Google helpt bij oplossen moordzaak

Icoon BuitenlandsDe politie in Texas heeft 24 jaar na de moord op Diane Babcock deze weten op te lossen mede dankzij Google. De dader werd herkend na een zoektocht op de bekende internetzoekmachine.

In 1982 liet de Canadees Jaroslaw 'Jerry' Ambrozuk bewust zijn gehuurde Cessna-vliegtuig neerstorten in een meer gelegen in de staat Montana. Na de crash verdween Ambrozuk spoorloos met de 10.000 pond die zijn vriendin kort daarvoor van haar spaarrekening had opgenomen. Daarbij liet hij zijn 18-jarige vriendin in het wrak achter zonder pogingen te ondernemen haar leven te redden. Ondanks twee uitzendingen van het programma 'America's Most Wanted' kon de politie Ambrozuk niet vinden.

Ambrozuk begon een nieuw leven in een buitenwijk van Dallas onder de valse naam Michael Lee Smith. Dankzij zijn dure auto's en spannende feestjes had Ambrozuk over aandacht in zijn omgeving niet te klagen, desondanks plaatste hij een advertentie op het Internet om nieuwe vrouwen te leren kennen.

Een vrouw die via de geplaatste advertentie in contact kwam met Ambrozuk kwam vrij snel achter zijn echte naam en geboortedatum. Via Google vond zij met deze gegevens een krantenartikel waarin de onopgeloste moordzaak werd beschreven. Naar aanleiding hiervan nam zij contact op met de politie van Texas die Ambrozuk gelijk opzocht en arresteerde. Hij zal onder andere worden aangeklaagd voor dood door schuld.

Met dank aan nlboy voor de submit.