Ook de Unterhose moet uit

Icoon WK 2006Dat tijdens het WK Oranjefans met een Bavaria Leeuwenhose aan de WK-stadions niet meer in komen is al bekend, maar ook de speciaal ontworpen onderbroek, de Unterhose, is uit den boze. Het kledingstuk, dat Bavaria liet ontwerpen als antwoord op het stadionverbod voor de Leeuwenhose, wordt nu ook geweerd door de FIFA in de WK-stadions. De Unterhose is een witte boxershort met daarop een afbeelding van de Leeuwenhose en de tekst Bavaria Unterhose.

De Oranjefans die woensdag bij de wedstrijd van het Nederlandse Elftal tegen ArgentiniŰ de Unterhose droegen moesten al voordat ze de tribune opgingen deze in een soort kledinghokje uit doen en inleveren. De slachtoffers kregen er een gratis oranje poncho voor terug. De reden waarom de kleding van het Nederlandse bedrijf wordt geweerd is omdat het biermerk concurreert met een WK-sponsor. Alle trucs zijn nu wel bedacht volgens Roel de Lange van het Rotterdamse reclamebureau Great. "We hebben er nog ÚÚn: De leeuwenhose bodypainten op een lichaam. Kijken wat ze dan doen."

De Nederlandse voetbalfans laten zich voor de wedstrijd Nederland-Portugal, die zondag wordt gespeeld, niet tegenhouden om toch de leeuwen- en unterhose aan te schaffen. De verkoop van deze sluikreclameartikelen loopt nog steeds goed.

Voor meer WK-nieuws kun je terecht op de speciale WK-site van FOK!