Leerlingen bedreigen medewerkers school

Icoon MisdaadDrie leerlingen van een regionaal opleidingscentrum aan de Dr. Jan van Breemenstraat in Amsterdam West hebben vrijdagochtend twee medewerkers van hun school bedreigd. Even na negen uur liep het drietal de school binnen en bedreigde de medewerkers met een vuurwapen. Dit bleek een neppistool te zijn, aldus een woordvoerder van de politie.

De drie jongens van 18 jaar zijn door de politie aangehouden. Een van hen wordt gezien als de hoofdverdachte. Wat de rol van de twee andere jongens is, is nog onduidelijk. Ook kan de politie nog niets zeggen over het motief van de bedreiging.

Volgens RTV Noord-Holland hebben twee verdachten het gebeuren gefilmd met hun mobiele telefoon. Het neppistool zou tegen het hoofd van een lerares zijn gedrukt. De hoofddader zou op het punt staan van school te worden gestuurd.

Update 15:03
Uit de eerste verhoren zou blijken dat de drie bezig waren met een studieopdracht. Terwijl een jongen met het nepwapen de medewerkers bedreigde, filmde zijn kompaan alles. Het is nog onduidelijk wat de derde verdachte deed, aldus de politie.

De drie werden overigens overmeesterd door een massaal uitgerukte politiemacht in kogelwerende vesten.