Kamer: schandelijk gedrag Feyenoord-aanhang

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer spreekt schande van de rellen donderdagavond in het Franse Nancy tijdens en rond de voetbalwedstrijd die Feyenoord daar speelde. Een deel van de Feyenoord-aanhang misdroeg zich ernstig.

''Schandalig natuurlijk'', reageert CDA-Tweede Kamerlid Joop Atsma vrijdag. Net als VVD-Kamerlid Frans Weekers constateert hij dat het wangedrag heel slecht is voor de reputatie van Nederland in het buitenland. SP-Kamerlid Ewout Irrgang vindt dat er hard opgetreden moet worden, maar dat de echte fans daar niet de dupe van mogen worden.

CDA, VVD en SP willen dat in ons land afgekondigde stadionverboden ook internationaal gaan gelden. Harde afspraken tussen voetbalbonden en clubs zijn dan wel noodzakelijk, aldus Atsma, Weekers en Irrgang.

Aan afspraken en controle heeft het donderdagavond in ieder geval ontbroken, constateert Atsma. Hij wijst erop dat onduidelijk was hoeveel supporters uit Rotterdam zouden meereizen en dat er aan de stadionkassa's nog kaarten te koop waren.

Een voetbalwet is volgens Atsma prima, maar die lost niet alles op. Het is vooral van belang dat voetbalbonden en clubs hun verantwoordelijkheid nemen. VVD'er Weekers wil dat de relschoppers hard aangepakt worden en opdraaien voor de kosten.Feyenoord-aanhang in actie