Poll blunderde door fout administratie

De blunder van scheidsrechter Graham Poll, die in de wedstrijd tussen Australië en Kroatië drie keer geel trok voor dezelfde speler, werd veroorzaakt door een fout in zijn eigen administratie. Dat heeft Poll tegenover een commissie van de FIFA verklaard.

De Britse scheidsrechter stuurde de Kroaat Simunic niet van het veld bij zijn tweede gele kaart. Dit leek niemand op het veld op te vallen. Toen Simunic in de blessuretijd voor de derde keer geel kreeg, werd hij alsnog met rood van het veld gestuurd.

Volgens Poll schreef hij bij de tweede gele kaart per ongeluk de naam op van de Australische nummer drie. Het kwam daardoor niet bij hem op om Simunic van het veld te sturen.

"Poll betreurt het zeer dat hij zo'n grote fout heeft gemaakt, zijn eerste in zijn 26-jarige carrière. Maar hij blijft een uitzonderlijke scheidsrechter en groot sportman, die dit incident met zijn grote persoonlijkheid en liefde voor het voetbal zal overwinnen", aldus Angel Maria Villar Llona, hoofd van de scheidsrechterscommissie.

Toch lijkt de kans klein dat Poll nog meer duels op het WK mag fluiten. Eerder uitte zelfs Sepp Blatter, de voorzitter van de FIFA, felle kritiek op hem. "Het moet een totale black-out zijn geweest", aldus Blatter.