FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 juni 2006

Jongeren doden Antwerpse buspassagier

Icoon MisdaadEen 54-jarige man uit Antwerpen is zaterdag door een groep jongeren in een lijnbus in het centrum van de stad hard geschopt en geslagen. De man zakte door zijn verwondingen kort daarna in elkaar. Hij overleed even later aan een hartstilstand. Het openbaar ministerie verdenkt de nog voortvluchtige jongeren van doodslag.

De man sprak de jongeren aan nadat ze amok hadden gemaakt in de bus. De groep jongeren, naar verluidt tussen de 18 en 21 jaar oud, viel de man daarop aan. Het slachtoffer was een treinmachinist die in de bus zat onderweg naar zijn werk op de Thalys. De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) reageerde geschokt op de dood van ťťn van zijn medewerkers. "De man heeft zich zijn gehele carriŤre ten dienst gesteld van de mobiliteit. Openbaar vervoer is een essentieel onderdeel van onze huidige samenleving. Helaas is onze sector opnieuw het mikpunt van mensen die daarvoor geen enkel respect hebben", aldus Marc Descheemaecker, topman bij de NMBS.

De Belgische premier Guy Verhofstadt heeft laten weten dat hij het incident 'verafschuwt'. BelgiŽ reageerde in mei dit jaar ook al geschokt toen een skinhead een Malinese au pair en een tweejarige Vlaamse peuter vermoordde.

Met dank aan stefan1187 voor de submit.

ArgentiniŽ door na thriller

ArgentiniŽ en Mexico wisten de wedstrijd niet te beslissen in de reguliere speeltijd. In de verlenging was het de Argentijn Maxi Rodriguez die de 2 - 1 bracht voor zijn ploeg. Hiermee zijn zij door naar de kwartfinales. Op 30 juni zal ArgentiniŽ het thuisland Duitsland treffen in het Olympisch stadion van Berlijn.

Het Zentralstadion in Leipzig was vandaag voor het laatst het decor van een wedstrijd tijdens dit WK. In deze laatste wedstrijd speelden ArgentiniŽ en Mexico tegen elkaar in de achtste finale. De Mexicanen begonnen sterk aan de wedstrijd. In de eerste minuten van de wedstrijd moest ArgentinŽ al twee corners weggeven. Even later werd ook het eerste doelpunt gescoord door de Midden-Amerikaanse ploeg. Een vrije trap van Pavel Pardo kwam voor de voeten van Rafael Marquez die deze kans niet onbenut liet. De Mexicanen gaven al vrij snel hun voorsprong alweer weg na een doelpunt van Hernan Crespo, die vanuit een corner van Juan Riquelme de Mexicaanse doelman wist te passeren.

Na de gelijkmaker werden er veel kansen aan beide kanten gecreŽerd door het aanvallende spel van zowel ArgentiniŽ als Mexico. Crespo kreeg na 22 minuten spelen een grote kans maar zag zijn schot net voor langs gaan en over de achterlijn verdwijnen. Aan het einde van de eerste helft werd Pardo vervangen, de Mexicaan leek last te hebben van een spierblessure. Hij werd vervangen door Gerardo Torrado. Net voor het einde van de eerste helft maakte Gabriel Heinze een fout waardoor Jose Fonseca vrij snel de bal terug kreeg. De Argentijn trok aan de noodrem en kreeg daarvoor een gele kaart. Na 47 minuten spelen floot de Zwitserse scheidsrechter Busacca af voor het einde van een enerverende eerste helft.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Mexico al vroeg een kans op aangeven van Ramon Morales, maar Jared Borgetti kwam de Argentijns doelman niet voorbij. Na dertien minuten in de eerste helft was er een kans voor ArgentiniŽ toen Javier Saviola oog in oog met de keeper kwam te staan. De Mexicaanse keeper wist een doelpunt te voorkomen. Halverwege de tweede helft raakte Andreas Guardado geblesseerd en moest met de brancard naar de zijlijn vervoerd worden. Even later werd de Mexicaan vervangen door Gonzalo Pineda. Beiden ploegen wisten ook in de tweede helft veel kansen te creŽren maar wisten niets te bezegelen met een doelpunt. In de 83ste minuut kreeg ArgentiniŽ nog een kans uit een vrije trap nadat Castro de tackle te laat inzette, maar deze werd goed weg gewerkt door de Mexicaanse verdediging.

In de laatste minuten van de reguliere speeltijd kreeg Mexico de kans om de overwinning te behalen maar de kopbal van Fonseca miste net het doel. In de laatste minuut kreeg Carlos Tevez nog een kans op het doel, maar de spits wachtte te lang en de Mexicaanse verdediging kon de poging verijdelen. In de blessuretijd maakte de arbitrage een fout en werd ArgentiniŽ een doelpunt ontnomen. Na 93 minuten stond het nog steeds 1-1 en moest de verlenging uitmaken wie door ging naar de kwartfinale.

In de verlenging kreeg Rodriguez na acht minuten een kans en wist dit met een schitterend schot te bezegelen met een doelpunt. De Mexicanen kregen nog veel kansen maar deze werden niet benut. Na 106 minuten kreeg Zinha nog een kans de bal schoot maar net langs het doel. In de 112ste minuut kreeg Mexico een vrije trap net buiten het strafschop gebied, maar deze werd niet optimaal benut. Aan het einde van de verlenging wist Mexcio niet meer te scoren en gaat ArgentiniŽ door naar de kwartfinale. In deze kwartfinale komen zij Duitsland tegen.

Opstellingen
ArgentinŽ: Abbondanzieri, Ayala, Sorin, Cambiasso(Aimar/76), Heinze, Saviola, Mascherano, Crespo(Tevez/75), Riquelme, Scaloni, Rodriguez

Mexico: Sanchez, Salcido, Osorio, Marquez, Pardo (Torrado/38), Borgetti, Morales(Zinha/74), Castro, Mendez, Fonseca, Guardado(Pineda/66)

Wedstrijdverloop
ArgentinŽ - Mexico 2 - 1
6' Marquez (Mex)
10' Crespo (Arg)
98' Rodriguez (Arg)

45'+1 Heinze (Arg)
70' Marquez (Mex)
83' Castro (Mex)
112' Sorin (Arg)
118' Torrado (Mex)
119' Fonseca (Mex)

Arbiter: Busacca (Zwi)

Toeschouwers: 43.000

WK 2006: Uitslag ArgentiniŽ - Mexico

Icoon WK 2006ArgentiniŽ heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK Voetbal in Duitsland. De Argentijnen versloegen in een schitterende wedstrijd Mexico na verlenging met 2-1. Matchwinnaar was Maxi RodrŪguez, die hťt doelpunt van dit WK tot nu toe maakte.

ArgentiniŽ en Mexico vochten voor 43 duizend toeschouwers in Leipzig een bloedstollend duel uit. Beide teams voetbalden goed en waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk prijkte na negentig minuten voetbal een stand van 1-1 op het scorebord. Doelpunten die opvallend genoeg al in de eerste tien minuten waren gevallen. Mexico opende de score via aanvoerder MŠrquez in de zesde minuut. Vier minuten later bracht Crespo ArgentiniŽ op gelijke hoogte, al gaan er ook stemmen op die het een eigen doelpunt van Borgetti vinden.

Eigenlijk had de stand na negentig minuten misschien wel 2-1 in het voordeel van ArgentiniŽ moeten zijn, aangezien de scheidsrechter in de slotfase van de reguliere speeltijd een doelpunt van de Zuid-Amerikanen onterecht afkeurde wegens buitenspel. Aan de andere kant had de Argentijn Heinze eerder in de wedstrijd een rode kaart mogen krijgen toen hij de zo goed als doorgebroken Fonseca neerhaalde. Deze scheidsrechterlijke dwalingen maakten de wedstrijd echter niet minder om naar te kijken.

Ook de verlenging was ongemeen spannend, waarmee hij prima paste in de wedstrijd, een van de leukste van dit WK tot nu toe. In de 8e minuut van de eerste verlenging volgde het hoogtepunt, toen de Argentijn RodrŪguez na een pass de bal op zijn borst aannam en vervolgens schitterend in ťťn keer vanuit de lucht op doel schoot. De Mexicaanse keeper SŠnchez had het nakijken: 2-1 voor ArgentiniŽ.

Mexico probeerde hierna alles om op gelijke hoogte te komen, en ook ArgentiniŽ kwam er nog enkele keren gevaarlijk uit. Gescoord werd er echter niet meer, met als gevolg de eindstand van 2-1. De Mexicanen liggen eruit en kunnen hun koffers gaan pakken. Met opgeheven hoofd, dat wel.

Voor een uitgebreid verslag van ArgentiniŽ - Mexico kun je terecht op de WK-site van FOK!.

ArgentiniŽ moet het in de kwartfinales opnemen tegen gastland Duitsland, dat eerder vanavond Zweden door middel van een 2-0 overwinning uit het toernooi kegelde. ArgentiniŽ en Duitsland treffen elkaar op vrijdag 30 juni om 17.00 uur in Berlijn.

Uitslagen achtste finales 24/06:
Duitsland - Zweden 2-0
ArgentiniŽ - Mexico 2-1 (na verlenging)

Programma achtste finales morgen, 25/06:
17.00 uur, Stuttgart: Engeland - Ecuador
21.00 uur, NŁrnberg: Portugal - Nederland

Need for Speed: Carbon nieuws

Bijna jaarlijks verschijnt er een nieuwe Need For Speed game, en Carbon is het deel dat komend najaar zal gaan verschijnen. Er is nog niet zo heel veel bekend over het spel, behalve dat het een soort vervolg lijkt te worden op de twee Underground-delen. Straatracen staat centraal en het modden van auto's is uiteraard weer aanwezig.

De website van NFS:C is online gezet. Je kunt op de website verschillende screens en de teaser bekijken. De teaser kun je ook hier bekijken. Je kunt de website hier vinden.


Met dank aan X-fi en Sharkystuff voor het melden.

EA neemt Mythic Entertainment over

Mythic Entertainment zal voortaan door het leven gaan als EA Mythic. De developer, bekend van onder andere de MMORPG Dark Age of Camelot, is overgenomen door Electronic Arts. Dit maakte de publisher vandaag bekend.

Op dit moment is Mythic bezig met de MMORPG Warhammer Online: Age of Reckoning, die ook uitgegeven zal worden door EA. Daarna zal EA Mythic een studio worden die zich richt op het ontwikkelen van nieuwe MMORPG's.
Weer gevangenen GuantŠnamo vrijgelaten

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Staten hebben opnieuw 14 Saudische gevangenen vrijgelaten uit GuantŠnamo Bay. De autoriteiten hebben de stukken van de Saudi's opnieuw bekeken en er is geen reden meer om ze nog langer vast te houden op de basis op Cuba. Vorige maand lieten de autoriteiten ook al 15 Saudische gevangenen gaan.

In totaal hebben de Amerikanen nu 310 gedetineerden het eiland laten verlaten. Er zaten er in het begin 750 mensen vast, die werden verdacht van banden met terreurorganisaties als al-Qaida en de Taliban. De meeste (ex-)gevangenen komen uit Afghanistan en Saudi-ArabiŽ. Na de aanslagen van 11 september 2001 werden zij opgepakt.

Met dank aan Twist. voor de (herschreven) submit.

Lagerbšck hekelt rode kaart

Bondscoach Lars Lagerbšck van Zweden baalde over het optreden van scheidsrechter Carlos Simon tijdens het duel met Duitsland (0-2).

Zweden moest na 35 minuten met tien man verder, doordat verdediger Teddy Lucic tegen zijn tweede gele kaart aanliep. ”Eigenlijk wil ik het niet hebben over de scheidsrechter, maar hij had zeker invloed op het wedstrijdverloop”, liet Lagerbšck weten. ”Misschien kon hij de druk niet aan. Het is al lastig om met elf spelers Duitsland te bestrijden, laat staan met ťťn man minder.” Toch was de keuzeheer niet eens zo ontevreden: ”Het team heeft karakter getoond. Ze hebben zich goed verweerd na een slecht begin.”

Henrik Larsson kreeg vlak na de hervatting de uitgelezen mogelijkheid de spanning terug te brengen, maar zijn strafschop vloog hoog over: ”We hebben heel slecht verdedigd, ook al hebben we nooit opgegeven. Mijn strafschop was natuurlijk verschrikkelijk slecht getrapt. Ik weet niet of ik nog doorga in de nationale ploeg. Eerst moet ik deze uitschakeling verwerken”, zei Larsson.

Pedofiele student eist toelating

Icoon BinnenlandsNorbert de Jonge, de pedofiele student die van de studie orthopedagogiek aan de universiteit van Nijmegen werd verwijderd, gaat in beroep tegen zijn schorsing. De student is niet meer welkom omdat het contact met kinderen onderdeel is van de studie. De aanwezigheid van een uitgesproken pedofiel maakt een inbreuk op het vertrouwensklimaat, aldus het college van bestuur.

De Jonge is het hier niet mee eens en wil zijn studie weer oppakken waar hij gebleven was. Zijn advocaat meent dat dit zal lukken, omdat de student het recht aan zijn zijde heeft. "Zijn schorsing [is] een flagrante schending van zo'n beetje elk grondrecht dat het Nederlandse recht kent. Bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting of de vrijheid van onderwijs", aldus de jurist.

De advocaat is ook niet te spreken over het moment waarop het college van bestuur de student heeft verwijderd. Hij zegt dat het college "al sinds december vorig jaar wist dat De Jonge pedofiel is". Toen was De Jonge te gast bij het televisieprogramma Barend en Van Dorp. Een woordvoerder van de universiteit bevestigt dit, maar vindt dat de situatie toen anders was. "In december studeerde de student nog wijsgerige pedagogiek en daar komen studenten niet in aanraking met kinderen."

Screens Dragon Quest Monsters Joker

Het leek de mensen bij Square wel een goed idee om na het succes van Dragon Quest VIII op de PS2 door te gaan met de reeks. Niet alleen zijn er nieuwe delen van de reeks gepland op de PS2/PS3 en bijv. ook de Wii, ook de Nintendo DS krijgt haar eigen Dragon Quest spel. Er zijn nu wat nieuwe screens opgedoken van het spel Dragon Quest Monsters Joker voor de Nintendo DS.

In dit spel speel je wederom een jonge held die door het verwerven en trainen van allerlei monsters zijn eigen sterke team kan maken. Dat team van monsters kan de held dan bijstaan in zijn avonturen, soort Pokemon-achtig idee.
Dragon Quest Monsters Joker wordt nog dit jaar in Japan verwacht. Van een US/EU-release is nog niets bekend.Twee frituurpannen afgebrand in paar weken

Icoon OpmerkelijkEen gezin in Staphorst heeft bepaald geen geluk met het gebruik van de frituurpan. Vrijdagmiddag moest de brandweer van het dorp voor de tweede keer binnen een paar weken uitrukken voor een keukenbrand in de woning van het gezin. De brand was veroorzaakt door een frituurpan die in brand was gevlogen.

Op 9 mei had de brandweer ook al in moeten grijpen bij een keukenbrand in hetzelfde pand. Ook in dat geval ging het om een in brand gevlogen frituurpan. Destijds werd de schade aan de keuken omschreven als 'zeer groot'.


De brandweer tijdens het blussen van de brand


Met dank aan Djep voor de submit.

Aussies vol vertrouwen

Nu AustraliŽ voor het eerst in de geschiedenis zich voor de achtste finales hebben geplaatst, is het vertrouwen bij het team van bondscoach Guus Hiddink flink toegenomen. Veel spelers zien de wedstrijd tegen ItaliŽ van maandag met vertrouwen tegemoet.

"Natuurlijk zijn de Italianen favoriet, dat is logisch. Maar wij benaderen elke wedstrijd nu als een bekerfinale. We zullen echt alles geven," aldus aanvoerder Craig Moore.

Door het succes van het nationale Australische voetbalteam is het voetbal sporten als rugby en cricket qua populariteit in AustraliŽ snel voorbijgestreefd . "Pas nu beseffen de mensen wat ze al die jaren hebben moeten missen. Voetbal brengt de mensen op de wereld samen, dat is fantastisch. Hopelijk kunnen we nog een keer stunten," zegt verdediger Lucas Neill.

De voorzitter van de Australische voetbalbond, John O'Neill, acht zijn land tegen de Italianen ook niet kansloos. "Bijna alle landen op dit WK staan hoger op de FIFA-ranglijst dan wij. Maar ik denk dat we de afgelopen weken wel duidelijk hebben gemaakt dat we tot veel in staat zijn. Iedereen moet voortaan rekening met ons houden."

School verliest 14 docenten bij ongeluk

Icoon OngelukEen tragisch busongeluk in Zuid-Afrika heeft zaterdag aan veertien docentes van dezelfde basisschool het leven gekost. De school is hierdoor in ťťn klap tweederde van het lerarenkorps kwijt, onder wie de directeur van de school.

De bus met de juffen was onderweg naar een begrafenis. Onderweg knalde het voertuig echter met flinke snelheid op een vrachtwagen.

Met dank aan Surveillance-Fiets voor de submit.

Klinsmann zeer trots na zege

JŁrgen Klinsmann was ‘meer dan tevreden’ over de prestatie van Duitsland tegen Zweden. Die Mannschaft won met 2-0 en schaarde zich onder de laatste acht.

”Het is ongelooflijk wat de spelers vandaag hebben laten zien”, liet Klinsmann weten. ”We speelden in een enorm hoog tempo. Als coaches zijn we zeer trots op het team.” De oefenmeester wil nog niet te ver vooruitkijken: ”Of ik nu tegen ArgentiniŽ of Mexico wil uitkomen? Ik heb geen voorkeur, beide zijn sterk. Wij zijn klaar om door te gaan tot in de finale.” Ook over zijn toekomst wilde Klinsmann geen uitspraken doen: ”Ik ben trots dat ik met dit team werk en zou dat werk graag voortzetten. Dat bespreken we wel na het WK bij een kop koffie.”

Lukas Podolski, protagonist met twee treffers, reageerde bescheiden: ”Ik heb gewoon mijn job als spits gedaan. En dat kan alleen dankzij de inspanningen van het hele team. We hadden een moeilijke wedstrijd verwacht. Maar die vroege goals hebben ons zelfvertrouwen gegeven.” Podolski genoot van de chemie met zijn medespits: ”Het klikt met Miroslav Klose, we vinden elkaar blindelings en dat beloofd voor de rest van het WK. Maar, we mogen niet gaan dromen, dit is nog maar de eerste stap op weg naar de finale.”

Longo pakt 51e nationale titel

De Francaise Jeannie Longo heeft haar 51e nationale titel gepakt. 48 uur nadat ze ook al nationaal tijdritkampioen werd, pakte ze ook de titel op de weg. Longo had een kleine minuut voorsprong op een groepje van zestien achtervolgende vrouwen.

In 1979 wist de inmiddels 47-jarige Longo haar eerste trui in bleu, blanc en rouge te pakken. Het volgende doel van de Francaise is nu de WK-tijdrit in Salzburg.

Mogelijk noodweer morgenavond

WeerAls morgen het Nederlands elftal tegen Portugal speelt kan er in delen van Nederland zeer veel regen vallen, dat melden zowel Weeronline als het KNMI. De dag begint nog vrij zonnig, maar vooral in de middag en avond neemt de kans op onweersbuien, mogelijk met hagel, zware windstoten en lokale wateroverlast toe.

In de loop van morgen ontwikkelt zich boven Frankrijk namelijk een zeer actieve regenstoring. Verwacht wordt dat de storing zondagavond en in de daaropvolgende nacht over of dicht langs Nederland trekt. Volgens Weeronline kŗn lokaal zeer veel regen vallen (30-80 millimeter in 6 uur tijd). Het is nog erg onduidelijk waar de storing precies langs zal trekken. Vooralsnog lijken vooral de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en de Wadden de grootste klap te krijgen.

Met dank aan Omaha voor de submit.

Robinho verlaat training met dijblessure

Robinho heeft zaterdag de training van het Braziliaanse elftal met een blessure moeten verlaten. Hij raakte geblesseerd aan zijn dij toen hij aan het eind van de training een schot op doel afvuurde.

De dij van de schaduwspits van Real Madrid werd door de Braziliaanse ploegarts onmiddellijk met ijs behandeld. Afhankelijk van de ontwikkeling van de blessure zal de Braziliaan zich morgen laten onderzoeken in een ziekenhuis. Het is onzeker of de 22-jarige aanvaller aankomende dinsdag inzetbaar is in de achtste finales tegen Ghana.

Uitslag kwalificatie GP Canada

Fernando Alonso heeft de pole position behaald voor de Grand Prix van Canada, die morgenavond wordt verreden. Naast hem op de eerste startrij staat Giancarlo Fisichella, zijn teamgenoot bij Renault.

Alonso was al de snelste coureur in de eerste sessie, op 26 honderdsten gevolgd door Kimi RšikkŲnen. David Coulthard had moeite met een tijd te laten noteren. De Schot verliet de baan in zijn eerste poging, maar kon tegen het einde van de sessie zich toch kwalificeren voor de tweede sessie. De enige verrassing bij de laatste zes was Mark Webber, die zeventiende werd en daarmee de kwalificatie al na een kwartier moest afronden. Ook klaar waren Scott Speed en de volledige teams van Midland F1 en Super Aguri F1.

Jenson Button, die afgelopen twee jaar op de eerste startrij stond, kon zich dit keer slechts ternauwernood naar de beste tien rijden. Ook zijn teamgenoot Rubens Barrichello had moeite om de top ten qualifying te bereiken. Nico Rosberg viel in positieve zin op, met een makkelijke vierde plaats, achter Alonso, Michael Schumacher en Juan Pablo Montoya. Vitantonio Liuzzi, Ralf Schumacher en de volledige teams van Red Bull Racing en BMW Sauber F1 haalden de snelste tien niet.

De derde sessie kwam later dan normaal op gang, pas na twaalf minuten werden de eerste pitstops gemaakt. RšikkŲnen was de eerste die onder de poletijd van vorig jaar dook, maar direct daarna reed Alonso een tijd van 1.14.942, meer dan zes tienden sneller dan de Fin. Op het allerlaatste moment wist Fisichella zich echter nog voorbij RšikkŲnen wurmen en de tweede plaats te pakken.

Uitslag kwalificatie

Pos.CoureurTeamTijd
1 Fernando AlonsoRenault F1 1:14.942
2 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:15.178
3 Kimi RšikkŲnenMcLaren Mercedes 1:15.386
4 Jarno TrulliToyota F1 1:15.968
5 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:15.986
6 Nico RosbergWilliams F1 1:16.012
7 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes 1:16.228
8 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:16.608
9 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:16.912
10 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:17.209

11 Jacques VilleneuveBMW Sauber F1 1:15.832
12 Christian KlienRed Bull Racing 1:15.833
13 Nick HeidfeldBMW Sauber F1 1:15.885
14 Ralf SchumacherToyota F1 1:15.888
15 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso 1:16.116
16 David CoulthardRed Bull Racing 1:16.301

17 Mark WebberWilliams F1 1:16.985
18 Scott SpeedScuderia Toro Rosso 1:17.016
19 Tiago MonteiroMidland F1 1:17.121
20 Christijan AlbersMidland F1 1:17.140
21 Takuma SatoSuper Aguri F1 1:19.088
22 Franck MontagnySuper Aguri F1 1:19.152

Opstellingen ArgentinŽ - Mexico

Nog een uur te gaan en dan begint ook de achtste finale voor ArgentinŽ en Mexico. De opstellingen zijn inmiddels bekend.

ArgentinŽ: Abbondanzieri, Avala, Sorin, Cambiasso, Heinze, Saviola, Mascherano, Crespo, Riquelme, Scalooni, Rodriguez.

Mexico: Sanchez, Salcido, Marquez, Pardo, Borgetti, Morales, Castro, Mendez, Fonseca, Guardado.

Zoals bij elke wedstrijd is er wederom een man die de leiding heeft, voor deze wedstrijd is dat de Zwitser Busacca.

Wat is Dit: Opgave 33 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je Ä 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Ferdinand lijkt op tijd fit te zijn

Rio Ferdinand lijkt toch op tijd fit te zijn voor de wedstrijd in de achtste finale van Engeland tegen Ecuador, morgen in Stuttgart.

De verdediger, die kampt met liesklachten, trainde zaterdag gewoon mee. Gary Neville bleef wederom aan de kant met een kuitblessure. Hij wordt vrijwel zeker vervangen door Jamie Carragher of Owen Hargreaves. Door de blessure miste Neville ook al de laatste twee groepswedstrijden tegen Trinidad en Tobago en Zweden.

Ook de Unterhose moet uit

Dat tijdens het WK Oranjefans met een Bavaria Leeuwenhose aan de WK-stadions niet meer in komen is al bekend, maar ook de speciaal ontworpen onderbroek, de Unterhose, is uit den boze. Het kledingstuk, dat Bavaria liet ontwerpen als antwoord op het stadionverbod voor de Leeuwenhose, wordt nu ook geweerd door de FIFA in de WK-stadions. De Unterhose is een witte boxershort met daarop een afbeelding van de Leeuwenhose en de tekst Bavaria Unterhose.

De Oranjefans die woensdag bij de wedstrijd van het Nederlandse Elftal tegen ArgentiniŽ de Unterhose droegen moesten al voordat ze de tribune opgingen deze in een soort kledinghokje uit doen en inleveren. De slachtoffers kregen er een gratis oranje poncho voor terug. De reden waarom de kleding van het Nederlandse bedrijf wordt geweerd is omdat het biermerk concurreert met een WK-sponsor. Alle trucs zijn nu wel bedacht volgens Roel de Lange van het Rotterdamse reclamebureau Great. "We hebben er nog ťťn: De leeuwenhose bodypainten op een lichaam. Kijken wat ze dan doen."

De Nederlandse voetbalfans laten zich voor de wedstrijd Nederland-Portugal, die zondag wordt gespeeld, niet tegenhouden om toch de leeuwen- en unterhose aan te schaffen. De verkoop van deze sluikreclameartikelen loopt nog steeds goed.

Doodstraf afgeschaft op Filippijnen

Icoon MisdaadDe Filippijnse president Gloria Macapagal Arroyo heeft zaterdag een wet ondertekend die de doodstraf afschaft. Mensen die nog in de cel zitten en eerder ter dood werden veroordeeld, krijgen nu levenslang zonder kans op gratie.

De eilandenstaat heeft door de jaren heen grote meningsverschillen gehad over de doodstraf, die al meerdere keren is afgeschaft en weer ingevoerd. Ook nu viel het nieuwe besluit niet bij iedereen in goede aarde. Een groep activisten, die voorstander is van een harde aanpak van de misdaad, protesteerde tegen de afschaffing, maar zonder succes.

Arroyo is vastberaden over de nieuwe wet. "We zullen doorgaan onze middelen te gebruiken voor de beheersing van ernstige misdaden, in plaats van degenen die ze begaan hun levens te ontnemen", aldus de vrouwelijke president.

Met dank aan Roonaan voor de submit.

Toernooizeges Henin, Gasquet

Justine Henin-Hardenne en Richard Gasquet hebben vertrouwen opgedaan richting Wimbledon door een toernooi bij te schrijven op hun palmares.

Gasquet prolongeerde zijn titel op het grastoernooi van Nottingham. De Fransman toonde zich te sterk voor tweevoudig winnaar Jonas BjŲrkman: 6-4, 6-3. ”Ik speelde een perfecte wedstrijd. Vooral mijn forehand liep goed”, zei Gasquet. Op Wimbledon treft het 20-jarige talent Roger Federer in de eerste ronde. ”Ik voel na deze zege geen druk. Het zal lastig worden: nog nooit eerder speelde ik op centre court.”

Henin-Hardenne schreef bij haar eerste deelname meteen het prestigieuze toernooi van Eastbourne op haar naam. De winnares van Roland Garros troefde Anastasia Myskina af: 4-6, 6-1, 7-6 (5). Pas na vele kansen maakte Henin in de afsluitende tiebreak het karwei af. ”Het was niet makkelijk om de switch van gravel naar gras te maken. Nu richt ik mijn pijlen op Wimbledon”, aldus Henin.

Ook de Unterhose moet uit

Icoon WK 2006Dat tijdens het WK Oranjefans met een Bavaria Leeuwenhose aan de WK-stadions niet meer in komen is al bekend, maar ook de speciaal ontworpen onderbroek, de Unterhose, is uit den boze. Het kledingstuk, dat Bavaria liet ontwerpen als antwoord op het stadionverbod voor de Leeuwenhose, wordt nu ook geweerd door de FIFA in de WK-stadions. De Unterhose is een witte boxershort met daarop een afbeelding van de Leeuwenhose en de tekst Bavaria Unterhose.

De Oranjefans die woensdag bij de wedstrijd van het Nederlandse Elftal tegen ArgentiniŽ de Unterhose droegen moesten al voordat ze de tribune opgingen deze in een soort kledinghokje uit doen en inleveren. De slachtoffers kregen er een gratis oranje poncho voor terug. De reden waarom de kleding van het Nederlandse bedrijf wordt geweerd is omdat het biermerk concurreert met een WK-sponsor. Alle trucs zijn nu wel bedacht volgens Roel de Lange van het Rotterdamse reclamebureau Great. "We hebben er nog ťťn: De leeuwenhose bodypainten op een lichaam. Kijken wat ze dan doen."

De Nederlandse voetbalfans laten zich voor de wedstrijd Nederland-Portugal, die zondag wordt gespeeld, niet tegenhouden om toch de leeuwen- en unterhose aan te schaffen. De verkoop van deze sluikreclameartikelen loopt nog steeds goed.

Voor meer WK-nieuws kun je terecht op de speciale WK-site van FOK!

WK 2006: Uitslag Duitsland - Zweden

Icoon WK 2006Duitsland staat in de kwartfinales van het WK Voetbal. Het gastland toonde zich te sterk voor Zweden: 2-0.

Al na twaalf minuten was de eindstand bereikt. Lukas Podolski fungeerde tweemaal als eindpunt van een fraaie aanval met een hoofdrol voor Miroslav Klose. Die Mannschaft maakte indruk en met snel positiespel werd Zweden vastgepind. Doelman Andreas Isaksson behoedde de ScandinaviŽrs voor een grotere achterstand. Tien minuten voor rust kreeg Zweden een nieuwe tegenslag te verduren: Teddy Lucic moest inrukken met twee gele kaarten.

Vlak na de hervatting kreeg Zweden dť kans op de aansluitingstreffer. Henrik Larsson slaagde er echter niet in een strafschop te benutten. De routinier mikte te hoog. Via afstandsschoten van onder andere Michael Ballack was Duitsland nog dichtbij de 3-0. Zweden kon met een man minder weinig uitrichten en vond net als in 2002 haar Waterloo in de achtste finales. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Om 21.00 uur begint de confrontatie tussen ArgentiniŽ en Mexico. De winnaar ontmoet Duitsland in de kwartfinales. Morgenavond speelt Nederland tegen Portugal.

Duitsland walst over Zweden heen

Duitsland heeft zich als eerste ploeg weten te plaatsen voor de kwartfinales. Tegen Zweden werd vrij eenvoudig met 2-0 gewonnen.

Duitsland kwam al na vier minuten spelen op een 1-0 voorsprong, mede door een grove verdedigingsfout van Zweden. Allereerst schoot Klose op het doel van Isaksson, maar die wist de bal af te kaatsen, pal in de voeten van Podolski, die de bal in het doel schoot. In de 7e minuut had Podolski kans op de 2-0, maar zijn harde schot ging net over het doel. Duitsland kwam in de twaalfde minuut op 2-0 na wederom een fout van de Zweedse verdediging. Klose gaf een pass op Podolski, die helemaal vrij stond en de bal achter Isaksson in het doel kon schieten.

De Duitsers bleven maar gevaarlijk in het Zweedse strafschopgebied, de Zweden wisten dit op geen enkele manier te beantwoorden, ze werden geheel weggespeeld. Het was aan doelman Isaksson te danken dat het geen 4 of 5-0 stond. In de 33e minuut leek het erop alsof het 3-0 was geworden, en de Duitsers juichten ook al, maar de bal was net naast het doel in het net geschoten.

Het drama voor de Zweden werd nog groter, nadat verdediger Lucic in de 35e minuut zijn tweede gele kaart kreeg en het veld dus moest verlaten. Hierdoor onstond er een nog groter gat in de verdediging waardoor de Zweedse bondscoach Heerenveen-speler Petter Hansson in het veld bracht voor middenvelder KšllstrŲm. In de 40e minuut was er dan een kansje voor Zweden, Ibrahimovic had kans op de 2-1, maar de Duitse doelman Lehmann wist zijn doel leeg te houden, waardoor Duitsland met een 2-0 voorsprong ging rusten.

Aan het begin van de tweede helft kregen de Zweden een penalty toegekend, nadat Metzelder Larsson in het strafschopgebied een duw gaf. Larsson nam de penalty zelf, en had de wedstrijd weer wat spannender kunnen maken, maar hij schoot hoog over. Ook in de tweede helft waren de Duitsers beter, Zweden kreeg wel wat kansjes, maar het was [die Mannschaft[/i] die het spel dicteerde. Ballack, die op zoek was naar zijn eerste treffer op het WK, kreeg wat kansen, maar ťťn bal ging net op de paal, en de ander pakte Isaksson. De Duitsers speelde de wedstrijd daarna rustig uit, met de wetenschap dat ze de laatste acht bereikt hadden.

Vanavond zal bekend worden tegen wie Duitsland moet spelen in de kwartfinale, aankomende vrijdag. Dan spelen ArgentiniŽ en Mexico tegen elkaar.

Opstelling

Duitsland: Lehmann, Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm, Schneider, Frings, Ballack, Schweinsteiger (Borowski/72), Klose, Podolski (Neuville/74),

Zweden: Isaksson, Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman, Jonson (Wilhelmsson/52), Linderoth, KšllstrŲm (P. Hansson/39), Ljungberg, Ibrahimovic (Allback/72), Larsson.

Wedstrijdverloop:

Duitsland - Zweden 2-0

4’ Podolski (Dui) 1-0
12’ Podolski (Dui) 2-0

35' Lucic (Zweden/2x geel)

27' Frings (DUI)
48' Jonson (ZWE)
78' Allback (Zwe)

Arbiter: Simon (Bra)

Toeschouwers:
66.000

Uitslag 3e vrije training GP Canada

Vanmiddag is op het circuit Gilles Villeneuve de derde vrije training voor de GP van Canada verreden. Fernando Alonso zette de snelste tijd neer, en zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella reed de tweede tijd.

Uitslag derde vrije training GP Canada:

PosCoureurTeam TijdRonden
1 F. Alonso Renault 1:15.45520
2 G. Fisichella Renault 1:15.52119
3 J. Villeneuve BMW 1:15.55413
4 N. Heidfeld BMW 1:15.61612
5 K. RšikkŲnen McLaren 1:15.90212
6 M. Schumacher Ferrari 1:15.95913
7 JP. Montoya McLaren 1:15.97512
8 R. Barrichello Honda 1:16.33417
9 F. Massa Ferrari 1:16.34818
10 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:16.49318
11 C. Klien Red Bull 1:16.66017
12 J. Button Honda 1:16.67315
13 M. Webber Williams 1:16.71013
14 D. Coulthard Red Bull 1:16.76511
15 N. Rosberg Williams 1:16.82919
16 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:16.92819
17 J. Trulli Toyota 1:17.50324
18 T. Monteiro Midland F1 1:17.74718
19 R. Schumacher Toyota 1:18.21218
20 T. Sato Super Aguri 1:18.92618
21 F. Montagny Super Aguri 1:19.16019
22 C. Albers Midland F1 1:19.53116

41 gewonden bij treinbotsing Maastricht

Icoon OngelukTwee treinen zijn vanmiddag in Maastricht op elkaar gebotst. Hierbij zijn 41 gewonden gevallen. Hun verwondingen bestaan voornamelijk uit kneuzingen en botbreuken.

Bij het ongeluk reden een met passagiers volgeladen stoptrein uit Kerkrade en een lege trein tegen elkaar op. De stoptrein kwam net station Maastricht binnenrijden, terwijl de lege trein aan het rangeren was. Het station is inmiddels ontruimd en al het treinverkeer van en naar Maastricht is stilgelegd.


Plaatjes ongeval
Foto's van kort na het ongeluk.


Met dank aan littledevilSC, Tankiej, Riesj, Casahvcc, recc, DarkShine, Roel_Jewel, tweakdsl, Snarf, Anlock_Distronix, Sjeen, Ynske en MRDB voor de submit.

Ancic prolongeert titel Rosmalen

Mario Ancic heeft, net als in 2005, de Ordina Open op zijn naam geschreven. De Kroaat versloeg Jan Hernych in de eindstrijd.

Ancic won met de merkwaardige cijfers 6-0, 5-7 en 7-5. Het eerste bedrijf nam slechts 22 minuten in beslag. Hernych werd volledig overrompeld door de power van zijn opponent. De Tsjech wist echter bij te blijven in de tweede set om op 5-5 Ancic’ service te breaken. In de beslissende set was de stand eveneens in evenwicht na tien games, maar ditmaal drukte Ancic door. De Kroaat, de laatste speler die Federer op de knieŽn kreeg op gras, wint daarmee zijn tweede ATP-toernooi.

”Ik heb hier een geweldige week gehad. Volgende week is Wimbledon, maar daar heb ik mij deze week nog niet op gericht. Ik heb echt genoten van dit toernooi”, zei Ancic, die ooit al eens tot de halve finales reikte op Wimbledon.

Johnny Depp doet voice-acting Pirates of the Carribean- game

Johnny Depp zal de voice-acting van Jack Sparrow gaan verzorgen voor het hack and slash avontuur Pirates of the Caribbean: The Legend of Jack Sparrow. Developer 7 studios maakte dit onlangs bekend.

Todd Vaugh, de producer van het spel, is erg blij met de samenwerking tussen de populaire acteur en developer7-Studios:
"We couldnít imagine a better way to capture the spirit of the character than to have Depp lend his voice to Captain Jack Sparrow. It truly adds to an already rich gameplay experience."Johnny Depp als kapitein Jack Sparrow

PotC: The Legend of Jack Sparrow is het tweede spel gebaseerd op de films, en zal het verhaal volgen van de originele film. Spelers kunnen het avontuur aangaan met zowel Jack Sparrow als Will Turner, in de film gespeeld door Orlando Bloom.
Het spel moet volgende maand uitkomen voor PC, Xbox en PlayStation 2.

Strijd om D66 gewonnen door Pechtold

Icoon PolitiekAlexander Pechtold is zojuist gekozen tot lijsttrekker van D66. Van de acht kandidaten, van wie hij en Lousewies van der Laan de bekendste waren, kreeg hij uiteindelijk de meeste stemmen. In de meeste peilingen liep hij al voorop en vandaag bleek dat peilingen soms ook wťl gelijk hebben. Opmerkelijk is overigens wel de opkomst bij de 'meest democratische partij van Nederland': van de 9000 leden brachten maar zo'n 4800 hun stem uit.

Dat de verkiezing niet zonder slag of stoot verliep, blijkt uit de media van de afgelopen weken. Met name de strijd tussen Van der Laan en Pechtold was ongekend hard, ook al hadden ze aangekondigd dat er niet met modder zou worden gegooid. Pechtold en Van der Laan beschuldigden elkaar onder meer van stijlloosheid, ongeloofwaardigheid en het "stimuleren van de onderbuik van Geert Wilders".

Alexander Pechtold
Alexander Pechtold


Met dank aan Radio-silence en Sehnsucht voor de submit.

Vrouwen mogen SGP-lid worden, maar niet regeren

Icoon PolitiekOp een huishoudelijke vergadering van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) is vandaag een statutenwijziging doorgevoerd die het voor vrouwen mogelijk maakt om lid van de partij te worden. Tot nu toe was het vrouwen bij statutaire bepaling niet toegestaan om lid te worden. Wel konden ze eventueel buitengewoon lid worden, maar dan hadden ze geen stemrecht in de partij, konden ze geen bestuursfuncties uitoefenen en ook niet afgevaardigd worden naar provinciale en landelijke vergaderingen. Nu de statuten zijn gewijzigd, kunnen ze dat in principe wel.

Strijdig met de roeping van de vrouw
Volgens het Program van Beginselen van de SGP is het zitting nemen in publieke organen "strijdig met de roeping van de vrouw." Man en vrouw zijn gelijkwaardig geschapen, maar ieder met een eigen roeping, aldus de partij. "Elk emancipatiestreven dat de van God gegeven roeping en plaats van mannen en vrouwen miskent, is revolutionair en moet krachtig worden bestreden." De SGP is echter geen publiek orgaan maar een private organisatie en daarom zijn er volgens het Program van Beginselen in principe geen bezwaren om vrouwen toe te laten tot het partijlidmaatschap. In de Bijbel is namelijk nergens terug te vinden dat vrouwen niet lid mogen worden van private organisaties. Om lid te worden, moet je echter wel het Program van Beginselen onderschrijven en dķs vinden dat vrouwen niet in publieke organen thuishoren. Met deze constructie blijft het voor vrouwen dus onmogelijk om namens de SGP in bijvoorbeeld de gemeenteraad of de Tweede Kamer te komen.

Discriminatie en emancipatie
Er zijn eigenlijk twee redenen dat de SGP besloten heeft dat vrouwen lid mogen worden. Ten eerste is het een poging om wettelijk gezien niet meer te discrimineren en op die manier weer subsidie te krijgen. Die subsidie waren ze namelijk kwijtgeraakt, omdat vrouwen gediscrimineerd werden. Daarnaast blijkt ook een steeds groter deel van de achterban te vinden dat vrouwen lid moeten kunnen worden van de partij. Dat laatste is ook te zien aan de stemming: van de 479 stemmen waren er 350 voor de statutenwijziging.

Hoewel nu dus ook vrouwen namens de lokale afdelingen afgevaardigd kunnen worden naar de provinciale en de landelijke vergaderingen van de SGP, wijst het Hoofdbestuur er graag op dat "natuurlijk (uit vrije wil) ook allťťn mannen mogen worden afgevaardigd." Verder rekent het Hoofdbestuur "op wederzijds respect en invoelingsvermogen bij het bepalen van de samenstelling van een afvaardiging naar bedoelde vergaderingen." De kans dat er ook wezenlijk iets zal veranderen in de partij lijkt dus niet erg groot.

Straf voor voetbalteam Turkije verlaagd

Icoon VoetbalDe FIFA heeft de straf die Turkije in februari kreeg na de ongeregeldheden na het WK-kwalificatieduel met Zwitserland verlaagd. Het nationale elftal van Turkije hoeft nu nog maar drie interlands op vreemde bodem te spelen, eerst waren dat er zes.

De ongeregeldheden braken uit na de playoff-wedstrijd tussen Turkije en Zwitserland op 16 november vorig jaar. Deze eindigde in een Turkse zege (4-2), maar op basis van de 2-0-overwinning in de heenwedstrijd plaatsten de bezoekers zich toch ten koste van de Turken voor het WK. De teleurstelling van de Turken over het missen van het WK Voetbal leidde eerst op het veld en later ook in de spelerstunnel tot een handgemeen.

Ook de straffen voor de hoofdverantwoordelijken, de Turkse voetballer Emre Belozoglu en zijn Zwitserse collega Benjamin Huggel, zijn versoepeld. Zij hoeven slechts vier wedstrijden vanaf de kant toe te kijken, in plaats van zes.

Turkije-Zwitserland

Met dank aan Twist. voor de submit.

Opstellingen Duitsland - Zweden

Om vijf uur begint zometeen de eerste wedstrijd in de achtste finales tussen Duitsland en Zweden. De opstellingen voor beide landen zijn net bekend gemaakt.

Duitsland: Lehmann, Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm, Schneider, Frings, Ballack, Schweinsteiger, Klose, Podolski,

Zweden: Isaksson, Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman, Jonson, Linderoth, KšllstrŲm, Ljungberg, Ibrahimovic, Larsson.

De wedstrijd zal worden gefloten door de Braziliaanse arbiter Simon.

Voorbeschouwing Dag 16

Na 48 poulewedstrijden, 117 doelpunten en zestien afvallers vervolgt het WK vanmiddag met de knock-outfase. De eerste ‘alles of niets’ duels zijn Duitsland – Zweden en ArgentiniŽ – Mexico.

De stemming in Duitsland is na de poulefase volledig omgeslagen. Zeges op Costa Rica (4-2), Polen (1-0) en Ecuador (3-0) hebben het gemoed goed gedaan. Met Miroslav Klose heeft die Mannschaft zelfs de topscorer in haar gelederen. Toch wacht pas vandaag in de Allianz Arena van MŁnchen de eerste echte test als Zweden de tegenstander is. De statistieken spreken in Duits voordeel, want na 1950 ontbraken onze oosterburen nooit bij de laatste acht op de mondiale eindronde.

Naar alle waarschijnlijkheid wijkt bondscoach JŁrgen Klinsmann niet af van zijn basisformatie. In vergelijking met het duel tegen Ecuador zal Christoph Metzelder weer opdraven in plaats van Robert Huth. Metzelder kampte met een lichte blessure en werd eveneens gespaard wegens een gele kaart. Bij Zweden meer onduidelijkheid. Bondscoach Lars Lagerbšck is eruit, maar wilde tot vandaag nog niets prijsgeven. Bijvoorbeeld over het meedoen van Zlatan Ibrahimovic, die weer volledig fit is, maar uitstekend werd vervangen door Markus Allbšck tegen Engeland.

”Allbšck speelde erg goed tegen Engeland, ook zijn bijdrage op het middenveld was nuttig”, zei Lagerbšck in de Zweedse krant Sportbladet. ”Zlatan heeft woensdag volledig meegetraind, maar een hele wedstrijd spelen is een ander verhaal.” In 2002 vond Zweden zijn Waterloo in dit stadium. Een golden goal van Henri Camara bezorgde Senegal de doorgang. Een dergelijk wrang einde zit er ditmaal niet in, want we spelen gewoon weer twee periodes van vijftien minuten mocht de reguliere speeltijd geen winnaar hebben opgeleverd.


17.00 uur, MŁnchen, Duitsland – Zweden:

Vermoedelijke opstellingen:

Duitsland: Lehmann; Friedrich, Mertesacker, Metzelder Lahm; Schneider, Frings, Schweinsteiger, Ballack; Podolski, Klose.

Zweden: Isaksson; Mellberg, Lucic, Edman, Alexandersson; Linderoth, Ljungberg, Wilhelmsson, KšllstrŲm; Allbšck, Larsson

’s Avonds vormt Leipzig het decor van ArgentiniŽ – Mexico. Van alle teams in de voorronde hebben de Albicelestes de beste indruk achtergelaten. Na de show tegen ServiŽ en Montenegro (6-0) kon Nederland de groepwinst niet in gevaar brengen. Bondscoach Josť Pekerman zal Hernan Crespo, Javier Saviola en Gabriel Heinze weer opstellen. Het trio kreeg afgelopen woensdag rust. Twijfel bestaat er over Lucho Gonzalez en Nicolas Burdisso. Beiden kampen nog met blessures en Pekerman heeft aangegeven tot het laatste moment te willen wachten. In de personen van Coloccini en Cambiasso staan er meer dan waardige vervangers klaar. Na het WK 1990 ontbrak ArgentiniŽ steeds bij de laatste vier. Zeges op Mexico en later eventueel Duitsland moeten daar verandering in brengen.

Opponent Mexico is geen onbekende. Afgelopen jaar troffen beide teams elkaar in een heetgebakerd halve finaleduel van de Confederations Cup. Uiteindelijk trok ArgentiniŽ na strafschoppen aan het langste eind. Bondscoach Ricardo Lavolpe van Mexico hoopt weer te kunnen beschikken over aanvalsleider Jared Borgetti. Vermoedelijk zal dat ten koste gaan van Omar Bravo. Mexico heeft dit WK nog niet kunnen overtuigen. In de zwakke poule D volstonden vier punten om door te gaan.


21.00 uur, Leipzig, ArgentiniŽ – Mexico:

Vermoedelijke opstellingen:

ArgentiniŽ: Abbodanzieri; Coloccini, Ayala, Heinze, Sorin; Rodriguez, Mascherano, Cambiasso, Riquelme; Saviola, Crespo.

Mexico: Sanchez; Mendez, Marquez, Osorio, Salcido; Pineda, Torrado, Zinha, Pardo; Borgetti, Fonseca.


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Duitsland verslaat Zweden na het nemen van strafschoppen: 4-3. Invaller Oliver Kahn groeit uit tot volksheld door de inzet van Kim KšllstrŲm te pareren. De stand na 120 minuten is overigens 0-0.

Mexico heeft geen schijn van kans tegen het ragfijne combinatiespel van de Argentijnen. De ploeg van Pekerman wint, zonder veel zweetdruppels te laten, met 3-0.

TV-tijden zaterdag 24 juni

Vandaag staan de eerste achtste finales op het programma. In de middag en in de avond is er een wedstrijd, daar omheen zijn vele programma's. Een overzicht hiervan vind je hieronder.

ZenderTijdProgramma
Sport 1.17.00-9.00WK gisteren
Nederland 28.10-9.50Wedstrijd gisteren
Eurosport8.30-9.00World Cup Show
Eurosport9.30-10.00World Cup Show
Nederland 29.50-10.40Studio Sportzomer (hh)
Nederland 210.40-10.45The Art of Football: From A - Z
SBS611.55-12.30Hart van Oranje (hh)
BBC113.10-14.00World cup focus
Sport 1.114.30-16.30WK gisteren
Nederland 216.30-16.50Voorbeschouwing Duitsland - Zweden
Eurosport16.30-17.00World Cup Show
Nederland 216.50-18.55Duitsland - Zweden (live)
Sport 1.117.00-19.00Duitsland - Zweden (live)
ARD17.00-19.05Duitsland - Zweden (live)
Nederland 218.55-19.05Nabeschouwing Duitsland - Zweden
ARD19.05-19.44WK 2006 live
RTL719.30-20.30Voetbal Insite
Nederland 220.05-20.35WK Journaal
Eurosport20.15-20.45World Cup Show
ARD20.15-21.00WK 2006 live
Nederland 220.35-20.50Voorbeschouwing ArgentiniŽ - Mexico
Nederland 220.50-22.55ArgentiniŽ - Mexico (live)
Sport 1.121.00-23.00ArgentiniŽ - Mexico (live)
ARD21.00-23.30ArgentiniŽ - Mexico (live)
Talpa21.45-21.55Villa BvD
Talpa22.50-0.00Villa BvD
Nederland 222.55-23.00Nabeschouwing
Nederland 223.00-23.50Studio Sportzomer
SBS623.10-23.50Hart van Oranje
Eurosport23.15-23.45World Cup Show
Sport 1.123.15-0.15WK vandaag
RTL0.25-0.55Der WM-Tag
Talpa1.20-2.20Villa BvD (hh)
BBC11.20-2.05World Cup Match of the Day
Eurosport1.30-2.00World Cup Show
BBC13.05-4.50WK Voetbal

Fan doet actieheld na en springt van balkon

Icoon FilmEen Indiase fan van Bollywood-ster en actieheld Hrithik Roshan is tijdens de vertoning van Roshans nieuwste film 'Krrish' van het balkon in het theater naar beneden gesprongen. Hij deed de actieheld na. De man is met meerdere botbreuken in het ziekenhuis opgenomen.

In de nieuwe film speelt Roshan een jongen die bovennatuurlijke krachten ontwikkelt. De acteur heeft maandenlang getraind in Hongkong met een stuntcoŲrdinator om de actie in Krrish voor te bereiden. Na het zien van de stunt in de film, dacht de fan hetzelfde te kunnen en sprong de zaal in. Onder het bioscooppubliek brak paniek uit.


Hrithik RoshanMet dank aan Funkamental voor de submit.

[upd]Senderos mist rest WK

Het is onzeker of Zwitserland in het achtste finaleduel tegen OekraÔne kan beschikken over Philippe Senderos. De Arsenal-verdediger hield aan de wedstrijd tegen Zuid-Korea (2-0) een ontwrichte schouder over.

Senderos moest zich aan het begin van de tweede helft laten vervangen door Djourou. ”Het ziet er slecht uit voor de wedstrijd tegen OekraÔne”, meldde bondscoach Kuhn. ”Zijn schouder raakte uit de kom en bij het terugzetten is kapsel beschadigd. We zullen het zaterdag verder bekijken. Op dit moment ziet het er slecht uit.” Senderos is bezig aan een sterk toernooi en mede dankzij zijn defensieve kwaliteiten zijn de Zwitsers nog zonder tegendoelpunt. Bovendien was het Senderos die vrijdag de 1-0 liet aantekenen tegen Zuid-Korea.

Update @ 15.36 uur:
Uit onderzoek is gebleken dat Senderos dit WK niet meer in actie komt. "Hij is minimaal twee weken uitgeschakeld. Er is 50 procent kans dat hij een operatie moet ondergaan. Het belangrijkste is nu dat hij rust neemt", aldus ploegdokter Rudolf RŲder.

Agassi kondigt afscheid aan

Andre Agassi (36) is bezig aan zijn laatste maanden als proftennisser. The Las Vegas Kid houdt het na de US Open voor gezien.

”Dit wordt mijn laatste Wimbledon en straks zal de US Open mijn laatste toernooi zijn”, meldde Agassi. De Amerikaan is een van de vijf tennissers die elk Grand Slam op zijn naam schreef. In totaal pakte Agassi acht ‘majors’, waaronder liefst vier maal de Australian Open. Verrassenderwijs won hij zijn eerste Grand Slam op het gras van Wimbledon. Agassi is pas sinds enkele weken weer in competitie na een slepende rugblessure. Op Queen’s verloor hij in de eerste ronde van Tim Henman.

Straf Turkije verlaagd

De straf van Turkije is door de beroepscommissie van de FIFA gereduceerd. Het nationale elftal hoeft nu nog maar drie in plaats van zes interlands op vreemde bodem te spelen.


De Turken kregen de straf opgelegd vanwege de ongeregeldheden na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland in november 2005. De teleurstelling over het gemiste WK leidde na het eindsignaal in Istanbul tot een handgemeen op het veld en even later ook in de spelerstunnel.

De straf voor de beide hoofdrolspelers, de Turk Emre Belozoglu en de Zwitser Benjamin Huggel, werd in beroep bij beide spelers van zes naar vier wedstrijden schorsing teruggebracht.

Arbiters prijzen instelling spelers

Ondanks het relatief grote aantal van achttien rode kaarten in 48 wedstrijden zijn de scheidsrechters tevreden over de instelling van de spelers tijdens de groepsfase van het WK.

De Rus Valentin Ivanov, morgen arbiter bij de wedstrijd Nederland - Portugal, zegt dat de hoeveelheid rode kaarten vooral te maken heeft met de wens van de FIFA om het WK netjes te houden. "Ik denk dat de spelers zich over het algemeen prima gedragen. Gezien het aantal rode kaarten lijkt het een 'vies' toernooi, maar dat is het zeker niet. De FIFA wil voetbal zien op het veld en geen vechtpartijen. We hebben daarom duidelijke instructies gekregen. Die zijn duidelijk en we voeren ze uit, niet omdat wij de spelers haten, maar omdat we proberen de spelers en het spel te beschermen," aldus Ivanov.

MichaŽlla Krajicek wint Ordina Open

Icoon TennisMichaŽlla Krajicek heeft het Ordina Open in Rosmalen op haar naam geschreven. In de finale was de 17-jarige Nederlandse in twee sets te sterk voor de Russische Dinara Safina, setstanden waren 6-3 en 6-4. Voor Krajicek is het haar derde toernooioverwinning, na Tasjkent en Hobart.

Krajicek domineerde de wedstrijd met agressief spel, Safina vertrouwde op haar kracht vanaf de baseline. Met haar opslag kwam de Russin vaak onder die druk uit, maar in de zesde game van de eerste set werd ze toch gebroken. Krajicek stoomde daarna door naar de setwinst.

Na een regenonderbreking bij de stand 1-1 in de tweede set, behield de 'Kleine Kraai' het initiatief. Een break in de zevende game was genoeg voor de overwinning.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport!

Krajicek wint Ordina Open

MichaŽlla Krajicek heeft het Ordina Open in Rosmalen op haar naam geschreven. In de finale was de 17-jarige Nederlandse in twee sets te sterk voor de Russische Dinara Safina, setstanden waren 6-3 en 6-4. Voor Krajicek is het haar derde toernooioverwinning, na Tasjkent en Hobart.


Krajicek domineerde de wedstrijd met agressief spel, Safina vertrouwde op haar kracht vanaf de baseline. Met haar opslag kwam de Russin vaak onder die druk uit, maar in de zesde game van de eerste set werd ze toch gebroken. Krajicek stoomde daarna door naar de setwinst.

Na een regenonderbreking bij de stand 1-1 in de tweede set, behield de 'Kleine Kraai' het initiatief. Een break in de zevende game was genoeg voor de overwinning.

Poll blunderde door fout administratie

De blunder van scheidsrechter Graham Poll, die in de wedstrijd tussen AustraliŽ en KroatiŽ drie keer geel trok voor dezelfde speler, werd veroorzaakt door een fout in zijn eigen administratie. Dat heeft Poll tegenover een commissie van de FIFA verklaard.

De Britse scheidsrechter stuurde de Kroaat Simunic niet van het veld bij zijn tweede gele kaart. Dit leek niemand op het veld op te vallen. Toen Simunic in de blessuretijd voor de derde keer geel kreeg, werd hij alsnog met rood van het veld gestuurd.

Volgens Poll schreef hij bij de tweede gele kaart per ongeluk de naam op van de Australische nummer drie. Het kwam daardoor niet bij hem op om Simunic van het veld te sturen.

"Poll betreurt het zeer dat hij zo'n grote fout heeft gemaakt, zijn eerste in zijn 26-jarige carriŤre. Maar hij blijft een uitzonderlijke scheidsrechter en groot sportman, die dit incident met zijn grote persoonlijkheid en liefde voor het voetbal zal overwinnen", aldus Angel Maria Villar Llona, hoofd van de scheidsrechterscommissie.

Toch lijkt de kans klein dat Poll nog meer duels op het WK mag fluiten. Eerder uitte zelfs Sepp Blatter, de voorzitter van de FIFA, felle kritiek op hem. "Het moet een totale black-out zijn geweest", aldus Blatter.

Lysenko pakt wereldrecord terug

Tatyana Lysenko heeft zich opnieuw het wereldrecord kogelslingeren toegeŽigend. De 22-jarige Russin slingerde het projectiel naar een afstand van 77,41 meter.

Lysenko verbeterde daarmee het slechts twee weken oude record van Gulfiya Khanafeyeva, die tot 77,26 meter kwam. Daarvoor was de beste worp aller tijden ook al in het bezit van Lysenko. Beide talenten wisselen dus stuivertje. Lysenko legde in 2005 beslag op de bronzen plak bij het WK atletiek. Tijdens de Olympische Spelen van Athene stelde ze teleur door de finale te missen.

Trabelsi stopt met interlandvoetbal

Hatem Trabelsi (29) zal niet meer uitkomen voor de Tunesische nationale ploeg. Dat liet de voetbalbond van het Noord-Afrikaanse land weten.

Trabelsi wil meer tijd besteden aan zijn familie. De rechtsback van Ajax, die momenteel een transfervrije status geniet, speelde tegen OekraÔne (0-1) zijn 61e interland. Zijn debuut vierde Trabelsi op 2 mei 1998 tegen GeorgiŽ. De destijds voor CS Sfaxien uitkomende verdediger mocht een maand later afreizen naar het WK in Frankrijk. Ook in 2002 nam Trabelsi deel aan de mondiale eindronde.

Milram met Zabel als speerpunt

Team Milram heeft vanmiddag haar selectie voor de 93e Tour de France onthuld. De ploeg is gebouwd rond Erik Zabel.

Zabel keert na ťťn jaar afwezigheid terug in de Ronde van Frankrijk. Afgelopen jaar mikte T-Mobile, zijn toenmalige ploeg, volledig op het eindklassement en diende Zabel thuis te blijven. De Duitser, die tijdens de Tour zijn 36e verjaardag viert, won in het verleden liefst twaalf etappes en legde zes maal beslag op de groene trui. Zabel zal in het sprintwerk worden bijgestaan door Marco Velo. De rest van de Milramformatie bestaat uit vrijbuiters. Alessandro Petacchi is wegens een gebroken knieschijf niet inzetbaar.

De selectie:
Erik Zabel (Dui), Christian Knees (Dui), BjŲrn SchrŲder (Dui), Ralf Grabsch (Dui), Andrei Grivko (Oek), Marco Velo (Ita), Mirko Celestino (Ita), Fabio Sacchi (Ita), en Maxim Iglinskiy (Kaz)

Van der Sar neemt 'recordbal' mee

Tegen ArgentiniŽ evenaarde Edwin van der Sar afgelopen woensdag het interlandrecord van Frank de Boer. Deze mijlpaal vierde de doelman door zich de wedstrijdbal toe te eigenen.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, spurtte Van der Sar het veld over om de bal in handen te krijgen. "Ja, ik heb de bal in mijn tas gestopt. Ik ben geen groot verzamelaar van dit soort dingen, maar dit was toch een speciale gelegenheid. Je speelt in je carriŤre niet vaak tegen een team zoals ArgentiniŽ. Ik neem die wedstrijdbal mooi mee naar huis."

Nesta mist AustraliŽ

ItaliŽ kan maandag tijdens het achtste finaleduel met AustraliŽ niet beschikken over Alessandro Nesta. De verdediger heeft nog teveel last van zijn spierblessure.

Nesta moest zich donderdag in het duel met TsjechiŽ (2-0) al na zeventien minuten laten vervangen. ”Op zich valt het wel mee, maar AustraliŽ zal hij zeker moeten missen”, meldde de Italiaanse ploegdokter Enrico Castellacci. Naar verwachting schuift bondscoach Marcello Lippi opnieuw Marco Materazzi naar voren als vervanger. De verdediger van Internazionale kweet zich van zijn taak en scoorde zelfs tegen de Tsjechen.

Twee F16's onderscheppen Boeing

Icoon VervoerAls je tussen Heerenveen en Zwolle woont, kon je vanmorgen wel eens een knal hebben gehoord. Twee F16's moesten een vliegtuig onderscheppen waarmee geen radiocontact meer mee was. Daarbij gingen ze door de geluidsbarriŤre.

De Boeing 737-300 was onderweg van Bulgarije naar Belfast. De gevechtsvliegtuigen hebben het toestel geÔdentificeerd en contact gelegd met de bemanning. Nadat de Boeing het radiocontact met Eurocontrol hadden hersteld, zijn de F16's teruggekeerd naar de basis in Leeuwarden.

Met dank aan ClubMed en Omitz voor de submit.

15 tips over Nederlandse 'pianoman'

Nijmeegse pianomanEr zijn 15 tips bij de politie binnengekomen over de onbekende man die al 7 weken in het Sint Radboud-ziekenhuis in Nijmegen verblijft. Enkele van de tipgevers herkenden de man uit het uitgaansleven, maar niemand kon zeggen wie hij precies is.

De man met een Aziatisch uiterlijk bleek hersenletsel te hebben en heeft sinds zijn aankomst in het ziekenhuis geen woord gesproken. Zelfs tolken konden hem niet aan het praten krijgen. Enkele kranten plaatsten vandaag een foto van de man.

Deze zaak lijkt erg op die van de Engelse pianoman. Die bleek uiteindelijk een Duitser te zijn.

Met dank aan Twist.(herschreven) en stefan1187 voor de submit.

Shnaider twijfelt nog over verkoop Midland

Staalmiljardair Alexander Shnaider is er nog niet over uit of hij zijn Formule 1-team Midland zal verkopen aan Michiel Mol.

100 Miljoen euro heeft de Nederlander voor het team geboden, maar een beslissing is nog niet gevallen. Teambaas Shnaider is er namelijk nog niet zeker van of hij de F1 wel wil verlaten voor het geld.

"Ik ben er nog niet over uit", verklaarde de in Canada wonende Rus gisteren tegen autosport.com. "Ik twijfel altijd bij dingen die me aan het hart liggen. Uiteraard denk ik over het bod na, maar het is een moeilijke beslissing. Het aanbod is heel goed, want als het een slecht aanbod was zou ik er niet eens over nadenken."

"Het aantal voor’s en tegen’s is te groot om ze tegen elkaar weg te strepen, maar ze zijn ongeveer in evenwicht. Daarom heb ik nog niets besloten. Als de ene kant van de lijst veel langer zou zijn dan de andere, zou het makkelijk zijn. Maar helaas is het niet zo. Op een dag zal ik beslissen, of ik het team zal verkopen of niet", voegde Shnaider eraan toe.

Men ging ervan uit dat de verkoop dit weekend al bekend gemaakt zou worden, omdat het onderzoek naar de financiŽn afgesloten is en Mol en zijn partners daarbij niet op negatieve verrassingen is gestoten. Shnaider zegt dat hij niet onder tijdsdruk staat, hoewel Mol aangekondigd heeft dat hij niet al te lang meer wil wachten.

MTV: Verbod videoclips met seks zinloos

Icoon TelevisieIn de ogen van MTV Networks, het moederbedrijf van de clipzenders MTV, TMF en The Box, haalt een verbod op videoclips waarin veel seks en/of geweld voorkomt weinig uit. Dat stelt het bedrijf in een notitie aan staatssecretaris Van der Laan (D66) van Media.

In de afgelopen maanden is volop gedebatteerd over de negatieve invloed die dergelijke clips zouden hebben op het gedrag van jongeren. De clips zouden jongeren aanzetten tot (seksueel) gewelddadig gedrag. Zo werd op een door ChristenUnie, NCRV en EO georganiseerde bijeenkomst in het afgelopen voorjaar opgeroepen tot een verbod van al te gewelddadige en seksueel getinte videoclips. Ook vanuit de politiek zijn dergelijke geluiden te horen. Daarbij zouden vooral videoclips van gangsta-rappers zoals 50 Cent het moeten ontgelden.

De oproepen voor een verbod zijn bij MTV aan dovemansoren gericht. "Wij gaan niet terug naar de jaren vijftig. Videoclips zijn maar ťťn onderdeel van de zogenaamde negatieve invloed van de media op jongeren", aldus directeur Dan Ligtvoet van MTV Networks over wat hij de erotisering van de beeldcultuur noemt. "Een discussie hierover is zinvol, maar wij zijn wťl MTV. Dit is nu eenmaal wat jongeren bezighoudt. Ik ga geen bikini's van de buis halen".

Overigens past MTV Network al in zekere mate een filtering toe in de aan het bedrijf aangeboden clips. Een interne code moet voorkomen dat clips met porno,extreem-geweld, homohaat en rechts-extremisme bij haar zenders op de buis belanden en dat videoclips met expliciete seksuele handelingen niet vůůr tien uur 's avonds worden vertoond.

Top 10 meest invloedrijke gamers

Na alle duizenden verschillende top-x lijstjes die overal op het internet opduiken, van de 50 slechtste gamenamen tot de top 10 beste NES games, is er eindelijk eens een originele lijst verschenen: de tien meest invloedrijke gamers.

In deze top 10 vinden we onder andere de makers van Penny Arcade, vanwege de misstanden in de gameswereld die zij op komische en doeltreffende wijze aanpakken, de ontdekker van de allereerste Easter Egg in een game, Zuid-Koreaanse pro-gamer Im Yo Hwan die een Hollywood-faam status heeft in zijn thuisland (en daarmee Jonathan "Fatal1ty" Wendel een onbekende laat lijken), en de gamers die Half-Life 1 transformeerden in online multiplayer hit CounterStrike.

Grootte Wii in verhouding tot alles

Op het forum van Gamefaqs heeft een user op ware grootte een kartonnen Wii gemaakt, en vervolgens gepost waarmee men wou dat hij het vergeleek. Van al deze vergelijkingen heeft hij foto's gemaakt, zodat het nu duidelijk is hoe de grootte van Nintendo's nieuwe console zich verhoudt tot, welnu, eigenlijk alles.

Duidelijk is dat Nintendo's claim dat de Wii even groot zou worden als drie opeengestapelde DVD-doosjes in ieder geval niet waar is: hij blijkt breder te zijn, maar wel minder hoog. Joystiq heeft overigens een nieuwsbericht gemaakt met een net overzicht van alle foto's tot nu toe.Tv-producent Aaron Spelling (83) overleden

Icoon ShowbizzTelevisieproducent Aaron Spelling, onder andere bekend van Charlie's Angels en Beverly Hills 90210, is gisteren op 83-jarige leeftijd overleden. Dit liet zijn uitgever weten. Spelling werd vorig weekend door een hersenbloeding getroffen in zijn huis in Los Angeles.

Spelling begon zijn carriŤre na de Tweede Wereldoorlog, dit als acteur in New York. Ook schreef hij een korte tijd toneelstukken. Echte bekendheid kreeg de Texaan pas toen hij in de jaren zeventig televisieseries ging produceren, zoals Charlie's Angels, dat in meer dan negentig landen uit werd gezonden.

Aaron SpellingMet dank aan Aether en Neetje1981 voor de submit.

Noodtoestand in Bagdad uitgeroepen

Icoon TerrorismeIn de Iraakse hoofdstad Bagdad is gistermiddag op stel en sprong de noodtoestand en een uitgaansverbod uitgeroepen. Dit besluit is genomen nadat er onderlinge gevechten uitbraken tussen soennitische rebellen en sji'itische militiestrijders.

Tijdens de noodtoestand mag niemand een wapen dragen met als enige uitzondering de officiŽle veiligheidsdiensten. Ook hebben het leger en de politie tijdens de noodtoestand bredere bevoegdheden met betrekking tot arrestaties. Tot nu toe gold de noodtoestand alleen in de Zuid-Iraakse stad Basra. Op 14 juni startten de autoriteiten een groot offensief waarbij ongeveer 50.000 militairen, onder wie een relatief klein aantal Amerikanen, en agenten zijn ingezet om geweldplegers de hoofdstad uit te drijven.

Toch braken er gevechten uit toen soennitische opstandelingen een konvooi aanvielen van de radicaal-sji'itische geestelijke Muqtada Sadr, die in gebed wilde gaan in een sji'itische moskee welke in een soennitische wijk ligt. Deze buurt was vorige week het toneel van een zelfmoordaanslag waarbij elf mensen omkwamen. Bij de gevechten, waarbij ook mortiervuur werd ingezet, lieten vier van de strijders die belast waren met de beveiliging van Sadr het leven.

Ook werden elders in Irak bomaanslagen gepleegd. In Hibhib, even ten noorden van Bagdad, kwamen twaalf mensen om bij een bomaanslag tijdens het uitgaan van het vrijdaggebed in een soennitische moskee. In Basra kostte een zelfmoordaanslag op een markt aan tien mensen het leven. Verder werden gisteren ten noorden van Bagdad vijf lichamen gevonden van fabrieksarbeiders. Zij bleken gefolterd te zijn. De vijf maakten deel uit van een groep van zoín tachtig fabrieksarbeiders die woensdag in Tiji door soennitische rebellen waren ontvoerd. Eerder werden 30 vrouwen, kinderen en vermeende soennieten vrijgelaten door de rebellen. De politie wist zeventien mannen te bevrijden, wat het lot is van de rest is nog onbekend. In Bagdad werden gisteren elf lijken gevonden, onder meer van twee jonge vrouwen.

In de Noord-Iraakse stad Mosul zijn volgens de politie in de afgelopen week 25 mensen, overwegend Koerden, doodgeschoten op straat. De politie weet niet of soennitische rebellen, sji'itische strijders of misdadigers verantwoordelijk zijn voor de moorden.

Klinsmann zet elftal onder druk

Bondscoach JŁrgen Klinsmann wil er niet aan denken dat Duitsland vanmiddag in de eerste wedstrijd van de achtste finale wel eens zijn laatste wedstrijd kan spelen. "Ik denk er niet eens aan, dat de mogelijkheid bestaat dat we zouden kunnen verliezen. En zals de gedachte toch bij me opkomt, dan verdring ik hem gewoon."

In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung zet hij zijn selectie onder druk: "De Jongens weten dat het hun WK is. Dit is hun moment. Dat komt nooit meer terug." Dus moet er gewonnen worden van de Zweden. "We kunnen als Duitsland niet in de achtste finales worden uitgeschakeld. Dat kan gewoonweg niet." Aldus Klinsmann.

De FOK!Top 5's en het FOK!-elftal - Deel III

De groepsfase is voorbij, het WK begint vanaf nu pas echt. Maar niet voordat de FOK!sportcrew zijn deskundige blik over de toppers, de floppers, de doelpunten en het droomelftal heeft laten schijnen.

In vergelijking met de vorige keer zijn er wederom een hoop veranderingen zichtbaar.

De 5 top-landen:
1. ArgentiniŽ
2. Ghana
3. Spanje
4. Ecuador
5. Duitsland

De 5 flop-landen:
1. Frankrijk
2. ServiŽ en Montenegro
3. TsjechiŽ
4. Engeland
5. Zuid-Korea

De Top 5 mooiste doelpunten

1. Cambiasso's treffer (Arg - SeM 2-0) link
2. Cole's treffer (Eng - Zwe 1-0) link
3. Rosicky's eerste treffer (Tsj - VS 2-0) link
4. Torres treffer (Spa - Oek 4-0) link
5. Muntari's treffer (Gha - Tsj 2-0) link

Het volgende droomelftal is samengesteld door de FOK!sport-crew.

Het FOK!-WK-elftal

Doel: Gianluigi Buffon (Ita)

Verdediging: Gianluca Zambrotta (Ita) - Khalid Boulahrouz (Ned) - Carlos Puyol (Spa) - Philipp Lahm (Dui)

Middenveld: Michael Essien (Gha) - Juan Ramon Riquelme (Arg) - Joe Cole (Eng)

Aanval: Fernando Torres (Spa) - Miroslav Klose (Dui) - Agustin Delgado (Ecu)

Coach: Guus Hiddink (Aus)

Advocaat niet blij met arbitrage

Bondscoach Dick Advocaat zat na de uitschakeling van Zuid-Korea, in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Zwitserland, met de matige arbitrage in zijn maag.

"Ik had het gevoel dat de meeste beslissingen tegen ons waren. Dat stoorde me", aldu Advocaat, die wel tevreden was over het spel van zijn ploeg in de tweede helft. "Maar we waren net niet goed genoeg."

"We wisten dat ze gevaarlijk waren bij dode spelmomenten en dat bleek wel. Vooral in de eerste helft was Zwitserland beter." De bondscoach van Zwitserland, Jakob Kuhn, vond dat zijn ploeg af en toe wel geluk had. "Maar over het algemeen is de overwinning verdiend."

"Slechte controle bij werken met kinderen"

Icoon BinnenlandsMensen met een seksuele voorkeur voor kinderen kunnen bij veel kinderdagverblijven, kinderboerderijen en pretparken zonder veel moeite aan het werk komen. Medewerkers blijken vaak niet of nauwelijks gescreend te worden en werkgevers vragen vaak niet naar een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Zelfs veroordeelde kinderverkrachters of mensen die kinderen hebben mishandeld blijken nauwelijks hinder te ondervinden van hun verleden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Algemeen Dagblad (AD).

Een medewerker van de Efteling zou onlangs zijn 'ontmaskerd' als pedofiel. Ook bij pretpark Drievliet in Den Haag zou momenteel een man werkzaam zijn die in therapie is vanwege het mishandelen van zijn zoontje. Het park zelf zou daarvan niet op de hoogte zijn.

Reclassering Nederland zegt in het artikel dat werknemers altijd van tevoren gescreend zouden moeten worden. "Niet alleen op plekken waar het verplicht is, zoals het onderwijs". Bij zeker ťťn op de drie crŤches zou niet iedere werknemer een VOG hebben. Datzelfde geldt volgens het AD voor 120 van de 600 kinderboerderijen in Nederland.

Een VOG wordt alleen afgegeven als justitie geen bezwaren ziet dat de aanvragen met kinderen gaat werken. Een dergelijke verklaring is momenteel verplicht in het onderwijs, de hulpverlening, de kinderopvang en de taxibranche. Andere organisaties, zoals kinderdagverblijven, mogen zelf bepalen of ze om een VOG vragen.


Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Rotterdamse moskee nadert hoogste punt

De bouw van de Rotterdamse Essalam-moskee nabij het Feyenoord-stadion, vordert gestaag. De bouwers zijn nu begonnen met het plaatsen van de twee 50 meter hoge minaretten. De eerste steen voor de Marokkaanse moskee werd in 2003 gelegd.De verwachting is dat de moskee, die mede gefinancierd wordt door een minister uit de Verenigde Arabische Emiraten, eind van dit jaar klaar is. Dan zullen vanaf ťťn van de minaretten de gelovigen worden opgeroepen tot het gebed. Dat zal gebeuren door een zogeheten muezzin - een moslim die traditioneel vanaf een minaret bij een moskee oproept tot het Islamitische gebed. Veel moskeeŽn gebruikten tegenwoordig bandjes om die oproep te laten klinken, maar de Essalam-moskee houdt het op de traditionele wijze.

In islamitische landen vindt er vijfmaal per dag zo'n oproep plaats. In Rotterdam zal dat allťťn op vrijdagmiddag gebeuren, vlak voor de wekelijkse vrijdagspreek.

Rond de bouw van de Essalam-moskee ontstond indertijd veel commotie. Het stadsbestuur had het ontwerp en de inrichting van de moskee graag moderner gewild, en Leefbaar Rotterdam wilde de bouw tegenhouden omdat men het ontwerp te grotesk vond. Maar omdat er al vergunningen verleend waren onder het vorige gemeentebestuur, kon de raad geen kant meer op. Aanpassingen waarop het college aandrong, zoals bijvoorbeeld een gezamenlijke ingang en gebedsruimte voor mannen en vrouwen, kwamen er daardoor niet.

Lumines Live multiplayer toch 'gratis'

Een paar dagen geleden was er het bericht dat de multiplayer van de arcade game Lumines apart moest worden aangeschaft. Dit betekende dat je alleen de singleplayer kon spelen en dus moest betalen voor het multiplayer-gedeelte.

Er is nu echter door een medewerker van Xbox Live arcade, Ross Erickson, bevestigd dat de multiplayer gewoon is inbegrepen bij het spel. Er zal dus niet apart betaald te hoeven worden voor de multiplayer. Het arcade spel Lumines zal binnenkort via Xbox Live Arcade te koop zijn voor 1200 MS points (ongeveer 15 euro).

Met dank aan de submit van clemensmaxt

Ruim drie ton voor langdurige erectie

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Hebben de meeste mannen met erectieproblemen graag veel over om een erectie te krijgen, bij de Amerikaanse Charles Lennon (68) was de situatie net omgedraaid: hij wil graag van zijn erectie af. Niet verwonderlijk als die al tien jaar aanhoudt. Zijn erectie is het gevolg van een verkeerd functionerend implantaat. Van de rechtbank moet de fabrikant van het implantaat hem nu 400.000 dollar (ruim drie ton in euro's) schadevergoeding betalen.

Lennon kreeg zijn implantaat in 1996. In die tijd was Viagra nog niet op de markt. Het implantaat zou hem van zijn erectiestoornis afhelpen. Alleen bij seksuele handelingen zou het zich oprichten, verder zou het gewoon slap naar beneden hangen. Helaas werkte het dus niet zoals het moest en loopt de man nu al tien jaar met een erectie rond.

De man zegt dat het voor hem fysiek pijnlijk is en daarnaast ook nog eens erg beschamend. Hij zit vooral thuis, omdat hij zich zo niet graag in het openbaar begeeft. Zijn kleinkinderen durft hij als gevolg van zijn erectie niet om zich heen te hebben. Het implantaat is ook niet verwijderbaar, doordat Lennon de operatie niet aankan vanwege andere gezondheidsklachten.

Voor de kenners
Er zijn momenten waarop een erectie niet handig is...


Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

De Roy: Pijpverhaal is lulkoek

KoningshuisDe echtgenoot van prinses Margarita, Edwin de Roy van Zuydewijn, is woedend op het magazine BLVD. Het blad publiceerde deze week een interview met De Roy waarin spraakmakende uitspraken over het Koningshuis werden gedaan. Maar volgens de gevallen 'koningshuisschoonzoon' zijn die nooit door hem gedaan. Hij overweegt juridische stappen tegen BLVD te ondernemen.

BLVD schreef deze week dat prinses Irene ooit door Margarita gezien is, terwijl zij orale seks bedreef met kleinkunstenaar Herman van Veen. Toen de destijds 12-jarige Margarita uit school thuis kwam trof ze haar moeder in de genante positie aan, zo citeerde BLVD uit de mond van Van Zuydewijn. Ook zou hij hebben gezegd dat koningin Beatrix ''biggenpoten'' heeft.

De Roy: ''De uitlatingen zijn verzonnen en uit zijn verband gerukt. Bovendien heeft het blad afspraken geschonden die voorafgaand aan het interview zijn gemaakt. Omdat ik altijd word bedonderd door de media, leg ik mijn gesprekken tegenwoordig vast met een camera. Dit keer niet, maar ik nam als getuige een lid van de Stichting Rechtsstaat mee. Die kan bevestigen dat het artikel geen waarheidsgetrouwe weergave is van mijn uitlatingen.''

Volgens De Roy van Zuydewijn heeft hij dit voorjaar wel gesproken met BLVD-journaliste Nathalie Huigsloot. Maar volgens hem was die Huigsloot ''high'', vertelde ze ''vunzige dingen'' en heeft ze het gesprek uit zijn verband gerukt. Bij het verlaten van het restaurant zou Huigsloot bovendien hebben laten weten dat er geen verhaal van de bijeenkomst zou komen.

Hoofdredacteur Margriet van der Linden van BLVD erkent dat de publicatie niet de goedkeuring heeft van De Roy van Zuydewijn: ''We zijn hem tegemoet gekomen en hebben - op zijn verzoek en omdat ik sommige uitspraken niet eens durfde af te drukken - al een groot deel van het gesprek geschrapt. Hij vond het onvoldoende.'' De Roy van Zuydewijn blijft er bij dat het afgedrukte interview uit ''absolute leugens'' van journaliste Huigsloot bestaat.

Weer tientallen doden gemeld in Zuid-Afghanistan

Icoon OorlogBij twee afzonderlijke gevechten in het zuiden van Afghanistan zijn zeker 65 vermeende Taliban-strijders gedood door Afghaanse militairen. In de provincie Uruzgan, waar de Nederlandse militairen gelegerd zijn, vielen alleen al 45 doden. De overige doden vielen in de provincie Kandahar.

Vrijdag meldde het Nederlandse Ministerie van defensie al dat er hevig is gevochten in Uruzgan. Er werd niet genoemd hoeveel radicale Taliban-strijders hierbij zijn omgekomen. De gevechten vonden plaats ten noorden van Tarin Kowt, de hoofdstad van de provincie Uruzgan, waar de belangrijkste basis van de Nederlanders komt. Nu zitten daar rond de 400 Nederlanders, vanaf 1 augustus zullen dat er ongeveer 1400 zijn.

Met dank aan Twist. voor de herschreven submit.

Overzicht achtste finales

De komende vier dagen van het WK zullen in het teken staan van de achtste finales.

In tegenstelling tot vier jaar geleden zijn er niet echt grote verrassingen op te merken. Alle favorieten hebben zich, sommigen weliswaar met moeite, geplaatst voor de achtste finales. Alleen de uitschakeling van TsjechiŽ in de groepsfase zou opvallend genoemd kunnen worden. Als er toch een verrassing genoemd moet worden, dan zou dat Ecuador zijn, die in de poulefase overtuigend won van Polen en Costa Rica.

Bijna waren alle zes continenten vertegenwoordigd bij de laatste zestien. Alleen AziŽ zit er dit keer niet bij, terwijl vier jaar terug Zuid-Korea nog in eigen huis terecht kwam in de halve finales. Er zijn vier landen die nooit eerder de achtste finales wisten te halen. Deze vier zijn AustraliŽ, Ecuador en de twee WK-debutanten Ghana en OekraÔne.

Overzicht achtste finales
Zaterdag 24 juni 17:00 Duitsland - Zweden
Zaterdag 24 juni 21:00 ArgentiniŽ - Mexico

Zondag 25 juni 17:00 Engeland - Ecuador
Zondag 25 juni 21:00 Portugal - Nederland

Maandag 26 juni 17:00 ItaliŽ - AustraliŽ
Maandag 26 juni 21:00 Zwitserland - OekraÔne

Dinsdag 27 juni 17:00 BraziliŽ - Ghana
Dinsdag 27 juni 21:00 Spanje - Frankrijk

Wietplantage onder omroepgebouw

Icoon ShockingIn het gebouw van de omroepen AVRO, KRO en NCRV is onlangs een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De wietplantjes werd in een kleine opslagruimte in de parkeergarage van het gebouw gevonden. De plantjes werden verwarmd met een gestolen bureaulamp uit het gebouw.

Wie de eigenaar van de illegale plantage is, is nog onbekend. In het pand werken zo'n dertienhonderd mensen. Bewakers troffen een plastic bak met de wietplanten aan in de opslagplaats.

Met dank aan Junkie voor de submit.

Ajax informeerde naar blessure Kluivert

Volgens het regionale Spaanse dagblad 'Levante' heeft Ajax enige tijd geleden bij Valencia geÔnformeerd naar Patrick Kluivert. De Amsterdammers zouden vooral geÔnteresseerd zijn geweest in de blessure van Kluivert.

Kluivert wordt al langer verbonden aan zijn oude club. Ajax twijfelt echter nog aan de medische gesteldheid van de aanvaller. Zijn huidige club Valencia heeft aangegeven dat er te onderhandelen valt over een eventuele terugkeer van de oud-international naar Amsterdam. De zaakwaarnemer van de Nederlander ontkende onlangs tegenover het Engelse 'Skysports' dat kluivert open staat voor een terugkeer naar Ajax.

Politie wil kinderporno-animaties aanpakken

PolitieEr komt mogelijk een proefproces over animatiebeelden die kinderporno verbeelden. Het team bestrijding kinderporno van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) wil zo'n proefproces gaan uitlokken. De politie weet wie de animaties maakt en op internet zet.

Het gaat om animatiebeelden die niet van echte kinderporno zijn te onderscheiden, maar het niet zijn. Dat wil zeggen dat er geen kinderen of foto's dan wel video's van kinderen zijn gebruikt voor de animatie. ''Bij dit soort beelden moet je denken aan Walt Disney. Het is dus de vraag of dit strafbaar is, omdat er geen echte kinderen in het spel zijn. Wij vinden echter van wel, omdat het bijna niet van echte foto's is te onderscheiden. Daarom willen we dat een rechter zich buigt over de vraag of dit mag'', aldus een woordvoerder van de KLPD.

De KLPD laat verder weten dat misbruik van kinderen via webcams toeneemt. Het aantal aangiften over deze vorm van seksgerelateerde ontucht steeg van minder dan honderd in 2004 naar ruim tweehonderd vorig jaar. Daarnaast merkt het team bestrijding kinderporno dat het kinderpornomateriaal op internet harder wordt en dat de mogelijkheden op internet waar mensen volstrekt anoniem kinderporno kunnen verspreiden en uploaden, zich uitbreiden. Per jaar worden ongeveer 250 tot 350 politieonderzoeken naar kinderporno op internet uitgevoerd.

Met dank aan stefan1187 voor de submit.

Schorsingen achtste finales

Een aantal spelers zal de achtste finales aan zich voorbij moeten laten gaan. Naast de schorsing van de Italiaan de Rossi, die als ItaliŽ de finale haalt, dan pas aan spelen toe komt, zijn de volgende spelers voor een wedstrijd geschorst.

Schorsingen achtste finales :

OekraÔne: Roesol en Sviderski (tegen Zwitserland)
Mexico: Perťz (tegen ArgentiniŽ)
ItaliŽ: Rossi (tot Finale, indien men dat haalt)
Ghana: Essien (tegen BraziliŽ)
AustraliŽ: Emerton (tegen ItaliŽ)

Character transfers in World of Warcraft voor $25

Blizzard maakte gisteren bekend dat ze de mogelijkheid zullen gaan bieden aan spelers om hun characters van realm te laten veranderen. Het prijskaartje dat ze hier aan hangen is maar liefst $25. Ondanks dat je er dus aardig wat voor betaalt mag je niet zomaar je character overzetten, Blizzard stelt daar een aantal eisen aan.

Zo moet je character minimaal level 10 zijn, mag je niet switchen tussen PvP en PvE realms en kan je je character niet overzetten naar een realm waar je al een andere character hebt van de andere faction. Daar komt nog bij dat je mailbox leeg moet zijn en je je kill quests opnieuw zult moeten doen. Verder mag je character maximaal 300 gold meenemen tot level 30, als hij tussen level 31 en 50 is mag hij 1000 gold bij zich hebben en op nog hogere levels is de limiet 5000 gold.

Een aantal realms is uitgesloten van deze actie. Realms die jonger zijn dan 90 dagen zullen hier niet voor beschikbaar zijn, evenals realms die bijna of helemaal vol zijn. Ook vertelt Blizzard dat het tot tien dagen kan duren voor je character is overgezet.

Mocht je ondanks deze eisen alsnog je character willen overzetten dan zul je ook nog even geduld moeten hebben. Blizzard begint namelijk met deze actie in Noord-Amerika en zal dit later pas invoeren in Europa.

Peiling: coalitie groter dan linkse oppositie

EnquÍteIn de meest recente peiling van de politieke barometer van Interview/NSS en het tv-programma Nova komen de regeringspartijen voor het eerst sinds 2003 op meer zetels uit dan de linkse oppositie. CDA, VVD en D66 zijn samen goed voor 73 zetels; de linkse oppositie komt niet verder dan 66 zetels.

Voor links betekent dat het slechtste resultaat van de afgelopen drie jaar in de peiling. De afgelopen twee jaar waren PvdA, SP en GroenLinks in deze peiling namelijk veel groter dan CDA, VVD en D66. Soms haalden ze zelfs een Kamermeerderheid.

De grootste verliezer deze week in de peiling is de PvdA. Ze komen nu uit op 43 zetels, ťťn meer dan ze nu hebben in de Kamer en zijn zouden hiermee veruit de grootste partij zijn. Enige maanden terug echter scoorden de sociaal-democraten nog 17 zetels meer in de peiling. Het CDA wint deze week twee zetels en komt uit op 36 zetels (44 nu in de Kamer). De christen-democraten hebben in de peiling eerder veel lager gestaan: zo rond de 28.

De VVD haalt 34 zetels (28 nu), D66 3 (6 nu), GroenLinks houdt er 8, en de SP haalt er 15 (tegen 9 nu).

De ChristenUnie krijgt 5 zetels (3 nu), de LPF zakt van 8 naar ťťn zetel. De SGP behoudt zijn 2 zetels en Geert Wilders mag rekenen op 3 zetels. Andere partijen komen tekort voor een zetel.


Pol. Barometer 23-6-2006

DVD: Mozart and the Whale

Je hebt verschillende vormen en gradaties van autisme. Zo heb je bijvoorbeeld de bekende Rainman (van dezelfde schrijver als deze film), een echte kernautist waarbij contact zeer moeilijk is. De hoofdrolspelers in Mozart en the Whale zijn ook autisten, alleen een geheel andere gradatie. Beiden lijden ze aan het Syndroom van Asperger. Een vorm van autisme waarbij de autist gek genoeg wel behoefte heeft aan contact, maar zich niet kan inleven in een ander, erg bangig is, obsessies heeft, alles heel letterlijk neemt, kortom absoluut niet past in het hokje "normaal persoon".

WK voetbal

De groepsfase is voorbij. In de eerste achtste finale speelt Duitsland vanmiddag tegen Zweden.

De Duitsers hebben dankzij de goede resultaten in de groepswedstrijden nu weer veel vertrouwen in "die Mannschaft". Een stukje chauvinisme steekt zelfs al weer de kop op.

De Duitse spelers kregen hoge 'rapportcijfers' van de sportredacteuren van het 'gezaghebbende' tabloid Bild Zeitung. De Duitse prestaties tegen Costa Rica en Polen werden goed gewaardeerd, maar over de wedstrijd tegen Ecuador werd men pas echt enthousiast: Vijf spelers kregen een dikke voldoende ('Stark'). Klose was zelfs 'Weltmeisterlich'!

Ter vergelijking: Vijf Nederlanders kregen na afloop van de wedstrijd tegen ArgentiniŽ een onvoldoende ('Schwach') en er werden geen voldoendes uitgedeeld.

De waardering voor Miroslav Klose is overigens wel terecht. De spits van Werder Bremen heeft op dit WK inmiddels al vier doelpunten gemaakt en hij was in het afgelopen seizoen ' TorschŁtzenkŲnig' in de Duitse competitie met 25 doelpunten. In de laatste drie competitiewedstrijden tegen Duisburg, de 1.FC KŲln en Hamburg SV was het elke wedstrijd raak. Drie weken achter elkaar deed hij mee met de verkiezing van 'das schŲnste Tor des Spieltags'.

Engeland met extra middenvelder

Naar alle waarschijnlijkheid treedt Engeland in een 4-5-1 formatie aan tegen Ecuador. Beide landen treffen elkaar zondag in de achtste finales.

Bondscoach Sven-GŲran Eriksson moet wegens blessuregevallen nogal wat schuiven ten opzichte van de groepsduels. Vermoedelijk kiest de Zweed voor een 4-5-1 systeem, waarbij Wayne Rooney als enige de spitspositie bekleedt. Dit betekent dat Peter Crouch begint op de reservebank. Michael Carrick zal het middenveld komen versterken, waardoor Owen Hargreaves verhuist naar de rechtsbackpositie. Voor Gary Neville komt het duel nog te vroeg na zijn blessure. Wegens een kwetsuur aan zijn lies staat achter de inzetbaarheid van Rio Ferdinand een vraagteken. Sol Campbell zal de verdediger van Manchester United eventueel vervangen.


Vermoedelijke opstellingen

Engeland: Robinson; Hargreaves, Ferdinand, Terry, A Cole; Beckham, Gerrard, Carrick, Lampard, J Cole; Rooney.

Ecuador: Mora; De la Cruz, Hurtado, Espinoza, Reasco; Mendez, Castillo, Valencia, Edwin Tenorio; Delgado, Carlos Tenorio.

Frei: "Beslissing arbiter terecht"

De Zwitserse bondscoach Jakob “KŲbi” Kuhn zag een enerverend duel tegen Zuid-Korea. Uiteindelijk won het Alpenland met 2-0, hetgeen de uitschakeling voor Zuid-Korea betekende.

Zwitserland is door met zeven punten en nul tegengoals. ”Het was een erg intense wedstrijd. Zuid-Korea is een goede ploeg en we hebben soms wat geluk gehad. Maar ik denk dat de overwinning verdiend is”, liet Kuhn weten. Controversieel was de beslissende 2-0. Ondanks een opgeheven vlag van de assistent-scheidsrechter mocht Frei doorspelen van leidsman Elizondo. ”Het was terecht”, zegt Frei. ”De bal kwam bij mij via een Koreaan. We zijn blij ons te hebben geplaatst en willen nu de wereld veroveren.”

Dick Advocaat constateerde dat het Zuid-Korea niet mee heeft gezeten: ”In de tweede helft verdienden we meer dan dit. In de eindfase kwamen we steeds wat tekort. Ook de meeste arbitrale beslissingen waren niet in ons voordeel.” Over de eerste 45 minuten toonde Advocaat zich ontevreden: ”We wisten op voorhand dat ze gevaarlijk zouden zijn op stilstaande fases. De Zwitsers hadden de wedstrijd onder controle voor de rust.”

Borgetti dichtbij comeback

Jared Borgetti is vanavond wellicht inzetbaar voor het duel met ArgentiniŽ. De Mexicaanse aanvaller zal nog een laatste test moeten ondergaan.

Borgetti liep in de eerste wedstrijd tegen Iran (3-1) een achillespeesblessure op en miste de confrontaties met Angola (0-0) en Portugal (1-2). Bondscoach Ricardo Lavolpe wil de uitkomst van de laatste test afwachten, maar naar alle waarschijnlijkheid posteert hij Borgetti in ieder geval op de bank. Francisco Fonseca zal dan opnieuw als vervanger voor Mexico’s topscorer aller tijden fungeren.

Domenech opgelucht na kwalificatie

Bondscoach Raymond Domenech van Frankrijk is opgelucht na de plaatsing voor de achtste finales. Les Bleus versloegen Togo met 2-0 en finishten als tweede in poule G.

Domenech gaf toe dat hij de druk voelde: ”Het is stressen als je zelf maar niet tot scoren komt, wetend dat een tegentreffer desastreuze gevolgen heeft. We zijn blij deze groep te hebben overleefd. Het waren spannende wedstrijden.” Vooral over Patrick Vieira, die zijn 30e verjaardag vierde, was de bondscoach te spreken: ”Hij scoorde een goal en bereide er ťťn voor. Hij heeft exceptionele kwaliteiten.”

In de achtste finales treft Frankrijk de winnaar van poule H, Spanje. ”Een fantastische wedstrijd, die ik al verwachtte. Alleen ik had ons als groepswinnaar ingeschaald en zij als nummer twee”, aldus Domenech. Vieira hoopt dat Frankrijk de stijgende lijn vasthoudt: ”We zijn niet zo slecht, dus hoop ik dat de kwalificatie ons wat vrijer doet spelen.”

Ubisoft onthult meer Assassin's Creed details

Assassin's Creed, de jongste titel in de Ubisoft Montreal gelederen, zal volgens Eurogamer een co-operative multiplayer mode bevatten.

Daarnaast zal er in de toekomst voor de game downloadable content verschijnen, de exact inhoud hiervan is nog niet bekend, maar extra missies, marks (mensen die je moet vermoorden) en misschien zelfs hele nieuwe steden zouden niet onwaarschijnlijk zijn.

Daarnaast wist Penny-Arcade te vertellen dat het spel van te voren weet wat jij wil gaan doen in bepaalde situaties.

the character just sort of knows what to do. If I'm running away from guards, and there are a set of horizontal posts projecting from the wall, if I jump on the first one but continue to run forward, he'll jump automatically to each of them without me having to do any Super Mario Brothers type stuff.

Ergens begin 2007 zul je samen met vriend(en) de steden van het Midden-Oosten onveilig kunnen maken.

Hopkins op pole tijdens TT Assen

Op het circuit van Assen is gistermiddag de kwalificatie in de MotoGP-klasse voor de TT Assen verreden. John Hopkins zal vandaag van pole mogen vertrekken.

Valentino Rossi, die eergisteren ernstig ten val kwam, deed het rustig aan en zette de laatste tijd neer. Hij had nog erg veel last van zijn polsblessure, en kreeg daarnaast ook nog last van een oude blessure aan zijn enkel.

Uitslag kwalificatie MotoGP TT Assen:

PosCoureurTeamTijd
1John Hopkins Rizla Suzuki MotoGP 1:36.411
2Shinya Nakano Kawasaki Racing Team 1:36.424
3Colin Edwards Camel Yamaha Team 1:36.755
4Nicky Hayden Repsol Honda Team 1:36.758
5Dani Pedrosa Repsol Honda Team 1:36.993
6Chris Vermulen Rizla Suzuki MotoGP 1:37.077
7Marco Melandri Fortuna Honda 1:37.332
8Carlos Checa Tech 3 Yamaha 1:37.378
9Alex Hofmann Ducati Marlboro Team 1:37.399
10Kenny Roberts Team Roberts 1:37.528
11Randy de Puniet Kawasaki Racing Team 1:37.556
12Casey Stoner Honda LCR 1:37.660
13Makoto Tamada Konica Minolta Honda 1:37.676
14James Ellison Tech 3 Yamaha 1:38.055
15Loris Capirossi Ducati Marlboro Team 1:38.060
16Jose Luis Cardoso Pramac d'Antin MotoGP 1:39.406
17Ivan Silva Pramac d'Antin MotoGP 1:39.496
18Valentino Rossi Camel Yamaha Team 1:40.298

Voor vandaag ziet het schema er als volgt uit:

TijdEvenement
11.00u125cc race
12.15u250cc race
14.00uMotoGP race

Vanaf 10.45u zal de NOS op Nederland 2 rechtstreeks verslag doen.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
©FOK.nl e.a.