WK 2006: Uitslag ArgentiniŽ - Mexico

Icoon WK 2006ArgentiniŽ heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK Voetbal in Duitsland. De Argentijnen versloegen in een schitterende wedstrijd Mexico na verlenging met 2-1. Matchwinnaar was Maxi RodrŪguez, die hťt doelpunt van dit WK tot nu toe maakte.

ArgentiniŽ en Mexico vochten voor 43 duizend toeschouwers in Leipzig een bloedstollend duel uit. Beide teams voetbalden goed en waren erg aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk prijkte na negentig minuten voetbal een stand van 1-1 op het scorebord. Doelpunten die opvallend genoeg al in de eerste tien minuten waren gevallen. Mexico opende de score via aanvoerder MŠrquez in de zesde minuut. Vier minuten later bracht Crespo ArgentiniŽ op gelijke hoogte, al gaan er ook stemmen op die het een eigen doelpunt van Borgetti vinden.

Eigenlijk had de stand na negentig minuten misschien wel 2-1 in het voordeel van ArgentiniŽ moeten zijn, aangezien de scheidsrechter in de slotfase van de reguliere speeltijd een doelpunt van de Zuid-Amerikanen onterecht afkeurde wegens buitenspel. Aan de andere kant had de Argentijn Heinze eerder in de wedstrijd een rode kaart mogen krijgen toen hij de zo goed als doorgebroken Fonseca neerhaalde. Deze scheidsrechterlijke dwalingen maakten de wedstrijd echter niet minder om naar te kijken.

Ook de verlenging was ongemeen spannend, waarmee hij prima paste in de wedstrijd, een van de leukste van dit WK tot nu toe. In de 8e minuut van de eerste verlenging volgde het hoogtepunt, toen de Argentijn RodrŪguez na een pass de bal op zijn borst aannam en vervolgens schitterend in ťťn keer vanuit de lucht op doel schoot. De Mexicaanse keeper SŠnchez had het nakijken: 2-1 voor ArgentiniŽ.

Mexico probeerde hierna alles om op gelijke hoogte te komen, en ook ArgentiniŽ kwam er nog enkele keren gevaarlijk uit. Gescoord werd er echter niet meer, met als gevolg de eindstand van 2-1. De Mexicanen liggen eruit en kunnen hun koffers gaan pakken. Met opgeheven hoofd, dat wel.

Voor een uitgebreid verslag van ArgentiniŽ - Mexico kun je terecht op de WK-site van FOK!.

ArgentiniŽ moet het in de kwartfinales opnemen tegen gastland Duitsland, dat eerder vanavond Zweden door middel van een 2-0 overwinning uit het toernooi kegelde. ArgentiniŽ en Duitsland treffen elkaar op vrijdag 30 juni om 17.00 uur in Berlijn.

Uitslagen achtste finales 24/06:
Duitsland - Zweden 2-0
ArgentiniŽ - Mexico 2-1 (na verlenging)

Programma achtste finales morgen, 25/06:
17.00 uur, Stuttgart: Engeland - Ecuador
21.00 uur, NŁrnberg: Portugal - Nederland