en dat het land zichzelf in een internationaal isolement zou plaatsen. Morgen is Australië gastheer voor een vergadering van het Forum van Pacifische eilanden dat op verzoek van de premier van Fiji bijeen komt. Leden van het Forum kunnen militair ingrijpen indien de regering daarom vraagt.

Met dank aan Dagonet voor het vertalen.

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (30/11)

Icoon UEFA CupVanavond kwamen Ajax en Feyenoord in actie in het kader van de UEFA Cup. De Amsterdammers wisten hun wedstrijd niet te winnen. In Frankrijk, waar de Rotterdammers speelden, werd de wedstrijd zelfs even gestaakt.

AS Nancy - Feyenoord gestaakt 3-0
De wedstrijd AS Nancy tegen Feyenoord is na de 74e minuut enige tijd gestaakt geweest. 'Aanhangers' van de Rotterdammers begonnen met onder meer stoeltjes en andere dingen op het veld te gooien, waarop de politie traangas inzette. De Noorse scheidsrechter Berntsen besloot de wedstrijd te staken. De Rotterdammers stonden toen met 3-0 achter en speelden met een man minder na de tweede gele kaart voor Drenthe. Na een klein half uur werd de wedstrijd in een inmiddels ontruimd stadion uitgespeeld, waarbij geen doelpunten meer vielen.

Ajax - Espanyol 0-2
In de eerste helft konden beiden ploegen geen vuist maken. Sporadisch kwamen Ajax en Espanyol bij het doel van de tegenstander in de buurt. Toch kwamen de Spanjaarden op verrassend op voorsprong door een doelpunt van Walter Pandiani. De aanvaller kreeg een voorzet vanaf links op het hoofd, waarmee hij de bal binnen wist te koppen. Ook in de tweede helft waren de kansen voor de twee elftallen schaars. In de beginfase kwamen de Amsterdammers nog enigzins in de buurt van het doel van Gorka Iraizoz. De beste kans, aan de zijde van de ploeg van trainer Henk ten Cate, was voor Jan Vertonghen. De Belg schoot de bal van een ruime afstand richting het doel van de Spanjaarden en ging maar rakelings naast. Ongeveer tien minuten voor het einde breidde Espanyol de voorsprong uit via Corominas. De bal werd wederom vanaf de linkerkant in het strafschopgebied van de Amsterdammers gebracht. De speler rondde het af met een strakke bal in de verre hoek.

---------
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Islamfilosoof Soroush gasthoogleraar VU

Abdulkarim SoroushDe vooraanstaande Iraanse filosoof Abdulkarim Soroush wordt gasthoogleraar aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Soroush werd twee jaar geleden met twee andere liberale islamitische intellectuelen onderscheiden met de Erasmus-prijs voor zijn ''grote persoonlijke moed bij het hooghouden van de waarden van vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van denken''.

Onderzoek
Soroush (1945) zal tot 15 september 2007 aan de universiteit en aan het Internationale Instituut voor de Studie van de Islam in de Moderne Wereld (ISIM) verbonden blijven. Het onderzoek van Soroush naar de filosofie van de religie en vooral de islam sluit aan bij lopend onderzoek van beide instellingen. Zij hopen dat de vernieuwende ideeën van Soroush het politieke debat over islam en moslims in Nederland zullen stimuleren.

Tolerantie
Soroush publiceert op het gebied van de wetenschapsfilosofie, de filosofie van de religies en islamitische filosofie en mystiek. Hij heeft gedoceerd aan vooraanstaande Amerikaanse universiteiten als Harvard, Yale en Princeton. Voor zijn komst naar Nederland werkte hij in Berlijn. Omroeporganisatie NMO zond vorig jaar in haar serie 'Onderhandelen over identiteit' al een documentaire uit over deze Iraanse schriftgeleerde. Bij de aanvaarding van de Erasmusprijs zei Soroush dat hij mensen vooral wil leren toleranter te zijn.

Uitslagen UEFA Cup (30/11/2006)

Vanavond werden in de UEFA Cup wedstrijden gespeeld in groepen E t/m H. De volledige uitslagen en tussenstanden.

Uitslagen groep E

AS Nancy - Feyenoord 3-0
22' Puygrenier 1-0
41' (e.d.) Bahia 2-0
66' (pen.) Zerka 3-0

na 78 minuten gedurende een half uur onderbroken

Wisla Kraków - FC Basel 3-1
8' Petric 0-1
11' Pa. Brozek 1-1
71' Paulista 2-1
83' Pa. Brozek 3-1

Stand groep E

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1AS Nancy *377-3
2Blackburn Rovers *375-1
3Wisla Kraków335-5
4Feyenoord321-4
5FC Basel424-9

------------------------------

Uitslagen groep F

Ajax - Espanyol 0-2
36' Pandiani 0-1
78' Coromínas 0-2

Austria Wien - Sparta Praag 0-1
11' Repka 0-1

Stand groep F

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Espanyol *3910-2
2Zulte Waregem *369-8
3Ajax343-2
4Sparta Praag442-5
5Austria Wien301-8

------------------------------

Uitslagen groep G

Mlada Boleslav - Paris St. Germain 0-0

Panathinaikos - Rapid Boekarest 0-0

Stand groep G

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Panathinaikos *373-0
2Hapoel Tel Aviv346-6
3Rapid Boekarest443-3
4Mlada Boleslav321-2
5Paris St. Germain322-4

------------------------------

Uitslagen groep H

Celta de Vigo - Fenerbahçe 1-0
77' Canobbio 1-0

Eintracht Frankfurt - Newcastle United 0-0

Stand groep H

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Newcastle United *4104-1
2Celta de Vigo343-3
3Fenerbahçe333-2
4Palermo332-5
5Eintracht Frankfurt322-3

* naar derde ronde

Over de punten van ronde 7

Het is met de voetbalpunten deze week niet goed gegaan, het zal jullie niet ontgaan zijn. We hebben het probleem nu wel gelokaliseerd, maar het blijkt voor de zevende ronde niet meer op te lossen zonder de achtste ronde geheel te versjteren.

Er is daarom besloten om het budget van alle deelnemers op te hogen met 1.000.000, en de wisseltermijn te verlengen tot vrijdag 1 december 20:00 uur. Het bedrag komt bovenop het budget dat bestond na de toekenning van de incomplete puntenaantallen.

Het spijt ons zeer dat nu, slechts twee ronden na de perikelen rond de vijfde ronde, er alweer ingegrepen moet worden. We hopen ten zeerste dat dat niet meer nodig zal zijn, maar excuses van onze kant zijn zeker op hun plaats.

[upd] Feyenoord-supporters rellen in Nancy

Icoon Misdaad Er zijn rellen uitgebroken tussen Feyenoord-supporters en de politie in het Franse Nancy. Honderden supporters richtten talloze vernielingen aan in de binnenstad. De supporters zijn in de stad aanwezig, omdat Feyenoord donderdagavond in Nancy een wedstrijd speelt voor de UEFA Cup. Dat hebben Franse media gemeld.

Veel fans zonder kaartje zouden de binnenstad kort en klein geslagen hebben. De supporters sloopten onder meer een tram en een café. Daardoor ligt al het tramverkeer in Nancy al plat sinds 15.00 uur. Ook zijn verschillende winkelruiten gesneuveld toen Feyenoord-aanhangers in de middaguren door de stad trokken.

Feyenoord riep haar fans eerder nog op om het rustig te houden in Nancy. Daar hebben veel supporters zich niet aan gehouden. Tijdens het vorige UEFA Cup-duel met Blackburn Rovers waren er ook al problemen met supporters. Die hadden een bierblikje naar een speler op het veld gegooid. Vorig jaar moest Feyenoord de wedstrijd tegen Rapid Boekarest zonder publiek spelen, omdat in een duel tegen Sporting Lissabon een vuurwerkbom was afgestoken.

Update 22.40 uur
De wedstrijd Nancy-Feyenoord is in de 79e minuut gestaakt, nadat er vanuit het uitvak rellen uitbraken. De Franse politie moest traangas gebruiken om de rust te herstellen, waarop de Noorse scheidsrechter Berntsen besloot het duel stil te leggen.

Update 22.54 uur
Na een pauze van iets meer dan een kwartier heeft scheidsrechter Berntsen besloten het duel toch uit te laten spelen.

Uitslag Ajax - Espanyol

Ajax is er niet in geslaagd om de UEFA Cup-wedstrijd tegen Espanyol te winnen. De Spanjaarden wonnen met 2-0 door treffers van Pandiani en Corominas.

Ajax begon de wedstrijd tegen Espanyol met twee aanvallers, namelijk Klaas-Jan Huntelaar en Mauro Rosales. Ook George Ogararu en Roger, voormalig speler van de Spaanse tegenstander, startten in de basis. Ernesto Valverde, coach van de Spanjaarden, hield Ivan de la Peña en Raúl Tamudo, twee belangrijke schakels, op de bank. Walter Pandiani, topscorer van de club, mocht wel aan de aftrap verschijnen. Rufete moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door een blessure aan zijn lies. Ook César Peixoto en Eduardo Costa speelden niet mee, vanwege diverse blessures. Aan de zijde van de Amsterdammers ontbraken Jaap Stam en Kenneth Perez. De aanvoerder had last van een blessure en de Deen was niet opgenomen in de selectie voor dit duel.

Om 20:45 trapten Espanyol af voor het begin van de wedstrijd. Het eerste gevaar was afkomstig van Wesley Sneijder, maar de pass van Roger was net te hard voor de middenvelder. Na bijna twintig minuten spelen kreeg Ajax een vrije trap. Dit dode spelmoment was echter niet gevaarlijk, aangezien Gorka Iraizoz goed stond opgesteld. In de minuten die hierop volgden kreeg Ajax nog wel een aantal kansen, maar Espanyol had steeds voldoende spelers achter de bal. Hierdoor was het voor de Amsterdammers niet mogelijk om echt gevaarlijk te worden.

Na een half uur spelen kreeg Espanyol een vrije trap, vlakbij het doel van Maarten Stekelenburg. Moha wist nauwelijks voor gevaar te zorgen. Meteen daarna kregen de Spanjaarden opnieuw een vrije trap. De doelman van Ajax kon wederom werkloos toekijken hoe de bal naast ging. Vijf minuten later kwam de uitspelende ploeg verrassend op voorsprong. Via Pandiani was de Spaanse ploeg voor het eerst dichtbij het doel van de Amsterdammer. De voorzet was afkomstig van de linkerkant. Hierdoor wist de aanvaller aan de hand van een kopbal te scoren. In het resterende deel van de eerste helft werd het niveau niet veel hoger. Beiden ploegen wisten bijna geen gevaar te stichten. Pandiani kreeg nog wel een kans, maar schoot naast.

De eerste kans in de tweede helft was voor Espanyol. García kwam heel dichtbij het doel van Ajax, maar Stekelenburg wist het schot gemakkelijk te pareren. Na ruim tien minuten spelen was Moha opnieuw gevaarlijk. Deze keer vond hij echter geen mede-speler, zodat het geen gevaar opleverde. Aan de andere kant deed Nicolae Mitea hetzelfde, maar ook dit kwam niet tot een kans. Halverwege het tweede gedeelte van de wedstrijd kreeg Ajax een goede kans via Garbi. De Spanjaard kopte de bal maar net langs het doel van Gorka Iraizoz.

Na zeventig minuten spelen leverde Jan Vertonghen een afstandschot af op het doel van Espanyol. Deze poging ging maar rakelings naast. Ongeveer tien minuten voor tijd verdubbelde de Spanjaarden de voorsprong. De bal werd wederom vanaf de linkerkant in het strafschopgebied van de Amsterdammers gebracht. Corominas rondde het af met een strakke bal in de verre hoek. Vijf minuten voor het einde wist Zdenek Grygera de bal, na een kluts, op de paal te werken. Ook in de rebound wisten de Amsterdammers het net niet te vinden. In de blessuretijd konden beiden ploegen geen gevaar meer stichten.

Karakteristieken

Ajax - Espanyol 0-2
36' Pandiani 0-1
78' Corominas 0-2

Toeschouwers: 41.248
Scheidsrechter: Bertini (Ita)
Geel: Ogararu, Vertonghen, Heitinga (Ajax), Velasco, Moises Hurtado, Costa (Espanyol)

Opstellingen:
Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Grygera, Heitinga, Vermaelen, Gabri (De Mul/72), Maduro (Vertonghen/46), Sneijder, Roger (Mitea/46), Rosales, Huntelaar

Espanyol: Gorka Iraizoz, Lacruz, Jarque, Chica, Moises Hurtado, Velasco, Corominas (De la Peña/88), Costa, Moha, Pandiani, García (Zabaleta/72)

Wii, PS3 en Xbox 360 versies Call of Duty 3 vergeleken

De website Gametrailers.com heeft beeldmateriaal uit de Wii, PS3 en Xbox 360 versies van Call of Duty 3 gebundeld tot een vergelijkend filmpje. Op bepaalde momenten worden zelfs dezelfde scènes naast elkaar afgespeeld zodat de kijker zich een perfect beeld kan vormen welke versie hem het beste ligt.

Bekijk filmpje in Quicktime-formaat
Bekijk filmpje in Windows Media-formaat


Van links naar rechts: Wii, PS3 en Xbox 360

Burgers toch niet naar EK handbal

Natasja Burgers gaat toch niet mee naar het EK handbal in Zweden. De 31 jarige speelster heeft nog teveel last van haar knie.

Ondanks dat ze al gestopt was vanwege een slepende knieblessure besloot ze nog één keer terug te keren om mee te doen aan het EK. Tijdens de trainingen bleef ze echter last houden van haar knie. Burgers speelde 209 interlands voor Oranje en scoorde daarin 559 keer. Ze zal op het EK vervangen worden door Lindsey Schrekker.

NES en SNES controllers op de Wii

Op de Wii die op 8 december in de winkels ligt kun je ook oude NES en SNES games spelen. Deze retrogames download je via de Virtual Console van de Wii (een soort emulator) en je speelt ze met de Wiimote, Classic Controller of Cube controller. Erg leuk natuurlijk, maar hoe tof zou het zijn om ze met de originele retro controllers van de NES en SNES te spelen?

Dankzij RetroZone kan dat nu; zij hebben verloopstukken ontwikkeld die je in de Cube poorten van je Wii kan steken. Op deze verloopstukken sluit je dan vervolgens de retro-controllers aan en je kan aan de slag. Geen installatie nodig!

De verloopstukjes kosten 19 dollar en zijn *HIER* te bestellen.

Concept art S.T.A.L.K.E.R.

Het is al weer een hele lange tijd stil rond de sci-fi team based shooter S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Onlangs hebben developers wel wat concept art vrijgegeven met betrekking tot de omgevingen waarin het spel zich afspeelt, namelijk het gebied rond de beruchte kerncentrale. Dat rond die kerncentrale ook vreemde wezens leven zie je op de laatste afbeelding.




Het spel is al erg lang in ontwikkeling en nog steeds is er geen releasedatum bekend. Het feit dat er zo af en toe nog wel nieuwe beelden van het spel opduiken zou toch moeten betekenen dat er nog steeds aan gewerkt wordt. Wij houden jullie op de hoogte.

Häkkinen: "Test smaakt naar meer"

Sinds de Grand Prix van Japan in 2001 had Mika Häkkinen, tweevoudig wereldkampioen Formule 1, niet meer in een F1-auto gezeten. Vandaag keerde de Fin terug in een McLaren Mercedes en reed 79 ronden op het circuit van Barcelona.

"Het was een geweldige dag. We hebben 79 ronden gereden en dat is veel voor een veeleisend circuit als dat van Barcelona. Ik ben erg blij dat ik geen fysieke problemen heb ondervonden", vertelt Häkkinen.

"Het begon vanmorgen niet helemaal naar wens, omdat we een probleem hadden met de auto. Ik hield de auto amper op de baan en vertelde in de pits wat er mis was. Toen kwamen we erachter dat het een serieus probleem was.We hebben tot de lunch daaraan moeten werken, maar ik moet zeggen dat we dat geweldig hebben gedaan en ik heb me zeer vermaakt."

Volgens de 38-jarige Fin is er niet veel veranderd aan de Formule 1 sinds zijn vertrek. "Het enige verschil is de grote hoeveelheid elektronica in de auto. Dat kan nuttig zijn, omdat het de coureur helpt in de bochten, maar het kan ook verwarrend zijn, want als je één verkeerd knopje indrukt, kan dat je rondetijden erg beïnvloeden, zonder dat je dat als coureur doorhebt"

Daarnaast heeft maakt de Formule 1 nu gebruik van V8-motoren terwijl dat in 2001 nog niet het geval was. In 2001 reed iedereen nog met een V10. "De V10 had meer explosieve kracht en bij de V8 voelt het alsof dat minder is. Maar ik wil niet zeggen dat dat ook het geval is, want de V8 is veel soepeler en dat voelt fantastisch. Mercedes heeft het erg goed gedaan, want op dat gebied hebben we geen problemen gehad."

Zelfs over de nieuwe banden was Häkkinen te spreken. "Ik ben positief verrast door de Bridgestones. Ik heb de geruchten wel gehoord over hoe de auto's zich zouden gedragen met de nieuwe banden, maar het lijkt erop dat ze de McLaren geen kwaad doen."

Na deze eenmalige terugkeer in de Formule 1 lijkt de Fin wel oren te hebben naar een verdere cariére als testcoureur voor McLaren. Op de vraag of Häkkinen nog eens voor McLaren zou willen testen antwoordde hij: "Jazeker, maar dan moeten we met het team bespreken. Eerst moeten we uitvinden wat het team wil en dan gaan we kijken wat er mogelijk is. Bij een volgende test zou ik sterker zijn en meer begrijpen van de auto. Dat is echter iets wat we later zullen bespreken."

Huilende nepbaby veroorzaakt botsing

NepbabyEen babypop die huilt, plast en moet worden verzorgd heeft dinsdag een ongeluk veroorzaakt op een Amerikaanse snelweg. De pop, die scholieren de verantwoordelijkheden van het ouderschap moet bijbrengen, verraste een 17-jarige automobiliste toen hij huilgeluiden begon te maken. Van schrik maakte de bestuurster een onbeheerste beweging, waarbij de auto uitweek en tegen de middenvangrail knalde, terugzwaaide naar de rijbaan en daarbij een andere auto raakte.

De scholiere had de pop onder haar hoede in het kader van een schoolproject, en reed in een Mini Cooper met een snelheid van 100 km/u. Een woordvoerder van de California Highway Patrol licht toe, dat de opvoedkundige poppen huilgeluiden maken die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden. De poppen houden verder precies bij, hoe lang het duurt voordat de 'ouder' op het huilen reageert. De CHP-agent: ''Ze had haar pop een paar minuten voordien opgehaald. En toen begon het kleintje al te huilen.''

De woordvoerder vertelt dat toen de politie aankwam, het meisje ''nog steeds voor de baby aan het zorgen was''. ''Gelukkig is niemand gewond geraakt.'' Helaas had de automobiliste geen rijbewijs. Er zal dan ook vervolging worden ingesteld.

Wat is Dit: Opgave 67 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!
Let op: Opgave 66 is nog bezig!

Lyon's Tiago gelooft in CL-winst

Olympique Lyon doet het zowel in de Franse competitie en in de UEFA Champions League uitstekend. Reden voor middenvelder Tiago om zich uit te laten over de kansen van de Franse topclub.

De Portugese middenvelder gelooft dat zijn club de spelers heeft om het ver te schoppen in Europa, en zelfs de Champions League te winnen. De Fransen werden de afgelopen jaren ook al getipt als outsider, maar PSV en AC Milan bleken het eindstation.

"Ik geloof serieus dat we de Champions League kunnen winnen", aldus de international. "We kwalificeerden ons erg snel voor de volgende ronde - dat was erg belangrijk, en het liet onze kracht zien."

Net als afgelopen seizoen eindigde Olympique ook dit seizoen als eerste in een groep met Real Madrid, en staan ze ook met een reusachtige voorsprong eerste in de Franse Ligue 1.

Testdag 30-11-2006

Vandaag werd er voor de derde achtereenvolgende dag getest op het circuit van Barcelona. Net als gisteren en dinsdag was een Ferrari-coureur de snelste van de dag.

In de ochtend was er vrij rustig op de baan. In de middag werd het drukker. Heikki Kovalainen, Christian Klien, Anthony Davidson, Rubens Barrichello en Timo Glock wisten allen meer dan honder ronden te rijden op het Spaanse circuit.

Mika Häkkinen reed voor het eerst weer in een Formule 1-auto sinds de Grand Prix van Japan in 2001. De Fin deed het rustig aan en moest eerst wennen aan de nieuwe McLaren. Uiteindelijk wist de tweevoudig wereldkampioen de langzaamste tijd van alle coureurs op de klokken te zetten, bijna drie seconden langzamer dan de snelste tijd.

Uitslagen testdag 30-11-2006:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1L. BadoerFerrari01:16.31788
2H. KovalainenRenault01:16.609119
3R. KubicaBMW01:16.72965
4L. HamiltonMcLaren01:17.07787
5R. BarrichelloHonda01:17.190115
6M. GenéFerrari01:17.34083
7R. SchumacherToyota01:17.35992
8N. Piquet jr.Renault01:17.42895
9T. GlockBMW01:17.632100
10C. KlienHonda01:17.774105
11D. CoulthardRed Bull01:17.87683
12J. TrulliToyota01:18.01972
13A. DavidsonSuper Aguri01:18.045111
14N. KarthikeyanWilliams01:18.08778
15S. SpeedScuderia Toro Rosso01:18.52895
16M. AmmermullerRed Bull01:18.74171
17V. LiuzziScuderia Toro Rosso01:18.79899
18M. HäkkinenMcLaren01:19.34079

'Pavón in belangstelling Engelse clubs'

Francisco Pavón, verdediger van Real Madrid, staat in de belangstelling van diverse clubs uit de Engelse Premier League. Engelse media melden dit donderdag.

De 26-jarige Pavón kent geen gelukkig verblijf in Madrid, waar hij maar sporadisch aan de bak komt. Vooral sinds de komst van Sergio Ramos vorig jaar en Fabio Cannavaro dit jaar is hij zelfs nog verder gezakt in de pikorde, daar De Koninklijke ook nog Iván Helguera en Álvaro Mejía onder contract hebben staan. De verdediger was een veelbelovende jeugdspeler, maar kon de verwachtingen nooit inlossen.

De Spaanse club heeft reeds aangegeven dat men Pavón niet zomaar van de hand wil doen. Twee clubs uit Engeland hebben al wel belangstelling getoond, te weten Liverpool en Tottenham Hotspur. Real wil wel praten over een mogelijke transfer, maar wijst erop dat de Spanjaard nog tot de zomer van 2008 gecontracteerd staat bij de club uit de hoofdstad.

Meerdink mag weg bij AZ

Dinsdag kwamen berichten naar buiten dat Martijn Meerdink zou willen vertrekken bij AZ. Trainer Louis van Gaal gaf toen aan dat hij dat zelf wilde horen van de speler.

Vanmorgen spraken de twee met elkaar. "En ik ben blij dat hij dat gedaan heeft. Want het is een goede voetballer en hij moet gewoon spelen." Ook gezien de leeftijd van Meerdink, hij is 30, staat Van Gaal een vertrek van zijn rechtermiddenvelder niet in de weg. "Martijn heeft veel concurrentie bij AZ. Die is dit seizoen toegenomen. De rechterflank wordt nu eenmaal beter door Demy de Zeeuw ingevuld dan door Meerdink. De Zeeuw is daar creatiever in. Bovendien is hij jonger. Dat is ook belangrijk. En dan hebben we ook nog Jenner. Ook hij is een jonge speler voor die posititie."

"Het belangrijkste is dat Meerdink weer aan spelen toekomt. Want een speler van 30 jaar moet niet op de bank zitten en al helemaal niet op de tribune. Die moet gewoon spelen. En dat kan Martijn ook, want hij heeft niet voor niets het Nederlands elftal gehaald."

De optie om Meerdink als rechtsbackpositie neer te zetten, ziet Van Gaal niet als oplossing. "Want dan gaat hij weer een nieuwe fase in met veel concurrentie. Of hij dan mag vertrekken als er in januari een club komt? Daar komt het wel op neer, ja."

Beter dan Jimmy Hendrix?

Één van de grootste helden uit de muziekgeschiedenis is misschien wel Jimmy Hendrix. Hij is zeker een van de betere gitaristen ooit, hj wist werkelijk ongelooflijke dingen te doen met zijn gitaar. Niet veel kunnen gitaar spelen met hun lippen/tanden/tong.

Jimmy Hendrix is ook een inspiratiebron voor velen, vroeger en nu. Wat Hendrix deed, was knap. Maar sommige mensen hebben nog meer talent. Dit is misschien wel een van de betere Hendrix imitators!

Veel schade en ongelukken door Wii-gebruik

Icoon Games Er zijn al talloze ongelukken gebeurd bij het spelen op de Nintendo Wii. In het heetst van de strijd kunnen de emoties hoog oplopen, waardoor een gamer zijn controller uit zijn handen kan laten vliegen. In de Verenigde Staten heeft dit geleid tot schade en verwondingen.

Een gamer speelt op de Wii-console door de bijbehorende controller te bewegen. Door zwetende handen en te overhaaste bewegingen kan dit echter tot gevaarlijke situaties leiden. Menig plasma-televisie, laptop, PDA en monitor heeft de kracht van de 'wii-mote' niet overleefd. Aan de controller zit een speciale polsband, die ervoor moet zorgen dat de controller aan de hand blijft zitten. Deze laat echter vaak los, waardoor de controller door de kamer vliegt.

De gamer Tuxedo Jack doet zijn verhaal. "De polsband knapte. De 'wii-mote' vliegt door de kamer en doorboort mijn 60 graden projectie TV in de linkerhoek. Zweterige handen + gebrekkige polsband = gebroken TV", zegt hij op een forum. Een ander meisje had hetzelfde probleem. "We waren op de Wii aan het spelen bij een vriendinnetje thuis, omdat haar ouders de stad uit waren. Mijn vriendin wilde spelen, maar ze was al na één drankje behoorlijk dronken. Ze zwaaide de controller in een baseball-spel en verloor grip. De polsband ging kapot en de TV is gebroken. Wat indruk op mij maakte is dat de controller nog wel werkt...".







Nintendo heeft nu een officiële veiligheidgids uitgebracht om toekomstige problemen te voorkomen. Zo raadt Nintendo iedereen aan om de bijbehorende polsband te gebruiken en goed vast te maken aan de arm. Ook moet er voldoende afstand zijn tussen gamer en tv, zodat de gamer genoeg ruimte heeft om het spel te kunnen spelen.



Rahim verlaat FC Twente

Rahim Ouedraogo en FC Twente zijn per 1 december niet langer aan elkaar verbonden, zo meldt de Twentse clubwebsite. De speler uit Burkina Faso wil meer speeltijd en heeft daarom om ontbinding van zijn contract gevraagd. Over een nieuwe club is nog niets bekend.

Op zestienjarige leeftijd kwam Rahim bij de tukkers terecht, waar hij twee jaar later zijn debuut in de hoofdmacht maakte. Sindsdien kwam hij 160 keer in competitie- en bekerverband uit voor de club uit Enschede. Het seizoen 2001/2002 bracht hij op huurbasis door bij FC Zwolle. Dit seizoen kwam Rahim slechts eenmaal in actie.

Filmploeg vindt 'cokeresten' in Tweede Kamer

Icoon OpmerkelijkEen filmploeg van de online studentenzender CampusTV beweert vanmiddag in de Tweede Kamer resten van cocaïne te hebben aangetroffen. De cokeresten zouden zijn gevonden in de damestoiletten bij de D66-fractie. Van wie de coke afkomstig is, is niet duidelijk.

"I am not guilty", aldus D66-fractielid Boris van der Ham over de gevonden drugs. D66'er Fatma Koser Kaya, vandaag nieuw geïnstalleerd in de Tweede Kamer: "Oh, wat gezellig. Daar moet ik zeker gaan kijken." Ze ontkent overigens ooit drugs te hebben gebruikt.

De test die CampusTV afnam wordt ook gebruikt door de douane, politie en in gevangenissen. Marinus Jungbeker van MMC International, het bedrijf dat de coketest ontwikkelde, zegt 99,5 procent zeker te zijn dat de sporen afkomstig zijn van coke. "Hoe meer cocaïne, hoe blauwer hij uitslaat."

De reportage die de filmploeg maakte kun je hier bekijken.

Strijd om ProTour-licentie 2007 barst los

Er zullen volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid twee nieuwe wielerploegen in de ProTour mee rijden. Na alle dopingperikelen is het Zwitserse Phonak afgehaakt en ook Manolo Sáiz lijkt zijn licentie kwijt te raken.

De Spaanse manager, die genoemd werd in Operación Puerto, heeft zijn bankgaranties nog niet in orde. Astana was met Aleksandr Vinokoerov, Andreas Klöden en Matthias Kessler de grote favoriet om Phonak te vervangen. Maar de UCI heeft het team vandaag laten weten dat het voorlopig niet voor een licentie in aanmerking komt, omdat de sponsering tegen de regels in door de Kazakse wielerbond wordt beheerd. Unibet.com en Barloworld zijn de andere gegadigden voor een plaats in de Pro-Tour.

Russische-spionnengif vrij verkrijgbaar op internet

Icoon BuitenlandsHet radioactieve gif waarmee de ex-KGB-agent Litvinenko eerder deze maand werd vermoord, is legaal op internet te koop. Voor maar $69 mag men zich de "trotse" eigenaar noemen van een stukje polonium210, de isotoop van het element polonium waarmee Litvinenko werd vermoord.

Het bedrijf United Nuclear Scientific Equipment & Supplies biedt op hun webwinkel de stof aan. De enige voorwaarde is dat er niet buiten de VS geleverd wordt.

De Russische oud-Spion Litvinenko werd begin november vergiftigd met polonium. Drie weken later overleed hij aan de gevolgen van de vergiftiging in een Londens ziekenhuis. Voor zijn dood liet Litvinenko meerdere malen weten dat hij vergiftigd was door de Russische president Poetin.

Met dank aan grassiekuik voor de submit.

Wii sensorbar low-tech en vaak overbodig

De sensorbar, het ding dat we allemaal wel kennen van de Wii, is helemaal niet zo hi-tech als men dacht. Bij IGN hebben ze wat lopen sleutelen, en kwamen ze tot de conclusie dat je net zo goed twee aanstekers kan gebruiken.

De Wii balk bestaat namelijk alleen maar uit een snoertje voor de voeding, en twee infraroodlampjes aan de uiteinden van een stuk plastic, zo werd ontdekt tijdens het testen van een Wii. De twee IR lichtbronnen worden gebruikt om de Wii-mote to orienteren ten opzichte van de TV. De TV zelf wordt namelijk niet gedetecteerd door de Wii-mote, en de balk zorgt zo voor de nodige referentiepunten. Dit betekent ook dat alleen games die deze referentiepunten nodig hebben, deze balk ook daadwerkelijk gebruiken. Games zoals Downhill Jam hebben de balk niet nodig.

Elk ander object dat IR licht uitzendt kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld een open vlam van een aansteker of kaars. Het snoer stuurt dus helemaal geen ingewikkelde data naar de Wii, en dient alleen om de twee lampjes van stroom te voorzien.
Voor mensen met een grote TV of afwijkende setup is dit een echte uitkomst; in plaats van een lastig snoer en een te korte wii-balk kunnen twee losse IR ledjes met een batterij uitkomst bieden. Ook mensen die problemen hebben met de "ontvangst" van de wiibalk kunnen dit overkomen door gewoon sterkere lichtbronnen te gebruiken.

Het is nu alleen nog maar afwachten tot er alternatieven in de winkel komen te liggen, aldus IGN.

Snackmobiel maakt gehaktballen van 1 kilo

Icoon OpmerkelijkEen snackmobiel, afkomstig uit het Friese Oudehaske, heeft sinds kort een snack voor de grootverbruiker. Men kan er namelijk een gehaktbal krijgen van bijna een kilo vlees. Dit is volgens de houders van de snackmobiel bedoeld om de winter mee door te komen.

De eigenaar, Ron Boonstra, heeft de vleesballen de naam "Winterballen" gegeven. Qua grootte moet je, volgens Boonstra, denken aan een gemiddelde rollade.

Het idee achter de Winterballen is eigenlijk een uit de hand gelopen grap. Bouwvakkers, die zich vooral op donderdag en vrijdag te goed deden aan de versnaperingen van de snackkar, lieten weten niet genoeg te hebben aan de normale gehaktballen. De nieuwe ballen kosten een kleine zeven euro en hebben het gewicht van negen kroketten. Volgens Boonstra hebben de échte carnivoren zich al laten zien, want er zijn al personen geweest die er twee bestelden voor zichzelf.

Met dank aan Snarfv6 voor de submit.

Nintendo zegt: Wii veilig of Wii niet

Op de Nintendo website pronkt een kleine howto die de veiligheid van de Wii spelers en hun omgeving moet bevorderen. De Wii-strap -een touwtje om je pols zodat de Wii-mote niet uit je handen vliegt- is absoluut noodzakelijk om veilig met de console om te gaan.



Verder wordt wel nadruk gelegd op het feit dat je de Wii-mote stevig moet vasthouden, en vooral niet moet loslaten tijdens het zwaaien en zwieren. Ook moet de speler zorgen voor genoeg ruimte.

Het is allemaal veel duidelijker uitgelegd op de pagina. Zelfs met duidelijke plaatjes erbij.
Dat er nog steeds genoeg mensen zijn die problemen hebben met de Wii-mote vasthouden is duidelijk te zien op de site wiihaveaproblem.com.

Met dank aan Sannr en Nicky voor de submits

'Wilders blijft in oppositie'

Icoon PolitiekDe Partij voor de Vrijheid, waarvan Geert Wilders fractievoorzitter is, zal niet deelnemen aan de regering. Dat heeft de fractie intern besloten, zo staat deze week in HP/De Tijd.

In het opinieblad vertelt fractielid Dion Graus dat de fractie liever geen regeringsverantwoordelijkheid wil dragen: "Dat is verstandiger, we zijn een nieuwe partij." Graus zegt niet bang te zijn voor LPF-achtige toestanden, aangezien de partij al een jaar bij elkaar is en ze heel hecht zijn, iets wat bij de LPF niet het geval was.

De keuze van de fractie is opvallend, omdat Geert Wilders eerder nog speculeerde over regeringsdeelname. Hij vond het ook onverdragelijk dat andere partijen na de verkiezingen aangaven geen coalitie met hem te willen.

Album van de dag: Snow Patrol

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album!
Vandaag wat softere rock dan SOAD gisteren. Snow Patrol komt uit Ierland en Eyes Open is hun vierde album alweer.

1. You're All I Have 4:32
2. Hands Open 3:17
3. Chasing Cars 4:27
4. Shut Your Eyes 3:17
5. It's Beginning to Get to Me 4:35
6. You Could Be Happy 3:02
7. Make This Go on Forever 5:47
8. Set the Fire to the Third Bar
met Martha Wainwright 3:23
9. Headlights on Dark Roads 3:30
10. Open Your Eyes 5:41
11. The Finish Line 3:28

En dit album van 72mb, is hier te downloaden.

Veel luister plezier!

Actie 'FOK! voor FOK' richting 4.500 euro

FOK! voor FOKDe actie FOK! voor FOK blijkt een groot succes. Inmiddels is er al bijna 4.500 euro opgehaald en dit bedrag stijgt nog iedere dag. Het geld is bedoeld voor stichting FOK (Fibrosekinderen Op Kamp), dat zich inzet voor kinderen met een ongeneeslijke, aangeboren aandoening waardoor ze te taai slijm in hun lichaam aanmaken. De aandoening komt bij één op de 3600 baby's voor. Patiënten overlijden vrijwel zonder uitzondering op jonge leeftijd.

Van het geld dat wordt opgehaald wil de stichting patiëntjes internettoegang verschaffen en voor onder andere laptops en webcams zorgen om daarmee onderlinge contacten mogelijk te maken. Ook wil de stichting uitjes organiseren voor kinderen met broertjes of zusjes, vrienden en/of andere gezinsleden.

De actie startte halverwege november, en inmiddels is dus al bijna 4.500 euro opgehaald. Naast 'gewone' stortingen vindt er onder andere een sponsorloop plaats (een user gaat 100 kilometer lopen) en veilen een aantal modjes zich voor het goede doel. Inmiddels wordt er al flink geboden op de modjes. Als je ook nog een bod wilt uitbrengen, dan kan dat tot en met 4 december.

Meer informatie over de actie en manieren om te storten vind je in dit topic op het FOK!forum.

Nieuwe baan voor Ken Kutaragi

Sony heeft Ken Kutaragi, geestelijk vader van de Playstation, gepromoveerd tot chief executive officer van de SCE groep. Hij zal de operaties van alle Sony Computer Entertainment subdivisies overzien.

Kaz "RIIIDGE RAAAAAACER" Hirai zal Kens oude baantje overnemen als president van Sony Computer Entertainment. Zijn oude positie als directeur van SCEA wordt ingevuld door Jack Tretton.

David Reeves zal de rol van vice-president van SCE op zich nemen, en tegelijk de directeur van de Europese tak van SCE blijven.

De machtswisseling komt niet op een onlogisch moment; de lancering van de PS3 in Japan en de VS is net achter de rug, Kaz kan zich nu richten op de EU-launch, voorzien van adviezen van z'n rechterhand David Reeves.

Voorlopig geen contract voor Chinese tweeling

Xiang en Ji Sun, die de afgelopen twee weken op proef waren bij PSV, komen voorlopig niet in aanmerking voor een contract in Eindhoven.

Zij zullen in de toekomst echter wel nauwlettend worden gevolgd door de Eindhovenaren. "Ze hebben aangetoond dat ze kwaliteiten hebben", aldus trainer Ronald Koeman. Vanmorgen speelde de tweeling een proefwedstrijd. Na afloop van dat duel kwamen de technische staf en de scoutingsstaf van PSV bijeen voor een uitgebreide evaluatie van de voorbije weken.

Zelf kijkt het duo met voldoening terug op de twee weken in Eindhoven. "In Shanghai hebben we topduels gespeeld, maar de afstand tussen het niveau in China en Europa is wel voelbaar", aldus Ji. "Het is een familieclub met overal vriendelijke mensen", stelt Xiang. "Er lopen supersterren rond met Europese topervaring, maar iedereen doet heel normaal en aardig."

Evolution of games in filmpje

Videogames hebben de afgelopen jaren niet stil gestaan. NES-spelletjes moeten het tegenwoordig van nostalgie hebben om nog een keertje uit de kast te worden gehaald en ook dat ene spel waar je vroeger uren mee bezig bent geweest leg je nu na hooguit vijf minuten aan de kant.

Iemand is zo vriendelijk geweest om de evolutie van verschillende soorten games in een filmpje te zetten om er zo in sneltreinvaart doorheen te gaan. Zo kun je de ontwikkeling van het FPS-genre vanaf Wolfenstein tot Killzone 2 volgen en zie je hoe een simpel basketbalspelletje transformeert in de nieuwste NBA-game.

Je kunt de video hier bekijken.

Herfst is recordwarm

Icoon WeerJe zou het niet zeggen, maar het is toch echt herfst. Maar als je buiten komt lijkt het wel lente. En daarmee is het nog erger dan het KNMI had verwacht. Uit definitieve cijfers van het instituut blijkt dat de gemiddelde temperatuur over de maanden september, oktober en november op 13,6 graden Celcius uitkomt. Dat is een paar tienden hoger dan eerder werd voorspeld.

De afgelopen herfst zit 3,5 graad boven het gemiddelde en is de warmste van de laatste 300 jaar. Volgens het KNMI is het niet eerder voorgekomen dat een seizoen zoveel afwijkt van het gemiddelde.

Ullrich niet welkom bij Ronde van Duitsland

Jan Ullrich is komend seizoen niet welkom in de Ronde van Duitsland. De organisator van het evenement, Kai Rapp, heeft dit gezegd in de Duitse krant Kölner Stadt-Anzeiger. Omdat Ullrich afgelopen zomer werd genoemd in het Spaanse dopingschandaal rond dokter Eufemiano Fuentes wil Rapp de voormalig winnaar van de Tour de France weren.

Ullrich heeft voor komend seizoen nog geen onderdak, maar volgens eigen zeggen is hij met een aantal ploegen in gesprek. Als Der Jan voor 2007 een nieuw onderkomen vindt, wil Rapp er alles aan doen om hem niet aan de start te krijgen. De Italiaan Ivan Basso, die ook genoemd werd in de dopingzaak, is evenmin welkom.

De Ronde van Duitsland staat volgend jaar van 8 tot en met 16 augustus op het programma.

De Mos boos op defensie Vitesse

Na afloop van de wedstrijd Vitesse - SC Heerenveen was de trainer van de Arnhemmers, Aad de Mos, er flink ziek van. In de week die hijzelf eerder betitelde als 'de week van de waarheid' leed zijn ploeg de tweede nederlaag op rij.

"Dit doet mij veel pijn", aldus De Mos. "Het kwam door de verdediging, die stond niet goed opgesteld. We misten twee belangrijke pionnen na het uitvallen van Purrel Fränkel en Civard Sprockel, die goed in de wedstrijd zaten."

Totdat zowel Fränke als Sprockel geblesseerd uitviel, speelde Vitesse prima volgens De Mos. "We waren echt de betere ploeg, maar wij hebben hun goals gemaakt omdat we verdedigend niet goed stonden."

Klein protest tegen boerkaverbod

BinnenlandsOnder grote belangstelling van pers en publiek hebben circa 20 vrouwen op het Haagse Binnenhof vandaag gedemonstreerd tegen een boerkaverbod. Dat verbod zou van kracht worden als de regering een plan uitvoert van minister Rita Verdonk, dat voorziet in een algemeen verbod op gezichtsbedekkende kleding in alle openbare ruimten. Buiten de boerka zouden ook het over straat wandelen met bijvoorbeeld een integraalhelm en een bivakmuts op het hoofd verboden worden. Demonstranten uit die laatste twee categorieën waren overigens niet aanwezig.

De demonstratie was georganiseerd door een groepje vriendinnen, die samen een digitale handtekeningenactie op touw hebben gezet. Het verbod tast volgens hen de godsdienstvrijheid aan en is discriminerend voor moslims. Ze delen rode rozen uit aan voorbijgangers. Woordvoerster Naïma Nafi overhandigde een lijst met zo'n duizend handtekeningen en een petitie aan de PvdA'ers Jeroen Dijsselbloem en 'Surinamers zijn beter dan Marokkanen' Samira Abbos. Die laatste wordt vandaag met nog 69 anderen tot nieuw Kamerlid beëdigd.

Bij het in ontvangst nemen van de petitie zei Dijsselbloem geen voorstander te zijn van het dragen van een boerka. ''Maar ik zal altijd het recht verdedigen van het te dragen in de vrije ruimte''. Volgens Dijsselbloem moet iedere gelovige in Nederland kunnen dragen wat hij of zij wil.

Nikaab
Door de demonstranten werden geen boerka's gedragen, maar er waren er wel een paar die een nikaab (niqaab) droegen. Dat is een islamitisch gewaad waarin alleen een klein open streepje zit voor de ogen. Ook die zou overigens onder het 'boerkaverbod' gaan vallen. Eén van de spandoeken luidde: 'gelijke monniken, gelijke kappen'.

Een Nederlandse vrouw, getrouwd met een Marokkaanse man en draagster van een hoofddoek zei tegen het aanstaande verbod te zijn: ''Als je dit verbiedt, dan rest veel vrouwen niets anders dan thuis blijven. Zonder gezichtsbedekking mogen ze niet over straat.''


Een boerka, nikaab en een hidjab (hoofddoek)


Grote belangstelling van de media

Ontwikkelaars wachten met de PS3

Jamil Moledina, baas van de Game Developers Conference, heeft gezegd dat veel ontwikkelaars nieuwe tools afwachten voordat ze gaan echt aan de slag gaan met de PS3.

De meeste ontwikkelaars wachten tot er meer bronnen en tools beschikbaar zijn die het ontwikkelen op een PS3 makkelijker moeten maken. "In de tussentijd wordt er gefocust op de handhelds, omdat het overzetten van huidige spellen naar de DS en PSP een stuk makkelijker is"

Sony zal voorlopig veel geld en tijd besteden aan First Party titels, en op deze manier het ontwikkelen voor de PS3 beter onder de knie krijgen. Zodra die kennis aanwezig is en third party-ontwikkelaars hiervan gebruik kunnen maken zullen er meer, en betere, third-party games komen. Ondanks de langzame en moeizame start van de PS3 heeft Moledina er alle vertrouwen in dat de PS3 een succes zal worden.

Reggie praat over de Wii

Reggie Fils-Aime, directeur Nintendo Amerika, heeft in een interview met MTV een aantal interessante dingen verteld over de Wii. Hij heeft bijvoorbeeld aangegeven dat de nieuwste Mario voor de Wii, Super Mario Galaxy, waarschijnlijk pas na maart volgend jaar in de winkels zal liggen. De kans is zelfs aanwezig dat het spel pas vlak voor de kerst in 2007 zal verschijnen.

Ook heeft hij verteld dat er nog een aantal onbekende online multiplayer-games in ontwikkeling zijn en dat de Wii vanaf begin 2007 online zijn kunsten zal vertonen. Pokemon in Japan zal de eerste online-game zijn op de Wii, maar welke er naar de EU en USA zullen komen is niet bekend.

Over de virtual console had hij ook nog wat te vertellen. Elke maandag zullen er tussen de één en vijf nieuwe titels bij komen en voor het einde van dit jaar zullen er 30 nieuwe bijkomen. Dit zijn er 20 minder dan in Japan, maar volgens hem zijn dat specifiek Japanse games, en ongeschikt voor de Westerse gamers.

Een game die veel gamers wel op de Virtual Console willen zien is GoldenEye. Rare is een hele tijd geleden opgekocht door Microsoft en daardoor lijkt de kans klein dat GoldenEye (ontwikkeld door Rare) via de Virtual Console te downloaden zal zijn. Reggie zei dat er veel moeilijkheden zijn om deze game uit te brengen op de Wii, maar hij zei niet dat het onmogelijk is.

Red Bull pas in 2007 met nieuwe motoren

De geruchten waren er al. Nu blijkt daadwerkelijk dat Red Bull Racing en Scuderia Torro Rosso de wintertests in 2006 nog met de oude motoren moeten rijden.

Waar Williams F1 al test met de nieuwe Toyota -motoren in het achteronder zullen beide Red Bull teams nog even geduld moeten hebben. Navraag bij het team leert dat dit vertragend werkt in het ontwikkelingsproces. Wat de exacte reden is werd niet bekend. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het te maken met de contractuele verplichtingen van beide teams.

Werkloze Ninja screens

Soms kom je games tegen die gewoonweg raar zijn. Deze DS titel, "Izuna: Legend of the Unemployed Ninja" is er zo eentje.
Het is een ouderwetse real-time dungeon hacker in console-style, waar de kerkers elke keer opnieuw worden gegenereerd als je ze binnenstapt.




Het verhaal(tje) draait om een werkloos ninjameisje die ergens in een dorpje is beland waar het niet helemaal pluis is. Verder kan de speler de wapens upgraden en zijn er natuurlijk de standaard RPG elementen die we van dit soort games gewend zijn. Aan humor in de dialogen in ieder geval geen gebrek, zoals ook in de toch wel aparte press release.




Vorming Palestijnse regering vastgelopen

De gesprekken met Hamas over de vorming van een regering van nationale eenheid zijn vastgelopen. Dat heeft de Palestijnse president Mahmoud Abbas donderdag gezegd na overleg met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice. Abbas is lid van de Fatah-beweging.

Abbas noemde het zeer pijnlijk dat Hamas en de regering het niet eens zijn geworden over samenwerking binnen een regering van nationale eenheid. Hij wees erop dat de Palestijnen het al acht tot negen maanden zonder salaris moeten stellen.

De Hamas-regering wordt geboycot door Israël en het Westen. De 165.000 Palestijnse ambtenaren ontvangen daardoor al maanden geen salaris. Abbas zei dat een regering van nationale eenheid beter in staat zou zijn geweest om zaken te doen met de internationale gemeenschap.

In de onderhandelingen over de vorming van een regering van nationale eenheid waren Hamas en Fatah het onder meer oneens over de kandidaat voor het premierschap.

FOK!games zoekt nieuwe redactieleden

Icoon Sitenews - Join the crewHeb jij altijd al eens voor FOK!games willen werken? Dan krijg je nu de kans want we zijn op zoek naar nieuwe redactieleden. Deze keer zijn we op zoek naar een drietal verschillende redacteurs: reviewers, columnisten en dossierschrijvers. Denk je dat jij een ongekend schrijftalent hebt of dat de columns op jouw game-blog niet genoeg aandacht krijgen? Misschien dat het dan eens tijd wordt om te solliciteren naar een 'baantje' bij FOK!games:

Reviewer:

De eerste voorwaarde waaraan een reviewer moet voldoen is natuurlijk dat hij/zij van gamen houdt en redelijk verstand heeft van wat er allemaal speelt in de games-wereld. Voor deze ronde zijn we voornamelijk op zoek naar mensen met een PS2, mensen die van plan zijn een PS3 te gaan kopen en naar die-hard PC-gamers met een flinke PC om de nieuwste games te kunnen testen. Naast het beoordelen van games heb je als reviewer ook de taak om nieuwsberichten te plaatsen, met een quotum van vijf berichten per week en één (p)review per maand.

Columnist:

Veel mensen hebben een duidelijke mening over bepaalde zaken in de games-wereld, maar er zijn weinig mensen die dit goed onder woorden kunnen brengen. Als columnist is het de bedoeling dat je jouw mening geeft in een origineel stukje tekst, waarin je redelijk vrij wordt gelaten in de inhoud en structuur. De columnisten hebben ook een quotum van vijf nieuwsberichten per week en één column per maand.

Dossierschrijver

Verder zijn we op zoek naar nieuwe dossierschrijvers. Voor deze functie zoeken we gamers die in staat zijn nieuws te maken. In tegenstelling tot 'standaard' nieuwsberichten of specials brengen dossiers 'nieuw' nieuws. Deze functie is dan ook te vergelijken met het werk van een echte journalist. Wat wij zoeken in een dossierschrijver:

Wetenschappelijk denkniveau. Je bent in staat een onderzoeksvraag te formuleren die als kern dient van het dossier. Je bent in staat een heldere analyse te maken van een situatie en je kunt deze analyse in heldere bewoordingen overbrengen op anderen. Je weet hoe je een argumentatie opbouwt en kent de regels van een goede redenatie.

Lef. Voor het maken van een dossier volstaat het niet om informatie van andere sites af te plukken. Voor exclusief nieuws zul je het veld in moeten: bijvoorbeeld interviews houden met experts, het opbellen van belangrijke mensen, enquetes houden onder gamers. Je moet niet bang zijn om vervelende vragen te stellen, je durft (als het moet) een klootzak te zijn en stapt op mensen af die iets voor je kunnen betekenen als je hier de kans voor hebt.

Zelfstandigheid. Van een goede dossiersschrijver verwachten wij dat hij/zij in eerste instantie zelfstandig een onderzoek kan bedenken, opzetten én uitvoeren. Je staat er niet alleen voor, de crew zal met een kritische blik naar je onderzoek kijken en ondersteuning bieden indien nodig. Verwacht echter niet dat je kant-en-klare onderwerpen op je bordje krijgt die met een aantal vooraf beschreven stappen te onderzoeken zijn.

Kortom, deze functie biedt je de mogelijkheid om zelfstandig op zoek te gaan naar nieuws en hier een dossier over te schrijven. Je hebt veel contacten met mensen uit de gamesindustrie en je werk wordt gepubliceerd op een groot platform. Voor de dossierschrijvers is er ook een quotum, alleen is die op dit moment nog niet precies bekend.

Kan ik nu stoppen met vakkenvullen?

Nee, wanneer je redactielid bent bij FOK!games krijg je geen vergoeding en ook geen dure lease-bak. Het werk is op vrijwillige basis en je moet dus echt interesse hebben in games en het nieuws erom heen als jij bij FOK!games komt werken. Dit betekent natuurlijk niet dat er niks van je wordt verwacht; je zult elke maand moeten voldoen aan het quotum zoals hierboven is beschreven en wat je aflevert moet van goede kwaliteit zijn.

Wat we jullie wel kunnen bieden is een hele gezellige crew, je kunt artikelen publiceren op één van de grootste gamesites van Nederland, je krijgt toegang tot geheime fora en je krijgt een mooi tagje naast je naam.

Solliciteren

We nemen natuurlijk niet zomaar iedereen aan en je zult je eerst moeten bewijzen. Dit kun je doen door mee te doen aan deze sollicitatieronde. Een eerste selectie wordt gemaakt aan de hand van een ingevulde vragenlijst. Iedereen krijgt bericht over de volgende ronde en in die volgende ronde vragen we aan diegenen die door zijn een proefstukje te schrijven.

Je kunt meedoen door een mailtje te sturen naar games@fok.nl met als onderwerp: FOK!games sollicitatie en als tekst de volgende gegevens:

nicknaam
naam
leeftijd
Consoles in bezit en/of specs PC
Gewenste functie bij FOK!games
Top drie slechtste games
Top drie beste games
Opleiding/beroep
Hoeveel games koop je gemiddeld per drie maanden?
Waarom zou jij goed passen bij FOK!games?

De nieuwe redactieleden worden uiteindelijk gekozen door de hoofdredactie, eindredactie en de huidige redactieleden. Aanmelden voor de eerste ronde kan tot 6 december 23:59.

nieuwe LotR2: Witch King screens

Behalve dat deze uitbreiding de titel nog langer maakt (voluit nu "Lord Of The Rings, The Battle For Middle-earth II, The Rise of the Witch-king") brengt deze uitbreiding een nieuw "ras", een nieuwe SP campaign en nieuwe units voor alle bestaande rassen. Ook zal de Create-a-Hero zijn uitgebreid met een Troll klasse, en is de War-of-the-Ring modus vernieuwd.





De release staat voor december ingeroosterd.

Sonko vindt nieuwe club in Griekenland

Het is bijna zo goed als zeker dat Edrissa Sonko vertrekt naar de Griekse club Xanthi. De 26-jarige spits uit Gambia mag vertrekken bij Roda JC. Hoewel Sonko pas in januari inzetbaar is, heeft de Griekse middenmoter Roda verzocht hem nu al vrij te geven, zodat hij zich per direct bij zijn nieuwe club kan melden

De directeur van de club uit Kerkrade, Huub Narinx, zegt in Dagblad De Limburger dat de transfer vrijwel rond is. Omdat Sonko nog een contract heeft tot medio 2007, krijgt Roda een kleine vergoeding voor de spits, die sinds 2000 in Kerkrade speelde.

Afgelaste skiwedstrijden niet in Amerika

De afgelaste skiwedstrijden in Europa worden niet in Noord-Amerika ingehaald. De internationale skibond FIS heeft dat vandaag laten weten. De bond krijgt de financiën niet rond.

De weersomstandigheden in Noord-Amerika zijn, in tegenstelling tot in Europa, wel goed en daardoor gingen er stemmen op om de wereldbekerwedstrijden te verplaatsen. Vanwege het gebrek aan sneeuw werden de voor 9 en 10 december geplande afdaling en combinatie (vrouwen) in het Zwitserse St. Moritz en de afdaling en combinatie (mannen) in het Franse Val d'Isere afgelast.

Eind oktober werd ook al de openingwedstrijd van het wereldbekerseizoen in Sölden afgelast. Toen maakten hevige regenbuien en warme temperaturen de reuzenslalom voor dames en heren onmogelijk.

Partij vd Dieren wil geheel linkse regering

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft vandaag in een gesprek met informateur Rein Jan Hoekstra gepleit voor een links kabinet van PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie en D66. Zo'n combinatie is goed voor 74 zetels, maar Thieme is bereid gedoogsteun te geven. Desnoods wil de dierenpartij ook zelf aan de coalitie deelnemen, waardoor een meerderheid van 76 zetels ontstaat.

Volgens Thieme hebben de linkse partijen gemeen dat ze aandacht hebben voor milieu en duurzaamheid. Thieme is met haar dierenpartij de enige die vorming van een linkse coalitie bij de informateur heeft bepleit.

Populariteit videobestanden trekt hackers aan

Icoon InternetHackers richten zich steeds vaker op videobestanden op internet. Dat is de verwachting van het beveiligingsbedrijf McAfee voor het komende jaar.

De groeiende populariteit van het delen van video's op het internet trekt onvermijdelijk hackers aan, aldus McAfee donderdag. Deze videobestanden worden onder meer aangeboden op online sociale netwerken als MySpace en YouTube.

Een hacker voorziet een videobestand van een kwaadaardige code en stuurt het naar miljoenen onwetende ontvangers via een op het oog legitiem e-mailadres. In tegenstelling tot de meeste kwaadaardige bestanden die met een e-mailbericht worden meegestuurd, is aan een videobestand niet te zien dat er dergelijke code in staat.

Begin november werd bijvoorbeeld de W32/Realor-worm ontdekt, die malafide websites opent zonder toestemming van de ontvanger van het videobestand. Daarmee kan een hacker wachtwoorden verzamelen. Met andere aan videobestanden gekoppelde schadelijke software kan bijvoorbeeld ook spyware worden geïnstalleerd.

Uit onderzoek van McAfee rolden de tien grootste beveiligingsbedreigingen van 2007. Andere bedreigingen zijn het stelen van wachtwoorden, spam, aanvallen op mobiele telefoons, adware en schadelijke computerprogrammaatjes.

PSP en Xbox 360 games in top 10 Japan

Vorige week was een bijzondere week voor de gamesverkopen in Japan. In de top 10 van die week staan namelijk zowel een PSP als een Xbox 360 titel:

ConsoleUitgeverGameAantalTotaal
NDSSEGALove and Berry421.227421.227
NDS NintendoJump Ultimate Stars150.303150.303
PS2KonamiWinning Eleven 10 (EU league)103.365103.365
NDSNintendoCommon Knowledge Training81.813611.642
NDSNintendoPokemon Diamond76.1831.827.226
NDSNintendoPokemon Pearl58.1581.539.775
NDSNintendoKirby55.824352.082
Xbox 360TecmoDead or Alive X245.53645.536
PSPSonyJeanne D'Arc45.38745.387
NDSNintendoNew Mario35.0863.451.994

De nummers 11 t/m 30 zagen er zo uit:

11. More Brain Age (DS)
12. Sengoku Musou 2 Empires (PS2)
13. Animal Crossing Wild World (DS)
14. 200 Mannin Kanji Quiz (DS)
15. Culdcept Saga (360)
16. Magic Taizen (DS)
17. Yakuza (PS2 The Best)
18. Tensei Manabu Engekkouroku (PS2)
19. Brain Age (DS)
20. Gotouchi Kenkei DS (DS)
21. Bokutai Djang and Sabata (DS)
22. English Training DS (DS)
23. Mario Kart DS (DS)
24. NBA Live 2007 (PS2)
25. Final Fantasy III (DS)
26. Zaidan Houjin Nihon Kanji Noryoku (DS)
27. Final Fantasy V Advance (GBA)
28. DS Cusine Navigator (DS)
29. Ridge Racer 7 (PS3)
30. Gundam: Target in Sight (PS3)

'Verdonk moet geen misstap meer maken'

VVD-minister Rita Verdonk is door haar mislukte greep naar de macht deels in ongenade gevallen bij de liberalen. Verschillende bronnen uit de VVD-top melden aan De Telegraaf dat ze de soloacties van de bij de kiezers uiterst populaire, maar in eigen gelederen gewantrouwde, VVD-politica spuugzat zijn.

Na het crisisoverleg van afgelopen dinsdag is Verdonk te verstaan gegeven dat ze haar privéadviseurs Ed Sinke en Kay van de Linde maar beter kan laten vallen. Algemeen wordt aangenomen dat deze heren het brein zijn achter de mislukte couppoging.

Vanuit de Tweede Kamerfractie klinkt het geluid dat Verdonk zich geen enkele fout meer kan permitteren. ''Dit was eens maar nooit meer. Als ze nog zo'n misstap begaat, wordt ze uit de fractie gezet.''

Er zijn dinsdag strikte afspraken gemaakt tussen Verdonk enerzijds en de fractie en het VVD-hoofdbestuur aan de andere kant, om een duidelijke streep te trekken: eerst altijd overleggen met de fractieleiding, voordat ze met plannen op de proppen komt. De oorzaak van het wantrouwen tussen Verdonk en de VVD-top zal onder de loep worden genomen door een commissie, die de VVD gaat instellen.

Europees Hof: advocaat mag psychotherapie kritiseren

Icoon JustitieDe Alkmaarse advocaat Chris Veraart heeft onterecht een disciplinaire straf gekregen na publiekelijke kritiek op psychotherapie. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft dat donderdag bepaald in een arrest.

Zijn recht op vrijheid van meningsuiting is geschonden, vonden vijf van de zeven rechters. Nederland moet hem ruim 2500 euro betalen als kostenvergoeding. De advocaat, Chris Veraart, had in een radioprogramma kritiek geleverd op psychotherapie. Aanleiding was een vrouw die zich door psychotherapie plots herinnerde dat zij door familieleden was verkracht. De tuchtraad strafte de advocaat in oktober 2003 wegens zijn kritiek.

De advocaat verdedigde destijds de familie, die de incest ontkende. Veraart schreef eerder het boek 'Valse Zeden' over valse aangiften bij zedenmisdrijven.

DC: Rusland en Argentinië in finale

Komend weekend staan Argentinië en Rusland tegenover elkaar in de finale van de Davis Cup. Deze twee landen stonden sinds de invoering van de Wereldgroep (1981) in dit toernooi samen vier keer in de finale.

Van deze vier finaleplaatsen waren er drie voor Rusland. Argentinië wist maar eenmaal tot deze eindronde. Tijdens de eerste finale van Davis Cup-toernooi in de Wereldgroep speelden de Argentijnen tegen de Verenigde Staten. Het laatstgenoemde land wist deze toen te winnen. Ook Rusland kent tot nu toe weinig successen tijdens dit toernooi. Het land wist maar één eindronde op zijn naam te schrijven.

Wat is Dit: Opgave 66 - Laatste Ronde

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

FC Twente wil verder met Touma

FC Twente wil nieuwe pogingen gaan ondernemen om Sharbel Touma langer aan zich te binden. Het contract van de aanvaller loopt medio 2007 af. Dit zou betekenen dat de Zweed na dit seizoen transfervrij is, waardoor enige haast toch geboden is.

Vorig seizoen ondernam FC Twente al een poging om de overeenkomst met Touma te verlengen, maar toen zag de aanvaller dit niet zitten. Imiddels gaat het allemaal weer wat beter. Daarom hoopt de club uit Enschede dat er een akkoord met de de 27-jarige speler wordt bereikt. In 2004 werd de Zweed overgenomen van Halmstads BK. Sinds dit seizoen is Touma een vaste waarde in de Tukkers.

'Al-Qaeda-aanhangers in Turkije opgepakt'

Icoon TerrorismeDe Turkse politie heeft woensdag achttien mensen opgepakt die banden zouden hebben met het terreurnetwerk al-Qaeda. Dat meldde het Turkse televisiestation NTV donderdag.

Volgens de politiecommandant van Istanbul is er geen verband tussen de aanhoudingen en het bezoek dat paus Benedictus XVI deze week aan Turkije brengt.

Woensdag veroordeelde de Iraakse vleugel van al-Qaeda het bezoek van de paus. Het zou onderdeel zijn van een kruistocht tegen de islam, die erop gericht zou zijn Turkije los te weken van de islamitische wereld.

Turkije heeft verscheidene aanslagen gekend die aan al-Qaeda worden toegeschreven. In november 2003 vielen meer dan zestig doden door aanslagen op twee synagoges, het Britse consulaat en het kantoor van de Britse zakenbank HSBC in Istanbul.

"GBA kan nog minstens een jaar mee"

Reggie Fils-Aime (Nintendo of America) heeft laten weten dat Nintendo er vanuit gaat dat de GameBoy Advance nog minstens een Kerstseizoen kan meegaan: We think that Game Boy Advance certainly has at least one more holiday season left in it


De laatste reïncarnatie van de GBA; de GB Micro

Nintendo ziet op dit moment de GBA als ideaal opstapje voor 5, 6 en 7-jarigen. De GBA zou dan de kennismaking met handheldgaming zijn waarna de kids een paar jaar later gaan overstappen op de Nintendo DS: For us, it continues to be a great stepping stone for five, six, seven year old consumers to have their first great handheld gaming experience and then transition right into DS

Hofs niet tegen AS Nancy

Feyenoord kan donderdag, in het UEFA Cup-duel tegen AS Nancy, geen beroep doen op Nicky Hofs. De speler heeft namelijk teveel last van zijn knie en zal tegen de Fransen niet meespelen.

"Hij is al twee keer geopereerd aan zijn kruisbanden en de knie is nu wat opgezwollen", aldus trainer Erwin Koeman op de website van de club. "Dat heeft te maken met het drukke programma en dat ik zo vaak een beroep moet doen op dezelfde jongens, waartoe hij dus ook behoort. Ik zal geen risico met hem nemen."

De oefenmeester van Feyenoord oefent wel druk uit op Karim Saidi. De verdediger keerde, na een oefeninterland met Tunesië, terug bij de Rotterdamse ploeg met knieklachten. Inmiddels traint hij weer met de selectie mee, maar geeft de 23-jarige Tunesiër wel aan dat hij er af en toe nog last van heeft. Koeman gaf aan dat dit geen reden hoeft te zijn om tegen AS Nancy niet te spelen. "Ik vindt dat je af en toe ook met pijn moet kunnen spelen. Er is bijna geen voetballer die pijnvrij speelt. Op die maner kun je juist iets terugbetalen aan je club."

Telegraaf-journalisten komen vandaag vrij

De twee door justitie gegijzelde Telegraaf-journalisten komen vandaag vrij. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Haag donderdag beslist. De hoofdredactie van De Telegraaf heeft dat laten weten.

Bart Mos en Joost de Haas werden afgelopen maandag door justitie gegijzeld omdat ze weigeren te onthullen wie staatsgeheime dossiers van de AIVD aan hen heeft doorgespeeld. In de dossiers stond informatie over topcrimineel Mink K.

De gijzeling leidde tot veel woede bij andere journalisten.

Wet
PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen wil een wet indienen waarin staat onder welke omstandigheden journalisten hun bronnen kunnen beschermen. Dat zei hij donderdagochtend in het tv-programma Goedemorgen Nederland.

De wet moet er komen om een einde te maken aan alle discussie, aldus Wolfsen. In de wet moet duidelijk omschreven worden wanneer een journalist zijn bronnen moet vrijgeven en wanneer dat niet hoeft. Wanneer er sprake is van zedendelicten of terrorisme, zou dat wel moeten, vindt het Kamerlid. Daarover moet een rechter zich in individuele gevallen uitspreken.

Wolfsen noemt de vrije pers in Nederland buitengewoon belangrijk. Hij gaat bij de VVD en CDA te rade of een Kamermeerderheid voor het wetsvoorstel is. Als dat het geval is, dient hij het in.



De Telegraaf van afgelopen dinsdag.

Van Bronkchorst langer bij Barcelona

Giovanni van Bronkchorst heeft gisteren met Barcelona een akkoord bereikt over een verlenging van zijn contract, dat na dit seizoen afloopt. De 31-jarige linksachter zal tot medio 2008 bijtekenen.

"Ik mocht zelf aangeven wat ik wilde", aldus Van Bronkchorst. "Op voetbalgebied zou ik eeuwig in Barcelona willen blijven, maar gezien mijn leeftijd wil ik me niet al te lang binden. Ik weet niet hoe ik er in 2008 fysiek voorsta en ben dan bovendien al tien jaar in het buitenland." Tot nu toe speelde Van Bronckhorst 88 competitieduels voor de Catalanen.

Rossi wint eerste rally

Dat hij snel is op twee wielen is al jaren een feit, maar dat Valentino Rossi ook snel is op vier wielen blijkt uit de overwinning die hij behaalde op het circuit van Monza. In een Ford Focus rallywagen bleef hij zijn medeconcurrenten één seconde voor.

De 27-jarige Italiaan schreef alle proeven op zijn naam en bleef daardoor coureurs als oud-wereldkampioen Didier Auriol voor. Rossi zelf was zeer tevreden met deze overwinning: ”Een rally winnen is net zo emotioneel als winnen in de MotoGP. De wagen was perfect en ik maakte geen enkele fout, en daar ben ik heel blij mee.” Rossi zal nu ook, nadat hij eerder in Nieuw Zeeland deelnam, starten in de WRC rally van Wales. De kans is groot dat Rossi na zijn MotoGP avontuur, zijn carrière wil voortzetten op vier wielen. ”Rallyrijden is een tweede passie voor me, maar ook de Formule 1 is niet uitgesloten.” Voor 2007 is Rossi nog verbonden aan zijn contract bij Yamaha, met wie hij de wereldtitel opnieuw wil veroveren. ” We beginnen maandag in Jerez met het testen van banden en hebben twee nieuwe chassis' om te testen”, aldus Rossi.

Paul Groot op één in Homo-top 100

Expreszo, een magazine en site voor lesbische, homo- en biseksuele jongeren, komt in haar december editie met een Homo-top 100. Het gaat om de ''meest frisse, fijnste en/of niet-stereotyperende homo's en lesbo's van Nederland en Vlaanderen.''

Op één staat acteur Paul Groot (Koefnoen). De tweede plek is ingeruimd voor voor de Belgische zangeres Yasmine. Op drie staat Jeugdjournaal-presentator Winfried Baijens

Verder staan in de Top 100 onder meer: sportpresentatrice Barbara Barend, 538-dj Barry Paf, zangeres Marianne Weber, acteur Roeland Fernhout, D66-politicus Boris van der Ham, zanger/musicalster Jamai Loman, CDA-politicus Joop Wijn, illusionist Hans Klok en komiek André van Duin. Gordon is de sluitpost van de Top 100.

Roddel- en achterklapnicht Albert Verlinde haalde de Top 100 niet. Dat komt waarschijnlijk omdat de lijst bestaat uit mensen die op een positieve manier hun homoseksualiteit uitdragen en niet het clichébeeld bevestigen. Ook geen notering kregen Jos Brink, Joop Braakhekke, Gerard Joling, Mathilde Santing, Barry Stevens en Maik de Boer.

'Noord-Korea wil niet eenzijdig kernwapens opgeven'

Icoon Noord-KoreaNoord-Korea is bereid om haar atoomwapens te vernietigen, maar alleen wanneer andere landen hetzelfde doen. Dit is de stellingname van de Noord-Koreaanse gezant Kim Kye-gwande, die eergisteren en gisteren met de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Christopher Hill heeft gesproken.

Vorig jaar stemde Noord-Korea er in principe mee in zijn kernwapenprogramma te schrappen in ruil voor economische hulp. Het overleg over het kernwapenprogramma ligt sinds vorig jaar november stil, nadat de Verenigde Staten financiële sancties tegen Pyongyang hadden afgekondigd.

Nooit meer boenen op de afwas

Icoon WetenschapDe vaat boenen en schrobben is binnenkort misschien verleden tijd. De Groningse chemicus Pieter van der Wal claimt dat hij een extreem waterafstotende coating heeft ontwikkeld, die borden en bestek zelfreinigend maakt waardoor ze alleen nog maar even afgespoeld hoeven te worden.

Dit maakte de promovendus donderdag bekend. De chemische coating is onder meer gemaakt met Teflon, bekend van de antiaanbaklaag van pannen. Het zorgt ervoor dat druppels niet meer hechten aan het behandelde oppervlak, maar er als het ware af stuiteren.

Onderzoeker Van der Wal ziet talloze mogelijkheden voor zijn uitvinding. ''Je kunt het bijvoorbeeld toepassen op keukengerei, waardoor kleverige substanties als honing zo van de lepel lopen. Maar je kunt ook denken aan badkamertegels, om schimmel tegen te gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos.''

De chemicus hoopt vrijdag op het onderzoek te promoveren.

Ten Cate houdt vertrouwen in Huntelaar

De trainer van Ajax, Henk ten Cate, blijft vertrouwen houden in Klaas Jan Huntelaar. Vorig seizoen scoorde de spits aan de lopende band, maar dit seizoen lijkt het niet te willen lukken.

Toch overweegt Ten Cate niet om the Hunter te passeren. "We komen moeilijk tot scoren. Klaas-Jan Huntelaar heeft de grote vorm niet te pakken. We blijven hem helpen en steunen. Huntelaar zal ook de komende duels in de basis starten. Die jongen moet zichzelf even het laatste zetje geven. Een goal helpt daarbij beter dan het geven van tien assists", aldus Ten Cate.

Shetlandpony's mishandeld

Icoon BinnenlandsTwee shetlandpony's zijn woensdagochtend in een weiland in Zwolle mishandeld. Een veulentje was met een wurgknoop aan haar drachtige moeder vastgebonden. Zes Zwollenaren zijn er twee uur mee bezig geweest om de beesten weer los te krijgen.

Sheanna Jongkind, de eigenaresse van de paardjes, is flink geschrokken. "Wie doet nu zoiets?" Haar moeder denkt dat kinderen de pony's hebben vastgebonden. "Ze hebben het vast helemaal niet zo bedoeld. Maar dit is wel pure dierenmishandeling."

Aboutaleb gaf kinderen 'politieke les'

De raadsfractie van de Amsterdamse VVD heeft gisteren vragen gesteld over politieke uitlatingen van PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb tegenover kinderen van 11 tot 12 jaar. Aboutaleb gaf kort geleden een les over democratie aan leerlingen van groep 7 en 8 van de Theo Thijssenschool. Daarbij liet hij zich negatief uit over de andere partijen dan de PvdA.

Zo zei Aboutaleb bijvoorbeeld dat de SP een partij is die niet met geld kan omgaan. GroenLinks noemde hij zweverig en VVD-minister Verdonk 'sluit kindertjes op'. VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg vindt dergelijke uitlatingen ongepast tegenover basisschooljeugd. ''Je moet rekening houden met het niveau van je gehoor. Met studenten en leerlingen van 5 of 6 vwo praat je anders dan met deze jongere kinderen.''

Aboutaleb kwam onlangs nog in het nieuws met gepeperde uitspraken over Verdonk. Zij zou de moord op Theo van Gogh politiek hebben misbruikt. Na veel moeite bood de PvdA'er hiervoor uiteindelijk zijn excuses aan. Dat zal nu niet worden geëist. ''Wij willen van de onderwijswethouder alleen weten wat hij vindt van partijpolitieke teksten tegen kinderen in plaats van voorlichting geven hoe de democratie werkt'', aldus Van der Burg.

China wijdt bisschop zonder toestemmming Vaticaan

Icoon BuitenlandsDe 36-jarige priester Wang Renlei is donderdag in de Oost-Chinese stad Xuzhou tot bisschop gewijd zonder dat het Vaticaan ermee had ingestemd. Wang, die in 1996 tot priester werd gewijd, is benoemd tot hulpbisschop van Xuzhou.

Hij zal de 94-jarige bisschop Qian Yurong, wiens gezondheidstoestand slecht is, te zijner tijd opvolgen. China brak in de jaren vijftig met het Vaticaan. Het communistische regime eiste dat rooms-katholieken het gezag van de paus niet langer zouden erkennen, en weigerde bisschoppen te accepteren die door de paus waren benoemd. Het regime stichtte een patriottische katholieke kerk, die wel de paus als geestelijk leider erkent, maar elke inmenging van Rome in de interne zaken afwijst. Het vaticaan heeft nog niet op de wijding van Wang gereageerd.

Australische betrapt op seks met paard

In Australië is een vrouw opgepakt die naakt onzedelijke handelingen stond te verrichtten met een paard. Agenten troffen de 35-jarige vrouw maandagochtend rond 9.00 uur aan in een weiland in de plaats Lismore, ten noorden van Sydney.

De vrouw is op borgtocht vrijgelaten met een aanklacht wegens bestialiteit op zak. Op 18 december moet ze voor de lokale rechtbank in Lismore verschijnen.

Met dank aan s7eph4n voor de submit.

Boek: John Case - Krijgsdans

Mike Burke is een man die niets meer te verliezen heeft. Sinds de dood van zijn vrouw leeft hij in in constante mineur, wat versterkt wordt door zijn verdrietige schoonvader, op wiens kantoor hij werkt.
Op een dag wordt Burke benaderd door een man die voor korte tijd een onderneming wil registreren bij het bedrijf van zijn schoonvader. Aangezien het bedrijf dit wel vaker doet, stelt Burke niet veel vragen en regelt de nodige papieren.

[F3] Van Dam imponeert tijdens test

Tijdens een F3 test op het Franse Magny-Cours heeft Carlo van Dam een goede indruk achtergelaten op het team van Signature-Plus. Ondanks de wisselende weersomstandigheden slaagde de jonge Nederlander erin de snelste tijd van de dag te noteren.

’s Ochtends reed Van Dam zijn allereerste ronden met de F3 bolide van Signature Plus, welke wordt aangedreven door een Mercedes motor. Signature Plus werd afgelopen seizoen derde in het constructeurskampioenschap van de Formule 3 Euroseries.

Op een natte baan maakte de jonge Vlaardinger twee runs op regenbanden. Hierna werd de overstap naar slicks gemaakt. In de ochtend werkte Van Dam aan de set-up van de bolide. Na enkele kleine aanpassingen werd er na de lunch gereden voor de snelle ronden. Dat deed de talentvolle Nederlander met een gebruikt setje banden. Hij kwam tot 1:35.3. Gezien de weersverachting werd besloten reeds vroeg in de middag een nieuw setje banden te monteren. Van Dam moest zijn snelle ronde helaas afbreken omdat Yann Clairay, ook testend voor Signature Plus, van de baan was geschoten. Na de hervatting reed de Nederlander nog één snelle ronde: 1:35.0. Niet veel later werd de test afgebroken omdat de gebruikte banden te ver versleten waren om betere tijden te noteren.

De Nederlander is uitermate tevreden over zijn test: "Het was een hele positieve testdag! Ik had graag nog wat meer kilometers gereden om aan de fine-tuning te werken, aangezien Magny Cours een hoop uitdagende bochten heeft waar je met een Formule 3-wagen echt de limiet moet vinden. Jammer dat we de sessie na de zoveelste rode vlag moesten beëindigen, want als ik de run gewoon had kunnen afmaken hadden we nog wel een halve seconde harder kunnen gaan. Desalniettemin ging de samenwerking met het team erg voortvarend en vonden we een goede balans in de wagen. Ik heb in totaal 65 ronden kunnen rijden en wist me goed aan de wisselende baanomstandigheden aan te passen. Het doel was om te kijken hoe de combinatie Signature-Carlo van Dam werkt en voorlopig ben ik daar erg optimistisch over. Dit is zeker een serieuze optie voor 2007. Ik hoop dat ik de kans krijg om volgend jaar mijzelf te mogen bewijzen in de Formule 3 klasse (dat in het voorprogramma van de DTM en sommige Formule 1-races wordt gehouden), daarvoor is de hulp van onze sponsors essentieel. Er is bovendien al langere tijd contact met Philippe Sinault, teambaas van Signature-Plus, en ik wil hem en zijn team daarom bijzonder bedanken dat ze mij deze kans hebben geboden!"

Perez wacht vijf wedstrijden en stadionverbod

Ajacied Kenneth Perez hangt een schorsing van vijf wedstrijden, een stadionverbod en een geldboete van 12.000 euro boven het hoofd voor zijn discriminerende opmerking tegen grensrechter Nicky Siebert.

De FIFA herzag in april van dit jaar, in het kader van een antidiscriminatiecampagne, artikel 55 van de tuchtreglementen en verzwaarde de straffen voor racisme.

Op 19 november schold Perez Siebert in het duel met FC Twente uit voor 'kankerneger'. De Deen heeft zijn excuses inmiddels aangeboden. De aanklager betaald voetbal startte een onderzoek naar het incident. Als Perez schuldig wordt bevonden, moet de KNVB zich aan de minimale strafeis van de FIFA houden.

Als dat niet gebeurt, dan wordt Nederland door de wereldvoetbalbond voor twee jaar uitgesloten van internationaal voetbal. De KNVB mag Perez wel zwaarder straffen.

Bridgestone wil banden markeren

Voor Bridgestone is het geen probleem als de FIA besluit de banden te markeren. Dat verklaart Hisao Suganuma, technisch directeur van Bridgestone Motorsport.

Eerder kwam al naar buiten dat er plannen bestaan om de banden te markeren. De zachte compound zou een rode band krijgen, waardoor het voor iedereen duidelijk is welke band er wordt gebruikt. In de Champ Car-series wordt dit momenteel al gedaan.

"We hebben er nog niet over besloten. Als de FIA de banden wil markeren, zijn we zeker bereid om aan hun wensen te voldoen. Het kan wel voor problemen zorgen, omdat het per circuit verschilt wat de harde of zachte band is. Maar als de FIA het wil, moeten we uitzoeken hoe we het gaan doen," verklaart de scheidend technisch directeur van Bridgestone.

Suganuma vervolgt: "De Formule 1-teams zijn behoorlijk veeleisend. Ze willen hun auto sneller maken dan de anderen en daarvoor hebben ze de beste service en de meeste data van ons nodig. We willen ervoor zorgen dat we dat kunnen leveren. We geven de banden aan de teams en daar zullen ze het mee moeten doen. Alle teams zullen dezelfde compound hebben. We zullen de banden niet ontwikkelen, tenzij we problemen tegenkomen."

Muisje

Slimme muisjes leven langer, en als je er naar kijkt is dit wel een heel slim muisje, want hoe heeft hij ondekt dat hij te licht is voor deze rattenval.

Als je het zo bekijkt kan het ook een dom muisje zijn, want hij moet een keer gedacht hebben, he, lekker eten laat ik eens op die val gaan zitten, nou ja hoe dan ook slim of dom, muisje heeft te eten....

Al-Qaida negatief over pausbezoek

Icoon BuitenlandsTerreurorganisatie Al-Qaida heeft zich kritisch uitgelaten over het bezoek van Benedictus XVI aan Turkije. Volgens Al-Qaida is het bezoek ''een kruistocht tegen de islam; het is een poging om het vuur van de islam onder onze moslimbroeders in Turkije te doven'', aldus een internetverklaring van de Al-Qaida-afdeling uit Irak. Ook zou het bezoek een poging zijn ''het islamitische erfgoed in Turkije te vernietigen en om te garanderen dat onze moslimbroeders in het moeras van secularisme blijven dat werd ingesteld door Atatürk.''

In de verklaring wordt Benedictus XVI niet persoonlijk bedreigd. Al-Qaida zegt wel er ''op te vertrouwen dat Rome in alle delen van de islamitische wereld zal worden verslagen.''

Het Vaticaan heeft in een reactie op de verklaring gezegd dat de boodschap van de islamitische terreurgroep nog eens onderstreept dat de verschillende religies samen stelling moeten nemen tegen groepen die geweld plegen in de naam van God.

Scholen sparen en beleggen miljoenen

Icoon OnderwijsScholen in het voortgezet onderwijs hebben bij elkaar 1,3 miljard euro op de bank staan of belegd. Dat concludeert de het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsbond (AOb) na onderzoek. De resultaten daarvan zijn donderdag gepubliceerd.

Volgens het onderzoek hebben de scholen gezamenlijk 912 miljoen euro op hun bankrekening staan. Verder zouden de onderwijsinstituten 449 miljoen euro hebben belegd. De cijfers komen uit de jaarrekeningen over 2000 en 2004 van de 309 schoolbesturen in Nederland.

Doorgeschoten
"Het oppotten is te ver doorgeschoten," vindt Martin Knoop van de onderwijsbond. "We zien scholen die al jarenlang heel veel sparen voor allerlei tegenvallers, terwijl dat onnodig blijkt te zijn. Het gevolg is dat sommige scholen een absurd hoog bedrag op de bank hebben staan. Die reserves moeten geïnvesteerd worden in onderwijs."

Volgens het ministerie van Onderwijs is een buffer van 10 procent van de inkomsten voor een school voldoende is om risico's op te vangen van bijvoorbeeld het teruglopen van het aantal leerlingen. Volgens het Onderwijsblad heeft 87 procent van de schoolbesturen een grotere of veel grotere buffer opgebouwd.

Gameshop stopt met Wii

Nog voordat er één Wii geleverd is heeft de Haagse Gameshop de Wii-console, haar games en alle accessoires uit het assortiment genomen.

Aanleiding voor deze beslissing is het aantal consoles die de drie winkels zouden gaan ontvangen. Gameshop moet tien consoles over drie winkels verdelen, terwijl Nintendo altijd volgehouden heeft dat er ruim voldoende Wii's beschikbaar zouden zijn op 8 december. Op grond van de belofte van Nintendo dat elke klant een Wii zou kunnen krijgen, heeft Gameshop dit ook aan hun klanten beloofd. Nu blijkt dus dat de spellenboer van de 401 reserveringen slechts 10 consoles kan leveren.

In tegenstelling tot Nintendo hebben Microsoft en Sony hun consoles, waarvan ook consistente tekorten zijn op launchday, verdeeld op grond van reserveringsdatum. Nintendo prefereert echter een verdelingssysteem waarbij de grotere retailers meer geleverd krijgen dan de kleine game-speciaalzaken.

De lipstickzwerver

Oude tijd vergaat en nieuwe tijd wordt beter dan oude. De lichten van de stad schijnen helderder dan tevoren, het regent niet zo vaak meer en het water van de rivieren is niet langer diepgrijs. Ik vlieg door de jaren. Vanuit de auto zie ik soms de lipstickzwerver tegen een gevel staan. Of ik zie hem lopen met een deken onder de arm. Zie hoe oud geworden junks hem wegjagen uit een parkje...

Van Gaal niet tevreden

Na afloop van het 2-2 gelijkspel in de UEFA Cup gisteravond tegen Slovan Liberic was AZ-trainer Louis van Gaal ontevreden over het spel van zijn ploeg.

Door het resultaat wisten de Alkmaarders zich wel te verzekeren van de volgende ronde, maar dat stemde de coach niet milder."Ik denk dat zij hadden moeten winnen. Wij hadden het vandaag heel erg moeilijk. Dat we uiteindelijk gelijkspelen is mooi, maar het lag toch vooral aan onszelf. Ik had niet verwacht dat hun spitsen het onze verdedigers zo moeilijk zouden maken. Zij waren constant dreigend. Gelukkig zijn we verder en staan we eerste in de groep. Het zal moeilijk worden om die plaats vast te houden in de afsluitende wedstrijd tegen FC Sevilla. Dat is echt een topploeg."

Vondeling Jasper overladen met kado's

De baby die afgelopen zondagmorgen te vondeling werd gelegd in de Belgische grensplaats Essen heeft niet te klagen over een gebrek aan aandacht. Voor het jongetje hebben zich al dertig pleegouders gemeld. Het kindje, dat de naam Jasper van Essen kreeg, ligt nog steeds in het ziekenhuis en maakt het uitstekend.

Het knulletje is genoemd naar de politie-officier Marc Jaspers die leiding geeft aan het onderzoek naar de herkomst van de vondeling. Jaspers nam de baby zondagochtend over van een onthutste rangeerder, die na het vertrek van de stoptrein om 10.48 uur richting Antwerpen een doos ontwaarde op perron 1. In die doos bleek een jongetje te liggen, gewikkeld in keukenpapier. De trein kwam uit Roosendaal, dus de kans bestaat dat het om een Nederlandse baby gaat.

Jasper heeft ook een voogd gekregen: de 65-jarige José Elst, medewerkster van de Essense Sociale Dienst. Zij bezocht het kindje dinsdag in het ziekenhuis en omschrijft de vondeling als ''een geweldig schoon manneke''. De plaatselijke instelling voor sociale zorg wordt ondertussen overladen met kado's voor de vondeling.

Baby-cartoon

Gascoyne wil stunten

Met grote vreugde van fans en directie werd topontwerper Mike Gascoyne in september gepresenteerd als nieuwe ‘Chief Technology Officer’ bij Spyker F1. Sindsdien zijn de verwachtingen gestegen, en ziet Gascoyne zeker mogelijkheden.

Met de topontwerper in dienst en de Ferrarimotor als krachtbon zijn de verwachtingen voor het aankomende seizoen bij vele fans flink gestegen. Gascoyne vertelt in een interview in het magazine ‘Race Report’ dat je realistisch moet blijven, maar dat er grote mogelijkheden in het nieuwste Formule 1 team zit. ”Ja, ik kan en zál het verschil maken”, vertelt hij, “Vergeet niet dat ik aardig wat ervaring heb. Bij elk team waar ik heb gewerkt, eindigden we in het eerste jaar op het podium. Oh nee, bij Toyota had ik twee races extra nodig. Hoe dan ook, ik weet hoe het moet, maar er is geen magisch knopje dat ik in kan drukken zodat we hup even snel winnen.”

Officieel is Gascoyne op 1 november in dienst getreden bij SpykerF1 en voelt zich weer helemaal op zijn plaats. “Het lijkt nog veel op de tijd van Jordan, maar het team is niet zo sterk als toen. Dat had ik ook niet verwacht, want ik heb destijds veel goede jongens meegenomen naar Renault. De nieuwe jongens hebben leiding nodig en kunnen nog veel leren. Daar ben ik voor aangenomen.”

Sinouh tien dagen aan de kant

AZ kan naar verwachting tien dagen niet beschikken over Khalid Sinouh. Gisteren verrekt de doelman in de wedstrijd om de UEFA-beker tegen Slovan Liberec (2-2) zijn kuit.

Voorlopig kan trainer Louis van Gaal ook nog niet beschikken over eerste doelman Joey Didulica. De Kroaat heeft nog altijd last van hoofdpijn na de in het duel met PSV opgelopen hersenschudding.

Aankomende zondag zal Job Bulters tegen Excelsior het doel verdedigen. Hij maakte twee weken geleden een ietwat ongelukkig debuut in de basis tegen Feyenoord: 3-2. Bulters verving Sinouh gisteren al voor rust.

Huisarrest voor Mexicaanse ex-president

Icoon BuitenlandsEen rechter in Mexico-Stad heeft woensdag bepaald dat de vroegere Mexicaanse president Luis Echeverria (84) onder huisarrest moet worden geplaatst wegens de moord op een groot aantal studenten in 1968. Dat hebben functionarissen in Mexico-Stad bekendgemaakt.

Echeverria was in juni ook al onder huisarrest geplaatst op beschuldiging van genocide. Maar enkele dagen later werd dit bevel weer ingetrokken, omdat de kwestie zou zijn verjaard, aldus een advocaat van Echeverria. Een speciale commissie oordeelde deze week echter dat de zaak nog niet is verjaard.

Echeverria was in 1968 minister van Binnenlandse Zaken toen een studentenbetoging aan de vooravond van de Olympische Spelen door militairen uiteen werd geslagen. Hierbij kwamen zeker dertig en mogelijk honderden mensen om. Echeverria heeft altijd ontkend hiervoor verantwoordelijk te zijn.

Vuile oorlog
Echeverria was van 1970 tot 1976 president tijdens het hoogtepunt van de zogenoemde 'vuile oorlog' tegen links. Gedurende die periode, toen zijn Institutionele Revolutionaire Partij (PRI) aan de macht was, zijn honderden mensen vermoord of verdwenen.

De huidige president Vincente Fox heeft een onderzoek gelast naar de moorden en verdwijningen in de tweede helft van de twintigste eeuw. Hij beloofde degenen die hiervoor verantwoordelijk waren te straffen. Maar tot dusver zijn slechts enkele lagere regeringsfunctionarissen gearresteerd.


Echeverria

Uitslagen Engeland speelronde 15

Manchester United en Chelsea begingen gisteravond beide geen misstap in de Premier League. Koploper United won thuis overtuigend met 3-0 van Everton en de Blues waren op bezoek bij Bolton Wanderers zonder Arjen Robben en Khalid Boulahrouz met 0-1 te sterk.

Door treffers van Cristiano Ronaldo, Patrice Evra en John O'Shea walste United over Everton heen en doelman Edwin van der Sar hield zijn doel schoon. United houdt drie punten voorsprong op Chelsea, dat won door een doelpunt van Michael Ballack.

Arsenal leed zijn vierde nederlaag van dit seizoen. Tegen Fulham kwam de ploeg van trainer Arsène Wenger binnen twintig minuten op een 2-0 achterstand door goals van Brian McBride en Tomasz Radzinski. Van Persie zorgde in de 37ste minuut met een vrije trap in de verre hoek voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Arsenal niet.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
WatfordSheffield United0-1
Aston VillaManchester City1-3
Manchester UnitedEverton3-0
LiverpoolPortsmouth0-0
BoltonChelsea0-1
FulhamArsenal2-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester Utd1512213833-7
2Chelsea1511223525-8
3Portsmouth157352419-12
4Bolton Wanderers157352415-14
5Aston Villa155822317-13
6Arsenal146442222-12
7Liverpool156452215-15
8Reading147162216-18
9Everton155642118-15
10Fulham155552016-21
11Tottenham Hotspur145451913-16
12Manchester City155461913-17
13Wigan Athletic135351817-16
14Middlesbrough144461611-17
15West Ham United144281410-16
16Blackburn133461311-17
17Newcastle14347139-15
18Sheffield15348139-19
19Watford14167910-20
20Charlton Athletic14239810-21

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Didier DrogbaChelsea8
2Nwanko KanuPortsmouth8
3DoyleReading7
4Wayne RooneyManchester United7

Programma aankomend weekend:

DatumThuisUit
02/12Wigan AthleticLiverpool
02/12ReadingBolton Wanderers
02/12PortsmouthAston Villa
02/12Sheffield UnitedCharlton
02/12MiddlesbroughManchester United
02/12BlackburnFulham
02/12ArsenalTottenham
03/12EvertonWest Ham United
04/12Manchester CityWatford

DVD: Hulk Hogan - The Ultimate Anthology

Hulk Hogan is nog steeds één van de bekendste zo niet dé bekendste professioneel worstelaars. Ook in Nederland zal deze naam vele oren doen spitsen ook al is deze tak van entertainment nooit echt van de grond gekomen hier. Alle grote wedstrijden van Hulk Hogan zijn nu uitgekomen in een verzamelbox. Maar liefst vier dvd's inclusief de bonus disc zitten er in het karton.

Kobayashi tevreden met debuut

Kamui Kobayashi maakte gisteren zijn eerste meters in een F1-auto. Erg succesvol was hij niet : De Japanse F3-coureur reed 81 ronden en was de langzaamste van de dag. In dezelfde auto was de afscheid nemende Olivier Panis drie seconden sneller.

"Ik ben heel erg blij dat ik dit heb kunnen doen," aldus Kobayashi. "Het was mijn eerste ervaring in een F1-auto en het was fantastisch. Het is heel anders dan rijden in de Formule 3. Vooral het vermogen en de remmen zijn veel sterker. Ik moest me dus goed concentreren. Vlak voor de lunch maakte ik een fout, maar gelukkig was er geen schade."

Veel nieuwe coureurs moeten ook lichamelijk wennen, en daar is Kobayashi zich bewust van. "De G-krachten zijn veel sterker dan ik gewend ben, maar mijn nek voelt goed. Dit is maar één dagje, dus ik moet mijn nek wel harder gaan trainen. Ik moet nog veel verbeteren, maar het was een goede dag. Volgende week mag ik weer rijden, in Jerez."

DVD: The Gravedancers

Dominic Purcell! Prisonbreak! Als een film op deze wijze gepromoot wordt, komen er al snel twijfels over de kwaliteit. Ach, hij speelde ook al de oppervampier Drake in BladeTrinity, dus wie weet. Misschien is het wel een goede film en heiligt het doel de middelen in dit geval. Lekker vaag? Je moet je lezers toch proberen te vangen in de eerste alinea? Een wijze les die Mike Mendez ook heeft gehad en in The Gravedancers toepast. De eerste dodelijke scène lijkt direct afkomstig uit Final Destination.

Antirookgoeroe Allen Carr overleden aan longkanker

Icoon Binnenlands De Engelse Allen Carr, die met zijn Easyway-methode miljoenen mensen heeft geholpen om te stoppen met roken, is overleden aan longkanker. Afgelopen zomer werd bekend dat hij longkanker had. Dat heeft de Britse publieke omroep BBC gemeld.

Carr is 72 jaar geworden. Hij stopte 23 jaar geleden met roken, nadat hij gemiddeld honderd sigaretten per dag afwerkte. Hij zei eerder dat hij er zeker van was dat hij twintig jaar eerder zou overlijden door zijn rookgedrag. Carr stierf in zijn woning bij de Spaanse stad Malaga.

Nadat hij gestopt was met roken, besloot hij om andere rokers te helpen hun verslaving te stoppen. In de loop van de jaren zette hij zeventig anti-rookklinieken op in dertig landen. Alleen al in 2005 werden er in deze klinieken 45.000 verstokte rokers van hun verslaving afgeholpen. Ook schreef Carr een reeks bestsellers over stoppen met roken. In totaal zou Carr tien miljoen mensen geholpen hebben om een einde te maken aan hun rookverslaving.


Allen Carr


Met dank aan Dirtbiter en Boiler voor de submit.

RandstadRail tijdelijk stil door ontsporingen

Icoon Ongeluk De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft het vervoer van RandstadRail voor onbepaalde tijd stilgelegd. Dit is besloten naar aanleiding van twee ontsporingen kort na elkaar op woensdagavond met zeventien gewonden tot gevolg. De Inspectie wil eerst weten wat de oorzaak is van de vele ongelukken voor RandstadRail weer open kan.

Rond 18.30 uur waren twee tramstellen van RandstadRail kort na elkaar ontspoord in Den Haag. Eerst ontspoorde een tram bij de halte Forepark in Den Haag. Kort daarna ontspoorde een tram bij de halte Ternoot in dezelfde stad. Het gaat om voertuigen van de organisaties RET en HTM, die beide rijden op de Erasmuslijn tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Hofplein. Deze lijn werd in gebruik genomen op 11 november 2006.

Volgens een woordvoerster van HTM waren de twee ontsporingen zo snel na elkaar puur toeval. Ze zouden niks met elkaar te maken hebben, ondanks dat ze op vrijwel hetzelfde tijdstip en hetzelfde traject plaatsvonden. "We gaan nu eerst samen met de RET onderzoeken wat hier precies is gebeurd en kijken hoe we verder gaan", aldus de woordvoerster. Omdat bij beide incidenten hetzelfde type tram is ontspoord, gaan HTM en RET uit van een technisch probleem aan de voertuigen.

Eerder was reizen met de RandstadRail gratis door de vele ongevallen. Deze regeling is maandag gestopt, omdat het volgens de RET nu beter zou gaan. De GroenLinks-fractie van Rotterdam wil dat de lijn opnieuw gratis wordt tot de problemen opgelost zijn. Reizigersvereniging ROVER wil dat RandstadRail stilgelegd blijft tot alle problemen over zijn. "Tot de oorzaak van deze ontsporingen boven water is, moeten de reizigers met bussen vervoerd worden. De veiligheid van de passagiers is in het geding", aldus Rikus Spithorst van ROVER.


Rijdt voorlopig niet meer

Component en RGB kabels 15 december

Volgende week vrijdag, 8 december, lanceert Nintendo hun nieuwste console, de Nintendo Wii. Op deze dag kun je de Wii console kopen en daarbij zit een audio/videokabel die werkt via composiete stekkers, de welbekende rood/wit/gele tulpjes.

Wil je een RGB scartkabel of een componentkabel (voor HDTV) dan zul je een weekje moeten wachten. Deze kabels verschijnen namelijk pas op 15 december in de winkels. De prijs van beide kabels is gelijk en zal zo'n 30 euro bedragen.

Het verschil tussen composiet en component kun je in de volgende twee screens zien (met dank aan Gamespot):


Links component, rechts composiet
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.