[F3] Goede test Renger van der Zande

Omdat de Formule 3 test van Renger van der Zande afgelopen dinsdag in het water viel kreeg de jonge Nederlander donderdag een herkansing. Tijdens deze tweede test kon Van der Zande eindelijk laten zien dat hij over veel potentie beschikt.

Omdat de Nederlander de baan niet kende werd hij niet direct op zijn rondetijden afgerekend. Belangrijker was de progressie die hij gedurende de dag liet zien. Hierbij werd gekeken naar het rempunt, het remgedrag en de bochtensnelheid. De data werd vervolgens vergeleken met die van eerdere testdagen van andere coureurs.

De enigineer van het team, Guillaume Capietto, was tevreden: "Het was een goede test. Voor iemand die het circuit niet kent toonde Renger een snelle progressie. We zaten op tijden die we wilden zien. Ook de overige racedata gaven een sterk beeld. Het wordt voor ons nog moeilijk selecteren als team met een paar tweedejaars als Herck en Summerton en anderzijds de rookie uit de Duitse cup, Renger van der Zande."

Ook Van der Zande kijkt terug op een mooie dag: "Ik vond het fantastisch om als junior uit de Duitse cup vandaag te testen met het team dat de toon voert in de Europese serie. Super gaaf. En dan wil je ook de allersnelste tijden laten zien! Eerder rust ik niet. Het team toonde zich echter enthousiast en overtuigde me dat de kou het verschil maakte met die drietiende seconde die ik nog zocht. Het is een jonge staf, met een hoop energie en niets is ze teveel. Dat werkte leuk."

Voor de Nederlander was dit de laatste test in een serie bij topteams. Het is nu aan het management om te kijken waar de beste kansen liggen voor 2007. Het is een feit dat de drie top teams uit de Formule 3 interesse in de Nederlander hebben.