De Roy: Pijpverhaal is lulkoek

Rob (R@b)
KoningshuisDe echtgenoot van prinses Margarita, Edwin de Roy van Zuydewijn, is woedend op het magazine BLVD. Het blad publiceerde deze week een interview met De Roy waarin spraakmakende uitspraken over het Koningshuis werden gedaan. Maar volgens de gevallen 'koningshuisschoonzoon' zijn die nooit door hem gedaan. Hij overweegt juridische stappen tegen BLVD te ondernemen.

BLVD schreef deze week dat prinses Irene ooit door Margarita gezien is, terwijl zij orale seks bedreef met kleinkunstenaar Herman van Veen. Toen de destijds 12-jarige Margarita uit school thuis kwam trof ze haar moeder in de genante positie aan, zo citeerde BLVD uit de mond van Van Zuydewijn. Ook zou hij hebben gezegd dat koningin Beatrix ''biggenpoten'' heeft.

De Roy: ''De uitlatingen zijn verzonnen en uit zijn verband gerukt. Bovendien heeft het blad afspraken geschonden die voorafgaand aan het interview zijn gemaakt. Omdat ik altijd word bedonderd door de media, leg ik mijn gesprekken tegenwoordig vast met een camera. Dit keer niet, maar ik nam als getuige een lid van de Stichting Rechtsstaat mee. Die kan bevestigen dat het artikel geen waarheidsgetrouwe weergave is van mijn uitlatingen.''

Volgens De Roy van Zuydewijn heeft hij dit voorjaar wel gesproken met BLVD-journaliste Nathalie Huigsloot. Maar volgens hem was die Huigsloot ''high'', vertelde ze ''vunzige dingen'' en heeft ze het gesprek uit zijn verband gerukt. Bij het verlaten van het restaurant zou Huigsloot bovendien hebben laten weten dat er geen verhaal van de bijeenkomst zou komen.

Hoofdredacteur Margriet van der Linden van BLVD erkent dat de publicatie niet de goedkeuring heeft van De Roy van Zuydewijn: ''We zijn hem tegemoet gekomen en hebben - op zijn verzoek en omdat ik sommige uitspraken niet eens durfde af te drukken - al een groot deel van het gesprek geschrapt. Hij vond het onvoldoende.'' De Roy van Zuydewijn blijft er bij dat het afgedrukte interview uit ''absolute leugens'' van journaliste Huigsloot bestaat.