Rousselot: "Avond snel vergeten"

Sjors (Sj0rSz)
De voorzitter van AS Nancy, Jacques Rousselot, is het helemaal eens met hetgene wat de Franse politie deed tijdens het UEFA Cup-duel tegen Feyenoord (3-0). Om de Rotterdamse fans in toom te houden werd gebruik gemaakt van traangas. Dit middel was eerder op de dag, tijdens rellen in de Franse stad, ook al gebruikt.

Een aantal zogenaamde supporters van Feyenoord gooiden tijdens het duel een aantal stoeltjes vanaf de tribune op het veld. Hierdoor ontstond in het Stade Marcel Picot, het stadion van AS Nancy, een gevaarlijke situatie. "Dit is ergerlijk", waren de woorden van Rousselot. "Zulke avonden wil je het liefst heel snel vergeten. Het gedrag van dit soort fans gaat alle perken te buiten. Dit gaat helemaal nergens over." Bovendien is de Fransman van mening dat dergelijke "pseudo-supporters" uitgeschakeld moeten worden.

Om de orde tijdens de wedstrijd tussen beide clubs te handhaven werden 400 ordebewakers ingezet. Behalve deze groep waren ook nog 500 agenten aanwezig. Rousselot had weinig woorden nodig om uit te drukken wat hij vond van het gebruik van traangas. "Ze hadden geen andere keus om dit tuig tot bedaren te brengen."