E. Koeman: "Ik stop niet"

Olga (Nuongirl)
Erwin Koeman wil niet stoppen als trainer van Feyenoord. Koeman zei dit gisteravond na afloop van de UEFA Cup-wedstrijd tegen Nancy, die met 3-0 verloren ging.

"Ik ben niet iemand die een zinkend schip verlaat", verzuchtte Koeman, die net als alle Feyenoorders verslagen rond liep in de chaotische catacomben van het Stade Marcel Picot. "Ik voel pure machteloosheid. Het is in- en intriest wat er allemaal is gebeurd. Maar ik heb als trainer-coach nog steeds de taak om me zoveel mogelijk op het voetbal bij Feyenoord te concentreren. Dat probeer ik nu dan ook maar, zo goed en zo kwaad als het gaat."

"Weet je wat eigenlijk het ergste is? Dat de meesten mensen bij Feyenoord niet eens verrast zijn door wat er nu is gebeurd. Ook ik niet. We wisten dat er heel veel mensen, ook met stadionverboden, op abnormale manieren aan kaartjes waren gekomen voor deze wedstrijd. Dat er op voorhand niet is ingegrepen, door wie dan ook, vind ik onvoorstelbaar. We zijn met open ogen de problemen tegemoet gegaan."

Koeman zei tevens dat hij voor Feyenoord en zijn aanhang zijn best wil blijven doen. "Onze goedwillende supporters, zo'n 95 procent van allemaal, verdienen dat ook. We zitten bij de club allemaal in hetzelfde schuitje. We moeten doorgaan, hoe wrang dat op dit moment ook is. We hebben zondag ook nog een thuiswedstrijd. Dat zal voor niemand meevallen, want deze rampzalige avond is dan nog lang niet vergeten.”