Wilders wil direct grenzen dicht

Geert Wilders van de Partij van de Vrijheid ziet het liefst dat de grenzen direct dicht gaan voor alle niet-westerse immigranten. Statistieken tonen volgens hem aan dat er een rechtstreeks verband is tussen islam en criminaliteit. De islam is volgens hem een gewelddadige religie en hij denkt dat de aanwezigheid van steeds meer moslims een tsunami van islamisering in Nederland zal veroorzaken. "Die raakt ons in ons hart, in onze identiteit en in onze cultuur", zegt Wilders.

"Een op de vijf Marokkaanse jongeren staat als verdachte bij de politie geregistreerd. Hun gedrag vloeit voort uit hun religie en cultuur", legt Wilders uit. Wilders gelooft niet in een gematigde islam. Nieuwe moskeeŽn zijn wat hem betreft volstrekt onbespreekbaar. "We hebben er gewoon te veel. Ik word gek van al die moskeeŽn", vindt hij.

Islamisering is volgens Wilders het grootste probleem van Nederland. Zijn partij zal zich dan ook voornamelijk bezighouden met dat probleem. Daarnaast wil de partij zich inzetten voor een kleinere overheid, lastenverlichting en een hardere aanpak van criminaliteit.