'Kijker niet tevreden over nieuw tv-seizoen'

Athlon_2o0o
Icoon Televisie De Nederlandse tv-kijker is niet erg te spreken over het nieuwe tv-seizoen. Zo vindt 22 procent het aanbod slechter dan vorig seizoen. De helft van de kijkers merkt geen verschil. Slechts 8 procent vindt dat het tv-seizoen verbeterd is in vergelijking met het vorige seizoen. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Marketresponse.

De nieuwe zenderindeling van de publieke omroep heeft volgens de meeste kijkers niet tot verbetering geleid. Vooral ouderen hebben moeite met de nieuwe zenderindeling en kunnen hun vertrouwde programma's niet meer vinden. Kijkers jonger dan dertig jaar zijn nog het meest positief over het nieuwe seizoen en lijken wel de weg te kunnen vinden op de nieuw ingedeelde publieke kanalen.

Sinds het omgooien van het publieke bestel is Nederland 1 er voor populaire familieprogramma's als 'Gewoon Jan Smit', 'Pauw & Witteman', 'Koefnoen', 'Mooi! Weer de Leeuw', 'EénVandaag' en 'Boer zoekt vrouw'. Nederland 2 is er voor verdieping en zendt 'NOVA' en 'Netwerk' uit. Nederland 3 is er voor jongeren met 'De Lama's', 'De wereld draait door' en 'Raymann is laat'.

Opvallend is dat RTL4 en SBS6 beide een schaatsprogramma met bekende Nederlanders hebben: 'Dancing on Ice' en 'Sterren dansen op het ijs'. RTL4 zendt verder 'CSI', 'Weekend Miljonairs', 'X FACTOR', 'Klasgenoten', 'EditieNL' en 'RTL Boulevard' uit. RTL5 heeft dit seizoen 'Dat zal ze leren', 'Holland's Next Top Model', 'Jensen!', '24' en 'Prison Break'.

NET5 gaat in het nieuwe seizoen verder met 'Peking Express' en 'Het Blok'. SBS6 zendt de serie 'House MD' uit, introduceerde een vroege editie van 'Hart van Nederland' en heeft een dagelijkse realityserie 'Medisch Centrum'. Veronica heeft dit seizoen 'Top Gear', 'Brainiac' en 'Undercover Lover'. Talpa heeft onlangs het controversiële programma 'De Gouden Kooi' gelanceerd en gaat verder met 'Expeditie Robinson', 'Koppensnellers' en 'Gooische vrouwen'.