WK voetbal

De groepsfase is voorbij. In de eerste achtste finale speelt Duitsland vanmiddag tegen Zweden.

De Duitsers hebben dankzij de goede resultaten in de groepswedstrijden nu weer veel vertrouwen in "die Mannschaft". Een stukje chauvinisme steekt zelfs al weer de kop op.

De Duitse spelers kregen hoge 'rapportcijfers' van de sportredacteuren van het 'gezaghebbende' tabloid Bild Zeitung. De Duitse prestaties tegen Costa Rica en Polen werden goed gewaardeerd, maar over de wedstrijd tegen Ecuador werd men pas echt enthousiast: Vijf spelers kregen een dikke voldoende ('Stark'). Klose was zelfs 'Weltmeisterlich'!

Ter vergelijking: Vijf Nederlanders kregen na afloop van de wedstrijd tegen Argentinië een onvoldoende ('Schwach') en er werden geen voldoendes uitgedeeld.

De waardering voor Miroslav Klose is overigens wel terecht. De spits van Werder Bremen heeft op dit WK inmiddels al vier doelpunten gemaakt en hij was in het afgelopen seizoen ' Torschützenkönig' in de Duitse competitie met 25 doelpunten. In de laatste drie competitiewedstrijden tegen Duisburg, de 1.FC Köln en Hamburg SV was het elke wedstrijd raak. Drie weken achter elkaar deed hij mee met de verkiezing van 'das schönste Tor des Spieltags'.